Férfitükör

Előző Következő
90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

Kormánydöntés értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését ...

Hirdetés
 • 2020.11.19 Ne gyújts rá! világnap!

  Egy nap cigaretta nélkül! „Bármikor le tudom tenni!” Én csak nagyon ritkán gyújtok rá!” „Már átálltam az e-cigire!” Nap mint nap halljuk ezeket a mondatokat dohányzó ismerőseinktől, akik bár tisztában vannak a dohányzás egészségkárosító hatásaival, mégsem tudják letenni a cigarettát. Most itt az alkalom, hogy megpróbálják!

 • 2020.11.17 A betegek gyógyulás után fáradtságot tapasztaltak

  A Covid-19-en átesettek fele heteken át tartó fáradtságot tapasztal a gyógyulást követően is egy ír kutatás eredményei szerint.

 • 2020.11.16 A cukorbetegség megduplázza a halálozás kockázatát

  A cukorbetegségben szenvedőknél legalább kétszer nagyobb az új típusú koronavírus okozta Covid-19-cel összefüggő halálozás kockázata egy friss tanulmány szerint.

 • 2020.11.15 Prosztatarák: több mint 20 ezren élnek a betegséggel

  November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Idehaza minden évben több mint 4500 férfival közlik a rosszindulatú daganat diagnózisát, szakmai becslések szerint több mint 20 ezren élnek közöttünk, akik már szembesültek a betegséggel. Az életkilátások és az életminőség javításáért maguk a betegek is sokat tehetnek.

 • 2020.11.13 Tabutéma: a férfimeddőség

  A Patika Tükör egy kerekasztal beszélgetésen vett részt, ahol a férfimeddőség kérdéskörét járták körül a szakértők, és a témával kapcsolatban saját tapasztalatairól beszélt Kaszás Géza színművész is.

 • 2020.11.13 Itt a hidegebb időszak és vele együtt a szmog, védd magad és környezeted!

  A hideg napok beköszöntével egyre többen ülünk autóba biciklizés vagy séta helyett és a fűtést is be kell kapcsolnunk. Sajnos ez magával hozhatja a szmog kialakulását, amely közvetlen hatással van az egészségünkre. A levegőben szálló káros anyagok ugyanis bejuthatnak az ember szervezetébe és komoly betegségeket okozhatnak. A légszennyezettség komoly probléma szerte a világon, azonban jó, ha tudjuk, már kisebb egyéni óvintézkedésekkel is sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a környezetünkre és szervezetünkre leselkedő ártalmakat. (Társadalmi célú reklám)

 • 2020.11.12 Ön felismeri a családon belüli bántalmazást?

  Manapság olyan természetesnek vesszük kultúránkban az erőszak jelenlétét, hogy sokszor fel sem tűnik, ha épp elszenvedjük, vagy mi okozunk fájdalmat másoknak. Keveset beszélünk a nehezen felismerhető, de mégis oly erősen romboló bántalmazási formákról: a szeretet megvonásáról, a másik állandó kritizálásáról, megszégyenítéséről, vagy szabadságának korlátozásáról. Az sem kap kellő figyelmet, hogy nem csak a nők és gyermekek lehetnek szenvedő felek, hanem valójában a társadalom bármely tagja kapcsolaton belüli erőszak áldozatává válhat.

 • 2020.11.12 COVID vagy influenza?

  Néhány tüsszentésnek és egy kis orrfolyásnak – különösen a nátha- és influenza szezon derekán – nem tulajdonítottunk különösebben nagy jelentőséget, egészen mostanáig. Ezeket a tüneteket tapasztalva idén ősszel és télen óhatatlanul belénk hasít majd a nagy kérdés: Csak nem koronavírussal van dolgunk?

 • 2020.11.11 Hangyák mászkálnak a lábán?

  Sokak életét megkeseríti az úgynevezett nyugtalan láb szindróma, amely gyakori alvászavart okozó rendellenesség. Becslések szerint a felnőtt lakosság legalább 10 százalékát érintő problémáról a JóAlvás Központ orvosa dr. Vida Zsuzsanna beszélt.

 • 2020.11.07 Sok száz beteget gyógyított meg a vérplazma-terápia

  Már száznál több beteget gyógyítottak meg vérplazmakezeléssel, most újabb donorok jelentkezését kéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott kutatócsoport - tájékoztatta a tárca szombat reggel az MTI-t.