Házi gyömbértea - Egészségséf
Sokan szeretnek teázni, így vagyok ezzel én is. Ha nincs időm, akkor filteres teát iszom, ha viszont megengedhetem magamnak, akkor magam készítem el „teafüvet”. Jelen esetben ezt a szerepet a friss gyömbér tölti be. Bár inkább főzéshez használjuk, azonban teának is kiváló.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2 ujjnyi friss gyömbér lereszelve
- 1 liter víz
- méz, citromlé ízlés szerint
A gyömbért tisztítsuk meg, és a reszelő legkisebb lyukú oldalán reszeljük le. 1 liter vízzel tegyük fel főni, forraljuk fel, majd kis lángon 10 percig fedő alatt főzzük. Szűrjük le és ízesítsük.
Tipp! Elég intenzív az íze, ezért ízesítés nélkül is fogyasztható. Ha mézet használunk, azt csak a langyos teába tegyük.
Jó tudni! Bár a friss gyömbér nem olyan régen vált ismertté a magyar konyhában, rengeteg jótékony hatása van. Mindenekelőtt erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz. Ezen felül gyulladáscsökkentő és étvágyjavító hatása is ismert, de emésztési panaszokra is ajánlják.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

