Női Tükör

Előző Következő

A német lakosság több mint egyharmada nem adatná be magának az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca ...

Hirdetés
 • 2021.02.04 21 ezer Béres Csepp a daganatos betegeknek

  A Rákellenes Küzdelem Világnapja alkalmából a Béres Alapítvány 21.000 üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére. A 30 millió forintot meghaladó értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek, "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány részesülnek. A készítmények átadására a világnap alkalmából került sor, mely során Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Prof. Dr. Kiss Istvánnak, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumi elnökének adta át a készítményeket.

 • 2021.02.03 A hűtés nélkül tárolt inzulin is hatásos

  A hűtés nélkül tárolt inzulin is megőrzi hatásosságát egy új kutatás szerint.

 • 2021.02.03 Biztonságosak a Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagai

  A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) pénteken közzétett hatástanulmánya szerint rendkívül biztonságos a koronavírus elleni nagy-britanniai oltási kampányban használt két vakcina, a Pfizer és a BioNTech, illetve az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös fejlesztésű oltóanyaga.

 • 2021.02.03 Fogérzékenység és a megoldás fogérzékenységre

  (hirdetés) A fogérzékenység a felnőttek 15-20 %-át érinti, jellemzően a 20 és 50 év közöttieket, legtöbb esetben pedig a 30-39 éves korosztályban fordul elő. Előfordulása nőknél gyakoribb, mint férfiaknál. A nőknél tapasztalható nagyobb gyakoriság oka lehet, hogy a nők többet foglalkoznak a szépségápolási trendekkel, gyakrabban vesznek részt fogfehérítő kezeléseken.

 • 2021.02.02 Az idősek körében magas az oltási hajlandóság

  Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb csoport - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

 • 2021.02.02 Az allergia és a koronavírus eltérő tüneteiről

  Az allergia és a koronavírus eltérő tüneteiről készített ismertetőt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 • 2021.02.01 Életmódváltásra törekedjünk, ne fogyókúrázzunk!

  Fogyás akkor indulhat be a szervezetben, ha nagyobb az energiafelhasználás, mint az élelmiszerekkel elfogyasztott energiamennyiség.

 • 2021.01.29 Léteznek csodafogyókúrák?

  Az évkezdés jellemzően a nagy fogyókúrák, új fogadalmak időszaka. A legtöbben ilyenkor kezdenek új étrendbe, vagy valamilyen diéta lázas követésébe. Rengeteg „CSODAFOGYÓKÚRA” létezik, amelyek rövid idő alatt biztos, gyors fogyást ígérnek, de jellemzően ezek meglehetősen szélsőséges módszerek. Általában a fogyás, mint eredmény be is következik, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen áron.

 • 2021.01.28 Tényleg lehetünk allergiásak a hidegre?

  A tavaszi és nyári hónapokat általában jobban kedveljük a kellemes hőmérsékletnek köszönhetően, a pollenszezon miatt azonban ez az időszak kész rémálom az allergiások számára, akik a magyar lakosság 30 százalékát teszik ki. Azt gondolnánk, hogy a hideg időjárás beköszönte véget vet a legtöbb allergiás szenvedéseinek, a túlérzékenységnek azonban számos fajtája létezik. Az egyik legkülönlegesebb típus a hidegallergia (hideg urticaria), melynek során nem valamilyen allergén anyag, hanem egy fizikai inger, a hideg hatása váltja ki a túlérzékenység tüneteit. Bár a hidegallergiát nem valódi allergiaként, hanem a csalánkiütés egy speciális formájaként tartják számon, éppolyan kellemetlen és akár veszélyes tünetekkel is járhat, mint az ismertebb allergiák.

 • 2021.01.28 Tippek az anyagcsere fokozására

  Ahogy korosodunk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. Fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.