Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

A tök ballasztanyagokban gazdag, kalóriában viszont szegény zöldségféle, emellett sok vitamint és nyomelemet tartalmaz, így hát az emberi táplálkozás ...

Hirdetés
 • 2017.11.18 COPD: a fojtogató népbetegség

  A COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) szempontjából a legveszélyeztetettebb csoport a dohányzó, 40 év feletti korosztály, életesélyeiket a korai diagnózis és kezelés nagymértékben javíthatja. Sokan azonban túl későn fordulnak orvoshoz, amikor a tüdőszövet elsorvadása miatt már mindennapi tevékenységeiket sem tudják elvégezni. Hazánkban 14-15.000 új beteget regisztrálnak évente.

 • 2017.11.15 Sport receptre

  A rendszeres mozgás egészségre gyakorolt jó hatása közismert. Nemcsak a testet, de a lelket is karbantartja, márpedig ezek harmonikus működésében rejlik az egészséges élet titka. Összeszedtük, miért érdemes kitartani a sport mellett hosszú távon.

 • 2017.11.15 A felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

  Nő a túlsúlyosak és elhízottak száma a fejlett országokban. Az Obesity Update 2017 tanulmány szerint az elhízottak aránya az Egyesült Államokban, Mexikóban, Új-Zélandon a legmagasabb, a negyedik helyen áll Magyarország. A jelentés szerint a 15 évesnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott, a magyar gyerekek 16 százaléka túlsúlyos. A gyerekek elhízása globális probléma, a 15 évesek körében 2013-2014-re 15,5 százalékra emelkedett a túlsúlyosak aránya a vizsgált 29 országban.

 • 2017.11.14 A fiatalság forrása a fekete csoki és a vörösbor?

  Az Exeter és a Brighton egyetem kutatói jelentős áttörést értek el az öregedés lelassításában, felfedezték az inaktív szenzoros sejtek megfiatalodásának módját. Méghozzá a fekete csokoládéban és a vörösborban levő vegyületek segítségével, amelyek segítik a sejtek megfiatalodását. Elérték, hogy az idősebb sejtek úgy viselkedjenek, mint a fiatalabb társaik. A kutatók a vörösborban, a fekete csokoládéban, a vörös szőlőben és az áfonyában található természetes anyagot, a resveratrolt alkalmazták a tenyésztett sejteken.

 • 2017.11.12 8 leggyakoribb kérdés a daganatosok diétájáról

  A szervezet anyagcseréje daganatos megbetegedésben megváltozik és gyakori jelenség az étvágycsökkenés és az étvágytalanság. Ezen változásokat előidézheti a szervezet tumorra adott válasza, a daganatellenes terápia mellékhatásai, bizonyos kiegészítő gyógyszerek, vagy mindezek kombinációja.

 • 2017.11.11 Visszatérhet a mellrák 15 év után

  Bár ötévi kezelés után eltűnt a mellrák, a következő 15 év elteltével számos páciens tapasztalta, hogy a rák egész testükben elterjedt. Azoknál a nőknél, akiknek kisebb tumoruk volt és a rák nem érte el a nyirokcsomóikat, 10 százalék volt a kockázata annak, hogy 15 év után felbukkan és tovább terjed a daganatos betegség. Hongchao Pan, a kutatás vezetője, az Oxfordi Egyetem tudósa szerint "figyelemre méltó, hogy a mellrák ilyen sokáig képes alvó állapotban maradni és hosszú évek után újra terjedni kezd. A kockázat nagysága szoros kapcsolatban áll az eredeti daganat méretével, valamint azzal, hogy a rák átterjedt-e a nyirokcsomókra".

 • 2017.11.11 Tanácsok 40-eseknek 2. rész

  A negyedik X után jelentkezhetnek olyan egészségügyi problémák, amelyeket megelőzéssel, korai felismeréssel könnyedén lehet orvosolni. Egy általános orvosi ellenőrzés nem árthat, ahogy az sem, ha tudjuk, mire kell figyelnünk.

 • 2017.11.11 Tanácsok 40-eseknek 1.rész

  A negyedik X után jelentkezhetnek olyan egészségügyi problémák, amelyeket megelőzéssel, korai felismeréssel könnyedén lehet orvosolni. Egy általános orvosi ellenőrzés nem árthat, ahogy az sem, ha tudjuk, mire kell figyelnünk.

 • 2017.11.10 Márton napi libaságok és receptek

  Holnap, azaz november 11-én lesz Márton nap, a néphagyomány szerint az éves gazdasági munkák lezárásának ideje és a téli pihenés időszaka a természet számára. Ekkor vágták le abban az évben először a hízott libákat és az újbort is ekkor kóstolták meg először.

 • 2017.11.09 Egyre több nőt érint a cukorbetegség

  A diabétesz világnapját november 14-én, az inzulin felfedezője, Frederick Grant Banting Nobel-díjas kanadai orvos születésnapján tartják. Világszerte mintegy 415 millió cukorbeteg él, számuk 2040-re el fogja érni a 642 milliót. Magyarországon 2014-ben 772 ezren voltak olyanok, akik valamilyen vércukorcsökkentő készítményt váltottak ki, de a betegek száma ennél jóval magasabb lehet.

Hirdetés
Hirdetés