Könnyű és friss tabulésaláta
A közel-keleti konyha egyik vitathatatlan különlegessége a tabulé, amely gazdag fűszerezéssel az egyszerű zöldségekből fenséges salátává alakul. A paradicsom helyett zamatos eper is kerülhet bele, amelyet ugyanúgy fogyaszthat köretként vagy könnyű egytálételként is.
Tabulésaláta
Hozzávalók:
15 dkg bulgur
8-10 db koktél paradicsom (vagy 50 dkg eper)
3 szál zöldhagyma felkarikázva
1 db kígyóuborka felkockázva
1 csokor friss menta apróra vágva
2 csokor friss petrezselyem apróra vágva
3 ek olívaolaj
1 db kisebb citrom leve
fél tk só
negyed tk frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A bulgurt készítsük elő és főzzük (mossuk meg, kétszeres mennyiségű sós vízben alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig) vagy áztassuk (enyhén sós vízben 1 órát hagyjuk állni) puhára. Ahhoz, hogy a szemek ne tapadjanak össze, főzés előtt alaposan mosd át, majd szűrd le róla a felesleges keményítőt.
Mérjünk minden más hozzávalót egy nagyobb tálba, majd, ha a bulgur elkészült, azt is adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy a paradicsomot (vagy epret) ne törjük össze.
Fogyasztás előtt hűtsük be, és 3 napon belül együk meg.
A recept a Patika Tükör életmódmagazinban jelent meg. Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

