Gyerektükör

Előző Következő

Számos tanulmány figyelmeztetett arra, hogy a magzatnál egészségkárosodást okozhat, ha az anya a várandósság alatt alkoholt iszik. Egy új kutatás ...

 • 2020.03.25 Az iskolai teljesítményt növeli az olvasás

  A naponta könyvet olvasó gyerekek jobban teljesítenek az iskolai teszteken - állapította meg egy nagyszabású új tanulmány.

 • 2020.03.20 A tojás- és tejallergiánál kell szigorú diéta?

  Ha a kisgyermeknél allergiás tünetek jelentkeznek, az esetek nagy részében a tojás vagy a tej fogyasztása okozza a panaszokat. Ilyenkor a problémás élelmiszert ki kell zárni az étkezésből, ám nem biztos, hogy minden formában. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogy milyen esetben fogyaszthatja a gyermek például süteménybe sütve a tojást vagy a tejet.

 • 2020.03.20 Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

  Létezik tökéletes gyereknevelési elv? Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára. Ilyenkor jól jönne, ha lenne valaki, aki megmondja, mi a teendő, és segít felülkerekedni a sírós reggeleken, a hisztis délutánokon vagy éppen az átvirrasztott éjszakákon. A szakember most megmondja, hogyan lehet gyerekjáték a gyereknevelés!

 • 2020.03.17 Ne vigyék a gyerekeket a rendelőbe!

  Gyermekorvosok szervezetei arra kérik a szülőket, hogy koronavírus-fertőzöttség gyanújával ne vigyék gyermeküket a rendelőbe vagy a gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívják telefonon házi gyermekorvosukat vagy a zöldszámok valamelyikét.

 • 2020.03.16 Nem betegség, hanem állapot a Down-szindróma!

  Ez az egyik leggyakoribb vele született rendellenesség, minden 600. gyermek ezzel a kromoszómahibával jön a világra. Évente 90 ezer gyermek születik hazánkban, közülük hozzávetőlegesen 150 Down-szindrómás.

 • 2020.03.16 Digitális oktatás 1-12 évfolyamosok számára

  Belegondoltál, hogy érezhetik magukat most a tanítók és a tanárok? Átállni a digitális oktatásra hatalmas kihívás! Biztos, hogy rengetegen közülük most tanácstalanok, míg mások összefogtak és azonnal cselekedni kezdtek. A bejelentés után néhány órával már facebook csoportok alakultak az otthontanítás témakörében. Mások kamerát, laptopot, eszközöket ajánlottak fel azoknak az iskoláknak, ahol egyelőre nincs lehetőség az órák digitális közvetítésére. Elképesztő ez az összefogás a bajban!

 • 2020.03.16 Kezdődik a kullancsszezon

  Kétféle súlyos betegséget tudnak okozni ezek az ízeltlábúak: agyvelőgyulladást (kullancsencephalitist) és Lyme-kórt. Az első ellen oltással védekezhetünk – még most is!

 • 2020.03.14 Csökkent hazánkban a csecsemőhalálozás

  Magyarországon csökkent a negyedik legnagyobb arányban a csecsemőhalálozás 2010 óta - mutatott rá az Eurostat friss adatait elemezve Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az MTI-nek.

 • 2020.03.11 A gyermekkori stressz később is problémákat okozhat

  Sokkal nagyobb hatással van felnőttkori egészségünkre az, hogy milyen gyermekkorunk volt, mint azt bárki is gondolná.

 • 2020.03.04 Az enyhe tél kedvezett a kullancsok elszaporodásának

  Az enyhe tél kedvezett a kullancsok elszaporodásának - mondta Kapiller Zoltán István, a Magyar Kullancsszövetség elnöke.