Női Tükör

Előző Következő

Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges ...

 • 2022.03.29 Mitől színeződhet el a bőr?

  A bőr elszíneződésének számtalan oka lehet. Egyesek nagyon ártalmatlanok, míg más esetekben valamilyen súlyosabb egészségügyi gond is állhat a háttérben.

 • 2022.03.29 5+1 tipp a szép lábakért

  Beszerezted életed nyári cipőkölteményét, és alig várod, hogy felvonulhass benne, ám a reggeli rohanásban észre sem veszed, hogy a szabadon hagyott lábfejed milyen kiábrándító látványt nyújt. Amit eddig a zárt cipők jótékonyan elfedtek, nyáron többé nem takarja semmi, és nem érted, hogy az érdeklődő szemek mit vizslatnak a lábadon…

 • 2022.03.25 A húsvéti fonott kalács

  Végre megérkezett a tavasz, nyílnak az illatos virágok, kellemes az idő egy jó nagy sétához, és közeleg a keresztény kultúrkör egyik legfontosabb ünnepe is, a húsvét. Számos népi szokás kötődik ehhez a jeles naphoz, vannak, amelyek már kihalófélben vannak, míg másokhoz töretlenül ragaszkodnak az emberek. Érdekes látni, hogy míg néhány évtizede a böjtölés, a húsvéti tojásfestés és a locsolkodás mennyire fontos volt, addig mára egyre kevesebben tartják ezeket a szokásokat. A húsvéti finomságok azonban fennmaradtak, szinte mindenki eszik ilyenkor sonkát, tojást, tormát, fonott kalácsot. Ez utóbbi történetét mutatja most be az Interfood, tartson Ön is velünk!

 • 2022.03.24 Mi a teendő állandó végtagfájdalom esetén?

  A végtagfájdalom sajnos nem nagyon válogat. Kortól, nemtől és általános egészségügyi állapottól függetlenül bárkit elérhet – még akkor is, ha semmilyen trauma nem érte az adott testrészt. De mégis mi válthatja ki ezt a kellemetlen jelenséget, milyen különböző folyamatok állhatnak a hátterében? És mit tehetünk, ha ezzel szembesülünk? Az alábbi cikkből kiderülnek a válaszok. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.03.24 Szorongáscsökkentés és jobb alvás macskagyökérrel

  A macskagyökeret már évezredek óta alkalmazzák szorongás csökkentésére és a pihentető alvás elérésére. A gyógynövény elsősorban Európában és Ázsiában őshonos. Ezt a gyógynövényt többek között lehet fogyasztani fejfájás, szorongás, nyugtalanság és heves szívdobogás esetén is.

 • 2022.03.22 Iránytű a bajban: Elindult a surgossegi.info

  Alighanem a legtöbb emberrel előfordult már, hogy valamilyen kisebb otthoni baleset, hirtelen éles fájdalomérzet, rosszullét miatt hétvégén, vagy az éjszaka közepén orvosi ellátásra szorult, esetleg elfelejtette kiváltani a gyógyszereit az ünnepek előtt, és nem talált sehol egy nyitva tartó gyógyszertárat. De vajon tudjuk-e hova, merre induljunk, kitől kérjünk segítséget ilyen helyzetben?

 • 2022.03.22 Darázsfészek - Húsvéti recept

  Közeledik húsvét, ezért most olyan ételeket, süteményeket fogok megosztani, amiket én is kifejezetten erre az időszakra tartogatok. Nem mindegyik kifejezetten diétás, de mértékkel, és jeles alkalmakkor lehet fogyasztani. A darázsfészek is ilyen, lehet reggelire, az ünnepi asztalra, de akár nagypénteken egy leves mellé is kiváló.

 • 2022.03.21 Miért együnk brokkolit, és mi az a szulforafán?

  Nagyon sokan nem kedvelik a brokkolit, pedig a világon az egyik legegészségesebb zöldségről van szó. A brokkoli igencsak gazdag forrása az antioxidánsoknak, például a C-vitaminnak és a szulforafán nevű vegyületnek.

 • 2022.03.21 Mit ne fogyasszon húsvétkor?

  Lassan elkezdjük összeállítani az ünnepi menüsort és beszerezni a főzéshez szükséges alapanyagokat. A tervezés során azt is tartsuk szem előtt, hogy hisztamin intolerancia esetén a füstölt húsok, sonkák mellett a csokitojás és a kalács is kellemetlen tüneteket okozhat.

 • 2022.03.18 A felfázás tüneteit természetes módon is enyhíthetjük

  A tévhittel ellentétben, a felfázás nem kizárólag a szebbik nem képviselőit érinti – a férfiak is éppúgy szenvedhetnek a kellemetlen, fájdalmas betegségtől, mint a hölgyek. A szóban forgó betegség tünetei széles spektrumon mozognak, a komoly alhasi fájdalomtól kezdve a véres vizeleten és a szúrós ingereken keresztül, számos más változatos formában is megjelenhetnek. Ha nem kezeljük azokat, akár súlyos, krónikus egészségügyi problémák egész hadával kell szembenéznünk. (Fizetett hirdetés)