Női Tükör

Előző Következő

A megfelelő alvásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában, éppen úgy, mint az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak.

 • 2021.09.15 Rowachol lágy kapszula, Rowachol cseppek

  Az egészsége megőrzéséért és a panaszok elkerüléséért mire érdemes figyelni. (Fizetett hirdetés)

 • 2021.09.14 Így eshet teherbe pajzsmirigy alulműködéssel?

  A magyar lakosok igen nagy százaléka küzd különböző pajzsmirigy problémákkal. Ezek jelentős hányadánál a szerv alulműködése- köszönhetően többek között annak, hogy az ország jódszegény területnek számít. Sajnos a teherbeesés megfelelő kezelés nélkül igen nehézkes, ráadásul terápia hiányában megnő a vetélés és a magzati károsodások esélye is. Dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mi mindennel lehet segíteni ilyenkor a teherbeesést.

 • 2021.09.09 Kávé, ahogyan kevesen ismerik: egészséges alternatív kávékészítés ínyenceknek

  Ma már nem csak az espresso létezik: az alternatív kávékészítési módok egészségesebbek és jobban megőrzik a kávé igazi ízeit. Itt az ideje megismerni őket! (Fizetett hirdetés)

 • 2021.09.08 A felmelegedés eltüntetheti az ősz színeit

  Csaknem egy fokkal emelkedett az őszi átlaghőmérséklet az elmúlt 25 évben Magyarországon az azt megelőző negyedszázadhoz képest, ennek következtében számos megszokott természeti folyamat felborulhat, például az őszi levélhullatás is eltolódhat - derül ki egy új kutatásból, amelyet a Másfélfok.hu-n tettek közzé.

 • 2021.09.08 A meleg és a cukorbetegség veszélyes kombináció

  Az 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben érintett emberek érzékenyebbek lehetnek az extrém melegre, mert a megemelkedett hőmérséklet hatással lehet a vércukorszintre is. Szerencsére emiatt a cukorbetegeknek nem kell lemondaniuk a nyári élményekről, csak jobban oda kell figyelniük magukra.

 • 2021.09.06 Stroke-ot okozhat a napi 8 óra ücsörgés

  Egy új tanulmány szerint azoknál a 60 év alatti felnőtteknél, akik napjuk nagy részét ülve töltik, nagyobb a stroke kockázata, mint azoknál, akik több időt töltenek fizikai aktivitással.

 • 2021.09.01 A Naturcomfortnak már 10 éve küldetése a törődés

  A 2021-ben 10. születésnapját ünneplő NaturComfort márkanév garancia a gyógynövényes hatóanyagú, minőségi termékek piacán. A NaturComfort a vásárló igényeinek megfelelően teszteli, fejleszti termékeit. Polgári Erikának, a cég ügyvezető tulajdonosának fő víziója a népgyógyászatban több száz éve eredményesen alkalmazott természetes hatóanyagok párosítása a legmodernebb gyártási technológiákkal. Ezért a NaturComfort termékei mellékhatások nélkül, mesterséges színezőanyagoktól és kétes hatású tartósítószerektől mentesek.

 • 2021.08.31 Anyatej: minden cseppje kincs

  Az ENSZ 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az anyatejes táplálás világnapjává, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére. A világnap alkalmából a Czeizel Intézet IBCLC laktációs szaktanácsadójával, Bocskainé Irénnel beszélgettünk.

 • 2021.08.30 Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  Ha a tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt heteket is tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel tölti, akkor gyanús, hogy a tünetek hátterében nem egy évről-évre ismétlődő nátha, hanem légúti allergia áll. Ahhoz, hogy a tünetek megszűnjenek, és idővel ne alakuljanak ki újabb allergiák, esetleg asztma, személyre szabott kezelést kell kapnia. Ehhez az első lépés a tüneteket kiváltó allergén beazonosítása, allergia vizsgálat segítségével.

 • 2021.08.27 A vérszegénység autoimmun eredetű is lehet

  Immunológiai eredetű vérszegénységet számos kórkép okozhat. Ilyenek egyes felszívódási zavarok, hiányállapotok, és maga az elhúzódó gyulladásos folyamat is okozhat vérszegénységet. Ezek egyike egy olyan autoimmun kórkép, amikor a célpont a maga a saját szervezet. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy a vérszegénység autoimmun betegség tünete.