Női Tükör

Előző Következő

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ...

Hirdetés
 • 2020.05.13 Gyermeki énállapotot idéz elő a karantén

  Szorongást és pánikrohamokat is előidézhet a karanténidőszak alatt a bezártság, a személyes kapcsolatok hiánya és a minden eddiginél nagyobb mennyiségű információáradat. Dr. Simon-Fiala Ágnes orvos-pszichoterápiás tanácsadó szerint a bizonytalan helyzet még a stabil lelkialkatúakat is kibillentheti, és egyfajta gyermeki énállapotba hozhatja. A szakember szerint a bezártság okozta tüneteken magunk is úrrá lehetünk, melyben természetes gyógymódok is segítségünkre lehetnek.

 • 2020.05.12 Több százan fürödtek hétvégén Hévízen

  Hévíz újranyitott, a hétvégén már több százan fürödtek a gyógytóban, a magánszállások már belföldi vendégeket is fogadtak - közölte Papp Gábor, a város polgármestere.

 • 2020.05.12 Minden kilencedik ember éhezik a világon

  A rosszultápláltság okozza a legtöbb megbetegedést és halálozást világszerte, minden kilencedik ember éhezik - állapította meg az ENSZ egy új tanulmánya.

 • 2020.05.11 Pszichológiai online szaktanácsadás: üljünk le egy szóra!

  Családi feszültségek, magány, egészségügyi és megélhetési félelmek – a járványhelyzetben fokozódó feszültség és stressz oldásában kíván közvetlen segítséget nyújtani az NN Biztosító és az ELTE PPK Pszichológiai Intézet szakembereinek közös online kezdeményezése, az Üljünk le egy szóra!

 • 2020.05.10 INR mérés időseknek: szívek karanténban

  Komoly veszélyben vannak az idős, egyedülálló szívbetegek, gyógyszerelésük ellenőrzése az utóbbi időben gyakran nem volt megfelelő. A SZÍVSN (Segítünk Neked!) országos betegegyesületet első felmérései szerint az érintettek felének a stroke (szélütés) rizikója magas, számukra a megfelelő véralvadásgátló kezelés kulcsfontosságú.

 • 2020.05.08 Ma van a Vöröskereszt Világnapja

  A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világszerte hagyományosan május 8-án ünneplik a Vöröskereszt világnapját. Ezen a napon van a mozgalom alapítójának, Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja, aki 1861-ben a solferinói csata után döntött úgy, hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát. A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek ma 192 országban vannak jelen és több millió munkatárs és önkéntes segítségével folytatják tevékenységeiket az irányadó hét alapelv (emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség) szellemében.

 • 2020.05.05 A járvány ideje alatt is be kell tartani a szabályokat

  A nem megfelelő inhalációs gyógyszerhasználat, az allergének, vírusinfekciók, elhízás és stressz fokozott kockázatot jelentenek asztmában.

 • 2020.05.04 Az erdőből a nappaliba

  A járványhelyzet okozta kényszerű izoláció miatt nincs mód csoportos vezetett túrákra az erdei túraösvényeken, ezért saját Facebook-oldalt indított az „Út az egészséghez” program. A betegségmegelőzésre és kórházon kívüli rehabilitációra fókuszáló kezdeményezés közösségi médiában megjelenő pillére otthon végezhető speciális gyakorlatokkal, illetve az egészségvédelmet támogató hiteles információkkal látja el a gyógyulásra, egészségük megőrzésére vágyókat.

 • 2020.05.04 Ha sokat ül, nőhet a szívbetegség rizikója

  A koronavírus járvány idején sokan egész nap otthon vannak, szinte végig ülve vagy fekve töltve az időt. Egy új kutatás szerint azonban azoknál az idősebb nőknél, akik minden nap hosszabb időn keresztül ülnek, jelentősen növekszik a szív-érrendszeri betegségek kockázata. Dr. Vernes Réka, a KardioKözpont életmód orvosa, sportorvos az összefüggésekre és a megoldás lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

 • 2020.05.01 Körömvirág (Calendula officinalis)

  (promóció) A körömvirág már az ókor óta ismert és használt, sebgyógyító, hámosító hatású gyógynövény, amely napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.