Női Tükör

Előző Következő

Csak egy egyéjszakás kaland volt a buli és az alkohol mámorában? Testi kapcsolat védekezés nélkül? A szexuális úton terjedő megbetegedések ...

 • 2021.07.12 Egyedülálló műtéti eljárás a tüdőbetegeknek

  A világon egyedülálló, a hagyományos gépi lélegeztetésen alapuló és a spontán légzés mellett végzett tüdőműtétek előnyeit ötvöző eljárást dolgoztak ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikáján - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • 2021.07.12 A véradás nyáron is életet ment

  Nyáron is fontos, hogy elég sokan adjanak vért, hiszen a véradás életet ment, ennek érdekében a Magyar Vöröskereszt hétfőn tájékoztató kampányt indít a közösségi médiában - közölte a szervezet az MTI-vel.

 • 2021.07.09 Csepegő gondok, folyó ügyek

  Vizeletcsepegés, feszültség, rossz közérzet – csak néhány jelenség azon markáns tünetegyüttes közül, amely megkeseríti a változókor nehézségeivel szembesülő hölgyek életét. A sport, amely nem ugrálással és belső hasűri nyomással történik, mindezeken sokat segíthet, azonban az intim testrészeket is magába foglaló holisztikus intimterápia a legkényesebb területeken is szép eredményt mutat.

 • 2021.07.08 Figyeljünk intim egészségünkre!

  A meleg, nyári időjárás beköszöntével ruhadarabjaink száma csökken, a bennünket fenyegető kórokozóké viszont drasztikusan megnő. A kánikula és a nedves környezet elősegíti a baktériumok, gombák szaporodását, érdemes fokozottan figyelni az intim higiéniai szabályok betartására.

 • 2021.07.07 Egészségséf: húsmentes különlegességek

  A dietetikus is ajánlják, hogy legalább egy héten egyszer étkezzünk húsmentesen!

 • 2021.07.06 A prediabétesz tünetei és kezelése

  A prediabétesz az a 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapot, amikor a vércukorszint már meghaladja a normálisnak tekintett felső határértéket, de még nem éri el a cukorbetegség diagnózisának küszöbértékét. Korai felismeréssel a diabétesz kialakulásának késleltetése, vagy akár megállítása is lehetséges, életmódváltás, valamint szükség esetén gyógyszeres kezelés segítségével.

 • 2021.07.06 Alaposan ismerjük meg az új élelmiszereket

  Nagyon sok élelmiszer innovációról hallani manapság, ezek nagy része fenntarthatósági, etikai vagy egészségügyi megfontolások miatt jön létre, persze az üzleti érdekek sem elhanyagolhatók. De vajon pusztán az, hogy egy élelmiszer növényi alapanyagokból áll, garancia arra is, hogy egészségesebb?

 • 2021.07.05 Milyen vitamint érdemes szedni 50 fölött?

  A patikák polcain számos, szenioroknak formulált vitaminos-nyomelemes készítmény sorakozik, „50+” jelöléssel. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mennyire indokolt ilyeneket szedni 50 éves kor felett, és mi remélhető az alkalmazásuktól.

 • 2021.07.05 Oroszlán Szonja: Folyamatos a tanulási vágyam

  Életünk alakulása döntések sorozatából áll, és utólag derül ki, hogy jól méretük-e fel a ha az adott helyzetet. Oroszlán Szonja színésznőről nem mondható el, hogy nem szeret változtatni, fél belevágni az ismeretlenbe.

 • 2021.07.02 Nyár, napsütés, fényvédők…

  Hogyan válasszunk fényvédőt, mire ügyeljünk az alkalmazása során, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj, leégett a bőr?