Tanuljunk Popeye-től, szeressük meg a spenótot!

Tanuljunk Popeye-től, szeressük meg a spenótot!

Popeye-t mindenki ismeri. A tengerész, aki imádta a spenótot, és akinek emiatt alig fértek meg az izmai a pólója alatt. Ekkora izmaink biztos, hogy nem lesznek, még akkor sem, ha rendszeresen fogyasztunk spenótot, viszont nagyon egészségesek lehetünk, mivel a spenót rendkívül sok tápanyagot tartalmaz és nagyon jól hat az egészségre. Mutatjuk is, hogy milyen pozitív hatásokkal számolhatunk, ha rendszeresen eszünk ilyen zöld leveles zöldséget!

A spenót szupertápláléknak is tekinthető. Nagyon sok tápanyagot tartalmaz, ellenben alacsony a kalóriatartalma. A spenót tele van vízzel, így ha rendszeresen fogyasztjuk, biztos, hogy nem leszünk szomjasak. Ne csak főételként gondoljunk erre a zöldségre, hiszen nyugodtan le is turmixolhatjuk és más zöldségekkel, illetve gyümölcsökkel is vegyíthetjük. Az egyik kedvencem a lime-os, sárgarépás, almás turmixital. Csak annyi a dolgunk, hogy leturmixoljuk a zöldségeket az almával, adunk hozzá egy kevés vizet, majd belefacsarunk fél lime-ot. A végén töltsük pohárba ezt a remek turmixitalt, majd szórjuk meg egy csipet kurkumával vagy fahéjjal.

Tanuljunk Popeye-től, szeressük meg a spenótot!

A spenótnak magas a rosttartalma, emiatt is előnyös tulajdonsága, hogy csökkenti az étvágyat. Alacsonyabb lesz az éhséghormon szintje a szervezetben, ha rendszeresen fogyasztjuk, így nem érezzük magunkat éhesnek, vagyis ez a zöldség nagyon könnyen eltelít bennünket.

A spenót olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a csontritkulás megelőzésében. Melyek ezek a vitaminok és ásványi anyagok? Például ilyen a kalcium, a K-vitamin, a mangán. Ezek a tápanyagok mind-mind nagyon fontosak a csontok egészségének fenntartása szempontjából.

A spenót nagyon sok vasat tartalmaz. A vasnak az egyik feladata nem más, mint hogy segítse a vörösvértesteket az oxigén szállításában. Ha túl kevés vas van a szervezetben, akkor akár vashiányos vérszegénység is kialakulhat. Ennek a tünetei a szédülés, a nehézlégzés és a gyengeség.

A spenót magnéziumban és E-vitaminban is bővelkedik. Ezeknek a tápanyagoknak nagy szerepük van az immunrendszer megerősítésében. Ha erős az immunrendszer, akkor védelmet élvezhetünk a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek