Gyerektükör

Előző Következő

A férfiak esetében az egyik leginkább emlegetett hormon a tesztoszteron. Kapunk tőle jót, és kevésbé jót is, de tény, hogy ha nincs elég tesztoszteron ...

 • 2022.08.02 Tüntessük el a sebek nyomait!

  Horzsolás, vágás, szúrás… Annak idején megtörtént ugyan a seb lemosása, majd fertőtlenítése, be is kötöztük, most mégis úgy találjuk, hogy nem kellően esztétikus a sebgyógyulás, még mindig látszik a heg, netán feszül és viszket a bőr, vagy észrevehetően más a színárnyalata, mint a környezetéé.

 • 2022.07.28 JÁTÉK! JÁTÉK! Dr. Czeizel ajándékcsomag

  A Patika Tükör és a Q Pharma közös játékában megnyerheti a 3 db nyereménycsomag egyikét!

 • 2022.07.26 A nehézfémekkel sajnos meddőséget is okozhatnak

  A szervezetünket nap mint nap érik olyan környezeti terhelések, amiket nem is hinnénk. Ezek között vannak a nehézfémek okozta problémák is, melyekkel érdemes foglalkozni, hiszen a férfiak spermiumtermelésére - ezen keresztül pedig sajnos akár a magzatra is – drasztikus hatással vannak.

 • 2022.07.21 Indul a hallójárat-gyulladás szezonja!

  A középfül-gyulladás inkább a téli hónapok betegsége, nyáron elsősorban hallójárat-gyulladás miatt fordulnak orvoshoz a betegek – mondja dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter. A Fül-orr-gégeközpont orvosát a két betegség közti különbségekről és a helyes fülcsepphasználatról kérdeztük.

 • 2022.07.12 Gyerekeket fertőző májgyulladás

  Spanyolországban két gyerek meghalt az ismeretlen eredetű májgyulladásban, amelynek megjelenését eddig 21 európai országból jelentették - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium.

 • 2022.07.11 Ne csak gyümölcsleveket igyanak kánikulában!

  Forró nyári napokon több folyadékot fogyasztunk, amire szükség is van, hogy a hőség miatti rosszullétet elkerüljük. Kisgyerekeknél különösen fontos erre ügyelni, ám az is fontos, hogy mivel pótoljuk a folyadékot. Ha túlzásba visszük a gyümölcsök, gyümölcslevek fogyasztását, könnyen átmeneti fruktóz felszívódási zavar alakulhat ki, aminek jellegzetes tünete a vizes hasmenés.

 • 2022.06.30 A gyermekkori depresszió korai felismerése

  A minél gyorsabb terápiás ellátás érdekében fontos a gyermekek depressziós tüneteinek korai felismerése, mert a diagnosztizáltan páciensek között nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás - állapította meg a Szegedi Tudományegyetem és a Pittsburgh-i Egyetem két évtizede zajló kutatási programja.

 • 2022.06.28 Szoptatási Világhét

  A Szoptatási Világhét (augusztus 1-7.) 2022-ben, a COVID-19 okozta világjárvány után arról szól, hogy megerősítse és támogassa a szoptatást a társadalom különböző szintjein. Ezt hangsúlyozták a WHO magyarországi irodája és a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság (SZTNB) szakértői a Szoptatás Világhete alkalmából megtartott konferencián, 2022. július 29-én.

 • 2022.06.27 A vashiány a magzatra tragikus is lehet!

  A vassal kapcsolatosan tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy hiányában a vérképzés nem lesz kielégítő, hiszen a hemoglobin szerves része, többek közt éppen a vas adja a jellegzetes piros színt is. A vashiány az oxigénszállítást befolyásolja, vérszegénységet okozhat, de ennél lényegesen nagyobb károkat is végbe vihet, ha terhes nőknél lép fel!

 • 2022.06.16 Szoptatós vitamin, amit Dr. Czeizel Endre kutatásai alapoztak meg

  Szeretnél mindent megtenni az újszülött babádért? Mutatunk néhány tippet, hogy a pici táplálása gördülékenyen induljon, és egy szoptatós vitamint, ami Dr. Czeizel Endre kutatásai alapján készült a magyar édesanyáknak.* (Hirdetés)