Gyerektükör

Előző Következő

Bense Tamás házi gyermekorvos fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé ...

Hirdetés
 • 2019.11.14 A koraszülött babák anyjának másmilyen az anyateje

  Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas a koraszülöttek aránya és a trendek tekintetében az elmúlt évek során sem mutatkozott lényeges változás. A gyakoriság tartósan 8-9 százalék között mozog.

 • 2019.11.14 Ezért szokj le, ha gyermek van a családban

  A gyermekek körében folytatott dohányzás növelheti annak az esélyét, hogy később, felnőtt korukban nyaki ütőér meszesedés alakuljon ki náluk, ami agyvérzésre is hajlamosít - olvasható az American Heart Association Circulation című folyóiratában publikált tanulmányban.

 • 2019.11.12 Ingyenes családi egészségnap szűrésekkel, koncertekkel, játékokkal

  Idén még több ingyenes gyerekprogrammal várja a családokat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 17-én, vasárnap 10 és 18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében. Fellép többek között Gáspár Laci, a Kicsi Gesztenye Klub, Kocsis Tibor, a Kolompos, és Erős Antónia vezetésével - interaktív Egészség-Talkshow-ban vesznek részt hírességek. A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére idén is félórás séta indul a Millenáris Parkban.

 • 2019.11.11 Kiderült, hogy autista a gyerekem. Egy anya vallomása

  Pápai Ildikót és családját még 2015-ben ismertük meg "Keresd a férfit!" kampányunk kapcsán, ahol férje lett a nyertes. Akkor ismerhettük meg ezt a különleges családot, amiben egy autista fiú nevelkedik. Ildi most könyvben írta meg történetüket, amivel a hasonló cipőben járó családoknak szeretne segíteni. Azt beszéltük meg, hogy boldog leszel - Élet az autizmus galaxison című könyvéből következzen most egy részlet.

 • 2019.11.06 Korlátozza a gyermeki agy fejlődését a képernyő túlzott nézése

  Az okostelefonok és tabletek egyre nagyobb térnyerésével több és több tanulmány készül hatásukról. Egy új kutatás most a gyermeki agy fejlődésére gyakorolt hatásukat vizsgálta, és kiderült, hogy érezhető károkat okoznak - írja az index.hu a CNN cikke nyomán.

 • 2019.10.25 Egy 22 hétre született magzatnak is van esélye az életre

  Már egy 22 hétre született magzatnak is van esélye a túlélésre - írja az index a Mirror cikke alapján. A prenatális orvoslás brit szövetsége azt állítja, hogy az utóbbi évtizedben megduplázódott az extrém koraszülöttek túlélési esélye.

 • 2019.10.21 Érdekes előadások a gyerekjogok világnapján - Ingyenes!

  November 20-án ingyenes programokkal várja a szülőket és a gyerekeket az Unicef az Akváriumban. Fontos témák kerülnek szóba, érdemes regisztrálni!

 • 2019.10.18 A bébiételek 95 százaléka tartalmaz káros anyagot

  Az USA-ban készült friss kutatás a bébiételekről elég ijesztő képet fest erről az ágazatról. Vajon nálunk mi a helyzet?

 • 2019.10.15 Minden harmadik gyerek alultáplált vagy elhízott

  Riasztóan magas a helytelen táplálkozás és a rossz élelmiszer-ellátás következményeitől szenvedő gyerekek száma – figyelmeztet az UNICEF a gyerekek táplálkozásáról szóló legújabb riportjában.

 • 2019.10.11 12 millió lányt adnak gyerekként férjhez

  Október 11-e a lánygyermekek nemzetközi napja amelynek alkalmából az UNICEF és partnerei igyekeznek a világ figyelmét a lánygyerekek ügyére irányítani. 2019-ben a világ számos pontján még mindig hátrányból indulnak az életben azok a gyerekek, akik lánynak születtek. Gyerekházasság, nemi alapú erőszak, oktatási egyenlőtlenség, önbizalomproblémák – többek között ezekkel a nehézségekkel kell szembesülniük a lányoknak nap mint nap.