Női Tükör

Előző Következő

Vajon hány kisgyerek álmodik arról, hogy majd ha felnő, rákos lesz? Bizton állíthatjuk, hogy egy sem. 
Ennek ellenére a rákos diagnózis sajnos ...

Hirdetés
 • 2019.10.03 Ez történik egy csók közben

  Rengeteg baktérium cserél gazdát. Pontosan mennyi? És mi ennek a célja?

 • 2019.10.03 "Lehetőségünk van jól érezni magunkat az életben"

  Egy nő akkor tud gondoskodni a családjáról, ha magával is törődik és szereti önmagát. Rangos Katalin úgy véli ehhez a kulcs az, ha a nők kiállnak magukért otthon, és nem hagyják, hogy folyamatosan leterheltek legyenek. A nőknek ugyanis nem kell feltétlenül elfogadniuk egy olyan családi szereposztást, amelyben nem érzik jól magukat.

 • 2019.10.02 Paradicsomlé télire - Egészségséf

  A paradicsom levet sok ételhez tudjuk felhasználni, ezért jó, ha mindig van otthon. Én legjobban a házit szeretem, mert tudom, hogy mi van benn, emellett amikor eltesszük, készíthetünk natúr, vagy ízesített változatot is. Megéri a fáradságot.

 • 2019.10.02 Te hogyan tekintesz az időre?

  Vajon az élvezeteket hajszolod, elfogadod az élet sorsszerűségét, esetleg a régi szép időket idézed? Netán a kudarcokról és elszalasztott lehetőségekről panaszkodsz vagy céljaid megvalósításáért küzdesz? A világhírű stanfordi börtönkísérlet atyja, Philip Zimbardo nemsokára Budapestre látogat, és elemezni fogja a magyar eredményeket.

 • 2019.09.30 Kiderült, lehet-e fülakupunktúrától fogyni

  A fülkagylónkon több mint 200 olyan pont található, mely egy-egy szervünkhöz kapcsolódik. Fülünk ezen különlegessége lehetővé teszi, hogy az akupunktúrás gyógyítások egyik főszereplőjévé váljon.

 • 2019.09.28 Hagymalekvár - Egészségséfünk receptje

  Ha lilahagymáról beszélünk, csak keveseknek jut eszébe, hogy ebből is készíthető lekvár. Igaz, a lekvár hallatán is legtöbbünknek egy édes étel lebeg szemünk előtt. Akkor mos lássuk, hogyan lehet lekvárt készíteni a lilahagymából. Számtalan változat létezik, egy most egy alaprecept.

 • 2019.09.27 Iskolai hiányzás menstruáció miatt?

  Világszerte fiatal lányok és nők milliói hiányozhatnak az iskolából és később a munkából is, mert nem elérhetők számukra az alapvető női intimhigiénés termékek. A különböző kényszermegoldások kitalálása mellett komoly pszichés terhet is jelent számukra a nőiességük megélése, gyakran beszélni sem mernek a felmerülő gondjaikról. A Magyar Vöröskereszt #lánybólnővé elnevezésű iskolai programjával a menstruációs szegénységgel való szembenézés mellett azért is küzd, hogy a kamaszlányok nővé válását megkönnyítsék.

 • 2019.09.27 Iránytű minden emlőrákos betegnek és hozzátartozóiknak

  Ingyenesen hozzáférhető lesz az onkológiai centrumokban és a betegszervezeteknél az a könyv, amely 15 fejezetben, 252 oldalon, közérthető megfogalmazásban fogalja össze mindazokat az ismereteket, amelyeket az emlőrákkal szembesült betegeknek és hozzátartozóiknak tudniuk érdemes – hangzott el a kötet budapesti bemutatóján.

 • 2019.09.26 Összefogás és példamutatás: Futócipőt húznak az egészségügy szereplői

  21Nő és az egészségügy szinte valamennyi területének képviselői futócipőt húznak szeptember utolsó hétvégéjén, hogy megmutassák: összefogással és a személyes példamutatással bármit elérhetünk. Egészen különleges egészségismereti teszttel és orvosi tanácsadással is várunk minden érdeklődőt.

 • 2019.09.26 Három barátnő: Lakodalom pirkadatig

  Borika feljegyzése a lányok találkozójáról nem lesz hétköznapi, hiszen lányának esküvőjére hívta meg Mónit és Melindát. Az esküvői szertartás, a megható beszédek a barátnőket is elgondolkodtatták a családról, a szeretetről, az összetartozásról. Elmélkedtek a múlton és kérdések sorai merültek fel a jövővel kapcsolatban.