Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

Egymást érik a kutatások és tanulmányok, amelyek a cukor egészségre gyakorolt káros hatását bizonygatják – majd ennek szöges ellentétét.

Hirdetés
 • 2017.09.13 Reményteljes életek

  A rettegett HIV-fertőzésről, illetve a halálos AIDS-betegségről régóta hallunk már, de az utóbbi időben talán kevesebbet. A szakemberek ma is a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen a jól kezelt fertőzöttek teljes életet élhetnek, dolgozhatnak, gyermeket is vállalhatnak. A panaszmentes élet feltétele, hogy idejében felfedezzék fertőzést, és minél hamarabb elkezdődjék a páciens gyógyszeres kezelése.

 • 2017.09.12 Új berendezés a fehérjemódosulatok vizsgálatára

  Az immunrendszer kóros működését, daganatos áttéteket és a Parkinson-kór hátterében álló fehérjemódosulatokat is vizsgálhatják az ELTE kutatói egy új röntgen krisztallográfiai berendezéssel.

 • 2017.09.12 Az éltető víz

  Az U.N. ügyökség adatai szerint a világ népességének csaknem egyharmada nem fér hozzá a minőségi ivóvízhez, és több mint a felének hiányzik a megfelelő wc-je, ami nagyban növeli a különböző betegségek kockázatát.

 • 2017.09.09 Árulkodó hajtincsek

  Hajkoronánk sok mindent elárul rólunk: helyesen táplálkozunk-e, sok stressz ér-e bennünket, esetleg van-e valamilyen szervi bajunk? Ha hajszálaink látszólag ok nélkül fogyatkozni kezdenek, az önmagában is baj, de vegyük figyelmeztető jelnek: valami nincs rendjén a szervezetünkben. Szerencsére van megoldás.

 • 2017.09.07 10 mp alatt mutatja ki a rákos szövetet a toll

  Tíz másodperc alatt azonosítja a rákos szövetet egy toll formájú kézi műszer, amelyet a Texasi Egyetem tudósai fejlesztettek ki - tudósított a BBC hírportálja csütörtökön.

 • 2017.09.07 Mi az örökletes magas koleszterinszint?

  Az örökletes magas koleszterinszint (latinul familiáris hypercholesterinaemia, rövidítve: FH) becslések szerint 20 000-40 000 embert érinthet Magyarországon. Az érintetteknél a korai felismerés és megfelelő kezelés hiányában megnő a fiatalkori szívinfarktus, stroke, végtagi érszűkület lehetősége. 2016. szeptember 24-én a Nemzetközi Familiáris Hiperkoleszterinémia napján hazánkban is létrejött, a betegszervezet FH csoportja.

 • 2017.09.06 Edzésben az immunrendszer

  Eleve győzelemre van ítélve a szerveztünk, ha az immunrendszerünk jól működik és megvéd a belső és külső támadásoktól. A támadókat felismeri, s a jól bevált taktikával le is győzi. De mi történik, ha mégsem?

 • 2017.09.05 Harmadik gyermekét várja Katalin cambridge-i hercegnő

  A hírt szeptember 4-én jelentette be a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája.

 • 2017.09.03 Hétfőn aggódunk, szombaton bulizunk

  A hét első napján keresnek a legtöbben rá a Google keresőjében egészséggel kapcsolatos fogalmakra, majd a hét vége felé egyre lanyhul az érdeklődés a téma iránt – állítják a San Diego Egyetem pszichológusai.

 • 2017.09.02 A lombikbébi program kibővítése

  Október 1-jétől hatályos az a kormányrendelet, amely az állami finanszírozásban elvégezhető lombikprogram kibővítéséről szól - derül ki a Magyar Közlönyből.

Hirdetés
Hirdetés