Gyerektükör

Előző Következő

Nemcsak a természetben, hanem a városi parkokban is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják a kullancsot ...

Hirdetés
 • 2019.09.27 Így mozogjon örömből a gyerek! 6 tipp szülőknek

  A mozgásszegény életforma, és ennek következményeként a gyermekkori túlsúly az iskoláskorú gyerekeket is érinti Magyarországon. A K&H az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás elkötelezett támogatójaként néhány tippet ad a szülőknek ahhoz, hogy a sportolás élményt nyújtson és beépüljön a gyermekek mindennapjaiba.

 • 2019.09.23 Így védhetjük meg a gyereket az iskolai fertőzésektől!

  Alighogy elkezdődik az iskola, a gyerekünk máris összeszed valami betegséget – ismerős helyzet? Mi az oka és mit tehetünk ellene?

 • 2019.09.20 Kerekesszékes és műlábas Barbie

  Tovább erősíti a diverzitást portfoliójában a Barbie babák forgalmazója, a Mattel. A sokszínűség jegyében szeptemberben hazánkban is debütál a változatos Fashionista kollekció két új darabja, a kerekesszékes és a műlábas Barbie.

 • 2019.09.19 Segítség, mi mászik a gyerek fején?

  A gyerek közösségbe kerülve nem csak vírusokkal és baktériumokkal találkozhat, de élősködőkkel is. A tetű sajnos nem csak rossz higiéniás szokások mellett támad, válogatás nélkül bárki elkaphatja.

 • 2019.09.19 Óvodától az érettségiig szoronghatnak a gyerekek

  Hogy nehéz-e a családi környezetből óvodába menni, onnan alsót kezdeni, gimissé válni, majd végül főiskolásnak, egyetemistának lenni? Gyermeke, kamasza válogatja, de minden bizonnyal lesznek nehezebb periódusok, könnyen elképzelhető, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt előre elképzeljük.

 • 2019.09.18 Tévedés! Nem vonták meg a támogatást a tápszertől

  Pár nappal ezelőtt a Népszava írt arról, hogy az egyik legnépszerűbb, tejfehérje-allergiás babáknak készült tápszer körül nagy a káosz, és hogy megvonták a támogatást a terméktől. Káosz valóban volt, de a támogatás nem került megvonásra.

 • 2019.09.16 Szoptatási nehézségek, kakigondok, elválasztási problémák

  Hasfájás kínozza a csecsemőt, kakigondjai vannak, vagy épp nem gyarapodik a súlya? A gyerekorvos és védőnő mellett a fiatal anyukák egyik legnagyobb támasza a laktációs tanácsadó lehet, akinek a szakértelme ezekben az esetekben aranyat ér. A Czeizel Intézet munkatársától, Bocskainé Irci IBCLC-től kérdeztük meg, miben kérhetünk még tőle és kollégáitól segítséget.

 • 2019.09.14 10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

  Egy totyogó anyukájaként tudnod kell, hogy ő a főnököd. Egy totyogót nem kontrollálhatsz, ő kontrollál téged. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb. De itt van még 10 dolog, amibe jobb, ha belenyugodsz egy darabig.

 • 2019.09.13 Tények a HPV oltásról az MTA akadémikusától

  A tudomany.hu Schaff Zsuzsa akadémikust, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya rendes tagját kérdezte. Egyetértés van-e a nyugati orvostudományban abban, hogy a HPV elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak számos betegség, így például a méhnyakrák megelőzésében?

 • 2019.09.04 Már az anyaméhben eldől, milyen ételeket kedvelünk

  Hogy szeretjük-e a répát, vagy fintorgunk-e az ánizsra, már meglepően korán, az anyaméhben kialakul – állítja egy kutatás.