Női Tükör

Előző Következő

Csak egy egyéjszakás kaland volt a buli és az alkohol mámorában? Testi kapcsolat védekezés nélkül? A szexuális úton terjedő megbetegedések ...

 • 2021.03.18 Az ultrahang képes károsítani a koronavírusokat

  Az ultrahanghullámok orvosi képalkotó frekvenciákon képesek lehetnek károsítani a koronavírusokat: lerombolhatják és megrepeszthetik a vírusok köpenyét és tüskéit - mutatták ki számítógépes szimulációkban a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói.

 • 2021.03.16 Kutatások a testsúly szabályozására

  Kutatók a bélben élő baktériumok élettani szerepét vizsgálták, egyebek mellett azt szeretnék megtudni, milyen mikrobiális összetétel jár együtt az egészséges testsúllyal.

 • 2021.03.12 A stressz elleni gyógyszerek veszélyei a magzatra

  Rohanó világunkban sajnos egyre többen küszködnek álmatlansággal, pánikbetegséggel vagy olyan mentális problémákkal, melyeknek kezelésére nyugtatókat, kedélyjavítókat, altatókat szednek. Ez igaz a kismamák esetében is, de itt hatalmas kockázatot jelenthetnek a gyógyszerek!

 • 2021.03.11 Fonendoszkóp és tűsarok

  Dr. Jelinek Zsuzsa háziorvosként gyógyítja a betegeket, de a fehér köpenyt néha csillogó estélyiruhára cseréli. A rendelőben és a színpadokon is otthonosan mozog.

 • 2021.03.11 Látványosan nőtt a vitamint fogyasztók aránya

  A járvány kitörése óta egyre többen fogyasztanak rendszeresen vitaminokat, a leggyakrabban a C- és D-vitamint választják a fogyasztók – többek között ez derült ki a HáziPatika.com Nagy Egészségfelmérésének reprezentatívnak számító eredményeiből.

 • 2021.03.10 A COVID-19 cukorbetegséget is okozhat

  A koronavírus fertőzés elsősorban a tüdőt támadja, ám minél jobban megismerjük a vírust, annál több minden derül ki róla. Ilyen új felfedezés példásul az, hogy eddig egészséges embereknél cukorbetegséget is generálhat, illetve már meglévő diabetes-t ronthat. Dr. Ferenczy Péter, a Cukorbetegközpont diabetológusát arról kérdeztük, szerinte mennyire reális a veszély, érdemes-e a fertőzés után ellenőriztetni a vércukor értékeket?

 • 2021.03.10 Kevesebben jelentkeznek plazmadonornak

  A harmadik hullámban egyre több a koronavírus fertőzött, a gyógyultak közül azonban egyre kevesebben iratkoznak fel plazmaadásra, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) mindenkit, aki legalább három hete meggyógyult arra kér, hogy jelentkezzen plazmadonornak - mondta Nagy Sándor, a szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán.

 • 2021.03.08 Fogamzásgátlási módszerek: pró és kontra

  A nem kívánt terhesség elkerülésére ma már számos védekezési lehetőség adott. Hormonális és nem hormonális módszerek, napi gyakorisággal szedendő, több hetenként vagy akár néhány évenként alkalmazandó készítmények/eszközök is léteznek.

 • 2021.03.08 A maszkok és a téli hideg „támadása”

  Az elmúlt évet gyakorlatilag maszkban éltük végig, így még fontosabbá vált arcunk rutinszerű tisztítása és ápolása, de a hideg újabb kihívások elé állít minket. A helyzet mindenki számára új, hiszen most először kell a téli időjárás és a maszk okozta problémákkal egyszerre megvívnunk.

 • 2021.03.05 Kiújuló arcüreggyulladás

  Erős fejfájás, orrdugulás és köhögés: egy egyszerű nátha szövődményeként is megjelenhetnek az arcüreggyulladás tünetei. Ilyenkor antibiotikum szedésére is szükség lehet, de a panaszok sok pihenés, orrspray-használat és bőséges folyadékfogyasztás hatására, rendszerint pár nap, egy hét alatt elmúlnak.