Gyerektükör

Előző Következő

A naponta könyvet olvasó gyerekek jobban teljesítenek az iskolai teszteken - állapította meg egy nagyszabású új tanulmány.

Hirdetés
 • 2019.08.29 Az egyik fél biztosan sírni fog - Tippek beszoktatáshoz

  Itt a nyár vége, az első gyermekes szülők rémálma, a bölcsődébe való beszoktatás, valamint az iskolakezdés kegyetlen, érzelmileg mind a gyerekeket, mind a szülőket megviselő időszaka. Ha tanácstalanok vagyunk, pánikolunk, vagy az a gyanús, hogy egyelőre minden simán megy, olvassuk el a Czeizel Intézet gyermekpszichológusának tanácsait!

 • 2019.08.13 Veszélyben a gyerekem! - Kamaszok nyáron

  A feszített tempójú tanév, a szigorú időbeosztás, a napi munka hiánya ugyanolyan megterhelő lehet kamaszaink számára, mint maga az iskolai tanév. Az unatkozó kamasz ugyanis önmagának, és családjának is igen megterhelő lehet, könnyen napi konfliktusforrássá válhat; ha pedig programjai vannak, akkor azért izgul a szülő, hogy ott nehogy valami baj érje!

 • 2019.08.01 Tábori csomag – tippek az úti patikához

  Akár először, akár sokadjára megy a gyerek táborba, az anyukáknak bizony komoly felkészüléssel jár összeállítani az utazó holmikat. Bár a tábor tematikájától, hosszától függően változhat az aktuális lista, vannak dolgok, amik soha nem maradhatnak ki egy tábori csomagból.

 • 2019.06.27 Álruhás receptek gyereketetéshez

  Korábban már leírtuk, hogyan verjük át a zöldségeket, gyümölcsöket zsigerből kerülő gyerekekekt. Most jövünk a konkrét receptekkel.

 • 2019.06.24 Cukorbeteg a gyerekem! Lehet, hogy én is az vagyok?

  Máig nem teljesen tisztázott, hogy mi az oka az 1-es típusú diabétesz kialakulásának, hiszen legfőképpen gyermekek, kisgyermekek érintettek, akiknél még nem foghatjuk rá a betegség kialakulását a helytelen életmódra. Felvetődik a kérdés: ha genetikai oka van, akkor lehet, hogy a szülő is beteg, csak nem tud róla?

 • 2019.06.21 Zöldségek inkognitóban - Hogyan verjük át a gyereket?

  Pár hónapja fénysebességgel terjedt a neten egy videó, amiben egy magyar kislánynak csokit kínálnak, de ő elutasítja, mert inkább a brokkolit szeretné megenni. A legtöbb gyerek azonban fordítva működik, és a szülőknek mindenféle trükköket kell bevetnie, hogy egészséges étel is kerüljön a gyerekbendőbe. Most ehhez adunk egy kis segítséget.

 • 2019.06.19 Hová tűnt a gyermekkor?

  Olvasóink többsége (vagy a szüleik) a gyermekkorát általában a szabad játék, a játszóterezés, a nyakban hordott kulcs, a sötétedéskor, vacsorára piszkosan, de boldogan, élményekkel feltöltve hazatérés jellemezte. A mai gyermekek ehhez képest idejük javarészét az iskolában töltik, a maradékot pedig a négy fal között, gyakran a virtuális térben, tehát kütyükkel körülvéve. Hová tűnt a régi, játékos gyermekkor?

 • 2019.04.08 D-vitamin túladagolás miatt kerültek kórházba

  Múlt héten derült fény arra, hogy egyes csecsemők szülői figyelmetlenség miatt a javasolt mennyiség sokszorosát kapták az Eurovit D-vitamin cseppekből - állítja az OGYÉI.

 • 2019.02.18 Így segítsük a gyereket a tanulásban

  Sokszor teszik fel ezt a kérdést a szülők. Éppen ezért igyekeztünk összefoglalni pár tippet, amelyek segíthetnek.

 • 2019.01.22 Ezt ne együnk reggelire, ha jót akarunk!

  Egy nagy pohár narancslé vagy egy bögre kakaó minden valamirevaló reggelinél ott díszeleg. Legyen szó reklámokról vagy fotókról, ezek elmaradhatatlan kellékei a reggelinek. De valóban egészségesek?