Női Tükör

Előző Következő

Egymást érik a kutatások és tanulmányok, amelyek a cukor egészségre gyakorolt káros hatását bizonygatják – majd ennek szöges ellentétét.

Hirdetés
 • 2020.12.28 A fülzsírból kimutatható egy stresszhormon szintje

  A kutatók szerint a módszer segítheti a depresszió vagy a stresszel összefüggő állapotok jobb diagnosztizálását és kezelését.

 • 2020.12.28 Szem alatti táskák? Tehetsz ellene!

  A szem a lélek tükre, cseng a fejünkben a jól ismert mondás, amely nemcsak tekintetünkre igaz, hiszen szemkörnyékünk is sok mindent elárulhat rólunk. A szemünk alatti karikák, elszíneződések és korai ráncok nem csupán genetikai adottságok lehetnek, életmódunk és szokásaink is nagyban befolyásolhatják kialakulásukat.

 • 2020.12.28 A négy legfontosabb fogadalom megtartása

  Újévkor hajlamosak vagyunk olyan fogadalmakat tenni, amelyekről előre sejtjük, hogy úgysem tartunk ki mellettük. A négy legfontosabb életmódbeli szabály betartásában van segítségünk, nincs szükség extrém vállalásokra.

 • 2020.12.27 Átalakultak a fogyasztási és költési szokások

  A harmincasok jelentős részének átalakultak a fogyasztási és költési szokásai a koronavírus hatására, legjellemzőbben a kiadásaikat igyekeztek visszafogni, de a pénzügyi tervezésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek, munkájuk elvesztésével ugyanis komoly veszélybe kerülne életszínvonaluk fenntartása. A generáció tudatosabban bánik a pénzével, és kifejezetten fontossá vált, hogy megtakarítással is rendelkezzen - derült ki az UniCredit Bank és a Scale Research friss kutatásából.

 • 2020.12.27 Babonák szilveszterkor és újév napjára

  Az Óév búcsúztatása már ősidők óta kiemelt figyelmet kap, babonák és hiedelmek egész sora kapcsolódik hozzá. Mindig zajosan, hangosan, lármát keltve búcsúztatták az emberek az évet, hogy elriasszák az ártó szellemeket, a gondokat és a bajokat. Csupa jó dolgot tettek ezen a napon, vidámsággal, bőséggel vették körül magukat, mert úgy tartották, hogy ez szerencsét és boldogságot hoz az új esztendőben. Megfogadták a dologtiltó hiedelmeket, és olyan ételeket tettek az asztalra, amelyek a hagyományok szerint gazdagságot hoznak az új esztendőben.

 • 2020.12.26 Receptek - másképp gondolva

  Két recept a karácsonyi menühöz a Patika Tükör decemberi számában!

 • 2020.12.25 Egészségesebb menüt az asztalra

  Bizonyára sokunknak ismerős az a helyzet, amikor a mértékletesebb táplálkozást és rendszeres mozgást a karácsonyi időszakban felváltja a nassolás, a kanapén való ejtőzés, és a többfogásos menü csábítása. A kilók pedig észrevétlenül kúsznak fel ránk. Ha figyelünk az elfogyasztott mennyiségekre, gondosan megválogatjuk az alapanyagokat és az elkészítés módját. Az ünnepi menü is lehet egészséges. Sőt, még egy kis desszertet is megengedhetünk magunknak.

 • 2020.12.25 Év végi visszatekintés - sztárokkal

  Nem volt könnyű év ez a művészek számára sem. A váratlan helyzetek különbözően hatottak az emberekre. Berkes Gabriella a nagymamaságban találta meg az örömét, Mészáros Béla a ház körüli munkák elvégzésére szánta a kapott időt, Péter Szabó Szilvia pedig ecsetet fogott…

 • 2020.12.24 Ajándékozzon vérnyomásmérőt karácsonyra!

  Sokan tervezik, hogy hasznos és fontos ajándékként vérnyomásmérőt adnak karácsonyra. Nem mindegy azonban, milyen készüléket vásárolunk. Dr. Kapocsi Judit PhD, a KardioKözpont magas vérnyomás és érkockázat specialistája segít a választásban.

 • 2020.12.24 Allergiás tünetek karácsonykor

  A karácsonyfa, az illatos gyertyák, az ünnepi menü és a készülődéssel járó stressz is felerősítheti a panaszokat. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa elmondja, hogy mire érdemes figyelni, ha valaki allergiától vagy intoleranciától szenved.