Gyerektükör

Előző Következő

Bense Tamás házi gyermekorvos fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé ...

Hirdetés
 • 2019.12.05 A karácsony megkeserítője...Hogyan előzzük meg?

  Nátha, arcüreggyulladás, orrmandulagyulladás, torokmandulagyulladás, középfülgyulladás akut és krónikus formában. Betegségek, melyek leginkább megnehezítik a magyar kisgyerekes családok életét télvíz idején. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy ne legyen kész lidércnyomás a karácsonyi időszak.

 • 2019.12.03 A fáradtság nem gyerekjáték!

  Az, hogy mi felnőttek néha túlhajtjuk magunkat családanyaként vagy épp dolgozó apaként, már természetes számunkra. De nagyon rossz látni, ha a gyermekünk fáradt, arca sápadt, ha azt vesszük észre, hogy folyton kimerült. Tehetünk ez ellen valamit?

 • 2019.12.02 Új kórkép: telefonfüggőség

  A King's College London pszichiáterei szerint a fiatalok 23 százaléka annyira függ a mobiltelefonjától, hogy elvonási tüneteket él át, ha megakadályozzák, hogy használhassa az eszközt. Ez már függőség! - írja az index.hu.

 • 2019.11.28 Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

  Létezik tökéletes gyereknevelési elv? Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára. Ilyenkor jól jönne, ha lenne valaki, aki megmondja, mi a teendő, és segít felülkerekedni a sírós reggeleken, a hisztis délutánokon vagy éppen az átvirrasztott éjszakákon. A szakember most megmondja, hogyan lehet gyerekjáték a gyereknevelés!

 • 2019.11.28 Miért nem volt elég K-vitamin a patikákban?

  Hihetetlen, de azért, mert a magyar nyelvű betegtájékoztatók nem készültek el időben - írja a HVG.hu.

 • 2019.11.27 Harmadunkat érint ez az ásványi anyag hiány

  A vashiányt és az emiatt kialakuló vérszegénységet az egyik legelterjedtebb népbetegségnek is mondhatjuk, ezért már világnapot is kapott: november 26-a vashiány napja - írja a HVG.hu.

 • 2019.11.26 A lányok vérét és a jól ápolt fejbőrt kedvelik a tetvek

  A legtöbb kisgyermek élete során legalább egyszer megtapasztalhatja a hajtetvek okozta kellemetlenségeket. Az égető, viszkető érzés a fejbőrön nem csak a kicsiknek, hanem a szülőknek is sok bosszúságot okoz, ezért érdemes rendszeresen és tudatosan ápolni hajunkat, hogy megelőzzük a fertőzést. Hiába azonban az elővigyázatosság, sokszor még a rendszeres hajmosás sem garancia arra, hogy nem esünk áldozatául az apró rovaroknak. A serkékkel kapcsolatban sok tévhit él bennünk, és mivel az őszi-téli hónapok a tetvek kedvelt szezonja, összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit sokan nem tudnak a fejtetűről.

 • 2019.11.21 Mit csinálj, ha a gyereked nem engedelmeskedik?

  Bizony sokszor előfordul, hogy a csemete nem akarja azt csinálni, amire megkérjük. Vannak korszakok, amikor teljesen kilátástalannak érezzük a helyzetet, és egy egyszerű felöltözés is idegeink összeomlásához vezet. Hogyan érjük el, hogy hallgasson ránk, anélkül, hogy üvöltöznénk vagy büntetnénk?

 • 2019.11.18 Jövőre államilag támogatják a cukorbeteg gyerekeket és családjukat

  A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket. Szüleik indokolt esetben jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára is - közölte Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere.

 • 2019.11.15 PICI filmek a legkisebbekért

  November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a legkisebbek tiszteletére idén 5. alkalommal lilába borul a Lánchíd. Magyarországon évente minden tízedik, vagyis 8000 gyermek születik idő előtt, amely mára népbetegségnek számít. Általánosságban mégis elmondható, hogy a társadalom keveset tud a koraszülésről, annak hátteréről és kockázatairól, amely lényegesen megnehezíti a megelőzést is. Ezt hivatott megváltoztatni egy, a témában érintett anyuka által életre keltett PICi filmek projekt, amely elsősorban a koraszülött babák szüleiben felmerülő információhiányt hivatott betölteni és azt az érzést, hogy nincsenek egyedül. A projekt utolsó tájékoztató kisfilmje idén, a világnapon debütál.