Miért van rá szükségünk klorofillra?

Miért van rá szükségünk klorofillra?

Klorofillt nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik a spenót, a brokkoli, a kelkáposzta, az arugula saláta, a petrezselyem, a bazsalikom és a spirulina alga. Szupertápláléknak számít, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik, csökkenti az oxidatív stresszt és a szabad gyökök számát a szervezetben.

A klorofill képes a toxinokhoz kötődni és ezzel meggátolni, hogy felszívódjanak és a véráramba kerüljenek. Mivel az oxigén szintjét is növeli a szervezetben, így a véráramlás fokozásában is aktívan részt vesz. Ezen kívül segíti a nyirokrendszer működését azzal, hogy eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat és így a vért is tisztítja. Bebizonyosodott vele kapcsolatban, hogy szerepet játszik a fehérvérsejteket termelő csontvelő stimulálásában, mint tudjuk, ezek fontos szerepet játszanak a baktériumokkal és a vírusokkal szembeni védelemben.

Miért van rá szükségünk klorofillra?

A klorofill erős májméregtelenítő hatással is rendelkezik. Segít leküzdeni az alkohol és a gyógyszerek negatív hatásait. Növeli a hemoglobin mennyiségét a szervezetben, ami az oxigénszállításhoz szükséges, ezen kívül szerepet játszik a vérszegénység megelőzésében. A szervezetben megnöveli a vér oxigén szintjét, amely pozitívan hat a tüdő, az agy és a szív működésére. Ha több oxigén van a szervezetben, akkor csökken a gyulladás és így minimalizálódik a krónikus betegségek kialakulásának esélye.

Ha megnövekszik a szervezetben az oxigén és jobb lesz a véráramlás, akkor a bőr állapota is sokkal szebb lehet. Ezzel nemcsak a pattanások kialakulását előzhetjük meg, hanem az öregedési folyamatok is lelassulhatnak. A klorofill nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású A-, C-, K- és E-vitaminokat, melyek szintén hozzájárulnak a bőrszerkezet javulásához.

A pajzsmirigy számos hormon szabályozásában vesz részt, illetve az anyagcserét is szabályozza. Az étrend, a genetika, az életmódbeli tényezők és a stressz mind hatással vannak a pajzsmirigy állapotára és működésére. A klorofill egyensúlyt teremthet a hormonok között és javíthatja a pajzsmirigy működését, segít csökkenteni a magas vércukorszintet, mindemellett növeli az energiaszintünket is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek