-
2018.03.29
Így vásároljunk pulykasonkát húsvétra!
A húsvéti sonka válogatásakor egyre több magyar család keresgél a pulykából készült variációk között. Gyakran a nehéz sertéstermékek ...
-
2018.03.25
Egy áfonyás muffin, egész napi cukorbevitel
Két egészséges táplálkozással foglalkozó brit csoport, az Action on Sugar és az Obesity Health Allianace elemzése szerint egy-egy áfonyás muffinban ...
-
2018.03.06
Élelmiszerek befolyásolhatják a rák terjedését
A spárgában, a szárnyasokban és egyéb élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása jelentősen ...
-
2018.03.06
Műanyaghulladékot mutattak ki halak gyomrában
A hétköznapi tárgyak és ipari termékek kopásából, bomlásából származó mikroméretű műanyagszemcsék felhalmozódnak a tengerekben, és az ...
-
2018.03.01
Egyél lassan és nem hízol el!
Az eredmények szerint a normális sebességgel táplálkozók 29 százalékkal, a lassan evők 42 százalékkal kisebb eséllyel voltak elhízottak, mint ...
-
2018.02.27
A böjtre is fel kell készülni
Sokan tartják a 40 napos böjtöt, felkészülve a húsvétra. Ez az időszak akár kellemes is lehet: finomakat ehetsz, miközben a hústól és állati ...
-
2018.02.20
A túlfeldolgozott élelmiszerek rákkockázata
Míg évente átlagosan 79 rákos esetet szűrtek ki minden tízezer résztvevő közül, a feldolgozott ételek arányának tíz százalékos növelése ...
-
2018.02.20
Könnyű falatok az év leglazább buliján
Ha farsangi, jelmezes partit adunk, a legjobban akkor járunk, ha a menüt könnyű húsféleségekkel, sok zöldséggel oldjuk meg. Így a buli közben ...
-
2018.02.14
Gluténmentes étkezés csak kivizsgálás után!
Sokan hallottak róla, hogy a glutén fogyasztása számos tünetet okozhat. Valaki ilyenkor egyből diétázni kezd és figyeli, hogy a tünetei megszűnnek-e ...
-
2018.02.08
Élj teljes életet!
Az élelmiszerek által okozott betegségek között vezető helyet foglal el a lisztérzékenység (coeliakia), melynek kiváltó oka a glutén. A glutén ...
-
2018.01.23
Pulykahússal könnyebb az életmódváltás
Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal ...
-
2018.01.22
A magyarok a hagyományos élelmiszereket kedvelik
Magyarország arra törekszik, hogy az agrárdigitalizáció minél nagyobb teret hódítson, mert így gazdaságosan és versenyképesen lehet termelni.
-
2018.01.18
Természetes alapanyagok a közétkeztetésben
Változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Fontos, hogy az iskolai ételek ne különböző ...
-
2018.01.14
Agresszív immunrendszer - egészségtelen ételek
Génkutatások már korábban kimutatták, hogy a nyugati típusú étrend nagyszámú gént aktivál az őssejtekben. Az érintett gének között vannak ...
-
2017.12.30
Fokozatos visszaállás a megszokott étkezésre
Ennyi finomság elfogyasztása után nem csoda, ha felszedünk valamennyit az ünnepek alatt, egyes becslések szerint egy átlagember akár 6000 kalóriányi ...
-
2017.12.30
Tudósok alternatív élelmiszer ajánlásai
Európa tudományos akadémiái szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén: Európának változtatnia ...