Férfitükör

Előző Következő
Gyuri bácsi: Vírus ellen nincs gyógynövény!

A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk – ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, ...

Hirdetés
 • 2020.03.29 A találékonyságunk lett a vesztünk?

  A mai kor emberének talán legnyilvánvalóbb ismertetőjegye, hogy gyakorlatilag nincs állandó mozgásra kényszerítve, így az inaktivitás általános problémává vált. És ez persze hozzájárul a testsúlynövekedéshez is.

 • 2020.03.28 Világszerte nő a májrák előfordulási aránya

  A májrák világszerte növekvő előfordulási arányára hívja fel a figyelmet az Amerikai Rák Társaság (ACS) Cancer című folyóiratának internetes oldalán megjelent új tanulmány.

 • 2020.03.27 A WHO összefoglalója a koronavírus-helyzetről

  Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtökön. Hans Kluge példa nélkülinek, ám szükségesnek nevezte a számos ország által meghozott, a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedéseket.

 • 2020.03.27 Kijárási korlátozást vezetnek be (2. rész)

  A cél most a fertőzés terjedésének lelassítása, nem a vírus "megölése", mert ahhoz vakcina kellene - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.

 • 2020.03.24 Új fenyegetések jelentek meg a kibertérben

  A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemzetközi partnereivel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri a globális kibertérben zajló, új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket.

 • 2020.03.23 A koronavírussal kapcsolatos intézkedések

  A taxisok után további 81 480 kisvállalkozónak ad június 30-áig mentességet a kormány a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) átalányadó-fizetési kötelezettsége alól a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján, amelyen közölte: újabb lépésekkel egészítették ki a járvány miatt hozott első gazdaságvédelmi akciótervet. Azt is mondta, a kormány négy vonalon szervezte meg a védekezést, katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági védekezés zajlik.

 • 2020.03.23 Allergia tévhitek

  Ez az egész betegség a szervezetünk téves reakciója, vaklármája. A számára ismeretlen fehérjék ellen a szervezetünk védekezik, hisztamint termel – ám jelen esetben veszélyesnek ítéli meg a polleneket, a háziporatka ürülékét, vagy egyes élelmiszerek fehérjéit. Nézzük, milyen tévhitek vannak jelenleg is az allergiával kapcsolatban

 • 2020.03.19 Legalább egy év szükséges a vakcina kifejlesztéséhez

  A koronavírus izolációja ellenére is hosszú idő, legalább egy év szükséges a hatásos vakcina kifejlesztéséhez – mondta Kiss Gábor, a vírus izolációját végző kutatócsoport vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

 • 2020.03.18 Virológus: Összefogás a kórokozó kutatásában

  Német és olasz szakemberek is segítségére voltak magyar kollégáiknak abban, hogy sikerüljön mesterséges körülmények között izolálni a koronavírust - mondta Kiss Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa kedd este az M1 aktuális csatornán.

 • 2020.03.17 Gyorsabban terjed és halálosabb az influenzánál

  A kínai koronavírusról számos hír és rémhír terjedt már el – összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyeket a tudósok eddig kiderítettek a betegségről.