Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

A Valentin-nap mára már nálunk is gyökeret vert, talán a leggiccsesebb amerikai ünnep. Ennyi piros, rózsaszín vagy éppen pink színben pompázó ...

Hirdetés
 • 2017.02.16 Miért vegyük komolyan a szmogriadót?

  Az elmúlt időszakban a nagyobb városokban többször rendeltek el szmogriadót, az autók, amelyek nem rendelkeztek megfelelő környezetvédelmi besorolással, parkolásra kényszerültek. Sokan kétkedve fogadták a szmog veszélyét, pedig bizony vannak káros hatásai.

 • 2017.02.15 Teszt: ez történt velem, mióta 10 percet tornázom reggelente

  Szilveszter éjjel a szokásos fogadalmat tettem, holnaptól visszafogottabban eszem, és elkezdek sportolni. Ha nem is leszek maratonfutó, napi 10 perc azért csak menni fog. Kíváncsiak vagytok, mi lett az eredmény?

 • 2017.02.15 Hamarosan elektronikus recepttel megyünk a patikába

  Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

 • 2017.02.13 Zöldségragu curryvel - Egészségséfünk ajánlja

  A curryt a távol-keleti kultúrákban több ezer éve alkalmazzák betegségek kezelésére. Erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását. Egészséges receptünk következik.

 • 2017.02.10 Rehabilitáció hatékonyságát segítő központot hoz létre a pécsi klinika

  Az idegrendszert ért károsodások rehabilitációjának hatékonyságát segítő kutatásfejlesztési és szolgáltatási centrumot hoz létre 650 millió forintos európai uniós forrásból a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE-KK) - közölte Dóczi Tamás idegsebész szerdán az MTI-vel.

 • 2017.02.09 Immun kapitány az influenza ellen

  „Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondattal idén már ötödik alkalommal indult influenzaellenes népegészségügyi kampány a nagy közlekedési vállalatok összefogásával.

 • 2017.02.08 Egészségséf: Tejszínes-tárkonyos leves

  A tárkony vesetiszító és epehajtó hatású fűszernövény, de az étvégyat is gerjeszti. Ez az egyszerűen elkészíthető recept jó váalsztás a hideg napokra.

 • 2017.02.06 A HPV veszélyt jelenthet a babavállalásra

  HPV okozta méhnyakrákot évente csaknem 1200 nőnél diagnosztizálnak, és 500 nő veszti életét a betegség miatt, annak ellenére, hogy védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető lenne. Bár a vírus jelenléte nem befolyásolja a fogamzóképességet és a terhesség lefolyását, de a műtéti beavatkozások, ami a rákmegelőző állapot kezelésére szolgál, növelheti a vetélések és koraszülések kockázatát, illetve természetes szülés útján a baba megfertőződhet anyjától.

 • 2017.02.03 A depresszió miatt nem tudunk dolgozni

  Magyarországon a depresszió a tartós munkaképesség-csökkenést okoz. A Magyar Pszichiátriai Társaság szerint a pszichés zavarokat jobb lenne megelőzni.

 • 2017.02.01 Génterápiával a süketség ellen

  A génterápia több területen átütő sikereket ért el, mint például a vakság gyógyításában vagy az AIDS kezelésében. Egy magyar, amerikai, francia tudósokból álló kutatócsoportnak most egerek hallását sikerült visszaadniuk génterápiával.

Hirdetés
Hirdetés