Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának ...

Hirdetés
 • 2017.07.05 Utazó horoszkóp

  Minden jegy másképp szeret utazni és nyaralni!

 • 2017.07.04 Egy vagány nő a színpadról

  Akik látták Tarján Zsófit az elmúlt időszakban, felfigyelhettek rá, hogy komoly átalakuláson ment keresztül – rengeteget fogyott. Erről kérdeztem őt, mi motiválja, hogyan tartja magát az új szabályokhoz.

 • 2017.07.03 Tornáztassa velünk nehéz lábait!

  A visszeres panaszban szenvedők előre tartanak a melegebb évszakoktól, hiszen ilyenkor panaszaik fokozódnak. Enyhébb panaszok esetén segíthet a naponta elvégzett keringésjavító torna, olyan mozdulatokat mutatunk, amelyek bárhol, akár az irodában is elvégezhetők.

 • 2017.07.03 Hús nélkül könnyebb

  A vegetarianizmus nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti. Neve a latin eredetű vegetablis, azaz növényi szóból származik, más elmélet alapján pedig a latin vegetare szóból ered, amely éledést, feléledést jelent.

 • 2017.06.29 A jógázók 10 százalékánál alakul ki váz- és izomrendszeri megbetegedés

  Az emberek 10 százalékánál okoz váz- és izomrendszeri megbetegedést (MSDk) a jóga, és az esetek 21 százalékában súlyosbítja a már meglévő fájdalmakat - állapították meg a Sydneyi Egyetem kutatói.

 • 2017.06.28 A szoptatás az anya egészségét is védi

  Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek. Azoknál az anyáknál, akik szoptatták a gyerekeiket, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának mintegy 10 százalékkal kisebb kockázatát mérték azokhoz képest, akik nem szoptattak. Minél hosszabb ideig táplálták így a babájukat, annál jobban csökkent a kockázat - olvasható az amerikai kardiológiai társaság lapjában (Journal of the American Heart Association).

 • 2017.06.09 Kérdőív - kitöltőink között ajándékokat sorsolunk ki!

  Nyomtatott testvérünk, a Patika Tükör minden évben ilyenkor, nyár elején kéri ki olvasói véleményét a lapról. Ehhez az adatgyűjtéshez szeretnénk mi is kapcsolódni, így online formában is elérhetővé tettük a kérdőívet. Megéri kitölteni!

 • 2017.06.05 Csöngettek: új vesét kapok

  Zsuzsa szervezetét egy autoimmun betegség támadta meg, egyik napról a másikra művese kezelésre lett szüksége - másfél év dialízis után kapott új vesét.A hosszú, terápiával töltött hónapok nem teltek egyszerűen, csakis pozitív életszemléletének köszönheti, hogy kitartott. Ma már 20 éve a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke.

 • 2017.06.01 Bűnözzünk egészségesen!

  Egészségünk megőrzése érdekében egyre tudatosabban foglalkozunk étkezésünkkel, hagyományos étrendünk megváltoztatásával úgy, hogy mégis élvezhessük a megszokott ízeket. A szokatlan alapanyagok széles kínálata lehetőséget ad arra, hogy kicseréljük, helyettesítsük a testünk számára nehezen feldolgozható élelmiszereket. Lássuk, mivel érdemes megismerkedni!

 • 2017.06.01 Egyen okosan!

  A cukorbetegek világnapját június 27-én tartják - világszerte különféle rendezvényekkel kívánják felhívni a figyelmet a diabétesz okozta kóros állapotra, illetve a szövődményekre. A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásáért több tényező is felelős, de ezek közül a legjellemzőbb az elhízás. A megelőzésben ezért különösen fontos szerepet kap a helyes táplálkozás, amihez most ismét szeretnénk segítséget nyújtani.

Hirdetés
Hirdetés