Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2020.04.07 Jelentősen javítja az egészséget a pilátesz

  A pilátesz gyakorlása jelentősen javítja a fiatal, elhízott nők szív- és érrendszeri egészségét egy új kutatás szerint.

 • 2020.04.06 Hová hízunk még?

  Az elhízás krónikus betegség, amely a szervezet raktározott zsírszövetének felszaporodásával jellemezhető.Olyan kórállapot, amelyben a zsírraktározás már káros lehet az egészségre. Ki tehet róla, hogy meghízunk?

 • 2020.04.06 Ajánlott bevásárlólistát készíteni

  Ajánlott bevásárlólistát készíteni, hiszen ezzel lerövidíthető a vásárlásra fordított idő, ami különösen fontos a koronavírus-járvány idején - hangsúlyozta Somogyi-Kovács Anita, dietetikus.

 • 2020.04.05 A jövő héten 25 fok is lehet

  A jövő héten is sok lesz a napsütés és melegszik az idő, többfelé már 25 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

 • 2020.04.03 8 méterre is repülnek tüsszögéskor a cseppek

  Akár 8 méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek - állapította meg a Massachussettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatása.

 • 2020.04.03 Ad-e extra védelmet a Culevit a koronavírus ellen?

  (Hirdetés) A jelenlegi rendkívüli helyzet kapcsán rengeteg információ kering a médiában, a mindennapi szóbeszéd szerves része lett az új koronavírus és az ehhez kapcsolódó kérdések hada.

 • 2020.04.03 5 ok, ami miatt orrdugulással ébred

  Az éjszaka folyamán kialakuló orrdugulásnak több oka is lehet. Ha nincs egyéb, náthára, légúti betegségre utaló tünetünk, akkor tartós panaszok esetén mindenképp érdemes utána járni, mi áll a hátterében. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gégeközpont orvosa összefoglalta a gyakori kiváltó okokat.

 • 2020.04.02 A klimax hormonkezelése előtt ezt ne hagyja ki!

  A klimax kellemetlen tüneteinek csökkentéséhez ma már igen hatékony segítséget tud nyújtani a hormonterápia, melyek napjainkban már nagy biztonsággal alkalmazhatók. Viszont prof. Blaskó György, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistája felhívja a figyelmet arra, hogy előtte célszerű trombózis rizikóbecslésen átesni.

 • 2020.04.02  Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert vezetnek be

  Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését annak érdekében, hogy a krónikus betegek és a fogyatékkal élők hozzájussanak a megfelelő gyógyszerekhez, eszközökhöz - tájékoztatta a kereskedőket, gyártókat tömörítő Forgalmazók az Egészségért Szövetség az MTI-t.

 • 2020.04.01 A BCG védőoltás szerepe a COVID-19 ellen

  Kisebb mértékű az új koronavírus okozta halálozás azokban az országokban, ahol a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori BCG védőoltást a 20. század első felétől egészen napjainkig kötelező jelleggel alkalmazzák – ismertet egy nemrég napvilágot látott epidemiológiai vizsgálatot dr. Ruppert Mihály PhD-hallgató.