Gyerektükör

Előző Következő

Legyen szó bármilyen évszakról, mindig oda kell figyelni a gyermekek folyadékbevitelére. A hidratációnak nem csak sport vagy mozgás közben, de ...

Hirdetés
 • 2019.11.27 Harmadunkat érint ez az ásványi anyag hiány

  A vashiányt és az emiatt kialakuló vérszegénységet az egyik legelterjedtebb népbetegségnek is mondhatjuk, ezért már világnapot is kapott: november 26-a vashiány napja - írja a HVG.hu.

 • 2019.11.26 A lányok vérét és a jól ápolt fejbőrt kedvelik a tetvek

  A legtöbb kisgyermek élete során legalább egyszer megtapasztalhatja a hajtetvek okozta kellemetlenségeket. Az égető, viszkető érzés a fejbőrön nem csak a kicsiknek, hanem a szülőknek is sok bosszúságot okoz, ezért érdemes rendszeresen és tudatosan ápolni hajunkat, hogy megelőzzük a fertőzést. Hiába azonban az elővigyázatosság, sokszor még a rendszeres hajmosás sem garancia arra, hogy nem esünk áldozatául az apró rovaroknak. A serkékkel kapcsolatban sok tévhit él bennünk, és mivel az őszi-téli hónapok a tetvek kedvelt szezonja, összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit sokan nem tudnak a fejtetűről.

 • 2019.11.21 Mit csinálj, ha a gyereked nem engedelmeskedik?

  Bizony sokszor előfordul, hogy a csemete nem akarja azt csinálni, amire megkérjük. Vannak korszakok, amikor teljesen kilátástalannak érezzük a helyzetet, és egy egyszerű felöltözés is idegeink összeomlásához vezet. Hogyan érjük el, hogy hallgasson ránk, anélkül, hogy üvöltöznénk vagy büntetnénk?

 • 2019.11.18 Jövőre államilag támogatják a cukorbeteg gyerekeket és családjukat

  A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket. Szüleik indokolt esetben jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára is - közölte Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere.

 • 2019.11.15 PICI filmek a legkisebbekért

  November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a legkisebbek tiszteletére idén 5. alkalommal lilába borul a Lánchíd. Magyarországon évente minden tízedik, vagyis 8000 gyermek születik idő előtt, amely mára népbetegségnek számít. Általánosságban mégis elmondható, hogy a társadalom keveset tud a koraszülésről, annak hátteréről és kockázatairól, amely lényegesen megnehezíti a megelőzést is. Ezt hivatott megváltoztatni egy, a témában érintett anyuka által életre keltett PICi filmek projekt, amely elsősorban a koraszülött babák szüleiben felmerülő információhiányt hivatott betölteni és azt az érzést, hogy nincsenek egyedül. A projekt utolsó tájékoztató kisfilmje idén, a világnapon debütál.

 • 2019.11.14 A koraszülött babák anyjának másmilyen az anyateje

  Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas a koraszülöttek aránya és a trendek tekintetében az elmúlt évek során sem mutatkozott lényeges változás. A gyakoriság tartósan 8-9 százalék között mozog.

 • 2019.11.14 Ezért szokj le, ha gyermek van a családban

  A gyermekek körében folytatott dohányzás növelheti annak az esélyét, hogy később, felnőtt korukban nyaki ütőér meszesedés alakuljon ki náluk, ami agyvérzésre is hajlamosít - olvasható az American Heart Association Circulation című folyóiratában publikált tanulmányban.

 • 2019.11.12 Ingyenes családi egészségnap szűrésekkel, koncertekkel, játékokkal

  Idén még több ingyenes gyerekprogrammal várja a családokat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 17-én, vasárnap 10 és 18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében. Fellép többek között Gáspár Laci, a Kicsi Gesztenye Klub, Kocsis Tibor, a Kolompos, és Erős Antónia vezetésével - interaktív Egészség-Talkshow-ban vesznek részt hírességek. A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére idén is félórás séta indul a Millenáris Parkban.

 • 2019.11.11 Kiderült, hogy autista a gyerekem. Egy anya vallomása

  Pápai Ildikót és családját még 2015-ben ismertük meg "Keresd a férfit!" kampányunk kapcsán, ahol férje lett a nyertes. Akkor ismerhettük meg ezt a különleges családot, amiben egy autista fiú nevelkedik. Ildi most könyvben írta meg történetüket, amivel a hasonló cipőben járó családoknak szeretne segíteni. Azt beszéltük meg, hogy boldog leszel - Élet az autizmus galaxison című könyvéből következzen most egy részlet.

 • 2019.11.06 Korlátozza a gyermeki agy fejlődését a képernyő túlzott nézése

  Az okostelefonok és tabletek egyre nagyobb térnyerésével több és több tanulmány készül hatásukról. Egy új kutatás most a gyermeki agy fejlődésére gyakorolt hatásukat vizsgálta, és kiderült, hogy érezhető károkat okoznak - írja az index.hu a CNN cikke nyomán.