Férfitükör

Előző Következő
90 éves a homeopátiás szerek gyártója

Hogyan lett egy kis, családi gyógyszertárból mára nemzetközi cégcsoport? Az alapítók, a szenvedélyükben is ízig-vérig hasonlító ikerpár ...

 • 2022.11.14 Megelőző céllal évente ajánlott a laborvizsgálat

  Az internet elterjedése óta egyre többen folyamodnak ahhoz a módszerhez, hogy orvosi konzultáció helyett az online térben szerzett információk alapján diagnosztizálják saját magukat és határozzák meg a lehetséges gyógymódot problémáikra. Ez a jelenség az elmúlt két évben a koronavírus-járvány hatására felerősödött, hiszen az orvosok elérése és főleg látogatása nehézkessé vált.

 • 2022.11.11 Ködös, párás időben fokozódhatnak az asztmás panaszok

  A télies reggelek, a hideg és ködös, párás levegő nem kedvez az asztmás betegeknek. A fűtési szezonban emellett a lakásokban is megemelkedhet a páratartalom. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa elmondta, hogy ez asztma esetén több okból is gondot jelenthet.

 • 2022.11.10 Fókuszban a tüdő egészségének megőrzése

  A Globális Kezdeményezés a Krónikus Obstruktív Légúti Betegségért (GOLD) szervezet 2002-ben rendezte meg az első COPD világnapot. Az évente több mint 50 ország részvételével zajló programsorozat középpontjában idén a tüdő egészségének hosszú távú megőrzése áll. Ezzel kapcsolatban kérdeztük dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát.

 • 2022.11.08 Okozhat-e a szorongás magas vérnyomást?

  A szorongás és a magas vérnyomás közti összefüggés oda-vissza működik: mindkettő fokozhatja a másik hatását. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa elmagyarázta a kapcsolatot és felhívta a figyelmet a kezelés jelentőségére is.

 • 2022.11.03 Ha antidepresszánst szed, figyeljen családalapításnál!

  A gyógyszerek a mindennapjaink részét képezik, az utóbbi években pedig előkelő helyet foglal el a leggyakrabban szedett szerek közt az antidepresszánsok sora. A rohanó világ, az egyre növekvő elvárások, a média által közvetített tökéletesség igénye nagyon sok esetben válthat ki depressziót. Ez alól pedig a férfiak sem képeznek kivételt, sőt! Számukra azonban a depresszió elleni szerek a családalapításra is veszélyt jelenthetnek.

 • 2022.11.01 Új intézményekkel bővültek az Olajág Otthonok!

  Az Olajág Otthonok eddig Budapesten négy helyszínen – Zuglóban, Újpalotán, Csepelen és a VIII. kerületi Mátyás téren -, illetve Törökbálinton várta színvonalas szolgáltatásokkal, csodaszép környezetben azokat az időseket, akik önállóságukat szeretnék megőrizni, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy biztonságot nyújtó, támogató közösség és egészségügyi háttér álljon mögöttük.

 • 2022.10.13 Összeroppant vagy megerősít a krízis?

  Folyamatosan megkérdőjeleződik a biztonságérzetünk. Nyugtalanító hírek ömlenek ránk. Annyi változás ért minket az elmúlt két évben globális és egyéni szinten, hogy arra nem tudtunk még kidolgozni egyetlen stabil elhárító technikát. De mitől függ, hogy valaki összeomlik a helyzet súlya alatt, vagy növekedve kerül ki a krízisből? Mégis mi teszi lehetővé, hogy újra meg újra talpraálljunk? Ebben a legnagyobb segítség a reziliancia avagy a rugalmas megküzdés képessége lehet.

 • 2022.10.10 Óvjuk szemünket!

  A Látás Világnapját (World Sight Day) mindig október második csütörtökén tartják. A világnap célja, felhívni a figyelmet arra, hogy a vakság nagyrészben megelőzhető, illetve gyógyítható.

 • 2022.10.06 Hogyan ismerhető fel az izombénulás?

  A stroke Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálozási ok, ráadásul a betegségnek rengeteg hosszú távon fennmaradó szövődménye lehet. Ezek szakszerű rehabilitációt igényelnek, mint például az egyik leggyakoribb és legsúlyosabb maradványtünet az izombénulás.

 • 2022.10.04 Mikor szedjük? Az időzítés is lényeges!

  Pótlásra szorul bizonyos vitaminokból, nyomelemekből vagy ásványi anyagokból? Nem elég az, hogy megveszi és szedi az adott patikaszert!