Női Tükör

Előző Következő

Az okostelefonunk vált az otthonunkká a University College London (UCL) antropológusai szerint. \"Emberi csigákként otthonunkat a zsebünkben hordjuk\" ...

 • 2021.04.29 Kellemetlen, égető és csúnya: a herpesz

  Akinek szokott lenni ajakherpesze, az jól tudja, hogy egy-egy stresszesebb időszakban előszeretettel jelennek meg az égő kis hólyagok.Mintha nem lenne már egyébként is elég bajunk!

 • 2021.04.29 Egészségvédő és költséghatékony tippek

  Négy hasznos jó tanács, hogy maradjunk egészségesek, miközben spórolni is tudunk!

 • 2021.04.28 A rettegett szövődmény: ketoacidózis

  A ketonok, vagyis a ketontestek a zsíranyagcsere melléktermékei, melyek a glukagon hatására képződnek, és szintjét az inzulin szabályozza. Mennyisége éhezés, illetve elegendő inzulin hiányában emelkedhet meg, mivel ezt használja a szervet egyfajta alternatív üzemanyagként, amikor nem áll rendelkezésre elegendő glükóz.

 • 2021.04.28 Nem csak a genetika a felelős

  Érdemes tudni, hogy a trombózisért nem csupán az öröklött hajlam okolható, hanem ezen kívül még sok más is, pl. az életmód, egyéb betegségek, trombózis-provokáló gyógyszerek stb.

 • 2021.04.27 Edzéssel is csökkenthető a magas vérnyomás?

  Szerencsére egyre ismertebb tény, hogy a magas vérnyomás ellen nem csak gyógyszeres kezeléssel lehet küzdeni. A normál vérnyomásértékek esetén (120/80 Hgmm érték alatt) természetesen nem szükséges semmiféle vérnyomáscsökkentést célzó gyógyszeres kezelés, de az egészséges életmód bevezetése annál inkább, kimondottan prevenciós célzattal.

 • 2021.04.27 Az idős embereknek is növekednek az idegsejtei

  Kutatóknak először sikerült kimutatniuk, hogy egészséges idős férfiak és nők képesek ugyanannyi új idegsejtet növeszteni, mint a fiatal emberek.

 • 2021.04.26 Miért vagyok fáradt már megint?

  Néha hasznos lenne kívülről megfigyelni önmagunkat, mert akkor sokan rácsodálkozhatnának, hogy gyakorlatilag minden évszakban képesek vagyunk elégedetlenkedni: mindig azzal az évszakkal van bajunk, ami épp van. De tavasszal – kivételesen – jogos lehet a panaszkodásunk!

 • 2021.04.23 C-vitamin a sztár

  A C-vitamin mindig is a legismertebb és legkeresettebb vitaminok közé tartozott, főképp ha az immunrendszer erősítéséről volt szó. Nincs ez másként napjainkban sem, amikor a koronavírus pandémia még egy plusz lendületet is adott a C-vitaminok jelentőségének.

 • 2021.04.21 A boldogság képessége fejleszthető

  Egy életet töltünk azzal, hogy készülünk a boldogságra. Tárgyakat halmozunk fel, élményeket söprünk be, fürkésszük a ,,Nagy lehetőséget”.Vajon jó irányban keressük a minőségibb, teljesebb, harmonikusabb létet?

 • 2021.04.21 Az őszülés genetikai és lelki okai

  Van, akit már a húszas éveiben, és van, akit csak ötvenéves kora körül, de az őszülés előbb-utóbb mindenkit utolér. Ki, mikor kezd őszülni, elsősorban a géneken múlik, de azért akad néhány életmódbeli tényező is, amivel befolyásolni tudjuk a folyamatot.