Női Tükör

Előző Következő

A stressz inkontinencia kifejezés nem a pszichés terhelésre, hanem a fizikai nyomásra utaló megnevezés, amely vizeletszivárgással jár, és amely ...

 • 2021.09.09 Kávé, ahogyan kevesen ismerik: egészséges alternatív kávékészítés ínyenceknek

  Ma már nem csak az espresso létezik: az alternatív kávékészítési módok egészségesebbek és jobban megőrzik a kávé igazi ízeit. Itt az ideje megismerni őket! (Fizetett hirdetés)

 • 2021.09.08 A felmelegedés eltüntetheti az ősz színeit

  Csaknem egy fokkal emelkedett az őszi átlaghőmérséklet az elmúlt 25 évben Magyarországon az azt megelőző negyedszázadhoz képest, ennek következtében számos megszokott természeti folyamat felborulhat, például az őszi levélhullatás is eltolódhat - derül ki egy új kutatásból, amelyet a Másfélfok.hu-n tettek közzé.

 • 2021.09.08 A meleg és a cukorbetegség veszélyes kombináció

  Az 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben érintett emberek érzékenyebbek lehetnek az extrém melegre, mert a megemelkedett hőmérséklet hatással lehet a vércukorszintre is. Szerencsére emiatt a cukorbetegeknek nem kell lemondaniuk a nyári élményekről, csak jobban oda kell figyelniük magukra.

 • 2021.09.06 Stroke-ot okozhat a napi 8 óra ücsörgés

  Egy új tanulmány szerint azoknál a 60 év alatti felnőtteknél, akik napjuk nagy részét ülve töltik, nagyobb a stroke kockázata, mint azoknál, akik több időt töltenek fizikai aktivitással.

 • 2021.09.01 A Naturcomfortnak már 10 éve küldetése a törődés

  A 2021-ben 10. születésnapját ünneplő NaturComfort márkanév garancia a gyógynövényes hatóanyagú, minőségi termékek piacán. A NaturComfort a vásárló igényeinek megfelelően teszteli, fejleszti termékeit. Polgári Erikának, a cég ügyvezető tulajdonosának fő víziója a népgyógyászatban több száz éve eredményesen alkalmazott természetes hatóanyagok párosítása a legmodernebb gyártási technológiákkal. Ezért a NaturComfort termékei mellékhatások nélkül, mesterséges színezőanyagoktól és kétes hatású tartósítószerektől mentesek.

 • 2021.08.31 Anyatej: minden cseppje kincs

  Az ENSZ 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az anyatejes táplálás világnapjává, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére. A világnap alkalmából a Czeizel Intézet IBCLC laktációs szaktanácsadójával, Bocskainé Irénnel beszélgettünk.

 • 2021.08.30 Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  Ha a tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt heteket is tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel tölti, akkor gyanús, hogy a tünetek hátterében nem egy évről-évre ismétlődő nátha, hanem légúti allergia áll. Ahhoz, hogy a tünetek megszűnjenek, és idővel ne alakuljanak ki újabb allergiák, esetleg asztma, személyre szabott kezelést kell kapnia. Ehhez az első lépés a tüneteket kiváltó allergén beazonosítása, allergia vizsgálat segítségével.

 • 2021.08.27 A vérszegénység autoimmun eredetű is lehet

  Immunológiai eredetű vérszegénységet számos kórkép okozhat. Ilyenek egyes felszívódási zavarok, hiányállapotok, és maga az elhúzódó gyulladásos folyamat is okozhat vérszegénységet. Ezek egyike egy olyan autoimmun kórkép, amikor a célpont a maga a saját szervezet. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy a vérszegénység autoimmun betegség tünete.

 • 2021.08.26 Egy nap alatt megállapítható lehet a demencia

  Brit kutatók mesterséges intelligencián alapuló rendszert tesztelnek, melyről úgy vélik, egyetlen agyi felvétel alapján egy nap alatt képes diagnosztizálni a demenciát.

 • 2021.08.22 Összefügghet a magas vérnyomás és a vesebetegség

  Magyarországon a 3,5 millióra becsülhető a magas vérnyomásban szenvedők száma, ez a szám a lakosság idősödése miatt folyamatosan nő, a 75 éven felüliek több mint 80 százaléka hipertóniássá válik, elsősorban az érrendszeri meszesedés miatt és legalább 800 ezer vesebeteg van.