Női Tükör

Előző Következő

Ősszel kicsit fokozottabban ügyelnünk kell az immunrendszerünk megerősítésére, hiszen ezekben a hónapokban már egyre rövidebb ideig süt a nap ...

Hirdetés
 • 2020.10.08 Egészségről közérthetően, őszintén, bizalommal

  Köszi, jól vagyok! címmel szeptembertől Magyarországon egyedülálló podcast csatorna indult, nem kisebb céllal, minthogy interjú beszélgetéseivel nyílt párbeszédet indítson az egészségünket érintő témákban.

 • 2020.10.07 Óvatosan a gyümölcsökkel!

  Sokan kedvelik a lédús gyümölcsöket, ám már sokszor egy szem, egy kis szelet elfogyasztása után is kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk. Ennek oka lehet az is, hogy a szervezetünkben csökkent a cukrok lebontását végző szacharáz enzim mennyisége.

 • 2020.10.06 Gyümölccsel készült ételek

  Sokan szeretik kombinálni az ételeket szezongyümölcsökkel. Ehhez adunk pár ötletet!

 • 2020.10.06 Étkezés után ne mossunk rögtön fogat!

  A megfelelő fogmosási technika a fogkrém és a fogkefe önmagában még nem elég az optimális fogápoláshoz, legalább ilyen fontos a fogmosás helyes időzítése. Nyáron, amikor a sok gyümölcs és savas frissítő ital tovább fokozza a saveróziót, különösen érdemes figyelni arra, hogy ne rögtön étkezés után, hanem csak fél-egy órával később vegyük kézbe a fogkefét. Ezzel elejét vehetjük számos kellemetlen tünet kialakulásának.

 • 2020.10.05 Új kihívásokat hozott az ősz

  Míg korábban ebben az időszakban csak az okozott már-már jellegzetes és tipikus tüneteket, hogy el kell búcsúzni a vakációtól, a pihenéstől, a nyáresti társasági élettől, a mostani szeptember azonban sok jogi, erkölcsi, etikai és lélektani kérdést hozhat magával. 2020 ősze olyan kihívások elé állítja az emberiséget, melyekhez rugalmas gondolkodásra, higgadt cselekvésre van szükség: munkahelyen, magánemberként, szülőként egyaránt.

 • 2020.10.05 Karantén szelfi: távolsági ellenőrzést is kérhet!

  A legmegnyugtatóbb önarcképet a hatósági házi karanténban lőhetjük idén – távolról történő ellenőrzést is kérhetünk a Házi Karantén Rendszer segítségével.

 • 2020.10.02 Tipikus tünetek nélkül is lehet melanomás

  Ha az önvizsgálat során csak az anyajegyeinkre koncentrálunk, könnyen átsiklik a szemünk az egyéb bőrkinövéseken, melyek ugyan anyajegyekhez nem hasonlóak, ám épp olyan kockázatot jelentenek.

 • 2020.10.01 Csak műtéttel kezelhető az orrpolip?

  Mint minden más betegséget, úgy ezt is könnyebb kezelni, ha időben diagnosztizálják. Emiatt van az, hogy az orrpolipot a legtöbb esetben már csak műtéttel lehet kezelni, amitől nyilván mindenki fél, arról nem is beszélve, hogy az operáció sok esetben csak átmeneti enyhülést hoz, mert az elváltozás a későbbiekben nagyon könnyedén kiújulhat.

 • 2020.10.01 8 tipp foghúzás előtt és után

  A foghúzás sok esetben elkerülhetetlen a fogaink egészségét illetően, de pár fontos lépés betartásával sokat tehetünk a gyors és problémamentes gyógyulási folyamatért és könnyíthetünk a kellemetlen élményen. Nézzük meg mire is érdemes oda figyelni a beavatkozás előtt és azt követően.

 • 2020.09.30 Felfázás: Mi is az a három „I”?

  A betegséget a legnagyobb arányban baktérium okozza, ami a húgyvezetékbe kerülve gyulladást eredményez. A felfázás visszatérő tüneteivel rengeteg nő küzd a mindennapokban, közülük is leginkább a 18-40 éves korosztály az érintett. Kialakulása lehet hajlam is vagy szervi eltérés is állhat a kór hátterében, míg szexuális úton terjedő betegségek is kiválthatnak felfázáshoz hasonló tüneteket.