Női Tükör

Előző Következő

Vajon hány kisgyerek álmodik arról, hogy majd ha felnő, rákos lesz? Bizton állíthatjuk, hogy egy sem. 
Ennek ellenére a rákos diagnózis sajnos ...

Hirdetés
 • 2019.09.12 Ingyenes egészségügyi rendezvénysorozat indul - Már lehet regisztrálni!

  Ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. 2019 szeptembere és 2020 júniusa között összesen tíz alkalommal vehet részt a nagyközönség a Semmelweis Egészség Napok keretében interaktív, szűréseket, bemutatókat, prevenciós előadásokat tartalmazó programokon.

 • 2019.09.11 A visszatérő hólyaghurut okai és megelőzése

  Csíp, viszket, éget? A hólyaghurut a gyakori, nőknél fellépő, és rendszeresen visszatérő betegségek egyike. Ez a fertőzés az egyik, amelyre sok antibiotikumot fogyasztunk, ezáltal már sok kórokozó rezisztenssé vált a gyógyszerekre. Dr. Simon Fiala Ágnes homeopata orvos, pszichoterapeuta ezért azt javasolja, próbáljuk megkeresni inkább a betegség okát, amely lehet testi, de lelki eredetű is.

 • 2019.09.11 Novák Katalin: „Nehezen ruházzuk át a döntéseket”

  Az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a családokért dolgozik nap mint nap, miközben őt is várja otthon három gyermek és egy férj. Hogyan tudja összeegyeztetni hivatását a magánéletével? Milyen tudást tart fontosnak átadni a mai gyerekeknek? Novák Katalinnal beszélgettünk.

 • 2019.09.10 Sokkal kevesebb gyerek születik a hétvégéken

  Magyaroroszágon harmadával kevesebb gyerek születik hétvégéken és ünnepnapokon, mint hétköznap - írja a G7 portál a KSH adataira támaszkodva. Milyen figyelmesek ezek a magyar magzatok?!

 • 2019.09.05 Egy hetük van dönteni a szülőknek a HPV elleni oltásról

  Szeptember 12-ig dönthetnek a magyar szülők arról, hogy kérik-e hetedik osztályos lányuk számára az ingyenes HPV (Humán papilloma virus) elleni oltást. A vakcinát a 12. életévüket betöltött hetedik osztályos lányok szülei igényelhetik térítésmentesen az iskolákban. A HPV nem csak méhnyakrákot okozhat, hanem egyéb súlyos daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszhat. A magyar szülők többsége azért oltatna, hogy megelőzzék gyermeküknél a vírus okozta daganatos betegségeket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a HPV elleni vakcinák biztonságosságát kiemelkedőnek minősítette.

 • 2019.09.02 Meleg vagy hetero? Nem egyetlen gén határozza meg a nemi orientációt

  A kilencvenes években elterjedt az a téveszme (és ezt még közismert magyar genetikusok is terjesztették), hogy megtalálták a homoszexualitás génjét. Ám kiderült, hogy nem létezik ilyen gén, hanem sok-sok gén együttesen befolyásolja a nemi orientációnkat, sőt a környezeti hatások is számítanak.

 • 2019.08.23 Hová tűnt a vérnyomásom?

  Bámulok ki a fejemből, szédelgek és teljesen lelassultam – én magam is az alacsony vérnyomásúak táborába tartozom, és nyáron, ha jön egy pár napos hőség, az átlagosnál is jobban megviccel a vérnyomásmérő: képes 89/55-öt is mérni. Hahó, vérnyomás! Fel tudnálak piszkálni valahogyan? Szükségem lenne rád!

 • 2019.08.22 “Nem érdemes azon gondolkodni, mi lett volna, ha…”

  Judy a Groovehouse énekesnője egy sikeres nő, boldog feleség, gondoskodó anyuka. Volt idő, amikor nem hitte, hogy mindez még lehetséges lesz. 1998 végén az egész együttes súlyos autóbalesetet szenvedett, Judy arca szinte teljesen szétroncsolódott. Ma már tudja, hogy nincs lehetetlen, hiszen felépült, kapott egy új arcot, amit szeretni is tud, újra nő lett, ráadásul jó nő, és lett egy szerető családja is. Az olyan dolgok, mint egy mióma már nem tudják nagyon megijeszteni, de fontosnak tartja, hogy beszéljünk erről is.

 • 2019.08.21 Három barátnő: Gyümölcsleves és spagetti Móni-módra

  A szeszélyes májusi időjárás után szinte elviselhetetlen hőséget hoztak a nyári hónapok. A barátnők viszont emiatt nem hagyják ki a találkozójukat, hiszen zajlik az élet, van mit megosztaniuk egymással. Borika most lázasan készül lánya esküvőjére, és kiderül az is, hogy rendeződik-e Móni házassága, illetve alakul-e Melinda és Kristóf románca.

 • 2019.08.08 A tartósan magas vércukorszint (halálos) szövődményei

  Nem fáj, csendben lappang évekig; tipikus tünetek nélkül is, idős korban is jelentkezhet, normál testsúlyúakat is érinthet – mi az? A válasz a 2-es típusú diabétesz, mely néha csak akkor derül ki, ha valakit rutin laborvizsgálatra küldenek, vagy a tünetei miatt bőrgyógyászhoz, szemészetre, általános orvosi vizsgálatra megy és ott felmerül ennek gyanúja.