Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2020.04.17 Hogyan készüljön fel az online vizitre? 

  A legtöbben még csak most ismerkedünk a távkonzultációval, melynek során személyes találkozó nélkül, online, skype-on, telefonon vagy e-mailben kérhetünk tanácsot, gyógyszerek beállítását vagy módosítását kezelőorvosunktól. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogyan érdemes felkészülni a távkonzultációra annak érdekében, hogy a maximális segítséget kaphassuk.

 • 2020.04.17 Bezártság: meg kell tanulnunk jól aludni!

  A világszerte dúló koronavírus járvány nem csak a testi, hanem a mentális, lelki egészségünket is érinti. Ilyenkor növekszik a bezártság érzés, pánik törhet ránk, tele vagyunk izgalommal. Várható, hogy a már korábban felismert insomniás tünetek ilyen környezetben felerősödnek. Sokkal nagyobb stressznek vagyunk kitéve és ez együtt járhat azzal is, hogy nem tudunk jól aludni.

 • 2020.04.16 4 jel, ami méhnyakrákra utal

  A méhnyakrák a mellrák után a második legrettegettebb nőgyógyászati fiatalkori ráktípus, mely igen eredményesen kezelhető, ha idejében észreveszik a kóros folyamatokat. Ehhez viszont az kell, hogy minél előbb diagnosztizálásra kerüljenek a rákmegelőző állapotok. Dr. Hernádi Balázs, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászati daganatokkal is foglalkozó nőgyógyásza a figyelemfelhívó tüneteket ismerteti, valamint az éves rákszűrés fontosságát hangsúlyozza.

 • 2020.04.16 Itt kérhet lelki támaszt a járvány idején

  Kihez fordulhatnak azok, akik a járvány miatt kialakult helyzetben bizonytalanná váltak, szoronganak, félnek? A pszichológus szakma is az online térbe költözött: a Pszi Pont nevű oldalon elérhető pszichiáterek, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek azt vállalták, hogy néhány alkalommal térítésmentes segítséget, krízisintervenciós szolgáltatást nyújtanak online vagy telefonon keresztül.

 • 2020.04.15 Mi legyen a spájzban?

  Aki csak tehette, feltöltötte a kamrát, a hűtőt, amélyhűtőt és a pincét. De vajon mivel? Jól választott? Térjünk le a liszt-cukor-étolaj hármasának útjáról és nézzük meg, miből érdemes spájzolni, ha hosszabb időt kell vásárlás nélkül eltölteni!

 • 2020.04.11 Erős szívizom, rugalmas erek

  A fejlett világban a legtöbb ember szív- és érrendszeri betegség miatt hal meg. Érthető módon törekedni kell tehát a szív- és érrendszeri elhalálozási rizikó csökkentésére. Tudni kell, hogy több gyógynövény és vitaminszerű anyag is hozzájárulhat ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri kockázat csökkenjen.

 • 2020.04.11 Be vagyok zárva, de mozogni akarok!

  Ezt a cikket éppen szobabiciklizés közben írom: előttem a monitor, egy állványra rátettem a vezeték nélküli billentyűzetet, az egeret, és írok. Normális esetben erre senki sem lenne kíváncsi. Most, a koronavírus miatt elrendelt vészhelyzet idején viszont ez jó tipp lehet a hétköznapok túlélésére, hiszen mozogni most is kell.

 • 2020.04.11 Húsvét járvány idején

  Ez a húsvét nem olyan lesz, mint a többi. Örökre emlegetni fogjuk. De a magyarok mindig is találékonyak és kreatívak voltak, nem kételkedem abban, hogy a járvány idején is megtalálják a módját az ünneplésnek. Akkor is, ha a liturgikus részhez ragaszkodnak, akkor is, ha a kisgyermekeiket akarják boldoggá tenni a tojásokkal és a nyuszival.

 • 2020.04.10 A hétvégén is folytatódik a meleg, napsütéses idő

  Az ünnepi hétvégén is folytatódik a meleg, napsütéses idő. Változás húsvéthétfőn, a nap második felétől várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 • 2020.04.09 Így éljük túl az otthoni munkavégzést gyerekekkel!

  Nem egyszerű az otthoni munka, ha mellette a nappaliban óvodát és általános iskolát is működtetünk. Néhány támogató tanácsot hoztunk szülőknek.