Gyerektükör

Előző Következő

A minél gyorsabb terápiás ellátás érdekében fontos a gyermekek depressziós tüneteinek korai felismerése, mert a diagnosztizáltan páciensek ...

 • 2020.10.15 Pajzsmirigyzavarral nem tudja hasznosítható a folsav?

  Sok kismama küzd pajzsmirigygondokkal, melyek néhány évvel ezelőtt még jóval több gondot okoztak, meddőséget is kiváltottak, ma már jól kezelhetőek, de mégis óriási veszélyt jelenthetnek a babára nézve, mivel befolyásolják a test működését!

 • 2020.10.14 Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

  (Promóció) Nincs az a szülő, akit ne érne hidegzuhanyként, ha kiderül, fejtetűk lepték el a gyermeke haját. Szégyelli az esetet, megijed, hirtelen nem is tudja, hogyan szabadulhat meg tőle.

 • 2020.10.06 Okosabbak a vitaminokat szedő gyermekek?

  Örökös kérdés, hogy egy jól megválasztott vitaminos, ásványi anyagos vagy nyomelemes szerrel tudjuk-e támogatni gyermekeink iskolai teljesítményét? Van-e olyan patikaszer, ami okosítja a gyereket? Különösen aktuálisak ezek a kérdések a szeptemberi iskolakezdés kapcsán.

 • 2020.10.03 Mihez kezdjünk a fülbe szorult játékdarabkákkal?

  A kisebb gyermek hajlamos arra, hogy egy-egy apróbb játékdarabot, például gyurmát, szivacsdarabkát vagy gyöngyöt beledugjon a fülébe vagy az orrába. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gégeközpont orvosát arról kérdeztük, hogy milyen tünetek utalhatnak erre, és mit tegyünk ilyen esetben.

 • 2020.10.02 A babázás fejleszti a gyerekek empatikus készségeit

  A babázás gyerekek fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait vizsgálta a Barbie és a Cardiff University közös tanulmánya, amelyből többek között kiderült, hogy babázás közben aktivizálódik az agy társas készségekért, például az empátia kifejlődéséért felelős része.

 • 2020.09.21 A gyerekeknél is fontos az influenza elleni oltás

  Bense Tamás házi gyermekorvos fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé teszi a pontosabb diagnózist, illetve a koronavírus-fertőzés felismerését.

 • 2020.09.11 De nehéz az iskolatáska...

  Csökkenteni kellene az iskolatáska súlyát - mondta Lazáry Áron, a Semmelweis Egyetem gerincgyógyászati tanszéki csoportjának vezetője, gerincsebész főorvos.

 • 2020.09.08 Figyeljenek a gyerekek testük jelzéseire!

  A kamaszok sokszor szégyellik vagy nem ismerik fel, ha folyamatosan változó testükön olyan jeleket érzékelnek, amelyekkel szakorvoshoz kellene fordulniuk. Ezért is kiemelten fontos, hogy tisztában legyenek azzal, meddig tartozik valami a normális fejlődésbe, és mikor érdemes betegségre gyanakodni.

 • 2020.09.08 Így tehetjük vírusmentessé a tanévkezdést

  Bár a legtöbb iskola újra megnyitott kapuit a virtuális tér helyett, ez a tanévkezdés most még is más volt, mint eddig. Annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságosan az osztályteremben tanulhassanak és találkozhassanak egymással, sok dolgot újra kell gondolnia diákokegészsége érdekében: az utazást, a közös tanulást, az étkezéseket és a tanórák utáni szabadidős programokat is– a K&H gyógyvarázs program mutatja, hogyan.

 • 2020.09.05 Channing Tatum gyermek könyvet írt

  Gyerekeknek szóló képeskönyvet írt Channing Tatum. A hollywoodi filmsztár jövő tavasszal megjelenő könyvét hétéves kislányának dedikálta - számolt be róla a The Hollywood Reporter.