Női Tükör

Előző Következő

A stressz inkontinencia kifejezés nem a pszichés terhelésre, hanem a fizikai nyomásra utaló megnevezés, amely vizeletszivárgással jár, és amely ...

 • 2021.11.05 A szingli, aki tudja, mi a jó neki

  Megosztani a boldogságunkat másokkal. Ez az az elképzelés, ami a legtöbb embert a hosszú távú kapcsolat felé hajtja. De mi van azokkal, akik élvezik az egyedüllétet, akik nem vágynak az elköteleződésre? A szingliség ma már nem meglepő jelenség. A társadalmi változások is előre vetítették térnyerését, létjogosultságát. Hiszen ma már nem gazdasági megfontolás miatt, szerelemmentesen, a szülők által kiválasztott partnerrel éli le az életét az ember, illetve a nők egzisztenciális önállósága is lehetővé tette, hogy a párkeresésben önálló akaratukat érvényesítsék.

 • 2021.11.04 Nőtt a térd- és hátfájdalmak száma

  Nemzetközi és magyar kutatások is ugyanazokra a megállapításokra jutottak: a több mint egy éve tartó világjárvány nemcsak a lelkünket, hanem a testünket is megviseli, függetlenül attól, hogy megfertőződtünk-e a koronavírussal. Idehaza átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúly, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal. A magány és a bizonytalanság érzésével pedig majdnem minden második ember szembesült a járvány kezdete óta.

 • 2021.11.03 Mesterséges intelligencia a melanóma felismerésére

  Mesterséges intelligenciát használó eszköz készül a melanóma korai felismerésére az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) munkatársainak közreműködésével.

 • 2021.11.03 Zavarnak a szem alatti táskáid? Tüntesd el percek alatt!

  A szem alatti táskák – amelyek enyhe duzzanat vagy puffadás formájában jelennek meg – az életkor előrehaladtával egyre inkább problémát jelenthetnek. A táskás, ödémás szem kialakulásának a természetes öregedés mellet számtalan oka lehet. (Hirdetés)

 • 2021.11.02 Ne hagyja ki az éves nőgyógyászati szűrést!

  Tudtad, hogy ma már nem a méhnyakrák a leggyakoribb női rosszindulatú daganat? A méhtest- és a petefészekrák 50%-kal több hölgyet érint. (Promóció)

 • 2021.11.01 Lázcsillapításról egyszerűen

  Ma már elfogadott tény, hogy a láz a szervezet egyfajta élettani válaszreakciója az őt ért ingerekre, ami leggyakrabban bakteriális vagy vírusos fertőzés, de lehet pszichés stressz és súlyosabb betegség (infarktus, tüdőembólia, pajzsmirigy túlműködés, rosszindulatú vagy autoimmun betegség) vagy akár fokozott izommunka, túlzásba vitt sport is. (Promóció)

 • 2021.10.27 A fülbemászó zenék úgy terjednek, mint egy vírus

  A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus - állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint "egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra".

 • 2021.10.26 Úgy hatnak, akár az antibiotikumok

  Egyes gyógynövények és illóolajok baktériumellenes hatása olyan kifejezett, hogy azt a gyógyászatban is kihasználják.

 • 2021.10.26 Aktuális fogyókúra trendek

  Melyek azok a fogyókúrás irányzatok, amik a 2021-es évben a leghangsúlyosabban vannak jelen a köztudatban, illetve szintén fontos kérdés, hogy ezek a diéták tudományosan mennyire megalapozottak, milyen hatékonyak rövid és hosszú távon, illetve mennyire biztonságosak egészségünk megtartása tekintetében.

 • 2021.10.25 Ha hideg, akkor felfázás

  A hűvös időben egyre többen küzdenek húgyhólyag-gyulladással, rendszerint a nőket érinti jobban. Vajon tényleg a hideg az oka, és felejtsük el az őszi szoknyákat, vagy más van a háttérben?