Étrend
Nyaralás diétával? Nem lehetetlen!

Nyaralás diétával? Nem lehetetlen!

Sokak fejében a nyaralás gondolata együtt jár a finomabbnál finomabb ételek és guszta koktélok sorával, azonban a vegánok vagy más speciális ...

  • 2018.03.25 Egy áfonyás muffin, egész napi cukorbevitel

    Két egészséges táplálkozással foglalkozó brit csoport, az Action on Sugar és az Obesity Health Allianace elemzése szerint egy-egy áfonyás muffinban ...

  • 2018.03.06 Élelmiszerek befolyásolhatják a rák terjedését

    A spárgában, a szárnyasokban és egyéb élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása jelentősen ...

  • 2018.03.06 Műanyaghulladékot mutattak ki halak gyomrában

    A hétköznapi tárgyak és ipari termékek kopásából, bomlásából származó mikroméretű műanyagszemcsék felhalmozódnak a tengerekben, és az ...

  • 2018.03.01 Egyél lassan és nem hízol el!

    Az eredmények szerint a normális sebességgel táplálkozók 29 százalékkal, a lassan evők 42 százalékkal kisebb eséllyel voltak elhízottak, mint ...

  • 2018.02.27 A böjtre is fel kell készülni

    Sokan tartják a 40 napos böjtöt, felkészülve a húsvétra. Ez az időszak akár kellemes is lehet: finomakat ehetsz, miközben a hústól és állati ...

  • 2018.02.20 A túlfeldolgozott élelmiszerek rákkockázata

    Míg évente átlagosan 79 rákos esetet szűrtek ki minden tízezer résztvevő közül, a feldolgozott ételek arányának tíz százalékos növelése ...

  • 2018.02.20 Könnyű falatok az év leglazább buliján

    Ha farsangi, jelmezes partit adunk, a legjobban akkor járunk, ha a menüt könnyű húsféleségekkel, sok zöldséggel oldjuk meg. Így a buli közben ...

  • 2018.01.23 Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

    Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal ...

  • 2018.01.22 A magyarok a hagyományos élelmiszereket kedvelik

    Magyarország arra törekszik, hogy az agrárdigitalizáció minél nagyobb teret hódítson, mert így gazdaságosan és versenyképesen lehet termelni.

  • 2018.01.18 Természetes alapanyagok a közétkeztetésben

    Változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Fontos, hogy az iskolai ételek ne különböző ...

  • 2017.12.30 Fokozatos visszaállás a megszokott étkezésre

    Ennyi finomság elfogyasztása után nem csoda, ha felszedünk valamennyit az ünnepek alatt, egyes becslések szerint egy átlagember akár 6000 kalóriányi ...

  • 2017.12.30 Tudósok alternatív élelmiszer ajánlásai

    Európa tudományos akadémiái szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén: Európának változtatnia ...

  • 2017.12.26 Hogyan együnk édességet?

    Decemberben talán a szokásosnál is több a kísértés, hogy édességet együnk. Kezdődik mindjárt a Mikulás csomagokkal, folytatódik az adventi ...

  • 2017.12.23 Csokimérgezés kedvenceinknél

    Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban. A kutyák ugyan szeretik a csoki ...

  • 2017.12.22 Izgalmas pulykarecept az ünnepekre

    A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop ...

  • 2017.12.12 Ne csak az ünnepek alatt fogyasszunk halat

    Az idei édesvízi haltermelés mintegy 19 ezer tonna lehet, további mintegy 4 ezer tonnát a magyar intenzív telepeken termeltek meg. Magyarországon ...