Gyerektükör

Előző Következő

Egyedien emberi - Az Autizmus más megközelítésben című könyv már százezreknek - szülőknek,rokonoknak, barátoknak - segített megérteni az ...

 • 2022.06.16 Szoptatós vitamin, amit Dr. Czeizel Endre kutatásai alapoztak meg

  Szeretnél mindent megtenni az újszülött babádért? Mutatunk néhány tippet, hogy a pici táplálása gördülékenyen induljon, és egy szoptatós vitamint, ami Dr. Czeizel Endre kutatásai alapján készült a magyar édesanyáknak.* (Hirdetés)

 • 2022.06.16 Okozhat a szúnyogcsípés allergiát gyerekeknél?

  Gyerekeknél a szúnyogcsípés miatt megjelenő duzzanat lehet a felnőtteknél kialakuló tünetekhez képest jóval nagyobb, erős viszketés is jelentkezhet, ezért sokan allergiás reakciót sejtenek az ijesztő bőrtünetek mögött. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogy okozhat-e a szúnyogcsípés allergiát gyerekeknél.

 • 2022.06.15 Miért dugul be nyáron gyakrabban a fülem?

  A fülben található verejték- és faggyúmirigyek a melegben intenzívebben dolgoznak, ezért ebben az időszakban azoknál is jelentkezhet fülzsírdugó, akik egyébként nem hajlamosak rá. Az otthoni eltávolítás veszélyeire figyelmeztet és a szakszerű gyors megoldást is elmondja dr. AugusztinoviczMonika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gégeközpont orvosa.

 • 2022.06.06 Csalánkiütéstől a torokduzzanatig

  Kipirosodott, irritált bőr, viszketés, hólyagok – ezek a rovarcsípések jellegzetes tünetei, melyek a legtöbbször néhány nap alatt és fájdalom nélkül elmúlnak.

 • 2022.05.24 Apák napja a világ körül

  Június harmadik vasárnapja az édesapákról szól. Bár itthon ez az ünnepnap még kevésbé ismert, mint az anyák napja, a világ számos táján már régóta megemlékeznek róla – még ha nem is ugyanazon a napon. Itthon a szeretlekapa.hu oldal segít nekünk abban, hogy jobban figyeljünk rájuk és ők magukra.

 • 2022.05.24 Elindult a HELLO termékenységtudatosság program

  Június 12-én, teltházas rendezvényen mutatkozott be a Felelősen Magadért Egyesület 2021-benéletre keltett HELLO TERMÉKENYSÉGTUDATOSSÁG programja, ahol gyermekvállalás előtt álló vagy teherbeesési nehezítettséggel küzdő nők és férfiak hallgathatták meg a program szakértőinek előadásait egy egészséges reggeli mellett.

 • 2022.05.19 A nők közel 30 évesen szülik első gyermeküket

  A családdá válás pillanata minden ember életében máskor jön el. Ki mikor érzi magát felkészülve rá, rosszabb esetben kinek mikor sikerül végre hosszas próbálkozások után. Mindenesetre tény: a nők Európában egyre később szülik meg első gyermeküket, aminek bizony megvannak a maga veszélyei!

 • 2022.05.18 Megkezdte működését a Vadaskert Kórház új osztálya

  Új részleget avatott fel a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia. A neurodevelopmentális osztály 12 év alatti, fejlődési zavarokkal küzdő gyermekeknek és családjaiknak segít abban, hogy a lehető leghamarabb diagnózist és személyre szabott terápiát kaphassanak.

 • 2022.05.16 A magnéziumhiány izomgörcsöket okozhat

  Az egészségesebb életmód felé menetelve ma már egyre több férfi kezd valamilyen rendszeres mozgásba, ami nagyon jót tesz a termékenységüknek is - legalábbis egy bizonyos pontig. A sport ugyanis bár nagyon egészséges, sokszor rámutat olyan tápanyagok hiányára, melyek a termékenység fenntartásában - ezen keresztül a hormonrendszer egyensúlyának fenntartásában - is komoly szerepet játszanak.

 • 2022.05.10 Idén is keresik az év védőnőjét!

  A magyar családok számára a védőnők nyújtják a legfőbb támaszt, hiszen ők azok, akik több mint 105 éve a szülők szakmai segítői és támogatói. Felkészítik őket a kicsi érkezésére, tanácsokat adnak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és vigyáznak a baba, illetve az édesanya egészségére. Munkájukat, áldozatos tevékenységüket a Magyar Védőnők Egyesülete ezúttal is az Év Védőnője díjjal ismeri el. A szülők és a hozzátartozók a korábbi évekhez hasonlóan idén is szavazhatnak a kedvenc védőnőjükre közönségdíj kategóriában.