Női Tükör

Előző Következő

Tévhitekben ringatja magát az, aki azt hiszi, hogy egy-két doboz fogyókúrás pirula beszedésével a plusz kilók maguktól „leolvadnak” róla.

 • 2021.04.07 Nemesítéssel növelik a rostanyagtartalmat

  Nemesítéssel növelik a búza rostanyagtartalmát az egészség megőrzése érdekében az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Mezőgazdasági Intézetének kutatói.

 • 2021.04.06 A járványhelyzet nem befolyásolja a rákszűréseket

  Az emlőrákszűrésről szólva hangsúlyozták, hogy a szigorítások olyan rövid időre vonatkoznak, hogy nem veszélyeztetik a betegek állapotát.

 • 2021.04.02 Locsolókölnikből is csak minőséget!

  Az egészségre is veszélyesek lehetnek a hamis locsolókölnik, a bizonytalan eredetű termékeket ezért kerülni kell - olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) elnökhelyettesének közleményében.

 • 2021.04.01 Ügyeleti rend lesz a patikákban

  Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel.

 • 2021.04.01 Mit ne fogyasszon húsvétkor?

  Lassan elkezdjük összeállítani az ünnepi menüsort és beszerezni a főzéshez szükséges alapanyagokat. A tervezés során azt is tartsuk szem előtt, hogy hisztamin intolerancia esetén a füstölt húsok, sonkák mellett a csokitojás és a kalács is kellemetlen tüneteket okozhat.

 • 2021.03.31 Megnyugtató megoldások szorongóknak

  Stressz, irreális félelmek, aggodalom, szorongás – úgy tűnik, hogy ezek a XXI. század velejárói. A szintetikus szerek tartós alkalmazása csak elfedi a problémát, pszichológushoz kevesen fordulnak, sokan a patikában keresnek vény nélküli megoldást.

 • 2021.03.31 Miért félünk a fogorvostól?

  A kérdés lényege nem az, hogy melyek azok a dolgok, amelyektől félhetünk, hanem az, hogy sok ember miért gondolja úgy, hogy félni kell a fogorvosnál! Hiszen mindenki több dolgot tud felsorolni, amiktől tart egy kezelés során, de ezek vajon mennyire valós félelmek?

 • 2021.03.30 Szájon át bevehető gyógyszert tesztelnek

  Az Oramed Pharmaceuticals nevű izraeli gyógyszergyár szájon át bevehető tablettát fejlesztett ki, amely a lap szerint forradalmasíthatja a koronavírus elleni küzdelmet az immunizálás felgyorsítása révén - írta a The Times of Israel című helyi hírportál.

 • 2021.03.29 4 dolog, amit nem tudtál a biotermékekről

  Napjainkban egyre többen keresik azokat az élelmiszereket, amelyek nem csak ízletesek, tápanyagban és vitaminokban gazdagok, hanem megvásárlásukkal a környezet védelméhez is hozzájárulnak. A fenntartható biogazdaságokból származó termékeket választva Földünk, unokáink jövőjét is védjük, hiszen a kevésbé intenzív földhasználatnak köszönhetően a talaj termőképességét és a természetes regenerálódását is jobban meg lehet őrizni. Nézzük, hogy ezen kívül még milyen előnyökkel jár, ha biotermékeket fogyasztunk!

 • 2021.03.29 Komolyan kell venni az inzulinrezisztencia tüneteit

  Az inzulinrezisztencia számtalan szokatlan tünetet produkálhat, és a beteg gyakran csak utólag jön rá, hogy kellemetlen panaszait a magas inzulinszint okozta. Felmerülhet így a kérdés, hogy vajon van-e valamilyen összefüggés az alvászavarok és a kóros állapot között. A választ dr. Koppány Viktóriától, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájától tudtuk meg.