Női Tükör

Előző Következő

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a ...

 • 2024.04.30 Az étrend nemcsak trend! Életet is menthet!

  Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségtudatos étkezés, amely különböző diéták és étrendek elterjedését eredményezi. Sokan alakformálás és egészségük megőrzése céljából követnek valamilyen diétát, de vannak akik orvosi utasításra, valamilyen egészségügyi probléma vagy betegség hatására kezdenek szigorúan szabályozott étrend szerint étkezni.

 • 2024.04.29 A reggeli sport csökkenti a rák kockázatát

  Korábbi kutatások is kimutatták már, hogy a rendszeres fizikai aktivitás kimutathatóan csökkenti a rák kialakulásának rizikóját. Az azonban eddig nem volt világos, hogy vajon a napszak ebben szerepet játszik-e.

 • 2024.04.28 Aloe vera: jó a bőrre és a vércukorszintre

  Az Aloe verát sokan ismerik. Egyesek csak a lakás egyik dekorációs elemének tartják, pedig ez a gyógynövény ennél sokkal többet tud. Nyáron is számíthatunk rá, ha nem törődtünk a fényvédelemmel és a szabályokkal és sok időt tartózkodtunk a napon, hiszen ez a gyógynövény remekül bánik el a napégés okozta negatív következményekkel. Legalábbis nagyon jól hűti a testet, ha leégtünk a napon. Ezen felül az Aloe vera nevű gyógynövényre sok más esetben is bátran hagyatkozhatunk. Mutatjuk is, melyek ezek.

 • 2024.04.28 Szőlő: a szív és a szem egészsége

  A szőlőt évezredek óta használják mint egy természetes gyógyszert az egyes kultúrákban. A gyümölcsben több mint ezer olyan vegyület található, melyeknek nagy szerepe van az egészségünk megőrzésében. A szőlő egy nagyszerű káliumforrás. Ez egy olyan ásványi anyag, amelynek nagy szerepe van a folyadékegyensúly szabályozásában, de hozzájárul a magas vérnyomás stabilizálásához, illetve a szívbetegség és a stroke kockázatainak csökkentéséhez is.

 • 2024.04.27 llatos és hasznos gyógynövények

  Egyes fűszerek olyannyira drágák, hogy nem is nagyon használjuk azokat, esetleg csak akkor, ha valóban nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit is tud az adott fűszernövény és miért is kedvelik olyan sokan azok közül, akik megengedhetik maguknak ezt a remek fűszert. Ilyen fűszernövény például a sáfrány. Cikkünkben erről és más fűszerekről és gyógynövényekről lesz szó.

 • 2024.04.27 Mikor szedjük? Az időzítés is lényeges!

  Pótlásra szorul bizonyos vitaminokból, nyomelemekből vagy ásványi anyagokból? Nem elég az, hogy megveszi és szedi az adott patikaszert!

 • 2024.04.27 Külső hallójárat gyulladás

  A külső hallójárat egy szűk, mélyre nyúló testüreg, melynek falát elszarusodó hám és bőr fedi. A testmeleg hallójárat kiváló hely a kórokozók számára, különösen akkor, ha táptalajhoz és vízhez jutnak. A kórokozók szaporodásában a külső hallójáratba került víznek, az ott felgyülemlett nagyobb mennyiségű fülzsírnak, a fület ingerlő szereknek (pl. hajfesték, hajlakk) valamint a helytelen fültisztításnak van jelentős szerepe, ám egyes anyagcsere-, immun- és bőrbetegségek is hajlamosítanak rá. A kórkép különösen gyakori úszás után, ezért néha uszodabetegségnek is nevezik.

 • 2024.04.26 A felfekvés megelőzhető

  Főként a tartósan fekvő betegeknél rendkívül gyakori betegség a felfekvés, amely rontja az életminőséget és hosszan tartó, gondos ápolást igényel. Dr. Kovács Ildikó háziorvostól megtudhatjuk, hogy az időben felfedezett nyomási fekély eredményesen gyógyítható.

 • 2024.04.26 Fakanállal a világ körül - a mediterrán konyha

  A Mediterráneum lakóira általában úgy gondolunk, mint boldog és mosolygós emberekre, akik jókedvűek az állandó napsütéstől, nyugodtak laza életvitelük, és egészségesek zsírban szegény, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étkezésük miatt. Érdemes tanulnunk tőlük egy-két fortélyt!

 • 2024.04.26 Klasszikus ételek - húsmentesen

  Sokan úgy gondolják, hogy amiben nincs hús, az nem is rendes étel. Pedig egészségünkért és környezetünkért is sokat tehetünk, ha csökkentjük húsfogyasztásunkat. Ráadásul egy kis kreativitással, és az ízek néha furcsa, de mégis izgalmas párosításával isteni ételek készíthetők így