Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2024.06.04 Mire jó és mire nem? Az úszás előnyei

  Az úszás általában kifejezetten ajánlott a mozgásszervi panaszokra, hiszen olyan mozgásforma, amely úgy mozgatja át a testet, hogy közben nem terheli extrém módon az ízületeket. Van néhány olyan eset, amikor kimondottan nem ajánlott ez a mozgásforma.

 • 2024.06.04 Gyümölccsel készült ételek

  Sokan szeretik kombinálni az ételeket szezongyümölcsökkel. Ehhez adunk pár ötletet!

 • 2024.06.04 Miért félünk a fogorvostól?

  A kérdés lényege nem az, hogy melyek azok a dolgok, amelyektől félhetünk, hanem az, hogy sok ember miért gondolja úgy, hogy félni kell a fogorvosnál! Hiszen mindenki több dolgot tud felsorolni, amiktől tart egy kezelés során, de ezek vajon mennyire valós félelmek?

 • 2024.06.04 Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  Ha a tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt heteket is tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel tölti, akkor gyanús, hogy a tünetek hátterében nem egy évről-évre ismétlődő nátha, hanem légúti allergia áll. Ahhoz, hogy a tünetek megszűnjenek, és idővel ne alakuljanak ki újabb allergiák, esetleg asztma, személyre szabott kezelést kell kapnia. Ehhez az első lépés a tüneteket kiváltó allergén beazonosítása, allergia vizsgálat segítségével.

 • 2024.06.03 Diétás ételek COPD-s betegnek is

  De léteznek olyan betegségek, amelyekhez a kapcsolódó dietetikai irodalom kevésbé kiterjedt, és megtalálni sem könnyű ezeket. Ez utóbbi csoportba tartozik a COPD is.

 • 2024.06.03 Zöldségből készült sütemények

  Zöldségekből is bátran készíthetünk süteményt. Nyilván ilyenkor nem a zöldségekben lévő vitaminok miatt fogyasztjuk ezeket a finomságokat, de még mindig sokkal egészségesebb egy zöldségből sütött süteményt majszolgatni, mintha egészségtelen hozzávalókból készítenénk valamilyen mézes-mázas desszertet.

 • 2024.06.03 Mikrotápanyagok a csontok egészségéért

  A csontritkulást „néma kórként” is emlegetik. Nem véletlenül, hiszen a csontok ásványi anyag tartalmának a csökkenése kezdetben nem jelentkezik észrevehető tünetekkel. Amikor már megjelennek a tünetek, és az elesések következtében könnyen és gyakran törnek a csontok, akkor már alig-alig van lehetőség gyógyulásra. Jobb a csontritkulást megelőzni, mint kezelni!

 • 2024.06.03 HbA1c érték: mit jelez a cukorbeteg laboreredményében?

  A HbA1c érték a cukoranyagcsere állapotát jelzi, és elsősorban a cukorbetegség utánkövetésében nyújt segítséget. Dr. Polyák Annamária, a Cukorbetegközpont diabetológus, endokrinológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy minél magasabb a HbA1c érték, annál nagyobb a cukorbetegséggel összefüggő szövődmények kialakulásának kockázata.

 • 2024.06.02 Olívabogyóval az emésztőrendszer egészségéért

  Felmérések ezrei szólnak arról, milyen jótékony hatásokkal jár az olívából sajtolt olaj fogyasztása, az egészség fenntartásában sokrétűen használható.

 • 2024.06.02 Tavaszi, nyári ízkavalkád

  Végre megérkeztek a piacra, boltokba a friss zöldségek, amelyekből remek és egészséges ételek kreálhatók!