Gyerektükör

Előző Következő

Pápai Ildikót és családját még 2015-ben ismertük meg \"Keresd a férfit!\" kampányunk kapcsán, ahol férje lett a nyertes. Akkor ismerhettük ...

Hirdetés
 • 2019.06.21 Zöldségek inkognitóban - Hogyan verjük át a gyereket?

  Pár hónapja fénysebességgel terjedt a neten egy videó, amiben egy magyar kislánynak csokit kínálnak, de ő elutasítja, mert inkább a brokkolit szeretné megenni. A legtöbb gyerek azonban fordítva működik, és a szülőknek mindenféle trükköket kell bevetnie, hogy egészséges étel is kerüljön a gyerekbendőbe. Most ehhez adunk egy kis segítséget.

 • 2019.06.19 Hová tűnt a gyermekkor?

  Olvasóink többsége (vagy a szüleik) a gyermekkorát általában a szabad játék, a játszóterezés, a nyakban hordott kulcs, a sötétedéskor, vacsorára piszkosan, de boldogan, élményekkel feltöltve hazatérés jellemezte. A mai gyermekek ehhez képest idejük javarészét az iskolában töltik, a maradékot pedig a négy fal között, gyakran a virtuális térben, tehát kütyükkel körülvéve. Hová tűnt a régi, játékos gyermekkor?

 • 2019.04.08 D-vitamin túladagolás miatt kerültek kórházba

  Múlt héten derült fény arra, hogy egyes csecsemők szülői figyelmetlenség miatt a javasolt mennyiség sokszorosát kapták az Eurovit D-vitamin cseppekből - állítja az OGYÉI.

 • 2019.02.18 Így segítsük a gyereket a tanulásban

  Sokszor teszik fel ezt a kérdést a szülők. Éppen ezért igyekeztünk összefoglalni pár tippet, amelyek segíthetnek.

 • 2019.01.22 Ezt ne együnk reggelire, ha jót akarunk!

  Egy nagy pohár narancslé vagy egy bögre kakaó minden valamirevaló reggelinél ott díszeleg. Legyen szó reklámokról vagy fotókról, ezek elmaradhatatlan kellékei a reggelinek. De valóban egészségesek?

 • 2018.10.15 20 másodperc az egészségért - Már gyerekkorban kezdjük el!

  Október 15. a kézmosás világnapja. Ezt hallva elsőre bizonyára sokan megvonják a vállukat, hogy miért is érdemes egy ilyen mindenki számára egyértelműnek gondolt tevékenységről beszélni. Azonban felmérések alapján a 21. században sajnos még mindig nem természetes a kézmosás; például napjainkban hét emberből átlagosan egy nem mos kezet, miután lehúzza a WC-t. Sőt, vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szoktak kezet mosni. Ez igazán elgondolkodtató adat, főleg akkor, ha egy kézfogás után készülünk elfogyasztani ebédünket, vagy például megosztozunk egy szendvicsen valakivel.

 • 2018.10.11 Minden 30 középiskolásból 1 súlyosan elhízott

  A középiskolás évek végére minden 30. gyerek súlyosan elhízott lesz Magyarországon, azaz körülbelül 20 000 ilyen gyerek él az országban. Ezek a gyerekek nem csak komoly egészségügyi problémákkal küzdenek, hanem a csúfolódás célpontjai is közösségeikben. Ma van az Elhízás Világnapja.

 • 2018.09.26 Iskolakezdés szorongás nélkül - Mit tehet egy tanár?

  Az iskolakezdés kapcsán a legfontosabbakról beszélgettünk Joós Andrea tanárnővel: hogyan lehet szorongás nélkül, jó érzéssel beülni az iskolapadba és mi tehet mindezért maga a tanár.

 • 2018.09.19 Gyógynövények a könnyebb tanulásért

  Az iskolaév kezdetén aktuális téma a tanulás, koncentrálás, szellemi tevékenységünk és agyunk teljesítő képessége.

 • 2018.09.13 8 szendvicsötlet a gyerekek jobb étvágyáért

  Néha be kell vetni egy kis furfangosságot, hogy lecsússzanak a falatok a gyerekek torkán. Most ehhez adnak ötletet a Gallicoop szakértői.