Gyerektükör

Előző Következő

Pápai Ildikót és családját még 2015-ben ismertük meg \"Keresd a férfit!\" kampányunk kapcsán, ahol férje lett a nyertes. Akkor ismerhettük ...

Hirdetés
 • 2019.09.16 Szoptatási nehézségek, kakigondok, elválasztási problémák

  Hasfájás kínozza a csecsemőt, kakigondjai vannak, vagy épp nem gyarapodik a súlya? A gyerekorvos és védőnő mellett a fiatal anyukák egyik legnagyobb támasza a laktációs tanácsadó lehet, akinek a szakértelme ezekben az esetekben aranyat ér. A Czeizel Intézet munkatársától, Bocskainé Irci IBCLC-től kérdeztük meg, miben kérhetünk még tőle és kollégáitól segítséget.

 • 2019.09.14 10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

  Egy totyogó anyukájaként tudnod kell, hogy ő a főnököd. Egy totyogót nem kontrollálhatsz, ő kontrollál téged. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb. De itt van még 10 dolog, amibe jobb, ha belenyugodsz egy darabig.

 • 2019.09.13 Tények a HPV oltásról az MTA akadémikusától

  A tudomany.hu Schaff Zsuzsa akadémikust, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya rendes tagját kérdezte. Egyetértés van-e a nyugati orvostudományban abban, hogy a HPV elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak számos betegség, így például a méhnyakrák megelőzésében?

 • 2019.09.04 Már az anyaméhben eldől, milyen ételeket kedvelünk

  Hogy szeretjük-e a répát, vagy fintorgunk-e az ánizsra, már meglepően korán, az anyaméhben kialakul – állítja egy kutatás.

 • 2019.09.03 Ilyen az ország legszuperebb menzája

  MEZNA, az AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) általános iskolájának étterme az elmúlt tanévben bizonyította, hogy egy iskolai menza is lehet fenntartható, egészséges és finom is egyben! Ez önmagában is elegendő ahhoz, hogy hírt adjunk róluk, de emellett az is említésre méltó, hogy az induláskor kitűzött célt, a gyerekek - és sok esetben velük együtt szüleik! – szemléletformálását is sikeresen teljesítik napról napra, hétről hétre.

 • 2019.08.29 Az egyik fél biztosan sírni fog - Tippek beszoktatáshoz

  Itt a nyár vége, az első gyermekes szülők rémálma, a bölcsődébe való beszoktatás, valamint az iskolakezdés kegyetlen, érzelmileg mind a gyerekeket, mind a szülőket megviselő időszaka. Ha tanácstalanok vagyunk, pánikolunk, vagy az a gyanús, hogy egyelőre minden simán megy, olvassuk el a Czeizel Intézet gyermekpszichológusának tanácsait!

 • 2019.08.13 Veszélyben a gyerekem! - Kamaszok nyáron

  A feszített tempójú tanév, a szigorú időbeosztás, a napi munka hiánya ugyanolyan megterhelő lehet kamaszaink számára, mint maga az iskolai tanév. Az unatkozó kamasz ugyanis önmagának, és családjának is igen megterhelő lehet, könnyen napi konfliktusforrássá válhat; ha pedig programjai vannak, akkor azért izgul a szülő, hogy ott nehogy valami baj érje!

 • 2019.08.01 Tábori csomag – tippek az úti patikához

  Akár először, akár sokadjára megy a gyerek táborba, az anyukáknak bizony komoly felkészüléssel jár összeállítani az utazó holmikat. Bár a tábor tematikájától, hosszától függően változhat az aktuális lista, vannak dolgok, amik soha nem maradhatnak ki egy tábori csomagból.

 • 2019.06.27 Álruhás receptek gyereketetéshez

  Korábban már leírtuk, hogyan verjük át a zöldségeket, gyümölcsöket zsigerből kerülő gyerekekekt. Most jövünk a konkrét receptekkel.

 • 2019.06.24 Cukorbeteg a gyerekem! Lehet, hogy én is az vagyok?

  Máig nem teljesen tisztázott, hogy mi az oka az 1-es típusú diabétesz kialakulásának, hiszen legfőképpen gyermekek, kisgyermekek érintettek, akiknél még nem foghatjuk rá a betegség kialakulását a helytelen életmódra. Felvetődik a kérdés: ha genetikai oka van, akkor lehet, hogy a szülő is beteg, csak nem tud róla?