Női Tükör

Előző Következő

A karácsonyi ajándékok között kaphatunk olyan ékszereket, tárgyakat, amely allergiákat okozhat. Ilyen például a fémallergia, melynek kivizsgálása ...

 • 2022.01.11 Meleg levesek hideg napokra

  Akik nem annyira kedvelik a leveseket, ebben a jeges, téli időszakban azoknak is néha jól esik bekanalazni a forró finomságba. Adunk néhány tippet!

 • 2022.01.11 A magas vérnyomásra nem csak gyógyszer kell

  Ha megszületik a magas vérnyomás betegség diagnózisa, sokan úgy vélik, elég csupán a rendelt gyógyszereket szedniük, és minden rendben lesz. Holott dr. Kapocsi Judit PhD magas vérnyomás és érkockázat specialistája arra hívta fel a figyelmet, hogy magas vérnyomás kezelése nem csupán a gyógyszerelésre épül.

 • 2022.01.10 Nagyszülőség: a családi kapcsolatok gyöngyszeme

  Amikor megszületik az első unoka, intenzív változások kezdődnek a családban, átalakulnak a szerepek: szülőkből nagyszülők, társakból szülők lesznek. Egy jól működő famíliában az unokák számára rendkívül fontos köteléket jelent a mamákkal és papákkal létrejövő kapcsolat. Mire érdemes figyelni, hogy a legjobbat hozhassák ki az új helyzetből? Szakértőnk ehhez ad néhány támpontot.

 • 2022.01.10 Ezek a gyógyteák jók pikkelysömörre

  A pikkelysömör egy autoimmun bőrbetegség, amely csak hazánkban 200 ezer embert érint. Sajnos ma még nem gyógyítható, ám tünetmentességet el tudunk érni – méghozzá akár gyógynövényekkel is! Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a pikkelysömörrel élőknek ajánl gyógynövényeket.

 • 2022.01.06 Természetes szorongásoldók: ashwagandha és társaik

  Szorongásos zavaroknál pszichológusra és/vagy gyógyszeres kezelésre lenne szükség. Az enyhébb esetekben az előbbi megoldások előtt/mellett „természetes” alternatívák is kipróbálhatók. Az utóbbi években egyre több ismeretanyag gyűlt össze az ashwagandháról, a kamilláról, illetve a különféle aminosavakról.

 • 2022.01.05 Túlterhelt emésztőrendszer, illatos megoldások

  A fűszerek és a gyógynövények között több olyan is található, amelyik emésztést serkentő hatású. Konyhakömény, édeskömény, kamilla, citromfű, borsmenta, ánizs és gyömbér segíthet akkor, ha „túlettük” magunkat.

 • 2022.01.05 Vazomotoros nátha: lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  Vazomotoros nátha néven ismert a nem-allergiás rhinitisz (nátha) egyik típusa, melynek jellegzetes tünetei nagyon hasonlóak a légúti allergiához. A negatív allergiavizsgálat és tartósan fennálló panaszok – orrfolyás és orrdugulás – esetén érdemes ennek lehetőségét is kivizsgáltatni.

 • 2022.01.04 Ritmusra dobban a szív

  Kedvenc zenénket hallva nem véletlenül leszünk izgatottak és lesz azonnal jobb a kedvünk. Nem is olyan költői az ismert mondás, hogy „ritmusra dobban a szív”. Kutatások szerint, valóban tudja a zene ritmusa befolyásolni szívverésünk tempóját.

 • 2022.01.03 Szívnek és ereknek kedves gyógynövények

  A magas vérnyomás, az érelmeszesedés és a szívelégtelenség olyan tartósan fennálló betegségek, amik éveken át tartó gyógyszerszedést tesznek szükségessé. Érthető, hogy számos érintett beteg kutakodik a természetes, növényi eredetű megoldások iránt. Hangsúlyozandó azonban, hogy a gyógynövényes szerek nem az orvos által rendelt gyógyszerek helyettesítői, hanem azok optimális kiegészítői lehetnek - orvossal vagy gyógyszerésszel egyeztetett módon történő adagolás esetén.

 • 2022.01.03 Nőtt a globális antibiotikum-fogyasztás

  Két évtized alatt 46 százalékkal nőtt a globális antibiotikum-fogyasztás - derül ki a Lancet Planetary Health című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból.