Gyerektükör

Előző Következő

Engedélyezte a Sinopharm kínai gyártó egyik, Covid-19 elleni oltóanyagának alkalmazását a 3 éven felüli gyermekek körében a kínai gyógyszerészeti ...

 • 2020.10.22 Hol volt, hol nem volt...

  Izgalmas kalandok, meghökkentő akadályok, váratlan fordulatok és örökérvényű igazságok – ezek jellemzik azokat a magyar hagyományokhoz kötődő népmeséket, amik nemcsak szórakoztatók, hanem példamutatók is. Ezek a történetek a K&H gyógyvarázs mesedoktoroknak köszönhetően több száz beteg gyermek lelki gyógyulásához járultak már hozzá, az olvasók pedig a vírushelyzethez igazítva most online építik a meseközösséget.

 • 2020.10.18 Tiltott szerek: a hangsúly a megelőzésen

  Nem telik el úgy nap, hogy a hírekben ne szerepeljen droggal kapcsolatos információ. A kábítószerek terjedése a fiatalok egészségére jelentik a legnagyobb fenyegetés, sőt fogyasztása egyre több halálos áldozatot is követel. A megelőzés tehát fontos és szerencsére azt mutatják a kutatások, hogy van eredménye.

 • 2020.10.15 Pajzsmirigyzavarral nem tudja hasznosítható a folsav?

  Sok kismama küzd pajzsmirigygondokkal, melyek néhány évvel ezelőtt még jóval több gondot okoztak, meddőséget is kiváltottak, ma már jól kezelhetőek, de mégis óriási veszélyt jelenthetnek a babára nézve, mivel befolyásolják a test működését!

 • 2020.10.14 Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

  (Promóció) Nincs az a szülő, akit ne érne hidegzuhanyként, ha kiderül, fejtetűk lepték el a gyermeke haját. Szégyelli az esetet, megijed, hirtelen nem is tudja, hogyan szabadulhat meg tőle.

 • 2020.10.10 A parlagfű-allergia tünetei: bárkinél jelentkezhet

  Felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt előfordulhat, kialakulhat már óvodáskorban is, de akár 40 évesen is jelentkezhetnek az első tünetek. A parlagfű-allergia tünetei tehát kortól és nemtől függetlenül bárkinél megjelenhetnek, éppen ezért, ha gyanús panaszaink vannak, gondolni kell erre a lehetőségre is.

 • 2020.10.06 Okosabbak a vitaminokat szedő gyermekek?

  Örökös kérdés, hogy egy jól megválasztott vitaminos, ásványi anyagos vagy nyomelemes szerrel tudjuk-e támogatni gyermekeink iskolai teljesítményét? Van-e olyan patikaszer, ami okosítja a gyereket? Különösen aktuálisak ezek a kérdések a szeptemberi iskolakezdés kapcsán.

 • 2020.10.03 Mihez kezdjünk a fülbe szorult játékdarabkákkal?

  A kisebb gyermek hajlamos arra, hogy egy-egy apróbb játékdarabot, például gyurmát, szivacsdarabkát vagy gyöngyöt beledugjon a fülébe vagy az orrába. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gégeközpont orvosát arról kérdeztük, hogy milyen tünetek utalhatnak erre, és mit tegyünk ilyen esetben.

 • 2020.10.02 A babázás fejleszti a gyerekek empatikus készségeit

  A babázás gyerekek fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait vizsgálta a Barbie és a Cardiff University közös tanulmánya, amelyből többek között kiderült, hogy babázás közben aktivizálódik az agy társas készségekért, például az empátia kifejlődéséért felelős része.

 • 2020.09.21 A gyerekeknél is fontos az influenza elleni oltás

  Bense Tamás házi gyermekorvos fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé teszi a pontosabb diagnózist, illetve a koronavírus-fertőzés felismerését.

 • 2020.09.19 A gyermekkori depresszió korai felismerése

  A minél gyorsabb terápiás ellátás érdekében fontos a gyermekek depressziós tüneteinek korai felismerése, mert a diagnosztizáltan páciensek között nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás - állapította meg a Szegedi Tudományegyetem és a Pittsburgh-i Egyetem két évtizede zajló kutatási programja.