Női Tükör

Előző Következő

Asztma, gyakori megfázás, idült hörghurut esetén jelentős javulást ígér a Buteyko-módszer, amelynek hatására javul a szervezet vér- és oxigénellátása.

 • 2023.03.11 A vadgesztenye lett a 2023-as év gyógynövénye

  2013 óta minden évben megválasztja a Magyar Gyógyszertudományi Társaság az Év Gyógynövényét, amelynek fő oka, hogy felhívja a figyelmet a gyógynövények szakszerű használatára. Emellett céljuk, hogy népszerűsítsék őket, hogy minél jobban kihasználjuk a bennük rejlő lehetőségeket. 2023-as év győztese a vadgesztenye lett. A vadgesztenye (Aesculus Hippocastanum) termése mellett kérge, levele, virága is számos jótékony hatással bír. Szappanfa-virágúak családjába tartozik, amely 15 fajból áll. Hazánkban is őshonos, a népi gyógyászatban közkedvelt gyógynövény, tinktúrát, pépet és krémet állítanak elő belőle, emellett már a gyógyszeriparban is fontos alapanyagnak számít.

 • 2023.03.10 Miért hallgassunk zenét?

  A zene átszövi az életünket. Már egészen kicsi korunktól megnyugszunk attól, ha zenét hallgatunk. Idősebb korban is sokan szeretnek táncolni, zenét hallgatni és koncertre járni, ami nagyon egészséges több szempontból is. Mutatjuk, hogy miért járjunk rendszeresen – ha csak tehetjük a barátainkkal, a családunkkal – koncertre és miért is hallgassunk rendszeresen zenét, azaz miért van terápiás hatása a zenének.

 • 2023.03.09 Ne mentesen, kiegyensúlyozottan étkezzen

  Sok a tévhit az úgynevezett reformételekkel kapcsolatban. Glutén vagy laktóz nélküli ételek fogyasztása szükségtelen az egészségesek számára. Sőt, nem kizárt, hogy a mentes ételekkel még több kalóriát viszünk be, mintha a hagyományos élelmiszereket fogyasztanánk.

 • 2023.03.09 Fáj a válla? A gyógytorna segít!

  A krónikus vállfájdalomnak számos oka van, a túlterhelésből eredő problémáktól a porcsérülésig. A fájdalom mellett mozgásbeszűkülés is jelentkezhet, így nem csoda, hogy az érintettek mindenféle módon próbálnak javítani az állapotukon.

 • 2023.03.08 Csökkenti az elbutulást az egészséges életmód

  A családi kórtörténet ellenére is csökkenti a demencia, vagyis az elbutulás esélyét az egészséges életmód egy új tanulmány szerint.

 • 2023.03.07 4 ok, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

  A kor előre haladtával természetes jelenség a ráncok megjelenése, azonban megfelelő életmóddal és hatékony bőrgyógyászati kezelésekkel sokáig megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint a különböző célokhoz különböző eljárásokat érdemes választani.

 • 2023.03.06 Állj ellen a divatdiétáknak, hatástalanok

  A januári életmódváltó fogadalmak általában márciusra kifulladnak, a jó idő és a nyár viszont érezhetően közeleg, és sokan ilyenkor nagyon gyorsan akarják formába hozni magukat. A tavasz tipikusan a gyors eredménnyel kecsegtető csodadiéták időszaka, ezért nem árt ilyenkor hangsúlyosan felhívni a figyelmet ezek veszélyeire – mondja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Ráadásul ez a hagyományos böjti időszak is, így sok minden keveredik a fejekben. Bár döntően már tudjuk, hogy a táplálkozás szakértői a dietetikusok, sokszor még mindig az influenszereknek, celebeknek, különféle életmódtanácsadóknak és ismerősöknek hiszünk, ha gyors fogyókúrába kezdenénk.

 • 2023.03.06 Március 17-e az alvás világnapja

  Ha nem alszunk eleget vagy nem alszunk jól, hamar érezhetjük a kialvatlanság negatív hatásait: az energiahiányt, az emlékezési nehézségeket, a csökkent figyelmet, a lelassult gondolkodást, az ingerlékenységet, a nappali álmosságot, de akár erősebb hangulati ingadozásokat is. Mivel az alvásunk minőségét nagyban befolyásolja a környezetünk is, ahol álomra hajtjuk fejünket, a március 17-i Alvás Világnapja alkalmából az Euronics összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket az alváshoz ideális körülmények megteremtéséhez.

 • 2023.03.05 Nem őszinte szerelem, csak üzlet

  Virtuális özvegyek és kiberhűtlenség. Online szerelmek, melyek az FBI-t is érdeklik. Az öregség skatulyájába tett nyugdíjasok, akik egzotikus országokban szédülnek meg a romantikus ígéretektől. Izgalmas kérdések a 21. századi szerelemről.

 • 2023.03.01 Elkerülhető a változókori hízás és csontritkulás

  Ha a hölgyek tudatosan készülnek arra, hogy a menopauza időszakában milyen testi-lelki változások mennek végbe a szervezetükben, a kellemetlen változókori tünetek is könnyebben átvészelhetők.