Étrend
Egészségséf: húsmentes különlegességek

Egészségséf: húsmentes különlegességek

A dietetikus is ajánlják, hogy legalább egy héten egyszer étkezzünk húsmentesen!

  • 2018.02.20 A túlfeldolgozott élelmiszerek rákkockázata

    Míg évente átlagosan 79 rákos esetet szűrtek ki minden tízezer résztvevő közül, a feldolgozott ételek arányának tíz százalékos növelése ...

  • 2018.02.20 Könnyű falatok az év leglazább buliján

    Ha farsangi, jelmezes partit adunk, a legjobban akkor járunk, ha a menüt könnyű húsféleségekkel, sok zöldséggel oldjuk meg. Így a buli közben ...

  • 2018.02.14 Gluténmentes étkezés csak kivizsgálás után!

    Sokan hallottak róla, hogy a glutén fogyasztása számos tünetet okozhat. Valaki ilyenkor egyből diétázni kezd és figyeli, hogy a tünetei megszűnnek-e ...

  • 2018.02.08 Élj teljes életet!

    Az élelmiszerek által okozott betegségek között vezető helyet foglal el a lisztérzékenység (coeliakia), melynek kiváltó oka a glutén. A glutén ...

  • 2018.01.26 A pókhas súlyos betegséget jelezhet

    A népnyelv általában pókhasúnak nevezi azokat a kisgyermekeket, akiknek a hasa feltűnően elődomborodik, végtagjaik a testükhöz képest vékonyak.

  • 2018.01.23 Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

    Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal ...

  • 2018.01.22 A magyarok a hagyományos élelmiszereket kedvelik

    Magyarország arra törekszik, hogy az agrárdigitalizáció minél nagyobb teret hódítson, mert így gazdaságosan és versenyképesen lehet termelni.

  • 2018.01.18 Természetes alapanyagok a közétkeztetésben

    Változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Fontos, hogy az iskolai ételek ne különböző ...

  • 2018.01.14 Agresszív immunrendszer - egészségtelen ételek

    Génkutatások már korábban kimutatták, hogy a nyugati típusú étrend nagyszámú gént aktivál az őssejtekben. Az érintett gének között vannak ...

  • 2017.12.30 Fokozatos visszaállás a megszokott étkezésre

    Ennyi finomság elfogyasztása után nem csoda, ha felszedünk valamennyit az ünnepek alatt, egyes becslések szerint egy átlagember akár 6000 kalóriányi ...

  • 2017.12.30 Tudósok alternatív élelmiszer ajánlásai

    Európa tudományos akadémiái szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén: Európának változtatnia ...

  • 2017.12.27 Búcsúzzunk könnyed parti falatkákkal

    Nincsen kőbe vésve, hogy a karácsonyi dínom-dánom után a szilveszter éjjel a nehéz, megterhelő ételekről szóljon. A könnyed, pulykahúsos ...

  • 2017.12.26 Hogyan együnk édességet?

    Decemberben talán a szokásosnál is több a kísértés, hogy édességet együnk. Kezdődik mindjárt a Mikulás csomagokkal, folytatódik az adventi ...

  • 2017.12.23 Csokimérgezés kedvenceinknél

    Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban. A kutyák ugyan szeretik a csoki ...

  • 2017.12.22 Izgalmas pulykarecept az ünnepekre

    A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop ...

  • 2017.12.12 Ne csak az ünnepek alatt fogyasszunk halat

    Az idei édesvízi haltermelés mintegy 19 ezer tonna lehet, további mintegy 4 ezer tonnát a magyar intenzív telepeken termeltek meg. Magyarországon ...

Pirula Trend