Gyerektükör

Előző Következő

A szülőknek nem feltétlenül könnyű eldönteni, mikor van olyan állapotban a gyermekük, hogy ortopédiai kezelésre van szüksége, illetve, hogy ...

 • 2022.09.14 PCOS-sel is lehet terhes, de komoly gondok lehetnek

  A PCOS alattomos betegség, mivel nagyon sok esetben, bár jelen van, mégis komolyabb zavart látszólag nem okoz. Ez azt jelenti, hogy PCOS mellett is lehet várandós a nő, amennyiben a betegség még nem annyira előrehaladott, hogy meddőséget váltson ki. Sajnos azonban egy friss kutatás igazolta, hogy a PCOS a terhesség és a szülés során, valamint az azt követő időszakban jelentősen növeli a szív és érrendszeri gondok kialakulásának valószínűségét.

 • 2022.09.08 Csecsemőkori akne, koszmó, milia és ekcéma

  Az újszülöttek, csecsemők bőre nagyon érzékeny, akár az öblítő, a tusfürdő vagy bizonyos ételek miatt is kiütések jelentkezhetnek. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa a csecsemőkori bőrtünetek négy gyakori kiváltó okát foglalta össze.

 • 2022.09.06 Szavazzuk meg idén is Az Év Bölcsődéjét!

  A legtöbb szülő számára megnyugtató, ha gyermeke a kis játszópajtások körében, vidám és boldog környezetben, szakértő pedagógusok kezei között, a bölcsődében töltheti a hétköznapjait. Bizonyára sokan érzik úgy, hogy nem tudják megfelelő módon megköszönni a kisgyermeknevelők áldozatos munkáját. Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel azonban most meghálálhatják azt a sok-sok odafigyelést, amelyben csemetéjük nap mint nap részesül.

 • 2022.09.01 Tippek szülőknek a dührohamok megelőzésére

  „Furcsán” viselkedik a gyerek? Hevesen reagál a zajokra, fényekre, nem eszik meg bizonyos ételeket, dührohamot kap néhány ruhadarabtól? Szenzoros érzékenységgel élni nem könnyű, sem a gyereknek, sem a szülőnek.

 • 2022.08.29 Természetes praktikák vérszívók és rovarok ellen

  Egyre több az egyszerű szúnyog- és darázscsípésre fellépő szokatlanul erős bőrreakció. Az általános tünetek, bőrgyulladások miatt tavalyhoz képest többen fordulnak orvoshoz Dr. Borbély Katalin funkcionális medicina orvos, háziorvos, mentőorvos, homeopata szakorvos szerint. De, ha van otthon méz, aloe vera, vagy hagyma, ezekkel sokszor enyhíteni tudjuk a vérszívók, rovarok csípését követő kellemetlen bőrtüneteket.

 • 2022.08.25 Több kárt okozhat a babahordozó, ha túlzásba esünk

  Egy csecsemő, kisgyermek mozgásfejlődése számos tényezőtől függ, mégis van egy általános érvényű táblázat, amelynél a mozgásfejlődési lépcsőket a szakemberek korokhoz kötik. Vannak olyan helyzetek azonban, amikor mozgásfejlesztésre van szükség. A gyermekrehabilitációs szakgyógytornász szerint a szülők ébersége is szükséges ahhoz, hogy felismerjék az esetleges hiányosságokat és szakember segítségét kérjék.

 • 2022.08.23 Vissza az iskolapadba!

  Melyek a legfontosabb teendők a iskolakezdéskor? Hogyan segíthetjük gyermekeinket, hogy felkészülten léphessék át a tanterem ajtaját? Íme néhány hasznos tanács a zökkenőmentes elinduláshoz.

 • 2022.08.22 Hiedelmek a jó gyerekről

  A perfekcionisták ,,készülnek” és nem születnek. Erre a mondatra talán nem árt emlékeztetni magunkat most, az iskolakezdés idején. Hiszen napjainkban egyre több erőforrást fordítunk a szülőként arra, hogy tökéletes körülményeket biztosítsunk a tanuláshoz, a gyerekek jövőjéhez és így tökéletes gyermeket neveljünk. Pedig ezzel csak teljesítményszorongást és önmagukkal szembeni elégedetlenséget ültetünk el a gyerekekben. Az elégedett, boldog lurkókhoz nem ez az út vezet.

 • 2022.08.17 Az ízesített, párologtatható dohánytermékek betiltása

  Az Európai Bizottság az ízesített, párologtatható dohánytermékek uniós forgalmazásának betiltását javasolja - olvasható a brüsszeli testület sajtóközleményében.

 • 2022.08.10 Életmód Ambulancia segíti a súlyproblémás gyerekeket

  Ingyenes tanácsadással várja a túlsúlyos, súlyproblémával küzdő gyerekeket és családjukat a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Életmód Ambulanciája szeptember 21-től. A személyre szabott, komplex konzultáción azok a fiatalok vehetnek részt, akiknél nem egy betegség áll az elhízás hátterében, hanem valamilyen genetikai adottság és az életmódjuk. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt 10 évben közel ötszörösére nőtt az elhízott kamaszok aránya Magyarországon.