Aktuális

Aktuális

Sport

Egy nehezen felismerhető tüdőbetegség

Az IPF megközelítőleg 3 millió embert érint a világon, Magyarországon ez a szám 500 és 1000 közé tehető. A becsült hazai betegszám azért ...

Sport

A D-vitamin hiány veszélyes

A D-vitamin az egyik legősibb hormonnak az előanyaga, ezért hiány esetén ez a hormon hiányzik. Kiürülésével az immunrendszer egyensúlya borul ...

 • 2020.02.25 Koronavírus: legújabb információk!!

  Részletes tájékoztatást kaptak a háziorvosok a járvány megelőzéséről. Minden szükséges tájékoztatást megkaptak a háziorvosok és házi gyermekorvosok a koronavírus-járvány megelőzéséhez szükséges teendőkről - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

 • 2020.02.24 Milyen lelki okai lehetnek a rossz alvásnak?

  Sok minden okozhat álmatlan éjszakákat, a kialvatlanság pedig nagy terhet ró az idegrendszerre. Éppen ezért nagyon komolyan kell venni azt, ha nem tudunk elaludni, vagy képtelenek vagyunk átaludni az éjszakát.

 • 2020.02.24 Meghalt Csukás István író, a nemzet művésze

  Meghalt életének 84. évében Csukás István, a nemzet művésze - közölte Facebook-oldalán az Újszínház.

 • 2020.02.24 Nőtt a rákos megbetegedésben elhunytak száma

  Körülbelül a harmadával, hatmillióról kilencmillióra nőtt 1990-től 2015-ig a rákos megbetegedésekben elhunytak száma a világon - mondta Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke.

 • 2020.02.20 A járvány az időseket és a betegeket sújtja leginkább

  Több mint 44 ezer koronavírus-fertőzött adatainak elemzése alapján kutatók arra jutottak, hogy az esetek több mint 80 százalékában enyhe lefolyású a betegség, és a más betegségekben szenvedők és az idősek esetében a legnagyobb a vírusfertőzés kockázata - adta hírül a BBC hírportálja a koronavírus-járványról készült eddigi legátfogóbb tanulmány első, nyilvánosságra hozott részletei alapján.

 • 2020.02.15 A hideg és a szmog együtt a legveszélyesebb

  A városban élőket fenyegetik leginkább a fül-orr-gégészeti megbetegedések. Amit sokszor egyszerű megfázásnak hiszünk, az valójában baktérium okozta fertőzés is lehet, és komoly légúti huruttá, mandulagyulladássá, vagy akár arc- és homloküreg-gyulladássá is fokozódhat. Nem jelent igazán védelmet az sem, ha a kritikus időszakban otthon maradunk, hiszen a kórokozók a lakás melegében is utolérhetnek. Fontos, hogy ne kezeljük félvállról az első tüneteket, és igenis csináljunk nagy problémát egy kis megfázásból.

 • 2020.02.14 Bionikus szív a mesterséges szívbillentyűk tesztelésére

  Bionikus szívet fejlesztettek ki kardiológiai eszközök, többek között mesterséges szívbillentyűk tesztelésére a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutató.

 • 2020.02.12 Szabálytalan szívritmus vagy pitvarfibrilláció

  Manapság a szív- és érrendszeri megbetegedések számítanak a globális elhalálozás legfőbb okának, évente több mint 17 millió ember halálát okozva. Kialakulásukat tekintve közel 300 kockázati tényező játszik szerepet, mint például a magas vérnyomás, egészségtelen táplálkozás, cukorbetegség, túlsúly, túlzott alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, örökletes betegségek, életkor, élet- és munkakörülmények vagy stressz. Fontos megjegyezni, hogy a szív- és érrendszeri betegségek gyakran tünetmentesek egészen addig, amíg váratlanul bekövetkezik egy súlyos következményekkel járó esemény. Ezért is szokták „néma gyilkosnak” nevezni.

 • 2020.02.11 2020-ra ünnepélyesen fogadom…

  Új év, új tervek és ezekhez új fogadalmak. Ismerős ugye? Az elhatározás azonban gyakran csupán három napig tart – jobb esetben néhány hétig. Mi ennek az oka, és mit tehetünk ellene?

 • 2020.02.03 Kérhető támogatás kisgyermekeseknek képzésre

  Mától adható be a támogatási kérelem a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívásra. A 3 milliárd forintos keretösszegű program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásának érdekében a kisgyermeket nevelő szülők képzésekben való részvételének elősegítése, foglalkoztathatóságuk javítása, munkába való visszatérésük támogatása - mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek.