Töltött karalábé húsmentesen
A karalábé egy egészséges zöldség, amit nem csak levesben vagy nyersen fogyasztható, izgalmas fogások készülhetnek belőle, különböző köretek, de töltve is érdemes kipróbálni, sőt, kötelező. Most egy egészséges tölteléket ajánlunk, a húst helyett készítsük el zöldségekkel, kerülhetnek bele gabonák (pl. rizs), hogy még tartalmasabb legyen. Ha öregebb karalábéból készülne a finomság, akkor töltés előtt dobd a fejeket lobogó, sós vízbe 5 percre. A zöldséges töltelék bármilyen lehet, használhatsz pritaminpaprikát, borsót, amit csak jónak látsz.
Hús nélküli töltött karalábé
Hozzávalók:
• 4 fej karalábé
• 1 fej vöröshagyma
• 1 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 darab sárgarépa
• 15 dkg gomba
• 10 dkg kukorica (mirelit)
• kevés olaj
• só és bors ízlés szerint
• 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma (díszítésnek)
• tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított karalábét vágjuk ketté, a közepét vájjuk ki, de vigyázzunk, hogy a zöldség alja ne sérüljön, nem szabad, hogy kilyukadjon.
A finomra vágott hagymákat kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a tetszőlegesen felvágott sárgarépát, gombát és a kukoricát, fűszerezzük sóval, borssal, gyakran kevergetve pároljuk puhára a zöldségeket.
Az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a karalábékba, helyezzük őket tepsire, a tetejükre kevés olaj vagy vaj kerüljön.180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre a töltött karalábékat. Tálalásnál frissen aprított petrezselyem vagy újhagyma kerüljön a fejekre, kínálhatsz melléjük hűvös tejfölt is.
A recept a Patika Tükörben jelenet meg, keresse a gyógyszertárakban!
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

