Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2020.03.31 Toxaemia: a táplálkozás is okozhatja

  A terhességi toxaemiával sokszor foglalkoznak a cikkek, azonban azt sokkal kevesebben említik meg, hogy meddig fajulhat a dolog. Bár ez igen ijesztő, mégis foglalkozni kell vele, hiszen sokszor megelőzhető lenne a kialakulása. A témában dr. Angyal Géza szülész - nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

 • 2020.03.31 Tavaszi zöldségkavalkád

  Az idei tél kitolódott, és a márciusi hóesés nem könnyítette meg, hogy a napsütésre és melegre kiéhezett szervezetünk végre magához térjen. De a tél sem tarthat örökké, itt az ideje, hogy kinézzünk a piacra a sok friss tavaszi zöldségek alatt roskadozó pultok kínálatából válogatni. A zsenge, vitamindús növények nem csak változatosabbá tehetik ételeinket, de egészségesek és finomak is.

 • 2020.03.30 Növeli a túlsúly kockázatát a szennyezett levegő

  A szennyezett levegő belélegzése károsítja a bélbaktériumokat, megnöveli a túlsúly, a diabétesz, a gyomor- és bélbajok és más krónikus betegségek kockázatát - derült ki a Boulderben lévő Coloradói Egyetem kutatásából.

 • 2020.03.30 Miért olyan büdös a durián gyümölcs?

  A gyümölcsben lévő ritka aminosav, az etionin okozza az ázsiaiak körében közkedvelt durián igen büdös szagát - derítették ki a Müncheni Műszaki Egyetem kutatói.

 • 2020.03.29 Fogyókúrát támogató szerek a patikából

  Tévhitekben ringatja magát az, aki azt hiszi, hogy egy-két doboz fogyókúrás pirula beszedésével a plusz kilók maguktól „leolvadnak” róla. A patikákban kapható fogyókúrát támogató készítmények az egészséges diéta és a testmozgás mellett, nem pedig azok helyett kecsegtetnek azzal a lehetőséggel, hogy sikerül pár kilóval többet leadni.

 • 2020.03.29 Barátnők: Séta a hóvirágmezőben

  Február vége az évszakhoz képest meleget hozott, így a barátnők elhatározták, hogy kirándulni mennek. Borika nagy hír bejelentésére készül, alig bírta megállni, hogy az életében bekövetkezett változást ne mondja el már telefonon Móninak és Melindának. A gyönyörű helyen tett túrázás majdnem szomorúsággal végződött, de a bejelentés végül mindenkit mosolyra fakasztott.

 • 2020.03.28 Az asztmások ne hagyják abba a gyógyszerszedést!

  A jelenlegi járványhelyzet nem indokolja, hogy az asztmás betegek felfüggesszék vagy csökkentsék a kezelőorvos által korábban felírt gyógyszeradagot. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa fontosabb most még inkább a megfelelő gyógyszeres kezelés.

 • 2020.03.27 Kijárási korlátozást vezetnek be 1.rész

  Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt. Így két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs kora reggeli tanácskozása után.

 • 2020.03.26 A túlsúlyosok megbélyegzése ellen emeltek szót

  A túlsúlyosok megbélyegzése ellen emelt szót egy nemzetközi szakértői bizottság az elhízás világnapjához kapcsolódóan.

 • 2020.03.25 Kamara: Biztosított a gyógyszerek utánpótlása

  Biztosított a gyógyszerek folyamatos utánpótlása, ezért nem fontos, hogy azokat több hónapra előre kiváltsák - hívta fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerdán, a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában.