Gyerektükör

Előző Következő

Ahogy egyik napról a másikra beköszöntött a hideg, olyan hirtelen jelentek meg a gyerekeknél a felső légúti betegségek. Az orrfolyással, enyhe ...

 • 2023.07.28 A bugyipelenka előnyei és a környezettudatosság

  A bugyipelenka egy kényelmes és praktikus megoldás főleg a kisgyermekek számára. Ez az innovatív pelenkatípus könnyen használható, és több előnnyel jár, mint a hagyományos pelenkák. Mivel jellemzően rugalmas anyagból készül, így megkönnyíti a fel- és levételt, valamint a gyermek mozgását sem akadályozza.

 • 2023.07.28 Nehezen megy a tanulás? Gibson-teszt

  Nehezen megy a tanulás neked vagy a gyermekednek? Problémák adódnak a figyelemmel, a memóriával, a kitartással? Vagy a jó eredményeknek túl nagy az ára; nem arányos a befektetett idő és energia? Tehetségesnek érzed gyermeked vagy akár önmagad, de nem tudod, milyen irányba fejlődj tovább?

 • 2023.07.27 Óvatosan a csapvízzel és figyeljünk a melasma-ra!

  Utazni várandósan is lehet, erre a legalkalmasabb a második trimeszter, de amíg az orvos mást nem mond, addig a nyaralás nem tiltott! Ezzel együtt azonban a kismamák állapota odafigyelést igényel a magzat biztonsága érdekében, és a veszélyek sokszor nem egyértelműek. A témában dr. Angyal Géza szülész - nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

 • 2023.07.25 Ha nyár és strand, akkor úszófül?

  A strandolás kellemetlen velejárója lehet, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Megelőzéséről és kezeléséről dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

 • 2023.07.20 Minden második gyermek ki van téve a hőhullámoknak

  Európában és Közép-Ázsiában a gyermekek mintegy fele - azaz 92 millió gyerek - van kitéve az egyre gyakoribb hőhullámoknak - derül ki az UNICEF által közzétett, 50 országból származó legfrissebb adatok elemzéséből. Ez kétszerese a globális átlagnak, amely szerint négyből egy gyermeket érintenek a gyakori hőhullámok világszerte.

 • 2023.07.19 Várandósan nyaralni? Az utazásnál figyelni kell!

  Végre itt a nyár, a legtöbben indulnak nyaralni. De mi a helyzet akkor, ha történetesen a nő gyermek vár? Különleges helyzete miatt az utazás tiltott? Vagy vannak olyan praktikák, amiket betartva mégis beleférhet egy hosszabb út a terhesség alatt is?

 • 2023.07.12 Teremtsünk együtt egy tisztább jövőt!

  A „Persil a gyerekekért” program célja, hogy felhívja a figyelmet az egyre többeket érintő higiéniai szegénységre, és civil szervezetek bevonásával többezer érintett magyar családnak nyújtson segítséget. Az először 2022-ben elindított kampány során több mint 2500 háztartás részesült termékadományban, 50 hátrányos helyzetű gyermek pedig ösztöndíjtámogatásban. A Persil idén ismét elindítja a jótékonysági akciót, amely során legalább 300 000 kg tiszta ruhát biztosít majd a rászoruló családoknak, ezzel is segítve a gyerekek tisztább jövőjét.

 • 2023.07.09 150 millió alultáplált gyermek vár segítséget

  Még soha nem volt ekkora szükség a segítségre. Egyik válság követi a másikat, a háborúk és fegyveres konfliktusok mellett természeti katasztrófák sújtanak a világ legszegényebb országaiban, amelyek - mint minden krízishelyzetben - most is a leggyengébbek, azaz a gyerekek életét veszélyeztetik leginkább.

 • 2023.07.05 Hogyan lehet buli a trambulin?

  Ki ne szeretne egyből ugrálni egy jót, ha meglát egy trambulint? Nem csoda hát, hogy a gyermekeket is alig lehet kiszedni belőle. A trambulin egy nagyon jó szórakozási lehetőség lehet, de csak akkor, ha betartjuk a használatára vonatkozó biztonsági előírásokat és néhány javaslatot arra nézve például, hogy hány éves kortól és mennyi ideig javasolt a használata, vagy hogy hol érdemes elhelyezni a kertben, udvaron vagy a játszótéren.

 • 2023.06.09 Eredmények karcsúsító oltással elhízott serdülőknél

  A kutatók szerint példátlan eredményeket sikerült elérni a karcsúsító oltással elhízott serdülőknél: hosszú hetekig tartó szemaglutid-kezelés után a vizsgálati csoport tagjainak csaknem fele eléggé lefogyott ahhoz, hogy már ne minősüljön elhízottnak - derült ki egy tanulmányból, amelyet a The Guardian című brit napilap szemlézett online kiadásában.