Női Tükör

Előző Következő

A stressz inkontinencia kifejezés nem a pszichés terhelésre, hanem a fizikai nyomásra utaló megnevezés, amely vizeletszivárgással jár, és amely ...

 • 2021.10.25 5 egészséges reggeli

  A megfelelően kiválasztott reggeli fontos a fogyókúra során is. Ha gyorsan felszívódó tápanyagot eszel, azzal csak egész napos vércukorszint-ingadozást és az állandó éhségérzetet érsz el. A cukros-lisztes péksütemények, a reggeliző pelyhek tele vannak cukorra, és a szénhidrát-csökkentett termékek sem sokkal jobbak, mert bár kevesebb bennük a gyorsan felszívódású szénhidrát, de valójában így is sok.

 • 2021.10.22 A jógázóknál kialakulhat izomrendszeri megbetegedés

  Az emberek 10 százalékánál okoz váz- és izomrendszeri megbetegedést (MSDk) a jóga, és az esetek 21 százalékában súlyosbítja a már meglévő fájdalmakat - állapították meg a Sydneyi Egyetem kutatói.

 • 2021.10.21 A szoptatás az anya egészségét is védi

  Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek. Azoknál az anyáknál, akik szoptatták a gyerekeiket, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának mintegy 10 százalékkal kisebb kockázatát mérték azokhoz képest, akik nem szoptattak. Minél hosszabb ideig táplálták így a babájukat, annál jobban csökkent a kockázat - olvasható az amerikai kardiológiai társaság lapjában (Journal of the American Heart Association).

 • 2021.10.20 Rejtegetett cseppek: szégyenkezés helyett kezelés

  „Pár csepp a nadrágomba került… De hát olyan jót nevettem éppen!” „Apró baleset volt, nem hiszem, hogy máskor is elő fog fordulni.” A vizelettartási zavarok kezdetben rendszerint enyhe tünettel, alkalomszerűen jelentkeznek, és a legtöbben a szőnyeg alá söprik a problémát… Ön ne tegye! Ha csak pár csepp vizelete is távozik akaratlanul, ne szégyellje, beszéljen róla orvosával! (Promóció)

 • 2021.10.19 5 tipp fáradtság ellen

  Mindenkivel előfordul, hogy egy nehéz éjszaka után alig bírja nyitva tartani a szemét, legszívesebben elaludna. Adunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen ébren maradni.

 • 2021.10.19 A létfontosságú magnézium

  A magnézium az emberi testben jelen lévő leggyakoribb ásványi anyagok egyike, fontos szerepet játszik egyes testi és az agyi funkciók egészségének fenntartásában is. (Hirdetés)

 • 2021.10.18 Ősszel fontos a vitaminpótlás

  Az őszi időszakban fokozottan fontos a betegségek megelőzése érdekében a vitaminpótlás - hívta fel a figyelmet Antal Emese dietetikus. Nyáron, napsütés és friss zöldség és gyümölcs formájában természetes módon jutunk hozzá a megfelelő mennyiségű vitaminhoz, ám ez ősszel megváltozik.

 • 2021.10.15 Természetes ápolás: az olívaolaj

  Az extra szűz olívaolaj nem csak az ételek, saláták remek alapanyaga, de hasznos összetevőinek köszönhetően a szépségápolásban is nagyszerűen megállja a helyét. Íme néhány felhasználási mód!

 • 2021.10.15 Mikortól figyeljünk az elhízásra?

  Vannak korszakok, amikor fokozottabban kell figyelnünk az egészséges táplálkozásra, a sportolásra, mert az ekkor felszedett kilók nehezebben olvadnak le. Érdemes már a gyermekeket megtanítani a tudatos táplálkozás fontosságára, így később ez rutinszerűen válik életünk részévé.

 • 2021.10.14 Szépségtippek őszre

  Hamarosan beköszönt az ősz, az indián nyár utolsó meleg napsugarait élvezhetjük ezekben a napokban. Bőrünknek, hajunknak hetekig komoly megterhelést – UV-sugárzást, vizet, forróságot – kellett elviselnie, ezért a hideg hónapok előtt ráfér egy kis regenerálás.