Női Tükör

Előző Következő

A fülben található verejték- és faggyúmirigyek a melegben intenzívebben dolgoznak, ezért a nyári időszakban azoknál is jelentkezhet fülzsírdugó ...

 • 2022.08.08 Lila virág a lila foltok kezelésére

  A fekete nadálytő évelő, lágyszárú növény, amely leggyakrabban nedves területeken, ártereken fordul elő. Egyik elnevezése is erre utal: kedveli azokat a helyeket, ahol a nadály, vagyis a pióca is él. A fokozott gyógyszeripari igény miatt termesztik is. (Hirdetés)

 • 2022.07.18 Az ezeréves gyógyítás virága

  A körömvirág Európában a Földközi-tenger partvidékén őshonos, a fészkesvirágzatúak közé tartozó, egynyári növény. Azonkívül, hogy a kertek dísze, fontos gyógyhatású növény is, melynek virágát már a középkorban alkalmazták többféle egészségügyi probléma esetén, akár bél- és májbántalmak fennállásakor is. (Hirdetés)

 • 2022.07.04 Ha az agyunk szabadság üzemmódba kapcsol

  A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) elnöke szerint életveszélyes lehet, ha a nyári strandolásnál "az agyunk szabadság üzemmódba kapcsol". Bagyó Sándor erről beszélt Alsóörsön, ahol a vízimentők tipikus vízi baleseti szituációkat mutattak be.

 • 2022.07.01 Életünk apró örömei

  A pszichológia egy viszonylag új irányzata a pozitív pszichológia, amely nevéhez hűen a boldogsághoz és a beteljesüléshez vezető utakat és módszereket kutatja. Általánosan elmondható, hogy a boldogságra és a beteljesülésre is (hosszan) fennmaradó állapotként tekintünk. Mi a helyzet viszont az apró, minket váratlanul meglepő, és ezzel mosolyra fakasztó boldogsággal, mi okoz nekünk örömet? Ezt a kérdést tette fel az idén 90 éves Medve sajt is a magyar fogyasztóknak, a beérkezett válaszok elemzésében pedig Ráskó Eszter pszichológus volt a márka segítségére.

 • 2022.06.30 Három remek grillrecept

  A hétvégére meghívhatjuk barátainkat egy fantasztikus grillpartira. Kísérletezzünk, nem csak egy ízvilágban gondolkodjunk. Legtöbbször olajban elkevert fűszerekkel, fűszernövényekkel pácolunk, párosítva ezeket valamilyen savasabb anyaggal: citromlé, bor, balzsamecet. A savas anyagok - főleg a vörös húsok esetében - fellazítják a hús szerkezetét, porhanyósabb lesz tőle a végeredmény. Próbálkozhatunk olajmentes pácokkal, vagy száraz pácokkal is!

 • 2022.06.29 Hét tévhit a méhnyakrákról és a HPV vírusról

  A méhnyakrákról és az azt okozó HPV vírusról egyre többet tudunk, ám még mindig sok a félreértés, sőt tévhit él velük kapcsolatban. A nőgyógyászati daganatokkal foglalkozó szakértő a leggyakoribb hiedelmeket oszlatja el.

 • 2022.06.29 Óvatosan a gyümölcsökkel!

  Sokan kedvelik a lédús gyümölcsöket, ám már sokszor egy szem, egy kis szelet elfogyasztása után is kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk. Ennek oka lehet az is, hogy a szervezetünkben csökkent a cukrok lebontását végző szacharáz enzim mennyisége.

 • 2022.06.28 Ételallergia és kerti grillparty. Mire figyeljünk?

  A nyári időszakban gyakoriak a családi összejövetelek, a baráti társaságok találkozói, a kerti grillpartyk. Mivel egyre több embert érint az ételallergia vagy ételintolerancia, így könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy-egy meghívott vendég kapcsán a mentes étkezésre is ügyelnünk kell. Rajcsik Enikő, a Budai Allergiaközpont dietetikusa néhány pontban összefoglalta, hogy mire figyeljünk.

 • 2022.06.27 Minden testnek jogában áll strandra menni!

  A képszerkesztő programok korában nehéz elfogadni az öregedés bármely jelének láthatóvá válását. Kihívást jelent szembenézni azzal, hogy a testünk nem úgy reagál a diétára, mozgásra, mint pár évvel korábban.

 • 2022.06.24 5 kérdés a tejcukor-érzékenységről

  Ha a tejtermékek, például nyáron egy fagyi vagy jégkrém elfogyasztása után rendszeresen puffadás, hasfájás, hasmenés vagy hasi görcsök jelentkeznek, javasolt kivizsgálni, hogy mi okozhatja a kellemetlen tüneteket.