Női Tükör

Előző Következő

Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges ...

 • 2022.03.18 A kávé jótékony hatásai

  Sokak számára elengedhetetlen és a reggeli ébredés szerves része a kávé. Feketén vagy tejjel, keserűn vagy mézzel, sok variációja vált népszerűvé az évszázadok során. A kávé és koffein hatásait vizsgáló kutatások kimutatták, hogy kedvenc italunk számos jótékony hatással rendelkezik az emberi szervezetre. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.03.16 Hogyan maradj fitt a terhesség teljes ideje alatt?

  Valljuk be, terhesség során sok nő hajlamos egy kicsit elhagyni magát – minden téren. Kevesebbet mozognak, ellenben többet esznek – gyakran egészségtelen ételekből is –, sőt még az elméjüket is kevesebbet tornáztatják. Egy-egy lustálkodós nap persze megengedett, hiszen csak ők tudhatják, min mennek keresztül a rosszullétektől kezdve a pici állandó mozgolódásáig. Fontos azonban, hogy a kismamák fittek és egészségesek legyenek, amikor megérkezik a család legújabb tagja.

 • 2022.03.15 Amit a kullancs elleni védőoltásról tudni kell

  Közeleg az idő, amikor a parkban sütkérezünk vagy nagyokat sétálunk a természetben, ezért nem árt időben felkészülni a piknikezésre és a nagy játszóterezésekre kullancs terjesztette agyvelőgyulladás elleni védőoltással. A fertőzés ellen ugyanis csak a több lépésből álló védőoltás nyújt védelmet. Mit kell tudnunk az oltásról és mi a teendő kullancscsípés esetén?

 • 2022.03.14 Minél intelligensebb valaki, annál jobban élvezi a magányt

  Nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy nagy vonalakban belőjük, mitől lesz valaki boldog. A tánctól kezdve a zenén át a természetjárásig egy sor dolog van, ami a legtöbb ember számára örömet okoz, de meg lehet említeni a közeli barátainkkal történő folyamatos kapcsolattartást is, mint az elégedettség általános forrását (lásd a népi bölcsességet, miszerint a Isten a barátainkkal kér bocsánatot a rokonainkért). Ez azonban amennyire általános vélekedés, annyira nem egyetemes: minél intelligensebb valaki, annál alacsonyabb ennek a pozitív hatása, sőt, erőben eltérő körülményeihez.

 • 2022.03.11 4 ok, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

  A kor előre haladtával természetes jelenség a ráncok megjelenése, azonban megfelelő életmóddal és hatékony bőrgyógyászati kezelésekkel sokáig megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint a különböző célokhoz különböző eljárásokat érdemes választani.

 • 2022.03.09 Fogyókúrát támogató szerek a patikából

  Tévhitekben ringatja magát az, aki azt hiszi, hogy egy-két doboz fogyókúrás pirula beszedésével a plusz kilók maguktól „leolvadnak” róla. A patikákban kapható fogyókúrát támogató készítmények az egészséges diéta és a testmozgás mellett, nem pedig azok helyett kecsegtetnek azzal a lehetőséggel, hogy sikerül pár kilóval többet leadni.

 • 2022.03.09 Szemészeti problémákat is okozhatnak a hormonzavarok

  Az elhúzódó szemészeti problémák hátterében olykor hormonális zavarok is húzódhatnak, ezért érdemes ilyenkor endokrinológus orvost is felkeresni, ugyanis az alap probléma kezelése hiányában a panaszok továbbra is megmaradnak. Hogy milyen hormonális betegségek okozhatnak szemészeti problémákat, arról dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt.

 • 2022.03.09 A melanóma elkerülhető!

  Aki régóta nem vett részt szűrésen, ne halogassa a vizsgálatot, mert a későn felismert melanoma akár távoli daganatáttétek kockázatával is járhat. Az Anyajegyszűrő Központ szakértőit kérdeztük a szűrés fontosságáról, a tünetekről és a vizsgálatokról.

 • 2022.03.08 A sokat vitatott trappista sajt

  Szinte mindenki találkozott már olyan emberrel, akinek a trappista a kedvenc sajtja. De legalább ilyen sokan vannak azok, aki szerint a trappista igazi vétek a sajtok ellen, és a legjobb esetben is csak silány minőségű sajtutánzat. Hogyan lehetséges ekkora véleménykülönbség a trappista sajtot imádók és utálók között? Ennek járunk most utána az Interfooddal, tartson Ön is velünk!

 • 2022.03.08 Ricinusolaj mindig legyen otthon

  A ricinusolajat már az „ősidők” óta alkalmazzák különféle egészségügyi problémák kezelésére. Sok szépségápolási és kozmetikai termékben is feltűnik, hiszen nagyon jót tesz például a bőr és a haj egészségével. A ricinusolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és hashajtó hatással is rendelkezik, amellett, hogy számos egészségügyi előnye is van. A cikkben ezúttal a ricinusolaj csodás hatásairól lesz szó.