Női Tükör

Előző Következő

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati ...

 • 2022.11.18 Gyúrj rá a karácsonyi étkezésre: 3 tipp az ünnepekre

  Az ünnepek, különösen a karácsony egyik legjobb része a családi összejövetelek, ebédek és vacsorák, és persze a végtelen evés. Ezeket az ünnepi étkezéseket nem is érdemes kihagyni, hiszen ki tudna ellenállni egy finom húslevesnek, töltött káposztának vagy a frissen kisült mézeskalácsnak? Íme 3 tipp, hogy karácsony előtt és után egy kis odafigyeléssel és megfelelő étrend kialakításával hogyan engedhetjük meg magunknak a “bűnözést” - szakértő tippjeivel.

 • 2022.11.17 Bírj a véreddel!

  Húsmentes étrend? Vegán életmód? Pörgős hétköznapok? Fáradtság? Itt az ideje törődni a vörösvérsejtekkel! A vér szállítja ugyanis a fontos tápanyagokat és az oxigént a testben a sejtekhez és a szervekhez. A vörösvérsejt képződést érdemes támogatni a speciális étrendet követőknek, különösen, ha ez stresszes időszakkal is társul. Előfordulhat ugyanis, hogy ilyenkor nem jut hozzá minden fontos tápanyaghoz a szervezetünk.

 • 2022.11.16 Ruhákkal a nők önbecsüléséért és önbizalmukért

  Pszichológiai előadással egybekötött divatbemutatón láthatta először a közönség két magyar márka, a Pomme Verde és a Hellobaby új kollekcióit. Corata Mónika és Fischer Móni tervezők a női önbizalomért szeretnének tenni a nem csak a testnek, hanem léleknek is szóló új ruhadarabjaikkal. Madár Barabási Tímea pszichológus, arról beszélt, hogy a nők magabiztosságának és önbizalmának erősítésében milyen fontos szerepe van az öltözködésnek is.

 • 2022.11.15 Egyes táplálékok jók az egészségünknek?

  Régebben sok táplálékot kiáltottak ki bűnösnek, aztán megcáfolták ezeket az állításokat és napjainkban az derül ki róluk, hogy nem is olyan ártalmasak az egészségre nézve. Ami azt jelenti, hogy bátran fogyaszthatjuk ezeket a táplálékokat, persze mint mindent, ezeket is csak mértékkel. Hiszen akármit is eszünk, de ha tartjuk a mértéket és emellett rendszeresen mozgunk és felhagyunk minden káros szenvedélyünkkel, akkor elmondhatjuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy lefogyjunk és hogy elkerüljenek bennünket a különféle betegségek.

 • 2022.11.14 Közérthetően a mellrákról és a szűrés fontosságáról

  Az idejében felfedezett korai stádiumú mellrák az esetek döntő többségében jó eséllyel, eredményesen gyógyítható lehet.1-3,5,6 Magyarországon nagyságrendileg évente 2100-2200 emlőrákos beteg hal meg (Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, a két nemnél együttesen 2010 és 2019 közötti időszakban).2 A statisztikák alapján hazánkban több európai országhoz hasonlóan alacsony az emlőszűrő programban a résztvevők aránya (az Eurostat 2018-as adatai alapján az 50 és 69 év közötti nők körében vizsgálva).8 A Pfizer hisz abban, hogy ezen a helyzeten lehet és kell is változtatni, és ennek az egyik legfontosabb eszköze a felvilágosítás. A Szűrés Most címen elindított weboldalnak ez a fő célkitűzése.

 • 2022.11.11 Jogunk van az erőszakmentes élethez!

  Világszerte hatalmas méreteket ölt a nők elleni erőszak! Az Európai Unió területén a 15 éves kor feletti nők harmada vált fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává élete során, és hetente mintegy 50 nő veszti életét családon belüli erőszak következtében.

 • 2022.11.10 Jó nekünk a gluténmentes táplálkozás?

  Napjainkban sokat lehet hallani a gluténmentes táplálkozásról. Egyesek kényszerűségből térnek át erre az étkezési formára, hiszen emésztési zavarokkal kell megküzdeniük, amennyiben glutént fogyasztanak, viszont nagyon sokan saját elhatározásuk miatt iktatják ki az étrendjükből a glutént. Orvosi vélemények szerint erre nincs ugyan semmi szükség, de talán mégis csak van valami értelme elhagyni az étrendből a glutént, merthogy számos előnye van az egészségre nézve. Lássuk is, melyek ezek!

 • 2022.11.09 Olívaolaj: gyulladást és vércukorszintet csökkent

  Az olívaolaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Talán nem véletlen, hiszen nagyon sok pozitív hatása van az egészségünkre. Többek között kiemelkedő a koleszterinszint-csökkentő hatása. Pontosabban az LDL-koleszterint csökkenti, ellenben a jó, azaz a HDL-koleszterin-szintet megemeli. Vércukorszint-szabályozó hatása is ismeretes, így védelmet élvezhetünk általa a cukorbetegség kialakulása ellen.

 • 2022.11.07 Csak nyugi! Szép álmokat!

  Már megint reggel van! Ez az első bosszankodó gondolatuk a kialvatlanul, kedvetlenül, fáradtan ébredőknek. Egy borzalmas ébredés az egész napra kihatással van, sőt másokra is kedvezőtlenül hathat a rossz közérzetű kolléga vagy családtag. Átmeneti vagy hosszabb időszakon át tartó gond is lehet a nem megfelelő minőségű alvás, amely számos okra visszavezethető a stressztől a különböző egészségügyi problémákig, nagyobb gyakorisággal az őszi, téli hónapokban.

 • 2022.11.04 A cukorbetegség és szövődményei

  A cukorbetegség világnapja kiváló alkalom arra, hogy áttekintsük életmódunk és a diabétesz kialakulásának összefüggéseit, illetve megismerjük az éveken át fennálló betegség következményeit. Világszerte 422 millió ember küzd (a populáció kb. 10%-a1) ezzel az immár népbetegségnek számító kórral, Magyarországon pedig az emberek 41% százaléka érintett valamilyen módon: azaz ő maga vagy valamelyik családtagja diabéteszes. Jó hír azonban, hogy a 2-es típusú cukorbetegség esetén kezünkben van az irányítás, hiszen kialakulása függ az életmódtól is, így a felelősség a miénk – hívják fel a figyelmünket a november 14-ei világnap alkalmából az orvosok.