Gyerektükör

Előző Következő

Az USA-ban készült friss kutatás a bébiételekről elég ijesztő képet fest erről az ágazatról. Vajon nálunk mi a helyzet?

Hirdetés
 • 2019.10.15 Minden harmadik gyerek alultáplált vagy elhízott

  Riasztóan magas a helytelen táplálkozás és a rossz élelmiszer-ellátás következményeitől szenvedő gyerekek száma – figyelmeztet az UNICEF a gyerekek táplálkozásáról szóló legújabb riportjában.

 • 2019.09.23 Így védhetjük meg a gyereket az iskolai fertőzésektől!

  Alighogy elkezdődik az iskola, a gyerekünk máris összeszed valami betegséget – ismerős helyzet? Mi az oka és mit tehetünk ellene?

 • 2019.09.20 Kerekesszékes és műlábas Barbie

  Tovább erősíti a diverzitást portfoliójában a Barbie babák forgalmazója, a Mattel. A sokszínűség jegyében szeptemberben hazánkban is debütál a változatos Fashionista kollekció két új darabja, a kerekesszékes és a műlábas Barbie.

 • 2019.09.19 Segítség, mi mászik a gyerek fején?

  A gyerek közösségbe kerülve nem csak vírusokkal és baktériumokkal találkozhat, de élősködőkkel is. A tetű sajnos nem csak rossz higiéniás szokások mellett támad, válogatás nélkül bárki elkaphatja.

 • 2019.09.18 Tévedés! Nem vonták meg a támogatást a tápszertől

  Pár nappal ezelőtt a Népszava írt arról, hogy az egyik legnépszerűbb, tejfehérje-allergiás babáknak készült tápszer körül nagy a káosz, és hogy megvonták a támogatást a terméktől. Káosz valóban volt, de a támogatás nem került megvonásra.

 • 2019.09.16 Szoptatási nehézségek, kakigondok, elválasztási problémák

  Hasfájás kínozza a csecsemőt, kakigondjai vannak, vagy épp nem gyarapodik a súlya? A gyerekorvos és védőnő mellett a fiatal anyukák egyik legnagyobb támasza a laktációs tanácsadó lehet, akinek a szakértelme ezekben az esetekben aranyat ér. A Czeizel Intézet munkatársától, Bocskainé Irci IBCLC-től kérdeztük meg, miben kérhetünk még tőle és kollégáitól segítséget.

 • 2019.09.14 10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

  Egy totyogó anyukájaként tudnod kell, hogy ő a főnököd. Egy totyogót nem kontrollálhatsz, ő kontrollál téged. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb. De itt van még 10 dolog, amibe jobb, ha belenyugodsz egy darabig.

 • 2019.09.13 Tények a HPV oltásról az MTA akadémikusától

  A tudomany.hu Schaff Zsuzsa akadémikust, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya rendes tagját kérdezte. Egyetértés van-e a nyugati orvostudományban abban, hogy a HPV elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak számos betegség, így például a méhnyakrák megelőzésében?

 • 2019.09.04 Már az anyaméhben eldől, milyen ételeket kedvelünk

  Hogy szeretjük-e a répát, vagy fintorgunk-e az ánizsra, már meglepően korán, az anyaméhben kialakul – állítja egy kutatás.

 • 2019.09.03 Ilyen az ország legszuperebb menzája

  MEZNA, az AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) általános iskolájának étterme az elmúlt tanévben bizonyította, hogy egy iskolai menza is lehet fenntartható, egészséges és finom is egyben! Ez önmagában is elegendő ahhoz, hogy hírt adjunk róluk, de emellett az is említésre méltó, hogy az induláskor kitűzött célt, a gyerekek - és sok esetben velük együtt szüleik! – szemléletformálását is sikeresen teljesítik napról napra, hétről hétre.