Gyerektükör

Előző Következő

A férfiak esetében az egyik leginkább emlegetett hormon a tesztoszteron. Kapunk tőle jót, és kevésbé jót is, de tény, hogy ha nincs elég tesztoszteron ...

 • 2022.05.06 Csalánkiütés kivizsgálása gyerekeknél

  A csalánkiütés okai szerteágazóak lehetnek, de a diagnózist nemcsak ez nehezíti, hanem az is, hogy a tünetek gyakran elmúlnak, mire a gyermek orvoshoz kerül. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogy szülőként mivel érdemes készülni a kivizsgálásra.

 • 2022.05.03 Ez segíthet elhúzódó mutálás esetén

  A mutálás időszaka átlagosan 12 és 17 éves kor között lezajlik. Ha a beszédhang változása ennél hosszabb időt vesz igénybe, javasolt szakemberhez fordulni. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogyan kezelhető a kamasz számára kellemetlen állapot.

 • 2022.04.22 A vakcinák csökkentik a halvaszülés kockázatát

  Az állapotos nők koronavírus elleni védőoltásának fontosságát hangsúlyozták brit orvosok, miután egy nagyszabású felülvizsgálat megállapította, hogy az oltások nemcsak biztonságosak, hanem a halvaszületés kockázatát is csökkentik.

 • 2022.04.20 A mozgásra nem csak a várandósság elején van szükség

  Sokszor és igen sok helyen foglalkoztunk már azzal a kérdéskörrel, hogy mennyire hasznos, biztonságos és jó dolog a terhesség során a mozgás. Nem csak azért, mert a felesleges hízást segít elkerülni, hanem azért is, mert a tápanyagok hasznosulásában is komoly szerepet játszik, és az életminőséget is javítja a várandósság során is. Az első trimeszter lelkesedése után azonban a kismamák többnyire leállnak a mozgással a félelem miatt.

 • 2022.04.11 Így hat a klasszikus zene a gyermekek mentális fejlődésére

  A világ fokozatos gyorsulása, a digitalizáció és a felszínes személyes kapcsolatok nagyban rányomják bélyegjüket a kisgyerekek lelki világára. Az alapérzelmek kifejezésén túl sokkal nehezebben birkóznak meg az árnyaltabb érzelmek megélésével. De vajon hogyan segít ezen a problémán a klasszikus zene? A pszichopedagógus válaszol.

 • 2022.03.28 A pajzsmirigy alulműködésének hatása a családtervezésre

  A pajzsmirigy problémák sajnos erősen képesek keresztbe tenni a családalapítási terveknek. Az alulműködés ráadásul ezt több frontos támadással is teszi, hiszen a testsúlyra gyakorolt hatása csak tovább ront a helyzeten.

 • 2022.03.21 Babát vár Illés Fanni paralimpikon

  Várandós a világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok magyar paraúszó, Illés Fanni. A legutóbb az akadálymentes vásárlás mellett kampányoló sportoló a GLAMOUR magazinnak mesélt először nyáron érkező kisbabájáról.

 • 2022.03.16 Húsmentes várandósság? Működhet!

  Az állatvédelem, a klímaváltozás, vagy egyszerűen csak ízlés miatt is sokan döntenek úgy, hogy lemondanak a hús fogyasztásáról, és ezzel nincs is semmi baj. Abban az esetben okozhat csak problémát ez az étkezési - életmód irányzat, ha történetesen babát szeretnénk, mivel sajnos a férfiak termékenységére is hatással van, de a megfogant baba fejlődésére is drasztikusan nyomhatja rá a bélyegét. Ez azt jelenti, hogy vegetáriánusként nem lehet belőlünk kismama? Koránt sem!

 • 2022.03.07 A meddőség sokszor megkerülhető a lombikprogrammal

  Az orvostudomány fejlődése lehetővé tette a meddőnek nyilvánított párok számára is a gyermekvállalást a lombikprogram segítségével. A csodálatos lehetőség azonban nagyon megterhelő a szervezetnek, és a meddőség kiváltó okát nem szűnteti meg, vagyis sajnos igen gyakran végződhet vetéléssel a próbálkozás.

 • 2022.03.02 Koncentrációt javító, memóriát fejlesztő gyógynövények

  A fiatalok keményen tanulnak, hiszen a gondtalan egyetemi éveket félévente megszakítja egy-egy 2 hónapos, intenzív vizsgaidőszak. Aki pedig olyan bátor és elszánt volt, hogy újévi fogadalmai között szerepelt egy új szakma elsajátítása, esetleg beiratkozott egy nyelvtanfolyamra, vagy csak régóta szemezett egy pár hónapos intenzív képzéssel, az könnyen találhatja magát újra a könyvek felett görnyedve. Nem is gondolnánk, mennyire „berozsdásodtunk”, és már nem megy annyira könnyen a tanulás. Idegesek, feszültebbek vagyunk.