Gyerektükör

Előző Következő

Csaknem megkétszereződött a szorongó fiatal felnőttek száma az új típusú koronavírus okozta világjárvány tavaszi hulláma idején - olvasható ...

Hirdetés
 • 2019.11.11 Kiderült, hogy autista a gyerekem. Egy anya vallomása

  Pápai Ildikót és családját még 2015-ben ismertük meg "Keresd a férfit!" kampányunk kapcsán, ahol férje lett a nyertes. Akkor ismerhettük meg ezt a különleges családot, amiben egy autista fiú nevelkedik. Ildi most könyvben írta meg történetüket, amivel a hasonló cipőben járó családoknak szeretne segíteni. Azt beszéltük meg, hogy boldog leszel - Élet az autizmus galaxison című könyvéből következzen most egy részlet.

 • 2019.11.06 Korlátozza a gyermeki agy fejlődését a képernyő túlzott nézése

  Az okostelefonok és tabletek egyre nagyobb térnyerésével több és több tanulmány készül hatásukról. Egy új kutatás most a gyermeki agy fejlődésére gyakorolt hatásukat vizsgálta, és kiderült, hogy érezhető károkat okoznak - írja az index.hu a CNN cikke nyomán.

 • 2019.10.25 Egy 22 hétre született magzatnak is van esélye az életre

  Már egy 22 hétre született magzatnak is van esélye a túlélésre - írja az index a Mirror cikke alapján. A prenatális orvoslás brit szövetsége azt állítja, hogy az utóbbi évtizedben megduplázódott az extrém koraszülöttek túlélési esélye.

 • 2019.10.21 Érdekes előadások a gyerekjogok világnapján - Ingyenes!

  November 20-án ingyenes programokkal várja a szülőket és a gyerekeket az Unicef az Akváriumban. Fontos témák kerülnek szóba, érdemes regisztrálni!

 • 2019.10.18 A bébiételek 95 százaléka tartalmaz káros anyagot

  Az USA-ban készült friss kutatás a bébiételekről elég ijesztő képet fest erről az ágazatról. Vajon nálunk mi a helyzet?

 • 2019.10.15 Minden harmadik gyerek alultáplált vagy elhízott

  Riasztóan magas a helytelen táplálkozás és a rossz élelmiszer-ellátás következményeitől szenvedő gyerekek száma – figyelmeztet az UNICEF a gyerekek táplálkozásáról szóló legújabb riportjában.

 • 2019.10.11 12 millió lányt adnak gyerekként férjhez

  Október 11-e a lánygyermekek nemzetközi napja amelynek alkalmából az UNICEF és partnerei igyekeznek a világ figyelmét a lánygyerekek ügyére irányítani. 2019-ben a világ számos pontján még mindig hátrányból indulnak az életben azok a gyerekek, akik lánynak születtek. Gyerekházasság, nemi alapú erőszak, oktatási egyenlőtlenség, önbizalomproblémák – többek között ezekkel a nehézségekkel kell szembesülniük a lányoknak nap mint nap.

 • 2019.10.08 Mit szívnak a gyerekeink?

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan tájékoztatást ad a hazai légszennyezettségi adatokról, ami nem ritkán meghaladja az egészségügyi határértéket. Tavaly pedig napvilágot látott egy kutatás az iskolák benti levegőjének tisztaságáról. Ebből kiderült, hogy magas volt azoknak a gyerekeknek az aránya, akik a felmérés időpontjában valamilyen légúti problémával küzdöttek. Légtisztítás nélkül a beltérben sem szívunk be lényegesen mást, mint ami kint van, sőt adott esetben a benti levegő szennyezettebb és elhasználtabb lehet, különösen, ha viszonylag sokan vannak kis helyen. A rossz levegő belégzése pedig számos egészségügyi problémához, koncentráció- és teljesítményromláshoz vezethet, amire érdemes odafigyelnünk már a legkisebbeknél is.

 • 2019.09.27 Így mozogjon örömből a gyerek! 6 tipp szülőknek

  A mozgásszegény életforma, és ennek következményeként a gyermekkori túlsúly az iskoláskorú gyerekeket is érinti Magyarországon. A K&H az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás elkötelezett támogatójaként néhány tippet ad a szülőknek ahhoz, hogy a sportolás élményt nyújtson és beépüljön a gyermekek mindennapjaiba.

 • 2019.09.23 Így védhetjük meg a gyereket az iskolai fertőzésektől!

  Alighogy elkezdődik az iskola, a gyerekünk máris összeszed valami betegséget – ismerős helyzet? Mi az oka és mit tehetünk ellene?