Gyerektükör

Előző Következő

Csaknem megkétszereződött a szorongó fiatal felnőttek száma az új típusú koronavírus okozta világjárvány tavaszi hulláma idején - olvasható ...

Hirdetés
 • 2020.03.16 Kezdődik a kullancsszezon

  Kétféle súlyos betegséget tudnak okozni ezek az ízeltlábúak: agyvelőgyulladást (kullancsencephalitist) és Lyme-kórt. Az első ellen oltással védekezhetünk – még most is!

 • 2020.03.14 Csökkent hazánkban a csecsemőhalálozás

  Magyarországon csökkent a negyedik legnagyobb arányban a csecsemőhalálozás 2010 óta - mutatott rá az Eurostat friss adatait elemezve Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az MTI-nek.

 • 2020.03.12 Kezdődik a kullancsszezon

  Kétféle súlyos betegséget tudnak okozni ezek az ízeltlábúak: agyvelőgyulladást (kullancsencephalitist) és Lyme-kórt. Az első ellen oltással védekezhetünk – még most is!

 • 2020.03.11 A gyermekkori stressz később is problémákat okozhat

  Sokkal nagyobb hatással van felnőttkori egészségünkre az, hogy milyen gyermekkorunk volt, mint azt bárki is gondolná.

 • 2020.03.04 Az enyhe tél kedvezett a kullancsok elszaporodásának

  Az enyhe tél kedvezett a kullancsok elszaporodásának - mondta Kapiller Zoltán István, a Magyar Kullancsszövetség elnöke.

 • 2020.03.04 Koronavírus: hogyan védhetem meg a gyermekem?

  Az eddigi adatok alapján a koronavírus fertőzés elsősorban az idősebb, krónikus betegségben szenvedők esetében jelent fokozott veszélyt. Szülőként mégis aggódunk, hiszen a gyerekközösségekben rendszerint gyorsan terjednek a fertőzések. Dr. Hidvégi Edit gyermek tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát a megelőzés lehetőségeiről kérdeztük.

 • 2020.02.27 Nem csökkent az influenzás megbetegedések száma

  A múlt héten 38 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, a megelőző heti 37 200 után – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett jelentésében.

 • 2020.02.21 Többet kell tenni gyermekeink egészségéért

  Egyetlen ország sem védi megfelelően a gyermekek egészségét, környezetét és jövőjét – állapítja meg a WHO, az UNICEF és a The Lancet tudományos folyóirat közös „A Future for the World’s Children?” című jelentése. A beszámolót egy 42 főből álló nemzetközi bizottság állította össze, amelynek tagjai gyermek-egészségügyi szakértők.

 • 2020.02.18 Segítség! Kiszáradok!

  Nincs is jobb annál, mint a téli hidegben a jól befűtött szobából kinézni az ablakon, és figyelni, ahogy nagykabátban, fázósan sietnek az emberek az utcán. Ám a fűtés nem csak kellemes érzeteket okozhat, hanem kellemetlen panaszok kiváltója is lehet!

 • 2020.02.15 Bőrápolási tippek újdonsült mamiknak

  Egy valódi csoda, amikor a várva várt újszülött megérkezik a családunkba, de ne is tagadjuk: a csöppség a legtöbbször bizony a feje tetejére állítja az eddig jól megszokott menetben csordogáló életünket. Megváltoznak a körülmények és a prioritások, sőt gyermekünk még a neszeszerünk tartalmára is komoly hatással van. A női táska híresen gazdag tartalmi palettája garantáltan gyarapodni fog praktikus babapiperékkel és megannyi más dologgal! De melyek az elengedhetetlen új kellékek?