Gyerektükör

Előző Következő

Bense Tamás házi gyermekorvos fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé ...

Hirdetés
 • 2019.09.04 Már az anyaméhben eldől, milyen ételeket kedvelünk

  Hogy szeretjük-e a répát, vagy fintorgunk-e az ánizsra, már meglepően korán, az anyaméhben kialakul – állítja egy kutatás.

 • 2019.09.03 Ilyen az ország legszuperebb menzája

  MEZNA, az AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) általános iskolájának étterme az elmúlt tanévben bizonyította, hogy egy iskolai menza is lehet fenntartható, egészséges és finom is egyben! Ez önmagában is elegendő ahhoz, hogy hírt adjunk róluk, de emellett az is említésre méltó, hogy az induláskor kitűzött célt, a gyerekek - és sok esetben velük együtt szüleik! – szemléletformálását is sikeresen teljesítik napról napra, hétről hétre.

 • 2019.08.29 Az egyik fél biztosan sírni fog - Tippek beszoktatáshoz

  Itt a nyár vége, az első gyermekes szülők rémálma, a bölcsődébe való beszoktatás, valamint az iskolakezdés kegyetlen, érzelmileg mind a gyerekeket, mind a szülőket megviselő időszaka. Ha tanácstalanok vagyunk, pánikolunk, vagy az a gyanús, hogy egyelőre minden simán megy, olvassuk el a Czeizel Intézet gyermekpszichológusának tanácsait!

 • 2019.08.13 Veszélyben a gyerekem! - Kamaszok nyáron

  A feszített tempójú tanév, a szigorú időbeosztás, a napi munka hiánya ugyanolyan megterhelő lehet kamaszaink számára, mint maga az iskolai tanév. Az unatkozó kamasz ugyanis önmagának, és családjának is igen megterhelő lehet, könnyen napi konfliktusforrássá válhat; ha pedig programjai vannak, akkor azért izgul a szülő, hogy ott nehogy valami baj érje!

 • 2019.08.01 Tábori csomag – tippek az úti patikához

  Akár először, akár sokadjára megy a gyerek táborba, az anyukáknak bizony komoly felkészüléssel jár összeállítani az utazó holmikat. Bár a tábor tematikájától, hosszától függően változhat az aktuális lista, vannak dolgok, amik soha nem maradhatnak ki egy tábori csomagból.

 • 2019.06.27 Álruhás receptek gyereketetéshez

  Korábban már leírtuk, hogyan verjük át a zöldségeket, gyümölcsöket zsigerből kerülő gyerekekekt. Most jövünk a konkrét receptekkel.

 • 2019.06.24 Cukorbeteg a gyerekem! Lehet, hogy én is az vagyok?

  Máig nem teljesen tisztázott, hogy mi az oka az 1-es típusú diabétesz kialakulásának, hiszen legfőképpen gyermekek, kisgyermekek érintettek, akiknél még nem foghatjuk rá a betegség kialakulását a helytelen életmódra. Felvetődik a kérdés: ha genetikai oka van, akkor lehet, hogy a szülő is beteg, csak nem tud róla?

 • 2019.06.21 Zöldségek inkognitóban - Hogyan verjük át a gyereket?

  Pár hónapja fénysebességgel terjedt a neten egy videó, amiben egy magyar kislánynak csokit kínálnak, de ő elutasítja, mert inkább a brokkolit szeretné megenni. A legtöbb gyerek azonban fordítva működik, és a szülőknek mindenféle trükköket kell bevetnie, hogy egészséges étel is kerüljön a gyerekbendőbe. Most ehhez adunk egy kis segítséget.

 • 2019.06.19 Hová tűnt a gyermekkor?

  Olvasóink többsége (vagy a szüleik) a gyermekkorát általában a szabad játék, a játszóterezés, a nyakban hordott kulcs, a sötétedéskor, vacsorára piszkosan, de boldogan, élményekkel feltöltve hazatérés jellemezte. A mai gyermekek ehhez képest idejük javarészét az iskolában töltik, a maradékot pedig a négy fal között, gyakran a virtuális térben, tehát kütyükkel körülvéve. Hová tűnt a régi, játékos gyermekkor?

 • 2019.04.08 D-vitamin túladagolás miatt kerültek kórházba

  Múlt héten derült fény arra, hogy egyes csecsemők szülői figyelmetlenség miatt a javasolt mennyiség sokszorosát kapták az Eurovit D-vitamin cseppekből - állítja az OGYÉI.