Női Tükör

Előző Következő

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ...

Hirdetés
 • 2020.06.12 A köhögés is az allergia tünete?

  Ne vegyük félvállról, ha a szénanáthás tünetek mellett köhögés is jelentkezik! Ez akár a légúti allergia mellett kialakult asztma miatt is lehet. Dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyász, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, mit tegyünk ilyen esetben.

 • 2020.06.08 8 dolog a pajzsmirigy daganatról

  A pajzsmirigy daganatos megbetegedése igen sok embert érint, melyre a szerven lévő göbös elváltozások hívhatják fel a figyelmet. Inkább az ún. hideg göbök esetén áll fenn a veszély a rosszindulatúságra, így alapos kivizsgálást igényel, ha valakinél göbök keletkeznek. Hogy mi mindent érdemes tudni a pajzsmirigy daganatáról, arról dr. Békési Gábor PhD., a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt.

 • 2020.06.04 Mikor nyitnak a strandok? Itt a lista!

  Pünkösd hétvégén nyílt meg a vidéki strandok, fürdők többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni.

 • 2020.06.03 A táplálkozásról kérdezd a dietetikust!

  A Dietetikusok hetén a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakmájuk sokszínűsége mellett azt szeretné bemutatni, hogy milyen segítséget tudnak adni a helyes táplálkozás, valamint az egyes betegségek kezelésében szerepet játszó diéták szakszerű kialakításához. Facebook-kampányuk célja, hogy tudatosítsák a lakosságban, a táplálkozással kapcsolatos kérdésekkel érdemes a dietetikusokhoz fordulni, mert ennek a területnek ők a szakemberei.

 • 2020.06.02 A hüvelyszárazság nem csak a házaséletet veszélyezteti

  A hüvelyszárazság igen sok nőt érint, akár időszakosan, akár krónikusan. Bár a problémával nem szívesen fordulnak orvoshoz, ám ha már jó ideje fennáll a panasz, úgy érdemes nőgyógyász véleményét kikérni, ugyanis a legtöbbször van rá megoldás. Hogy mi minden okozhat hüvelyszárazságot, és hogy miket lehet ellene tenni, azt dr. Hetényi Gábortól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászától tudtuk meg.

 • 2020.05.29 Ne hagyja, hogy a kínzó fejfájás tönkretegye a napját!

  Sajog? Lüktet? Hasogat? A fejfájás kínzó tüneteit a legtöbben jól ismerjük, hiszen ez az egyik leggyakrabban előforduló fájdalomtípus. Sajnos ez a kellemetlen érzés bármikor lecsaphat, és az egész napunkra rányomhatja a bélyegét, hiszen kialakulásának számos oka lehet. Szerencsére azonban az új, metamizol tartalmú Algozone 500 mg tablettával hatékonyan csillapíthatja a kínzó fejfájást! (X)

 • 2020.05.29 Mennyire megbízható az ózonos lakásfertőtlenítés?

  Folyamatosan keressük a legjobb eljárásokat, hogy egészségesen, valamint tiszta környezetben éljünk és dolgozzunk. Az ózon a világon az egyik leghatékonyabb tisztítószer. Ha kórokozók nélküli környezetet szeretnénk, akkor érdemes az ózonkezelési eljárást alkalmazni kórházakban, a vendéglátóegységek konyháiban, fitnesztermekben, irodaházakban, uszodákban és nem utolsó sorban a lakásban. Az Opticlean a legjobb megoldás! (X)

 • 2020.05.28 Segélyvonal az SM-betegekért

  Sclerosis multiplex: segélyvonalat indítottak és virtuális SM Világnapot szerveznek a ma még gyógyíthatatlan betegekért.

 • 2020.05.28 Vendégváró finomságok Amerikából

  Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

 • 2020.05.27 Hamis fogyókúrás készítmények

  Allergiás reakciókat válthatnak ki a hamis fogyókúrás készítmények - hívta fel a figyelmet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) MTI-nek küldött közleményében.