Női Tükör

Előző Következő

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati ...

 • 2022.12.14 Emésztési zavarok kezelése gyógyszerek nélkül

  A karácsony sokak számára nem csak az ünneplésről, a boldog pillanatokról és a nyugalomról szól. Az emberek jelentős hányada ilyenkor mit sem törődve az egészséges táplálkozással a zsíros, fűszeres ételeket részesíti előnyben, amelyekből nem is keveset fogyaszt.

 • 2022.12.13 Mikrotápanyagok a csontok egészségéért

  A csontritkulást „néma kórként” is emlegetik. Nem véletlenül, hiszen a csontok ásványi anyag tartalmának a csökkenése kezdetben nem jelentkezik észrevehető tünetekkel. Amikor már megjelennek a tünetek, és az elesések következtében könnyen és gyakran törnek a csontok, akkor már alig-alig van lehetőség gyógyulásra. Jobb a csontritkulást megelőzni, mint kezelni!

 • 2022.12.12 Hogyan élvezzük az ünnepeket diabétesszel?

  Lassan beköszönt az év végi ünnepi időszak, s vele együtt a nagytakarítás, dekorálás, bevásárlás, karácsonyi menütervezés ideje. Kicsit végre kiengedhetjük a gőzt, élvezhetjük a családdal töltött meghitt pillanatokat, és a finomabbnál finomabb fogásokat, süteményeket.

 • 2022.12.09 A szívünkbe költözzön a karácsony

  Idén sem lesz könnyű felkészülni a szeretet ünnepére. Már a vásárlásaink során is érezzük, ebben az évben egy újabb nehezen kezelhető helyzettel fogunk szembe kerülni karácsonykor. Nyomasztó kérdések keringenek a fejünkben. Szabad költekezni vagy rendeljünk alá mindent a spórolásnak? Felvállalhatók az ezzel kapcsolatos kétségeink? Miként kommunikáljunk az emiatt kialakult félelmeinkről a családban?

 • 2022.12.08 Az antioxidánsokban gazdag és immunerősítő borágó

  A borágó őshazája Kelet-Európában és Kis-Ázsiában található, de nagyon kedvelt a mediterrán térségekben is. A gyógynövény nagy mennyiségben tartalmaz fitonutrienseket, illetve ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyek elengedhetetlenek az optimális egészség fenntartásához.

 • 2022.12.07 Így kerüld el a plusz kilókat karácsonykor

  Az ínycsiklandozó karácsonyi ételek és sütemények közepette hajlamosak vagyunk kipukkadásig tömni magunkba a finomságokat. Aztán az ebéd végén a fél család bűnbánóan, kigombolt nadrággal piheg a nappaliban és azt hajtogatja “nem kellett volna ennyit enni”. Az ünnepi időszaknak viszont nem szabad az önostorozásról szólnia! Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal a karácsonyi fogásokat sokkal egészségesebben is elkészítheted, így pedig bűntudatmentesen telhetnek az étkezések!

 • 2022.12.07 Fogyást is okozhat az odynophagia

  Tartósan fennálló fájdalmas nyelés, vagyis odynophagia esetén a beteg akár látványosan le is fogyhat, hiszen panaszai miatt az evés is nehezére esik. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát az állapot kiváltó okairól és kezeléséről kérdeztük.

 • 2022.12.06 A rossz alvás kiváltó okai

  Az alvásnak, pontosabban a pihentető és mély alvásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában. Az alváshiánynak, a rossz alvásnak számos oka lehet. Ha valaki nem tud jól aludni, vagy nem alszik eleget, koncentrálási nehézségekkel kell megküzdenie, ingerlékennyé válik, nem lesz elegendő energiája. További tünetei az alváshiánynak: lassult gondolkodás, hangulatingadozások, nem megfelelő döntéshozatali képesség és rossz memória.

 • 2022.12.06 Dietetikusok receptjei

  Inspirációként az egészségesség és gazdaságosság jegyében újragondolt, ünnepi menüsort ajánlanak a dietetikusok.

 • 2022.12.06 Karácsonyi menü túlzások nélkül

  A karácsony hagyományosan a nagy családi, baráti lakomák ideje, amikor a gazdagon megrakott asztal köré gyűlünk a szeretteinkkel. Szinte általános jelenség, hogy ilyenkor túlzásokba esünk, amit aztán később rendszerint meg is bánunk. Túl sokfélét és túl nagy adagokat eszünk, pedig a közös étkezések lélekre is gyakorolt pozitív hatása egyáltalán nem az elfogyasztott ételek mennyiségén múlik – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Azért sem érdemes túlzásba vinni a főzést, mert egy-két nap múlva már senki sem eszi szívesen ugyanazokat a fogásokat és a mai világban az sem megengedhető, hogy a maradék a kukába kerüljön.