Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2020.03.18 Elég a puffadásból!

  (Promóció) A haspuffadás nem válogat – nemtől, kortól, életmódtól vagy egészségi állapottól függetlenül bárkit érinthet, így sajnos szinte mindannyiunk által jól ismert jelenségről van szó. Szerencsére létezik megoldás a kellemetlen problémára.

 • 2020.03.18 Vásárlási és étkezési tanácsok járvány idejére

  Hogyan érdemes táplálkozás szempontjából előre tervezni, és milyen élelmiszereket ajánlatos beszerezni, ha járvány idején a vásárlási szokásaink átmenetileg megváltoznak, ritkábban járunk boltba, piacra és egyszerre nagyobb mennyiségű élelmiszert vásárolunk?

 • 2020.03.18 Miért vagyok fáradt már megint?

  Néha hasznos lenne kívülről megfigyelni önmagunkat, mert akkor sokan rácsodálkozhatnának, hogy gyakorlatilag minden évszakban képesek vagyunk elégedetlenkedni: mindig azzal az évszakkal van bajunk, ami épp van. De tavasszal – kivételesen – jogos lehet a panaszkodásunk!

 • 2020.03.16 A MOK javaslata a koronavírus járvány megfékezésére

  A Magyar Orvosi Kamara elnöksége üdvözli a Kormány március 13-án elrendelt határozott intézkedéseit, amelyeket a koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében hozott. Az eddig bevezetett intézkedések reményt adnak arra, hogy a betegek várható számának növekedése valamelyest lassulni fog.

 • 2020.03.15 Így védik a szervezetet a rostok

  Sokan figyelmen kívül hagyják, hogy nem csupán a vitaminbevitel miatt fontos a zöldségek fogyasztása, hanem a rostok miatt is.Következő receptjeinkkel a rostban gazdag tavaszi táplálkozáshoz adunk ínycsiklandozó tippeket!

 • 2020.03.13 Gyógyszer nélkül is gyógyítható az asztma?

  Asztma, gyakori megfázás, idült hörghurut esetén jelentős javulást ígér a Buteyko-módszer, amelynek hatására javul a szervezet vér- és oxigénellátása.

 • 2020.03.13 Mit tegyünk a járványveszélyes időszakban?

  Ahogy közeledik a tél vége, menetrend szerint megérkezik az évad influenzajárványa, vagy legalábbis egy-egy kiadós náthavírus, hogy a szintén gyakori „hányós-hasmenéses” fertőzésről ne is beszéljünk. Idén ezek mellett egy új, több országra is kiterjedő járvány, az ún. új koronavírus keltett minden eddiginél nagyobb riadalmat. Hogyan vigyázhatunk magunkra ebben az időszakban?

 • 2020.03.12 Mit tegyünk, ha fáj a fejünk?

  Tudta, hogy a fejfájással küzdőket speciális szakambulanciák várják szerte az országban? Az ún. Fejfájás Centrumokban neurológus szakemberek foglalkoznak a különböző eredetű fejfájás hátterének felkutatásával. Ezek az ambulanciák csak bejelentkezéssel fogadják a betegeket, és beutaló is szükséges a vizsgálathoz.

 • 2020.03.11 Készítsük fel bőrünket a napsütésre!

  Nagyon vágyunk már a napsütésre, emellett jólesik a meleg is, bátran „fürdünk” a fényben. De vajon jót teszünk ezzel a bőrünknek?

 • 2020.03.10 Szemészeti problémákat is okozhatnak a hormonzavarok

  Az elhúzódó szemészeti problémák hátterében olykor hormonális zavarok is húzódhatnak, ezért érdemes ilyenkor endokrinológus orvost is felkeresni, ugyanis az alap probléma kezelése hiányában a panaszok továbbra is megmaradnak. Hogy milyen hormonális betegségek okozhatnak szemészeti problémákat, arról dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt.