Étrend
A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a kókuszolaj pozitív hatásait. Azon olajok egyike, amelynek nemcsak az egészségügyi előnyei kiemelkedőek ...

  • 2014.01.02 Így borozik a magyar!

    Ma már csak a magyarok 10 százaléka sorolja magát a naponta rendszeresen bort fogyasztók körébe, míg 10 éve ez az arány 19,1 százalék volt ...

  • 2013.12.25 A táplálék-gyógyszer kölcsönhatásról

    Néhány gyógyszer szedésénél az orvos vagy a gyógyszerész arra figyelmeztet, hogy az orvosságot éhgyomorra, 1 vagy 2 órával az étkezés előtt ...

  • 2013.12.25 Karácsonykor a dió, de jó!

    Számos karácsonyi finomság töltelékét adja ez a dió, ám felhasználási területe ennél jóval sokrétűbb.

  • 2013.12.24 Teljes szívvel, könnyű gyomorral - 7 tipp a vacsorához

    Az ünnep a szeretetről, az együttlétről, a meghitt hangulatról is szól. Naná, hogy a legkellemesebb emlékek a terített asztalhoz kötődnek majd ...

  • 2013.12.19 De mit esznek a vegák karácsonykor?

    A pulyka, a halászlé, a töltött káposzta karácsonykor számunkra természetes, a vegetáriánusoknak viszont aligha, hiszen mindegyikben van hús.

  • 2013.12.19 4 tipp, hogy testtömegben ne gyarapodj az ünnepek alatt

    Rajtunk a nagy kajálások évada! Átlagosan állítólag 3 kilogrammot szokott felszedni egy ember az év végi időszakban. Ám ennek nem feltétlenül ...

  • 2013.12.10 C-vitamin: a sokoldalú fegyver

    Valaha az ember is képes volt a C-vitamin előállítására, ma már azonban kénytelenek vagyunk a táplálkozás útján biztosítani a megfelelő ...

  • 2013.11.25 Változások a változókorban

    A szakemberek szerint pozitív hozzáállással és egy kis felkészüléssel minden nő meg tud birkózni a változókorral. Már az első jelek jelentkezésekor ...

  • 2013.11.23 Vörösbor, eper meg a többiek

    Az utóbbi évtizedekben a táplálkozási szakemberek figyelme egyre inkább azokra az élelmiszerekre irányult, amelyekben az energia- és tápanyagtartalom ...

  • 2013.11.21 Egészséges halhús

    A hal ősidők óta az emberiség fontos tápláléka. A halnak rendkívül kedvező a tápanyag-összetétele: sok fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető ...

  • 2013.11.14 Probiotikumok az anyatejben

    Kanadai kutatók szerint az anyatejben lévő probiotikum csökkenti illetve megszünteti a bélpanaszokat. Egy új kutatási eredmény szerint, mely ...

  • 2013.11.03 Táplálkozási modellek - a piramis, a szivárvány, és a tányér

    Az utóbbi években a táplálkozás az egészséges életmód egyik legfontosabb tényezőjévé vált. Számos javaslat született az egészséges étkezés ...

  • 2013.11.03 Hasznos héjasok

    A héjas termésű gyümölcsök többsége, mint a dió, a mandula, a mogyoró, a kesudió és a pisztácia Ázsiából, vagy Dél-Amerikából került ...

  • 2013.10.27 Mágneses ételvizsgálat

    A tudósok arról számoltak be, hogy az úgynevezett mágneses lebegtetést, vagy maglev-elvet, amely technológiát a mágnesvasutaknál alkalmaznak ...

  • 2013.10.25 Miért nem kapnak infarktust az eszkimók?

    Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük ...

  • 2013.10.23 A tejcukor-érzékenység okai és típusai

    A tejcukor-felszívódási zavar oka a hasnyálmirigy és a bélnyálkahártya szénhidrátbontó enzimeinek hiánya vagy csökkent működése. Ez a szénhidrát ...

Pirula Trend