Női Tükör

Előző Következő

A várandósság alatt bekövetkező hormonváltozások miatt a kismamák 7-8 százalékának szervezete nem tud elegendő inzulint termelni, a vércukorszintjük ...

 • 2024.04.08 Női bajok, görcsös panaszok

  A hasi, alhasi görcsök gyakori panaszok és bárkinél előfordulhatnak. Mégis, ebben a tekintetben sokkal inkább érintett a női nem.

 • 2024.04.08 Életmódváltás és tudatosság

  Az elhízás a 21. század egyik legnagyobb közegészségügyi problémája, ezt Európában járványnak tekintik.

 • 2024.04.07 Így eshet teherbe pajzsmirigy alulműködéssel

  A magyar lakosok igen nagy százaléka küzd különböző pajzsmirigy problémákkal. Ezek jelentős hányadánál a szerv alulműködése- köszönhetően többek között annak, hogy az ország jódszegény területnek számít. Sajnos a teherbeesés megfelelő kezelés nélkül igen nehézkes, ráadásul terápia hiányában megnő a vetélés és a magzati károsodások esélye is. Dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mi mindennel lehet segíteni ilyenkor a teherbeesést.

 • 2024.04.07 A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

  Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a kókuszolaj pozitív hatásait. Azon olajok egyike, amelynek nemcsak az egészségügyi előnyei kiemelkedőek, de a szépségápolásban is megállja a helyét, hiszen jót tesz a hajunknak és a bőrünknek egyaránt. Cikkünkben a kókuszolaj néhány előnyérőről és pozitív hatásáról lesz szó.

 • 2024.04.07 A meleg és a cukorbetegség veszélyes kombináció

  Az 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben érintett emberek érzékenyebbek lehetnek az extrém melegre, mert a megemelkedett hőmérséklet hatással lehet a vércukorszintre is. Szerencsére emiatt a cukorbetegeknek nem kell lemondaniuk a nyári élményekről, csak jobban oda kell figyelniük magukra.

 • 2024.04.07 Kapcsolatfrissítő tippek pároknak

  Bármelyik párkapcsolat elérkezhet egy olyan fázisba, amikor a kezdeti dinamika veszít lendületéből, kevesebb lesz a pezsgés, több a rutin és a megszokás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így történnie. Egy kis tudatossággal, kölcsönös egymásra figyeléssel és kreativitással újra izgalmassá tehetjük a közös életet. A NaturMed Hotel Carbona szakértőjét kérdeztük, milyen ötleteket javasol a kapcsolat frissítésére.

 • 2024.04.06 Hangszalag polip: így előzhető meg a kiújulása

  A hangszalag polip műtéti úton megszüntethető, a beteg 4-5 napos hallgatás után elkezdhet újra beszélni. Ha az elváltozást a helytelen hangképzés okozta, akkor a kiújulást csak a helyes beszédtechnika elsajátításával lehet megelőzni.

 • 2024.04.05 Az orrvérzés és a fogíny vérzése is gondokra figyelmeztet

  A második trimeszter alapvetően nyugodtabbnak mondható, mint az első. Ilyenkor már a kismama is jobban realizálja, hogy várandós, a pocak is kerekedik, de még nem akadályozza jelentősen a mozgást. A reggeli rosszullétek jó eséllyel eltűnnek, az öröm kiteljesedik. Persze ilyenkor is adódhatnak kellemetlenségek, amik ijesztőek lehetnek, főleg, ha vér is kapcsolódik hozzájuk, ami gyakoribb, mint azt elsőre gondolnánk!

 • 2024.04.05 Újjászületés, felfrissülés és kirobbanó energiák

  A tavasz az újjászületés, a kibontakozás és a megújulás jelképe. A napsütés, a virágzó természet és a csicsergő madarak vidám időszaka, amely motiválhat és feltöltheti lelkünket, a legtöbben mégsem használjuk ki igazán.

 • 2024.04.05 A terheléses cukorvizsgálat magasabb értékei

  „A terheléses vércukorvizsgálat (Oral Glucose Tolerance Test, OGTT) segítségével azt vizsgáljuk, hogy a beteg cukor- (szénhidrát) anyagcseréje egészséges értékek között van-e, vagy cukorbetegségre utaló kóros értékeket ér el – azaz megállapítjuk róla, hogy cukorbeteg vagy a szénhidrát anyagcseréje már nem teljesen ép. A vizsgálat célja tehát a cukorbetegség (diabétesz) és a prediabétesz fennállásának kimutatása. Prof. Dr. Somogyi Anikót, a Cukorbetegközpont diabetológus, endokrinológus és lipidológus szakemberét kérdeztük az OGTT során mért magasabb értékekről.”