Női Tükör

Előző Következő

Ott viszket, Nem is merem elmondani, hogy mi a bajom…, Higgye el, rendesen tisztálkodom, és most mégis. Ilyen és hasonló mondatokkal lehet találkozni ...

Hirdetés
 • 2020.03.10 Szemészeti problémákat is okozhatnak a hormonzavarok

  Az elhúzódó szemészeti problémák hátterében olykor hormonális zavarok is húzódhatnak, ezért érdemes ilyenkor endokrinológus orvost is felkeresni, ugyanis az alap probléma kezelése hiányában a panaszok továbbra is megmaradnak. Hogy milyen hormonális betegségek okozhatnak szemészeti problémákat, arról dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt.

 • 2020.03.05 Környezettudatosabban a fürdőszobában is

  Nőnap. Szegfű, hóvirág, csoki, #köszönjükhogyvagynekünk, #éljenekalányokasszonyok… Mi lenne, ha idén a nőnap arról is szólna, hogy a nők magukat is meglepik valami olyan kedvességgel, ami nekik és a környezetüknek is öröm? Megragadhatjuk ezt az alkalmat, hogy olyat tegyünk magunkért, amit korábban halogattunk – például megvizsgálhatjuk, hogyan gondoskodhatnánk kíméletesebben és környezettudatosan a higiéniánkról.

 • 2020.03.04 Mit tegyek, ha erős csontokat szeretnék?

  Úgy gondoltam, hogy a kalcium szedésével biztosan jót teszek a csontjaimnak és az egészségemnek. Nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy ennél bonyolultabb a helyzet. (Promóció)

 • 2020.03.03 4 ok, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

  A kor előre haladtával természetes jelenség a ráncok megjelenése, azonban megfelelő életmóddal és hatékony bőrgyógyászati kezelésekkel sokáig megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint a különböző célokhoz különböző eljárásokat érdemes választani.

 • 2020.03.03 MI segítségével új antibiotikumot találtak

  Először találtak egy új típusú antibiotikumot mesterséges intelligencia (MI) segítségével amerikai tudósok. Szakértők jelentős áttörésnek tartják a felfedezést a gyógyszerrezisztencia elleni küzdelemben - számolt be róla a BBC News.

 • 2020.03.02 Alacsony rosttartalom, magasabb vérnyomás

  Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek.

 • 2020.03.01 Szívinfarktus vagy megtört szív szindróma?

  Elsősorban a nőket érinti az úgynevezett megtört szív szindróma, vagyis a takotsubo cardiomyopathia. A főként nagy megrázkódtatások után jelentkező, szívinfarktusra hasonlító eseményre dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa hívta fel a figyelmet.

 • 2020.02.29 Egy betegség a rossz cipőtől

  A Morton neuroma a talpon végigfutó talpi ideg irritációja miatt alakul ki, és mivel összefüggésbe hozható a nem megfelelő cipők tartós használatával, jóval több nőnél okoz fájdalmat, mint férfinál. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista a probléma diagnosztizálására és kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

 • 2020.02.28 Síelés, vakáció alatt is legyen biztonságban!

  Nem megbetegedni, lesérülni vágyik az ember, ha elindul a hegyekbe vagy tízezer kilométeres távolságba a napsütésbe. Van néhány alapvető dolog, amire mindenkinek figyelnie kellene utazás előtt és alatt.

 • 2020.02.25 Siófoki feltöltődés, extrákkal

  A lélek is elfárad lassan a téli szürkeségben, így a barátnők úgy döntöttek, hogy kétnapos kirándulásra indulnak a Balatonhoz. Mindannyian nagy tervekkel vágtak bele az új évbe, mégsem úgy indult minden, ahogy tervezték, sok akadály és probléma állt a megvalósítás útjába. Szerencsére a február rövid hónap és legalább már ott a remény, hogy az időjárás jobbra fordul. Mindenesetre ez a kiruccanás fantasztikusra sikerült, ez segít átvészelni a téli borongós hangulatot.