Női Tükör

Előző Következő

Az ősz csodálatos gyümölcsökkel és termésekkel ajándékoz meg, melyekből isteni házi natúrkozmetikumokat készíthetünk. Varga-Darabos Andrea ...

Hirdetés
 • 2019.10.18 Kökényes süti - Egészségséfünk receptje

  Ősszel rengeteg vadgyümölcs takarítható be. Ilyen többek között a kökény is. Ezeket azért érdemes leszedni és felhasználni, mert amellett, hogy nagyon sok vitamin van bennük, a már megszokott ízeket is változatossá tudjuk tenni. A bögrés süti sokak által ismert receptjét egy kis kökénnyel különlegessé tehetjük.

 • 2019.10.18 Ennyi embert érint Magyarországon az inkontinencia

  3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként több, mint 400 millió embert érint világszerte. Ha az érintettek egy külön országot alkotnának, akkor ez az ország a harmadik legnagyobb lenne a világon India és Kína után. Magyarországon is százezreket sújt a betegség, miközben a téma még mindig tabunak számít.

 • 2019.10.17 Évente húszezer kórházi fertőzés Magyarországon

  Magyarországon a betegek 3,5 százaléka kap kórházi fertőzést, naponta pedig több mint kétszáz, az egészségügyi ellátással összefüggő infekciót regisztrálnak. A kórházi fertőzések a szigorú előírások betartásával akár 30-50 százalékkal is csökkenthetők lennének - írja a Világgazdaság.

 • 2019.10.16 Sütőtök saláta - Egészségséfünk receptje

  Táplálkozástudományi szakértők azt szokták mondani, hogy minden nap legalább öt alkalommal együnk zöldséget, gyümölcsöt. Ez nagyon soknak tűnik, pedig nem kell mást tennünk, mint egyik étkezésre egy salátát beiktatni, délelőtt, délután gyümölcsöt enni, illetve a szendvicsünkbe, reggeli, vacsora mellé, egy kis zöldséget odacsempészni. Ennek ellenére nehéz lehet a változatosság, ezért most jöjjön egy új saláta recept.

 • 2019.10.16 Munka vagy családtag gondozása?

  Még mindig magyarok százezrei gondoznak rokonokat és betegeket, miközben egyre nagyobb a hiány a munkaerőpiacon. A nők foglalkoztatásában lehet a megoldás.

 • 2019.10.14 Életmentésre, hétköznapi vészhelyzetekre készülhetünk fel

  Háztartási balesetekre, a hozzátartozóink gyors ellátására, de akár életmentésre, egészségügyi vészhelyzetek elhárítására is felkészülhetnek az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok következő rendezvényén. A november 9-i program mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • 2019.10.11 Tepsis burgonya - Egészségséfünk receptje

  Nekünk, háziasszonyoknak, sokszor nemcsak azt kell kitalálni, hogy a húsból mit készítsünk, hanem azt is, hogy milyen köretet adjunk hozzá. Ha valóban változatosan akarunk főzni, akkor ez nem mindig könnyű feladat. Most ehhez adok egy kis segítséget.

 • 2019.10.10 A lélek hullámvasútján

  „Életünkben hangulati hullámok vannak, így hol fenn vagyunk egy-egy hullám tetején, hol lesüllyedünk a völgybe”- magyarázza a lelki betegségek, a depresszió okait orvos szakértőnk, dr. Kohári György. Írásából azt is megtudjuk, hogy mi a különbség a depresszió és az alvászavar között, de választ kapunk arra is, hogy örökölhetjük-e szüleinktől ezt az oly gyakori betegséget.

 • 2019.10.10 Narancsos-csokis muffin - Egészségséfünk receptje

  A muffin minden formáját, fajtáját nagyon szeretem. Egyszer még egy sajtosat is kipróbáltam, azon még egy kicsit dolgozni kell. Ez a csokis, kandírozott viszont szinte tökéletes. Igaz, kicsit időigényesebb, de megéri ráfordítani az időt.

 • 2019.10.10 Visszafordítottak egy autoimmun betegséget

  Őssejt transzplantációval sikerült amerikai kutatóknak visszafordítani a központi idegrendszer egy súlyos autoimmun betegségét, a neuromyelitis opticát (NMOSD), amely a betegek felénél vakságot okoz és elveszítik járóképességüket a kór diagnosztizálása utáni öt évben.