Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2022.12.23 Lexikon az érzékeny bőrhöz

  Az egyik pillanatban még semmi gond, a másikban pedig már viszket, ég, húzódik… Sokan küzdünk bőrérzékenységgel, ezért fontos, hogy tudjuk mitől alakul ki és hogyan kezeljük! Bőrápolás szempontjából nincs is jelenleg aktuálisabb téma, mint az érzékeny bőr kezelése. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elmesélt nekünk mindent, amit a bőr irritációjáról tudni érdemes és hogyan kezelhetjük hatékonyan érzékeny bőrünket.

 • 2022.12.22 Kevesebb fertőtlenítőt veszünk, mint a járvány előtt

  A jelek szerint mintha általánosságban feladták, elhagyták volna az emberek a megbetegedések elleni védekezési gyakorlataikat. Ezt tükrözik a megbetegedési számok, de a fertőtlenítő szerek forgalmán is nagyon jól látszik mindez. Sőt, immár ott tartunk, hogy a koronavírust megelőző év eladási számaihoz képest is csökkent a fertőtlenítőszer forgalom – mutatnak rá Magyarország legnagyobb háztartásvegyipari vállalatának, a Florin Zrt.-nek forgalmi adatai.

 • 2022.12.19 Novembertől márciusig szükséges a D-vitamin pótlás

  Valkusz Zsuzsanna docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosa elmondta, hogy számos betegség kialakulása van összefüggésben a D-vitamin hiányával. A vitaminhiány igazoltan szerepet játszik az immunológiai betegségekben, a fertőzések leküzdésében, endokrinológiai zavarokban, termékenységi problémákban, egyes daganatos betegségek kockázatainak növekedésében, valamint a csontritkulásban is.

 • 2022.12.19 Így kezdjünk neki 2023-nak

  Az új évet sokféleképpen lehet kezdeni, és számos módon gondoskodhatunk arról, hogy 2023 a lehető legjobban alakuljon. Az új energia fellobbanásával együtt jár az új lehetőségek felbukkanása is, ezek pedig nagyszerű dolgokhoz vezethetnek. De ne feledkezzünk meg arról, hogy akármilyen célt is tűztünk ki magunk elé, testünknek és lelkünknek is szüksége van az ápolásra. Az AVON Szakértői összeállítottak egy listát, amit akár íróasztalunkra is kiragaszthatunk, ha egy kis emlékeztetőre lenne szükségünk az év folyamán, mire is figyeljünk és iktassunk be időt, hiszen ezek a tippek nemcsak januárban segítenek a lehető legjobb önmagunkká válni.

 • 2022.12.15 Az inulin jó emésztési zavar megelőzésére?

  Sokáig csak a probiotikumok kerültek porondra és ragyogtak dicsfényben, azonban ma már tudjuk, hogy a prebiotikumoknak is helyet kell szorítanunk az egészséges étrendben, hiszen éppen olyan fontos szereppel bírnak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, mint a sokáig dobogó legfelső fokán álló probiotikumok.

 • 2022.12.14 Zöldségből készült sütemények

  Zöldségekből is bátran készíthetünk süteményt. Nyilván ilyenkor nem a zöldségekben lévő vitaminok miatt fogyasztjuk ezeket a finomságokat, de még mindig sokkal egészségesebb egy zöldségből sütött süteményt majszolgatni, mintha egészségtelen hozzávalókból készítenénk valamilyen mézes-mázas desszertet.

 • 2022.12.14 Emésztési zavarok kezelése gyógyszerek nélkül

  A karácsony sokak számára nem csak az ünneplésről, a boldog pillanatokról és a nyugalomról szól. Az emberek jelentős hányada ilyenkor mit sem törődve az egészséges táplálkozással a zsíros, fűszeres ételeket részesíti előnyben, amelyekből nem is keveset fogyaszt.

 • 2022.12.13 Mikrotápanyagok a csontok egészségéért

  A csontritkulást „néma kórként” is emlegetik. Nem véletlenül, hiszen a csontok ásványi anyag tartalmának a csökkenése kezdetben nem jelentkezik észrevehető tünetekkel. Amikor már megjelennek a tünetek, és az elesések következtében könnyen és gyakran törnek a csontok, akkor már alig-alig van lehetőség gyógyulásra. Jobb a csontritkulást megelőzni, mint kezelni!

 • 2022.12.12 Hogyan élvezzük az ünnepeket diabétesszel?

  Lassan beköszönt az év végi ünnepi időszak, s vele együtt a nagytakarítás, dekorálás, bevásárlás, karácsonyi menütervezés ideje. Kicsit végre kiengedhetjük a gőzt, élvezhetjük a családdal töltött meghitt pillanatokat, és a finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket.

 • 2022.12.09 A szívünkbe költözzön a karácsony

  Idén sem lesz könnyű felkészülni a szeretet ünnepére. Már a vásárlásaink során is érezzük, ebben az évben egy újabb nehezen kezelhető helyzettel fogunk szembe kerülni karácsonykor. Nyomasztó kérdések keringenek a fejünkben. Szabad költekezni vagy rendeljünk alá mindent a spórolásnak? Felvállalhatók az ezzel kapcsolatos kétségeink? Miként kommunikáljunk az emiatt kialakult félelmeinkről a családban?