Gyerektükör

Előző Következő

A szülőknek nem feltétlenül könnyű eldönteni, mikor van olyan állapotban a gyermekük, hogy ortopédiai kezelésre van szüksége, illetve, hogy ...

 • 2021.06.30 Mi kell az egészséges tesztoszteron termeléshez?

  A férfiak esetében az egyik leginkább emlegetett hormon a tesztoszteron. Kapunk tőle jót, és kevésbé jót is, de tény, hogy ha nincs elég tesztoszteron a szervezetben, akkor bizony a családalapítás vágya is messzire úszhat tőlünk. A témában Ratkó Tünde szülésznő, termékenységi szakember van a segítségünkre.

 • 2021.06.29 A legkorábbi gyermekkori emlékek

  Két és fél éves kor az az időszak, amelytől az emberek fel tudják idézni legkorábbi emlékeiket - állapította meg egy kanadai kutatás.

 • 2021.06.25 Mi okozhatja a várandósság alatti fáradtságot?

  Végre úgy tűnik, megérkezett a tavasz, és ezzel együtt menetrend szerint a tavaszi fáradság is. A bezártság, a stressz együtt kifejezetten erősen próbára teszi a szervezetet, amihez adott esetben jön még a várandósság jelentette terhelés.

 • 2021.06.21 Magyar orvosi bravúr: új kezet kaptak a 3 éves ikrek

  Több orvosi szakterület összehangolt csapatmunkájának köszönhetően kapott esélyt egy budapesti ikerpár. A két kisfiú egy ritka genetikai betegséggel, Apert-szindrómával született, és Dr. Hetthéssy Judit PhD kézsebész és a mellette álló orvosi csapat jóvoltából a gyerekek új kezet kaptak.

 • 2021.06.10 Milyen cipőt válasszunk az iskolába?

  Az iskolakezdés már augusztus elejétől pánikot kelt a szülőkben, hiszen rengeteg dolgot kell beszerezni, ami nem csak stresszes, de anyagilag megterhelő is. Viszont, ha nem csak a gyermeknevelésben alkalmazzuk a következetességet, hanem a vásárlás során is, akkor nem lesz rettegés egyetlen vásárlás sem. A gyerekek gomba módra nőnek, ezért a szülők alaposan megfontolják, hogy mennyi és milyen cipőre van szüksége a gyermeknek. Az iskolai cipőválasztás nem olyan egyszerű, hiszen nem elegendő csak egyetlen pár cipőbe beruházni, főleg, ha az őszi változékony időjárást vesszük alapul. Mutatjuk, hogy mire ügyeljünk cipővásárláskor és milyen cipőket szerezzünk be iskolakezdésre.

 • 2021.06.10 Alkalmazható a Sinopharm gyerekeknél

  Engedélyezte a Sinopharm kínai gyártó egyik, Covid-19 elleni oltóanyagának alkalmazását a 3 éven felüli gyermekek körében a kínai gyógyszerészeti hatóság - közölte egy pénteken a kínai egészségügyi bizottság.

 • 2021.06.07 Pattanáshoz hasonló kiütések a csecsemő arcán

  Mit jeleznek a pár hetes-hónapos csecsemő arcán megjelenő, pattanásszerű kiütések? Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta mikor tanácsos orvoshoz fordulni.

 • 2021.06.02 Minden negyedik terhesség vetéléssel végződik

  Magyarországon minden negyedik terhesség végződik vetéléssel, miközben sok esetben nem lehet pontosan kideríteni, mi vezetett a magzatelhaláshoz. Az esetek fél százalékában immunológiai eredetű problémák állnak a vetélés mögött, például azért, mert a szülők immunrendszere nem illeszkedik egymáshoz, az anya szervezete kilöki partnere sejtjeit. Ugyanez a probléma állhat sok meddőséggel küzdő pár esetében is.

 • 2021.05.27 Az anyatej életmentő lehet a koraszülött babáknak

  Az időre született csecsemők 280 napot töltenek méhen belül, addig a korababák ennél 20-100 nappal hamarabb jönnek világra, így szervezetüknek nincs ideje teljes mértékben kifejlődni. A koraszülött-osztályon rendelkezésre álló modern eszközök fontos szerepet játszanak a túlélési esélyek javításában és a maradandó károsodás megelőzésében, azonban a megfelelő táplálás is életmentő lehet a koraszülöttek számára.

 • 2021.05.25 A gyógyszerek helyes tárolása

  A gyógyszerek tárolása a nyári meleg hónapokban fokozott körültekintést igényel. A kánikula az emberi szervezet számára sem előnyös, de a gyógyszerek szempontjából a magas hőmérséklet kimondottan káros: általában gyorsul a gyógyszerek hatóanyagainak bomlása, így csökkenhet a készítmények hatása. Egyes esetekben káros bomlástermékek is képződhetnek. Ezért fontos a gyógyszerek megfelelő körülmények között történő tárolása.