Női Tükör

Előző Következő

Építsük be a szezonális, hazai zöldségeket és gyümölcsöket az étrendünkbe, mert ezek segítenek erősíteni immunrendszerünket, hogy ellenállóbak ...

 • 2023.01.13 A keringési rendszer támogatása a menopauzában

  A menopauza szakaszában sok nő azt tapasztalhatja meg, hogy már nem úgy működik a keringése, mint korábban. Ilyenkor sokan küzdenek valamilyen érrendszeri, keringési rendellenséggel vagy éppen szívbetegséggel. Sok nő számol be magas vérnyomásról is ebben az életszakaszban, pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy vigyázzunk a szív- és érrendszer egészségére, amelyet különféle tápanyagokkal is megtámogathatunk. Mutatjuk is, hogyan és mivel tehetjük ezt meg.

 • 2023.01.12 Fenntarthatóság, növényi összetevők, natur alapanyagok

  Manapság egyre nagyobb az érdeklődés a környezettudatos, minden mentes termékek iránt hazai és külföldi viszonylatban egyaránt. Minél inkább környezettudatossá válik a közvélemény, annál inkább előtérbe helyeződik a régi szokások megváltoztatása. Fontos a fenntarthatóság, a növényi összetevők és a természetes alapanyagok – derült ki a Herbiovit közel 500 fős felméréséből, amelyet a hazai bőrápolási termékek vásárlási szokásairól készítettek.

 • 2023.01.11 Ezek a sportok a legjobbak az idősebb korosztály számára

  A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen. Sajnos jellemző, hogy sokan már nyugdíj előtt elhanyagolják a napi mozgást a munka mellett. Különösen igaz ez a nőkre, akik a családot is ellátják a mindennapokban. Pedig mozogni éppen azért lenne lényeges, hogy még nyugdíjasként is aktívan tudjuk élvezni az életet.

 • 2023.01.10 4 tipp, hogy hogyan vágj bele az újévi diétába

  Új év, új célok, mindenkinek más, de legtöbben az életmódváltást mellett döntenek. Az életmódváltás komoly elhatározás, így érdemes tisztában lenni azokkal a fontos lépésekkel, amelyeket javasolt betartani a diéta előtt annak érdekében, hogy minél hatékonyabb és fenntarthatóbb legyen. Íme 4 tipp, hogy miket érdemes beiktatnunk, mielőtt belevágunk a diétába - szakértő tippjeivel.

 • 2023.01.09 Erre figyeljen párásítás és inhalálás során!

  A szellőztetés télen is nagyon fontos, így nemcsak a lakás levegőjének minőségét tudjuk javítani, hanem a páratartalmat is befolyásolhatjuk. Mire figyeljenek a krónikus légúti betegek a téli időszakban? Hogyan hat a páratartalom a tüneteikre? Erről kérdeztük dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát.

 • 2023.01.07 A narancshéjat se dobjuk ki

  Ősztől már egyre több alkalommal fogyasztunk narancsot. Az egyik legjobb gyümölcs az őszi és téli szezonban, hiszen rengeteg C-vitamint és más antioxidánst tartalmaz. Olyan antioxidánsokat, amelyek megvédhetnek bennünket a tipikus őszi és téli betegségektől, mint amilyen az influenza és a megfázás. A narancshéjat semmiképpen se dobjuk ki, hiszen nagyon sok dologra felhasználhatjuk. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

 • 2023.01.06 Celine Dion gyógyíthatatlan beteg

  Celine Dion a napokban mondta le össze koncertjét, nyilvánosan mesélve az őt megtámadó neurológiai tünetegyüttesről, a Stiff-person szindrómáról. Ez a ritka betegség fájdalmas izomgörcsökkel, izommerevséggel jár, és Dion esetében ez azt is jelentheti, hogy nem teljesen ura a hangjának. A betegség okairól és kezelési lehetőségeiről beszélt dr. Gács Gyula, a Neurológiai Központ neurológusa.

 • 2023.01.06 Mozduljon ki a téli mélypontról!

  Új év, új feladatok, és persze a velük együtt járó „idegmunka”. Többen úgy érzik, hogy nehezen küzdenek meg az új feladatokkal, stresszesek, feszültek, keveset alszanak, és azt a pár órát is rosszul. Ettől pedig még kimerültebbek és ingerlékenyebbek.

 • 2023.01.05 Gyomorkímélő ételek

  A decemberi étkezések után nem árt kicsit könnyíteni a szervezetünkön!

 • 2023.01.04 Ezek a porckopás fázisai a térdben

  Térd- és csípőfájdalommal orvosi rendelésen jelentkező 40 év feletti betegek panaszainak hátterében az esetek nagy részében ízületi kopás áll. A kopás fázisairól és azok kezelési lehetőségeiről beszélt dr. Szily Tamás, a FájdalomKözpont ortopéd-traumatológusa, ízületi specialista.