Gyerektükör

Előző Következő

Manapság egyre több nővel fordul elő, hogy a negyedik X-et is elhagyja, mire úgy érzikészen áll és a feltételek is adottak arra, hogy gyermeket ...

 • 2020.11.09 Díjazzák a bölcsődék és a kisgyermeknevelők munkáját

  Egy szülő számára megnyugtató, ha a csemetéje a bölcsődében teljes biztonságban, szakértő pedagógusok kezei között, a kis játszópajtások körében tölti a vidám és boldog hétköznapjait. Úgy érzi, megtalálta a gyermeke számára tökéletes közösséget és meghálálná azt az odafigyelést, amit a csemetéje a kisgyermeknevelőktől kap? Most megköszönheti Az Év Bölcsődéje díjra való jelöléssel.

 • 2020.11.09 Járvány: a gyerekek szuperterjesztők

  Egy indiai adatokat elemző nagyléptékű kutatás szerint az új koronavírus, a SARS-CoV-2 terjedésében a fertőzöttek kis százaléka játszik fontos szerepet. A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekeknek és a fiatal felnőtteknek potenciálisan nagyobb szerepe van a járvány terjedésében, mint az korábbi tanulmányokból kiderült.

 • 2020.10.30 RSV: a vírus, amit fontos ismerni

  Az RSV (respiratory syncytal virus) náthás tüneteket és kínzó, száraz köhögést is okoz. Az egyik leggyakoribb légúti kórokozó az őszi-téli időszakban, két-három éves koráig a gyermekek nagy része átesik a fertőzésen. Tüneteiről és kezeléséről dr. Somogyi Éva gyermektüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát kérdeztük.

 • 2020.10.22 Hol volt, hol nem volt...

  Izgalmas kalandok, meghökkentő akadályok, váratlan fordulatok és örökérvényű igazságok – ezek jellemzik azokat a magyar hagyományokhoz kötődő népmeséket, amik nemcsak szórakoztatók, hanem példamutatók is. Ezek a történetek a K&H gyógyvarázs mesedoktoroknak köszönhetően több száz beteg gyermek lelki gyógyulásához járultak már hozzá, az olvasók pedig a vírushelyzethez igazítva most online építik a meseközösséget.

 • 2020.10.18 Tiltott szerek: a hangsúly a megelőzésen

  Nem telik el úgy nap, hogy a hírekben ne szerepeljen droggal kapcsolatos információ. A kábítószerek terjedése a fiatalok egészségére jelentik a legnagyobb fenyegetés, sőt fogyasztása egyre több halálos áldozatot is követel. A megelőzés tehát fontos és szerencsére azt mutatják a kutatások, hogy van eredménye.

 • 2020.10.15 Pajzsmirigyzavarral nem tudja hasznosítható a folsav?

  Sok kismama küzd pajzsmirigygondokkal, melyek néhány évvel ezelőtt még jóval több gondot okoztak, meddőséget is kiváltottak, ma már jól kezelhetőek, de mégis óriási veszélyt jelenthetnek a babára nézve, mivel befolyásolják a test működését!

 • 2020.10.14 Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

  (Promóció) Nincs az a szülő, akit ne érne hidegzuhanyként, ha kiderül, fejtetűk lepték el a gyermeke haját. Szégyelli az esetet, megijed, hirtelen nem is tudja, hogyan szabadulhat meg tőle.

 • 2020.10.06 Okosabbak a vitaminokat szedő gyermekek?

  Örökös kérdés, hogy egy jól megválasztott vitaminos, ásványi anyagos vagy nyomelemes szerrel tudjuk-e támogatni gyermekeink iskolai teljesítményét? Van-e olyan patikaszer, ami okosítja a gyereket? Különösen aktuálisak ezek a kérdések a szeptemberi iskolakezdés kapcsán.

 • 2020.10.03 Mihez kezdjünk a fülbe szorult játékdarabkákkal?

  A kisebb gyermek hajlamos arra, hogy egy-egy apróbb játékdarabot, például gyurmát, szivacsdarabkát vagy gyöngyöt beledugjon a fülébe vagy az orrába. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gégeközpont orvosát arról kérdeztük, hogy milyen tünetek utalhatnak erre, és mit tegyünk ilyen esetben.

 • 2020.10.02 A babázás fejleszti a gyerekek empatikus készségeit

  A babázás gyerekek fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait vizsgálta a Barbie és a Cardiff University közös tanulmánya, amelyből többek között kiderült, hogy babázás közben aktivizálódik az agy társas készségekért, például az empátia kifejlődéséért felelős része.