
-
2017.11.01
Ezért vágyunk a szénhidrátra?
Egy lehetséges hetedik ízt, a szénhidrátét azonosítottak ausztrál kutatók, akik azt próbálják feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben ...
-
2017.10.31
Kókusztejes pulykaleves
A zsírosabb kókusztejet főként desszertekhez és gazdag, sűrű szószokhoz ajánlják, a soványabb változatot inkább levesek elkészítéséhez.
-
2017.10.24
Megfejtették a durián gyümölcs titkát
Három évnyi munka után az öt rákkutatóból álló csoport a világon elsőként készítette el a labdaméretű, tüskés dél-ázsiai gyümölcs ...
-
2017.10.18
A menzán ehetők a diétás ételek?
Hányszor hallotta már, hogy a menzás paradicsomos káposzta sokkal finomabb, mint amit ön főz? A gyerekeknek olykor különös az ízlésük, de ha ...
-
2017.10.15
Fontos a gyerekkori elhízás megállítása
Magyarországon a 6-8 éves gyermekek több mint 20 százaléka - fiúk 20,5 százaléka, a lányok 21,9 százaléka - túlsúlyos (amely az enyhébb) ...
-
2017.10.10
Kiváló minőségű élelmiszerek minden országnak
Magyarország mellett a szlovákok, csehek, szlovénok, horvátok, románok, bolgárok, görögök szerint is elfogadhatatlan, hogy közel 100 millió ...
-
2017.07.26
Riasztóan sok a túlsúlyos ember
Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Izlandon és Görögországban a felnőtt ...
-
2017.04.11
Táplálékintolerancia 2. rész
A Patika Tükör korábbi számában olvasóink megismerhették a leggyakrabban előforduló táplálékallergiákat, ezúttal a táplálékintoleranciáról ...
-
2017.04.09
Fakanállal a világ körül - a mediterrán konyha
A Mediterráneum lakóira általában úgy gondolunk, mint boldog és mosolygós emberekre, akik jókedvűek az állandó napsütéstől, nyugodtak és ...
-
2017.03.19
Hogyan főzzünk tésztát: 5 gyakori hiba elkerülése
A tésztát könnyű elkészíteni, és gyorsan megvan egy közös étkezéshez a családodal vagy barátokkal. Mégis úgy tűnik, hogy sokunk elront ...
-
2017.03.18
Mit együnk és mit kerüljünk, a szép bőrért?
Megannyi reklámban láthatjuk, milyen krémek segítségével őrizhetjük meg bőrünk szépségét, rugalmasságát. Azt is tudjuk, hogy bőrünknek ...
-
2017.03.13
Kiderült, a fiatalok nyitottak az új ízek kipróbálására
Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint Magyarországon minden negyedik gyermekkorú lány és minden ötödik fiú túlsúlyos vagy ...
-
2017.03.02
Gyömbéres-fokhagymás csirke római tálban - Egészségséf
Az Indiából származó gyömbér javítja a vérkeringést, segíti az emésztést, immunerősítő, kiváló természetes szer megfázás ellen. A fokhagyma ...
-
2017.02.21
Átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát ...
-
2017.02.13
Zöldségragu curryvel - Egészségséfünk ajánlja
A curryt a távol-keleti kultúrákban több ezer éve alkalmazzák betegségek kezelésére. Erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a cukorbetegség ...
-
2017.02.08
Egészségséf: Tejszínes-tárkonyos leves
A tárkony vesetiszító és epehajtó hatású fűszernövény, de az étvégyat is gerjeszti. Ez az egyszerűen elkészíthető recept jó váalsztás ...