Női Tükör

Előző Következő

A nyár egyik elengedhetetlen csodaszere az árnika, amely a világ egyik legérzékenyebb és legnépszerűbb gyógynövénye – egyre többen fedezik ...

 • 2023.03.20 Tavaszi szépészeti kezelések

  Vannak olyan esztétikai problémák, amelyeket télen könnyebben lehet palástolni és vannak olyan kezelések is, amelyekre éppen a fénytelenebb, hűvösebb hónapok a legideálisabbak.

 • 2023.03.16 Színészek dolgoznak a párkapcsolatok javításán

  Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati applikációját népszerűsítik. A rövidfilmek arra hívják fel a figyelmet, hogy a párok többsége keveset és gyakran bántó módon kommunikál egymással, azonban a párbeszéd fejleszthető és így a kapcsolat minősége is javítható.

 • 2023.03.14 Gyógyszer nélkül is gyógyítható az asztma?

  Asztma, gyakori megfázás, idült hörghurut esetén jelentős javulást ígér a Buteyko-módszer, amelynek hatására javul a szervezet vér- és oxigénellátása.

 • 2023.03.14 A lábkörmök egészségéért

  A lábköröm ápolására, évszaktól függetlenül, kiemelt figyelmet kell fordítani! Ez nem csak esztétikai okokból fontos, de megakadályozhatja a kellemetlen elváltozások, fertőzések kialakulását, amelyek komoly fájdalommal is járhatnak.

 • 2023.03.12 Mi okozza a hüvelyfertőzéseket?

  Számos tévhit kering a hüvelyfertőzésről: sokan a mai napig úgy gondolják, hogy a koszos, nem megfelelően tisztított víz okozza a panaszokat, és előfordul, hogy régi népi hiedelmekkel vágnak neki a kezelésnek, ami azonban még több probléma forrása lehet.

 • 2023.03.12 Így vigyázzunk szívünk egészségére

  Hazánkban a lakosság mintegy harmada szenved magas vérnyomásban, a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, emiatt például 2019-ben mintegy 64 ezer ember hunyt el Magyarországon - ez havonta átlagosan több mint ötezer halálesetet jelent. Ezek az adatok is azt mutatják, hogy muszáj odafigyelnünk szívünk egészségére, hiszen ez a szerv a testünk motorja, éjjel-nappal azon dolgozik, hogy a keringési rendszert működtesse, és tápanyagokkal lássa el a sejtjeinket. Februárban tartották a Szívtudatosság Hónapját, amellyel kapcsolatban Bakk Brigitta, a Flora dietetikusa pár tippel segít nekünk, miként tudunk szívünk egészségéről gondoskodni.

 • 2023.03.11 Immunerősítő gyümölcsök, zöldségek

  Építsük be a szezonális, hazai zöldségeket és gyümölcsöket az étrendünkbe, mert ezek segítenek erősíteni immunrendszerünket, hogy ellenállóbak legyünk a betegségekkel szemben!

 • 2023.03.11 A vadgesztenye lett a 2023-as év gyógynövénye

  2013 óta minden évben megválasztja a Magyar Gyógyszertudományi Társaság az Év Gyógynövényét, amelynek fő oka, hogy felhívja a figyelmet a gyógynövények szakszerű használatára. Emellett céljuk, hogy népszerűsítsék őket, hogy minél jobban kihasználjuk a bennük rejlő lehetőségeket. 2023-as év győztese a vadgesztenye lett. A vadgesztenye (Aesculus Hippocastanum) termése mellett kérge, levele, virága is számos jótékony hatással bír. Szappanfa-virágúak családjába tartozik, amely 15 fajból áll. Hazánkban is őshonos, a népi gyógyászatban közkedvelt gyógynövény, tinktúrát, pépet és krémet állítanak elő belőle, emellett már a gyógyszeriparban is fontos alapanyagnak számít.

 • 2023.03.10 Miért hallgassunk zenét?

  A zene átszövi az életünket. Már egészen kicsi korunktól megnyugszunk attól, ha zenét hallgatunk. Idősebb korban is sokan szeretnek táncolni, zenét hallgatni és koncertre járni, ami nagyon egészséges több szempontból is. Mutatjuk, hogy miért járjunk rendszeresen – ha csak tehetjük a barátainkkal, a családunkkal – koncertre és miért is hallgassunk rendszeresen zenét, azaz miért van terápiás hatása a zenének.

 • 2023.03.09 Ne mentesen, kiegyensúlyozottan étkezzen

  Sok a tévhit az úgynevezett reformételekkel kapcsolatban. Glutén vagy laktóz nélküli ételek fogyasztása szükségtelen az egészségesek számára. Sőt, nem kizárt, hogy a mentes ételekkel még több kalóriát viszünk be, mintha a hagyományos élelmiszereket fogyasztanánk.