Női Tükör

Előző Következő

A BioTechUSA-cégcsoport támogatásával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelője az elmúlt másfél évben ...

 • 2023.11.13 Így készíthetünk éttermi minőségű hamburgert

  Mindenkinek van néhány kedvenc étele, amelyet csak étteremben kér, félve attól, hogy otthon oda lesz a tökéletes ízvilág. Ilyen az igazi finom és szaftos, ugyanakkor ropogós hamburger is, ám nem is gondolnánk, hogy csak néhány tuti tippre van szükség ahhoz, hogy otthon is éttermi minőségben készüljön el, ahogyan épp szeretjük.

 • 2023.11.12 Otthoni spa ősszel: 3 házi készítésű szépítőszer

  A hűvösebb őszi napok beköszöntével sokan vágyunk egy kis ellazulásra és kényeztetésre, ráadásul a hidegebb idő bőrünket és hajunkat is megviseli. Az egészséges és ragyogó bőr és hajkorona eléréséhez nem szükséges drága kozmetikai termékekhez nyúlnunk, otthon is készíthetünk természetes szépítőszereket. A következőkben kozmetikus segítségével mutatunk néhány olyan receptet, amelyek könnyedén elkészíthetőek, hiszen csak néhány alapanyagra lesz szükségünk hozzájuk.

 • 2023.11.11 A sérüléseknél is beválik a hialuronsav injekció

  A tenisz, a golf, a labdajátékok viszonylag gyakran járnak könyök- vagy bokasérüléssel, ami akár olyan súlyos is lehet, hogy miattuk fel kell függeszteni az edzéseket. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus szerint az akut fájdalmak esetén alkalmazható hialuronsavas kezelés jelentősen gyorsítja a felépülést.

 • 2023.11.11 Pszichés okok is állhatnak a gombócérzés hátterében

  Mintha gombóc lenne a torkomban! – szoktuk mondani, amikor kellemetlen, feszítő, idegentestérzést tapasztalunk a torkunkban. Mivel a gombócérzés hátterében számtalan betegség állhat, ezért csak a pontos diagnózis megállapítását követően lehet a megfelelő kezeléssel orvosolni a tüneteket. Előfordul azonban, hogy nem mutatható ki konkrét elváltozás, ilyenkor stressz, szorongás vagy érzelmi zavar lehet a kiváltó ok – tudtuk meg dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátertől, a Fül-orr-gége Központ orvosától.

 • 2023.11.09 Túró: jó a csontoknak és az emésztésnek

  Egyes táplálékok nagyon jót tesznek az egészségünknek. Ebbe a kategóriába tartozik a túró, amelyet nagyon sokan szeretnek és előszeretettel fogyasztanak.

 • 2023.11.08 Ha itt az őszi fáradtság, űzzük el masszázzsal

  Ősszel a nappalok rövidülésével és az időjárás hidegre fordulásával gyakran levertnek, fásultnak, fáradtnak érezhetjük magunkat, és a szezonális depresszió is megkörnyékezhet. Mindezek ellen hatásos kiegészítő kezelés lehet a masszázs – állítja a soproni Fagus Hotel masszőrje, aki rövid összefoglalójában hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal segít őszi közérzetünk javításához.

 • 2023.11.08 Folyamatos innovációval élen az egészségmegőrzésben

  Továbblépés a kutatás-fejlesztésben és automata technológiák a Béres legújabb szolnoki beruházásában. Új gyárrészleget avatott szolnoki telephelyén Magyarország egyik fontos gyógyszeripari szereplője, a Béres Gyógyszergyár. A beruházás keretében bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat, valamint a készítményeik logisztikai ellátását szolgáló automatizált magasraktárat alakítottak ki. A november 10-ei avatáson Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke mondott ünnepi beszédet.

 • 2023.11.07 Érrendszertisztító ételek és gyógynövények

  Ma hazánkban egyre többen küzdenek szív- és érrendszeri problémákkal. Köszönhető ez a felgyorsult életünknek, az egészségtelen táplálkozásnak, a dohányzásnak és a mozgásszegény életmódnak. Az érrendszer megbetegedésének az az oka, hogy az artériák falán úgynevezett plakkok képződnek, emiatt a vérerek pedig jelentősen leszűkülnek. Ez vezethet érszűkülethez, de súlyosabb esetben szélütést vagy akár halált is okozhat. Mitől szűkülhetnek be az erek?

 • 2023.11.06 A vegetáriánus nők könnyebben lesznek meddők?

  A szervezet egyensúlyának fenntartása a tökéletes működés miatt kiemelten fontos. Sajnos, ha az elcsúszás megtörténik, akkor a helyreállítás sem olyan egyszerű. Ennek megfelelően kiemelten fontos, hogy az ember odafigyeljen arra, miket is eszik, és főleg milyen mennyiségben, hiszen ezzel a családalapítást, az egészséget és még az alakot is kockáztatja. A vegetáriánusok pedig egy szempontból még veszélyeztetettebbek, mint a húsfogyasztó társadalom.

 • 2023.11.06 A számolási zavar (diszkalkulia) tünetei

  Sok embernek nagyon korán kialakul az a meggyőződése, hogy a matek nem neki való, ő veleszületetten rossz benne: gyomorgörccsel ül az órákon, egy-egy matekfeladat láttán izzad, sír, lefagy, tehetetlenségében pedig igyekszik elkerülni a matekozást, de a gyakorlás hiánya csak tovább ront a helyzeten, így egy ördögi kör alakul ki.