Női Tükör

Előző Következő

Vajon hány kisgyerek álmodik arról, hogy majd ha felnő, rákos lesz? Bizton állíthatjuk, hogy egy sem. 
Ennek ellenére a rákos diagnózis sajnos ...

Hirdetés
 • 2019.10.21 Cseppet sem mellékes információk a mellrákról

  Akár kicsi, akár nagy, akár formás, akár nem, mellünk a nőiességünk része, olyan testrészünk, amely „kirakatban” van, még akkor is, ha szolidan öltözködünk. Épp ezért, ha bármi veszélybe sodorja a melleinket, akkor az komoly trauma az életünkben. Márpedig egy kitapintott csomó vagy egy rossz mammográfiai lelet bizony joggal kelt pánikot. Mit kell tehát tudnunk a mellrákról?

 • 2019.10.18 Kökényes süti - Egészségséfünk receptje

  Ősszel rengeteg vadgyümölcs takarítható be. Ilyen többek között a kökény is. Ezeket azért érdemes leszedni és felhasználni, mert amellett, hogy nagyon sok vitamin van bennük, a már megszokott ízeket is változatossá tudjuk tenni. A bögrés süti sokak által ismert receptjét egy kis kökénnyel különlegessé tehetjük.

 • 2019.10.18 Ennyi embert érint Magyarországon az inkontinencia

  3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként több, mint 400 millió embert érint világszerte. Ha az érintettek egy külön országot alkotnának, akkor ez az ország a harmadik legnagyobb lenne a világon India és Kína után. Magyarországon is százezreket sújt a betegség, miközben a téma még mindig tabunak számít.

 • 2019.10.17 Évente húszezer kórházi fertőzés Magyarországon

  Magyarországon a betegek 3,5 százaléka kap kórházi fertőzést, naponta pedig több mint kétszáz, az egészségügyi ellátással összefüggő infekciót regisztrálnak. A kórházi fertőzések a szigorú előírások betartásával akár 30-50 százalékkal is csökkenthetők lennének - írja a Világgazdaság.

 • 2019.10.16 Sütőtök saláta - Egészségséfünk receptje

  Táplálkozástudományi szakértők azt szokták mondani, hogy minden nap legalább öt alkalommal együnk zöldséget, gyümölcsöt. Ez nagyon soknak tűnik, pedig nem kell mást tennünk, mint egyik étkezésre egy salátát beiktatni, délelőtt, délután gyümölcsöt enni, illetve a szendvicsünkbe, reggeli, vacsora mellé, egy kis zöldséget odacsempészni. Ennek ellenére nehéz lehet a változatosság, ezért most jöjjön egy új saláta recept.

 • 2019.10.16 Munka vagy családtag gondozása?

  Még mindig magyarok százezrei gondoznak rokonokat és betegeket, miközben egyre nagyobb a hiány a munkaerőpiacon. A nők foglalkoztatásában lehet a megoldás.

 • 2019.10.15 Házi kozmetikumok őszi termésekből

  Az ősz csodálatos gyümölcsökkel és termésekkel ajándékoz meg, melyekből isteni házi natúrkozmetikumokat készíthetünk. Varga-Darabos Andrea szappantündér, a Manna Natúrkozmetikum alapítója bemutat öt egyszerű receptet, melyek egészségesek, kényeztetők és – ha ez nem lenne elég – elkészítésük remek időtöltés hűvös őszi estékre.

 • 2019.10.14 Életmentésre, hétköznapi vészhelyzetekre készülhetünk fel

  Háztartási balesetekre, a hozzátartozóink gyors ellátására, de akár életmentésre, egészségügyi vészhelyzetek elhárítására is felkészülhetnek az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok következő rendezvényén. A november 9-i program mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • 2019.10.11 Tepsis burgonya - Egészségséfünk receptje

  Nekünk, háziasszonyoknak, sokszor nemcsak azt kell kitalálni, hogy a húsból mit készítsünk, hanem azt is, hogy milyen köretet adjunk hozzá. Ha valóban változatosan akarunk főzni, akkor ez nem mindig könnyű feladat. Most ehhez adok egy kis segítséget.

 • 2019.10.11 Mi vezethet szívritmuszavarhoz?

  Túl sok koffein, magas vérnyomás, koszorúér betegség… hány okot tudnánk még sorolni, ami szívritmuszavarhoz vezethet? Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta segít megismerni az okokat, amelyek a normális szívveréstől a szívritmuszavarig vezetnek.