Női Tükör

Előző Következő

A nyár egyik elengedhetetlen csodaszere az árnika, amely a világ egyik legérzékenyebb és legnépszerűbb gyógynövénye – egyre többen fedezik ...

 • 2023.05.19 Hogyan gondoskodjunk lábunk szépségéről?

  A nyár közeledtével lassan elérkezik az idő, amikor lábaink már börtönnek érzik zárt cipőinket, ahogy az idő egyre melegszik, alig várják, hogy kiszabadulhassanak fogságukból. Ahhoz, hogy cipőnk, zoknink vagy harisnyánk viselése nélkül is magabiztosnak érezhessük magunkat, érdemes egész évben időt szánnunk lábunk megfelelő ápolására. Az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit elárulta nekünk, ő hogyan gondoskodik tavasszal lábairól és hogyan készíti fel bőrét a szandálszezonra.

 • 2023.05.18 Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük?

  Az emberi szervezet is képes a kollagén előállítására, a gond csupán annyi, hogy az idő előre haladtával az előállított mennyiség folyamatosan csökken. Ez a csökkenés már 25 éves kor felett, elkezdődik, idősebb korban pedig kritikusan alacsony szintre lassul le saját kollagén termelődésünk. Ez az elsődleges oka annak, hogy megjelennek az ízületi problémák, a bőr veszít rugalmasságából, valamint ráncosodni kezd. Dönthetünk tehát: megvárhatjuk, hogy a termelődés visszaszoruljon és testünk állapota romlásnak induljon, vagy még kellő időben, külső forrásból pótoljuk a hiányzó kollagént. Érdemes az utóbbi mellett letenni a voksunkat, ugyanis így hosszú ideig mozgékonyak maradhatunk és sokat tehetünk a bőrünk fiatalos állapotának fenntartásáért is.

 • 2023.05.17 Olajsavban bővelkedik és még főzni is lehet vele

  Az avokádóolaj már akkor is az egészséges táplálékok listáján szerepelne, ha csak az E-vitamin-tartalmát emelnénk ki, hiszen egy antioxidáns vitaminról van szó, amelyre nagy szüksége van a szervezetünknek. Azonban az avokádóolajnak nem pusztán ennyi az előnye. Nagyon hatékony a bőrproblémák kezelésében, csökkenti a magas koleszterinszint és a magas trigliceridszint kockázatait, illetve minimalizálhatja a cukorbetegség kialakulásának esélyét is. Más előnyös tulajdonságai és hatásai is vannak ennek az olajnak, mutatjuk is, melyek ezek.

 • 2023.05.15 Nyár, napsütés, fényvédők…

  Hogyan válasszunk fényvédőt, mire ügyeljünk az alkalmazása során, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj, leégett a bőr?

 • 2023.05.15 A méhnyálkahártya daganatot jelezhetik vérzészavarok

  A méhnyálkahártya daganat az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganat típus, mégis igen kevés szó esik róla. Korai felfedezése nagy jelentőséggel bír, hiszen ez esetben a gyors terápiának köszönhetően igen jól kezelhető. Hogy milyen tünetek utalnak rá és hogy mi ilyenkor a teendő, azt dr. Hernádi Balázstól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászati daganatokkal is foglalkozó nőgyógyászát kérdeztük meg.

 • 2023.05.14 Itt a napozóidő: bőrtápláló vitaminokat és 30-as faktort

  Májusban egyre többször élvezhetjük a napozó időt, a szakértő szerint ezért már most érdemes átnézni, mit tehetünk az egészséges barnulásért. Az első lépés, hogy készítsük fel bőrünket megfelelő táplálkozással, folyadékbevitellel és bőrradírozással a napozásra. A hatékony napfényvédelemhez pedig legyünk tisztában azzal, hogy kortól és bőrtípustól függően hányas faktorú napkrémmel vagy naptejjel tompíthatjuk a napsugarak káros hatásait, mennyi időt tölthetünk leégés nélkül a napon, és milyen más praktikákkal védhetjük bőrünket. Most a témával kapcsolatban következnek hasznos tudnivalók és tippek.

 • 2023.05.13 Nő a növényi alapú termékek népszerűsége

  A Danone Magyarország Kft. idén is elkészítette azt a reprezentatív kutatását, melynek célja, hogy feltérképezze, mennyire ismert és követett a flexitáriánus étrend a magyar fogyasztók körében, mennyien és miért fogyasztanak növényi alapú élelmiszereket, mennyire veszik figyelembe a táplálkozási előnyökön túlmenően a környezeti hatásokat élelmiszervásárlási döntésük meghozatalakor. A vállalat az áprilisi Föld napjára időzítette a felmérést, amelyet a lakosság 1990 óta tart számon Magyarországon, mivel a fenntartható táplálkozás és a bolygónk jövője szorosan összekapcsolódik.

 • 2023.05.12 Az internet még senkit sem gyógyított meg

  A digitális korban nem meglepő, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően a hazai felnőtt lakosság jelentős része, 10-ből 7-en elsősorban a világhálón szerzik be az egészségmegőrzéssel, az egészséges életmóddal kapcsolatos információkat. Az OTP Egészségpénztár megbízásából készített országos reprezentatív kutatás eredménye* szerint a második legfontosabb hírforrást a barátok, családtagok jelentik, míg a háziorvosok, az egészségügyi rendszerben dolgozó ismerősök csak a harmadik helyet foglalják el a listán. A többség abban azonban egyetért, hogy az internet önmagában nem gyógyít, érdemes szakemberekhez fordulni, ha baj van, még akkor is, ha még ma is meglehetősen magas azoknak az aránya, akik tartanak az orvosi vizsgálatoktól.

 • 2023.05.12 Tartsuk kordában a kilókat!

  Arról, hogy milyen az ideális és szép test, megoszlanak a vélemények. Szerencsére, hiszen, ahányan vagyunk, annyifélék is. Mindenkinek más a szépségideálja, így valaki a sportos vonalakat, valaki pedig a kerekded idomokat kedveli. Azonban mindkét esetben fontos az egészséges arányok megtartása, így figyelnünk kell, hogy ne essük túlzásba a diétát illetően, illetve vigyáznunk kell a plusz kilókkal is. A túlsúly ugyanis az egészségünkre is káros hatással lehet. A május 20-ai európai elhízás elleni nap erre hívja fel a figyelmet, illetve segítséget is nyújt azzal kapcsolatban, mit tehetünk az elhízás ellen.

 • 2023.05.11 Szakértői tippek a szorongás enyhítésére

  A legszebb tavaszi hónap a május! Ez egyúttal a mentális egészségtudatosság hónapja is. De mit is jelent ez pontosan? És mit tehetünk, ha úrrá lesz rajtunk a szorongás? Utánajártunk!