Férfitükör

Előző Következő
Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója?

Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona ...

 • 2023.03.08 Végre mérséklődik az influenzajárvány

  Enyhe mértékben indult csökkenésnek, de négy vármegyében – Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér – tovább nőtt a betegek száma.

 • 2023.03.07 Köhögés, torokfájás, fülgyulladás? Reflux is okozhatja

  Gyakori légúti betegségek kapcsán érdemes a háttérben álló okokat is felderíteni. A gyomorégés népbetegség, sokan mégis elhanyagolják a kezelését, vagy ha néma refluxban szenvednek, a jellegzetes tünetek hiányában nem is ismerik fel időben a betegséget. A Budai Allergiaközpont orvosát a reflux és a légúti tünetek közti kapcsolatról kérdeztük.

 • 2023.03.05 Természetes megoldások vágyfokozásra

  Dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász, homeopata szakorvos elárulta, a szervezetünk mely területeit kell egyensúlyba hozni, hogy szerelmi életünk harmonikussá váljon, és hogyan lehet természetes módszerekkel feltüzelni a vágyat.

 • 2023.03.04 Egy új okosérzékelő a beltéri levegő minőségét méri

  Ahogyan az utcán, úgy az otthonunkban sem mindegy, hogy milyen levegőt lélegzünk be. Ennek tudatosítása és az emberek jóllétének fejlesztése érdekében dobja piacra az IKEA a VINDSTYRKA levegőminőség-érzékelőt. Az áprilistól elérhető termék lehetővé teszi a beltéri levegőt szennyező anyagok mérését és monitorozását.

 • 2023.03.02 Mesterséges intelligencia alapú bőrgyógyászat

  Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

 • 2023.03.02 Glaukóma Világhét

  2023. március 6. és 12. között van az idei Glaukóma Világhét (World Glaucoma Week), melynek során a világ minden országában ismeretterjesztő anyagokkal, előadásokkal és szűrővizsgálatokkal hívják fel a figyelmet e súlyos népbetegség korai észlelésére és hatékony kezelésére. A glaukómáról (zöldhályogról) már számos alkalommal beszélgettünk Prof. Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával.

 • 2023.03.02 Miért fontos a csontsűrűség mérés?

  A csontsűrűség a csont ásványi anyag tartalmát és összetételét jelenti, és fontos információt ad arról, mennyire ellenállók csontjaink a törésekkel szemben.

 • 2023.02.27 Tombol az influenzajárvány, és még nem tetőzött

  Fej-fej mellett RSV-s és a koronavírusos betegek száma, de az utóbbiak újra növekvőben.

 • 2023.02.24 Mit szedjünk a tüdőnk egészségéért?

  Gondolt már arra, hogy mennyi támadásnak van kitéve a tüdeje? A légúti fertőzéseket okozó vírusokon (pl. koronavírus, influenza, nátha, RSV) kívül a légszennyezettség is árthat a tüdő egészségének. Ráadásul sokan dohányoznak is, és naponta többször „tüdőzik le” a füstöt, megannyi egészségre káros összetevővel együtt. És gondolt már arra is, hogy védeni és támogatni kellene a tüdeje működését?

 • 2023.02.22 Gyógyszer, ami segíthet Alzheimer-kór esetén

  Megkapta az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) engedélyét a Leqembi, ami kis mértékben képes lassítani az állapotromlást korai stádiumú Alzheimer-betegek esetében.