Női Tükör

Előző Következő

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ...

Hirdetés
 • 2020.07.21 Negyedévente cserélik a fogkefefét

  A magyarok harmada évente mindössze egyszer megy fogorvoshoz, a fogkeféjét pedig csak negyedévente cseréli – derült ki egy friss kutatásából. A felmérés szerint a szájhigiénés kérdéseikkel a válaszadók ugyan jellemzően szakemberekhez fordulnak, ennek ellenére fogorvosi rendelőbe sokan csak akkor mennek, amikor már nagy a baj. A kutatás arra is rámutatott, hogy a kitöltők közel harmada még sosem volt fogkőleszedésen, a leggyakoribb fogászati probléma pedig a fogszuvasodás, a fogínyvérzés, valamint a rossz lehelet.

 • 2020.07.19 Nyári bőrápolási tippek

  Nyáron is sokat tehetünk a bőrünk szépségéért, frissességéért. Néhány egyszerű tipp és kozmetikai kezelés segítségével a meleg hónapokban is a „legjobb bőrben” lehetünk.

 • 2020.07.18 Kismama a strandon? Legyen elővigyázatos!

  A nyár, főleg, ha meleg is, igen nagy megterhelést jelent a szervezetnek. Ez különösképpen igaz abban az esetben, ha egy olyan emberről van szó, akinek a szervezete egyébként is jelentős kihívással néz szembe. A kismamáknak is tökéletes időtöltés lehet a strand nyáron, de mindenképpen szem előtt kell tartaniuk néhány fontos szabályt. A témában dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

 • 2020.07.17 Nyársra tűzött finomságok

  Látványos és egészségesen elkészíthető recepteket ajánlunk, de nem árt előtte szemügyre venni a higiéniai biztonságot.

 • 2020.07.16 Intim fertőzés: nem kell szégyelni

  Ott viszket, Nem is merem elmondani, hogy mi a bajom…, Higgye el, rendesen tisztálkodom, és most mégis. Ilyen és hasonló mondatokkal lehet találkozni a patikákban, nem is ritkán. A táránál szégyenlősen álló betegeknek elsősorban azt kell elhinniük, hogy az állapotukat nem kell tabuként kezelni, mivel az intim panaszok bárkit elérhetnek,- és el is érnek.

 • 2020.07.16 Ázsiai receptek: pulykával a világ körül

  A pulykahús egy igazán nemzetközi étel! Nem csak az európai és az amerikai konyha kedvelt alapanyaga, de az ázsiai gasztronómiáé is. Ha a vacsoravendégeink kedvelik a fűszeres, pikáns, egzotikus ízeket, bátran kísérletezhetünk velük! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ínycsiklandó indiai, japán és kínai ételeket mutat be.

 • 2020.07.15 A hidratált és dehidratált bőr

  A bőr hidratálása minden életkorban fontos, ez egy olyan alapvető bőrápolási rutin, amelyet naponta el kell végeznünk és ez a rutin szinte egész életünkben elkísér minket, legyen szó arcápolásról vagy testápolásról. A bőrünk hidratálására is úgy kell gondolnunk, mint a szervezetünk folyadékpótlására, víz nélkül nincs élet. Egyébként, aki rendszeresen hidratálja a bőrét, annak idősebb korában is a valós életkoránál várhatóan fiatalabb marad a bőrképe.

 • 2020.07.14 Vezessünk étkezési naplót!

  A táplálkozási napló rendszeres vezetése rengeteg fontos dologra rávilágít, ami segíthet abban, hogy végre leadjuk a plusz kilókat és egészségesebben éljünk!

 • 2020.07.14 Ezek a tünetek Crohn-betegséget jelezhetnek

  A bélrendszer krónikus gyulladásos betegsége, mely elsősorban a vékonybél és vastagbél gyulladásával jár, de a tápcsatorna bármely szakaszát érintheti a szájtól a végbélig.

 • 2020.07.14 Utazás korlátozásokkal

  Szinte mindenki várja a nyári hónapokat, tervezi a nyaralás, utazás részleteit, nézi az ajánlatokat. De ebben az évben ez másképp van, hiszen a járvány sok mindent felülírt. A pihenésről, programokról szőtt álmok sokak számára összetörtek, mások naponta nézik a híreket, hogy bizonytalanságukat eloszlatva esetleg útra kelljenek. Nézzük milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani, mielőtt elindulunk.