Női Tükör

Előző Következő

Nem véletlen, hogy a csontlevesről ennyi jót írnak, valóban nagyon egészséges és jó szolgálatot tehet, ha az immunrendszer erősítésére van ...

 • 2021.09.20 Nappal vagy éjjel fáj jobban a karemelés?

  A vállfájdalom nem csak a kézilabdázók és úszók teljesítményét vetheti vissza, de negyven év felett sokak életében jelent nehézséget a Rotátor-köpeny sérülése. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint bármely életkorban lehetséges megszabadulni a fájdalomtól és visszanyerni a mozgás szabadságát.

 • 2021.09.20 3 élelmiszertípus, amit ne együnk ízületi gyulladás esetén

  Ha valaki ízületi gyulladással él, tudnia kell, hogy az orvosi kezelésen túl a táplálkozásával is befolyásolhatja az állapotát. Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa azokat az élelmiszertípusokat vette számba, amelyek érdemes elkerülniük az érintetteknek.

 • 2021.09.17 Miért fontos, hogy jól aludjunk

  A megfelelő alvásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában, éppen úgy, mint az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak. Nézzük is, hogy miben lehet segítségünkre az alvás.

 • 2021.09.17 Mikor érdemes lizint szedni?

  A lizinről nem sokat hallani, pedig egy alapvető, esszenciális aminosavról van szó - a fehérjék építőkövéről. Ráadásul a szervezet nem tudja önmaga előállítani, így kénytelenek vagyunk külső forrásokból fedezni. Mutatunk 4 egészségügyi előnyt, amiért érdemes szedni. (Fizetett hirdetés)

 • 2021.09.16 A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet

  Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a kókuszolaj pozitív hatásait. Azon olajok egyike, amelynek nemcsak az egészségügyi előnyei kiemelkedőek, de a szépségápolásban is megállja a helyét, hiszen jót tesz a hajunknak és a bőrünknek egyaránt. Cikkünkben a kókuszolaj néhány előnyérőről és pozitív hatásáról lesz szó.

 • 2021.09.16 L'Oréal: kutatónőket díjaztak

  A gyorsabb és hatékonyabb gyógyszergyártásért végzett tudományos munkájáért Pataki Hajnalka, valamint az agyban kialakuló áttétes daganatok kialakulásának kutatásáért Wilhelm Imola kapta idén a L'Oréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért elnevezésű magyar ösztöndíját.

 • 2021.09.15 Dobj le 100 kilót!

  A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtson a mindennapi károsanyag-kibocsátás csökkentésében a környezetünk és az egészségünk érdekében.

 • 2021.09.15 Rowachol lágy kapszula, Rowachol cseppek

  Az egészsége megőrzéséért és a panaszok elkerüléséért mire érdemes figyelni. (Fizetett hirdetés)

 • 2021.09.14 Így eshet teherbe pajzsmirigy alulműködéssel?

  A magyar lakosok igen nagy százaléka küzd különböző pajzsmirigy problémákkal. Ezek jelentős hányadánál a szerv alulműködése- köszönhetően többek között annak, hogy az ország jódszegény területnek számít. Sajnos a teherbeesés megfelelő kezelés nélkül igen nehézkes, ráadásul terápia hiányában megnő a vetélés és a magzati károsodások esélye is. Dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mi mindennel lehet segíteni ilyenkor a teherbeesést.

 • 2021.09.09 Kávé, ahogyan kevesen ismerik: egészséges alternatív kávékészítés ínyenceknek

  Ma már nem csak az espresso létezik: az alternatív kávékészítési módok egészségesebbek és jobban megőrzik a kávé igazi ízeit. Itt az ideje megismerni őket! (Fizetett hirdetés)