Női Tükör

Előző Következő

Vajon hány kisgyerek álmodik arról, hogy majd ha felnő, rákos lesz? Bizton állíthatjuk, hogy egy sem. 
Ennek ellenére a rákos diagnózis sajnos ...

Hirdetés
 • 2019.10.30 Ne féljünk a fogorvostól! Tippek a félelem leküzdéséhez

  A fogorvosi fúró hangja szorongást válthat ki bennünk, és egyes kutatások szerint a kezelés közben az ősi túlélési ösztöneink kapcsolnak be. A legtöbben szégyelljük, hogy félünk a fogorvostól, pedig van megoldás, amellyel úrrá lehetünk a rettegésen, és megmenekülhetünk a fájdalomtól.

 • 2019.10.29 Kell-e félnünk az oltásoktól?

  Még betegebb leszel tőle! Lebénulsz! Legyengítik az immunrendszert! Nem is védenek meg a betegségtől! Már nincs is olyan betegség, ami ellen még mindig oltanak! Bármelyiket is hallotta a környezetében, most elmondjuk, mi lehet igaz belőle.

 • 2019.10.28 Sütőtökös rizottó - Egészségséfünk receptje

  Ismét egy példát szeretnék mutatni arra, hogy mennyire sokszínűen felhasználható a sütőtök. Rizottóhoz is kiválóan alkalmas, önmagában is laktató, de bármilyen húsfélével tálalhatjuk.

 • 2019.10.28 Három barátnő: Nosztalgia egy békebeli vendéglőben

  Az idő lassan őszre fordul, a barátnők is elfoglaltak, így nehezen hozzák össze szokásos találkozójukat. Móni és Bálint szerelme egyre ígéretesebb, Melinda pedig szintén megtalálta párját Tamás személyében. A mozgalmas nyár után sem pihennek a barátnők, tele vannak tervekkel, és hajtja őket a megújítás, a megújulás élménye. Borika az egyetlen, aki élvezi kertjének nyugalmát, és az édes semmittevést.

 • 2019.10.26 A csodálatos káposzta - Receptekkel

  Késő őszre beérnek a szép kerek káposztafejek. A fejes káposzta egész évben elérhető, de ilyenkor ősszel, majd télen kerül a legtöbbször asztalunkra. Frissen, főzve és savanyítva is finom, ráadásul nagyon hasznos is. Ezt már sokszor hallhattuk, de most azt is elmondjuk, hogy miért és mitől olyan egészséges, mint ahogy mondják.

 • 2019.10.25 A rossz látás okai

  A látás annyira természetes számunkra, hogy egészen addig nem is tudatosítjuk a fontosságát, míg valamilyen probléma fel nem merül vele kapcsolatban. Amint a látásunk romlik, amint valamilyen fájdalom, viszketés, pirosság jelentkezik, gyorsan megoldást akarunk a problémákra, mert ragaszkodunk a lehető legjobb látásélményhez. Nézzük, milyen tünetek esetén mi a teendőnk!

 • 2019.10.24 Mini pizza - Egészségséfünk receptje

  A pizza szinte minden gyerek kedvence. Azonban ha gyerektársaságot várunk, érdemes kisebb, mini pizzákat készíteni. Egyrészről többféle módon ízesíthetjük, így mindenki olyat kaphat, amit a legjobban szeret. Másrészről a tálalás is egyszerűbb és gusztusosabb.

 • 2019.10.24 Ez okozhatja a szülés utáni depressziót

  Állatokon végzett kísérletek összefüggést mutattak ki a terhesség alatti stressz és a későbbi szülés utáni depresszió között, méghozzá azért, mert a szakértők szerint a stressz úgy változtatja meg az agy működését, hogy az a későbbiekben is hatással van - írja a 24.hu a Science Daily alapján.

 • 2019.10.22 Nem hiszti. Nem gyengeség. Endometriózis.

  Érintettek személyes történeteit mutatja be az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány idén ősszel indított edukációs kampányában. A négy, egymástól különálló 1,5-2 perces videókban érintett nők nyíltan vállalták súlyos nőgyógyászati betegségüket, olyan tabutémákról beszélnek, mint a menstruáció vagy a fogamzásképesség. A hiteles tájékoztatással a felmerülő tévhiteket eloszlatása, a prevenció, és az egészségtudatosságra nevelés a cél. A kampány keretében az alapítvány október 21. kerekasztal-beszélgetést szervezett, ahol a videó szereplői személyesen is megosztották tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

 • 2019.10.22 Még mindig rákkeltő víz folyik a csapból

  A 80-as évek elejéig nem tudtuk, hogy Magyarország bizonyos részein arzéntartalmú vizet isznak az emberek. És hiába költöttek rá 17 milliárd forintot, sok helyen még mindig rákkeltő vizet isznak a magyarok.