Női Tükör

Előző Következő

Csak egy egyéjszakás kaland volt a buli és az alkohol mámorában? Testi kapcsolat védekezés nélkül? A szexuális úton terjedő megbetegedések ...

 • 2021.05.17 Vegán gyógyszerek és étrend-kiegészítők

  Vegánokra tervezett ételek, éttermek régóta vannak. Miért ne lennének vegán étrend-kiegészítők, sőt, lehetőség esetén vegán gyógyszerek is? Vagyis olyan patikaszerek, amik nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.

 • 2021.05.17 Kerüljük el az üres orr szindrómát!

  Előfordulhat, hogy rövidebb, vagy hosszabb ideig áll fenn életminőségünket romboló orrdugulás. A zavaró és kellemetlen tünet okairól és kezeléséről dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológust kérdeztük.

 • 2021.05.17 A derékfájás okai, kezelési lehetőségei a NaturComforttal

  Öt magyar emberből négy legalább egyszer átélte már az élete során a közönséges derékfájás gyötrelmeit. A civilizációs betegségként is számon tartott lumbágó oka a különböző életmódbeli sajátosságokban keresendő.

 • 2021.05.14 Az okostelefonunk vált az otthonunkká

  Az okostelefonunk vált az otthonunkká a University College London (UCL) antropológusai szerint. "Emberi csigákként otthonunkat a zsebünkben hordjuk" és hajlamosak vagyunk az eszköz miatt elhanyagolni barátainkat és családunkat - olvasható a The Guardian által szemlézett tanulmányban.

 • 2021.05.14 Fog- és szájbetegségektől a fül-orr-gégészetig

  Miért okozhat íz- és szaglásvesztést a COVID-19 megbetegedés és mikor igényel komolyabb kivizsgálást ez a probléma? Mit tehetünk fogínyvérzéskor? Minek a tünete lehet a szájszárazság? Miért kattog az állkapocsízület? Mi a szerepe a bölcsességfogaknak? – ezekről a kérdésekről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok május 27-ei, utolsó állomásán. Az online programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 • 2021.05.13 Már májusban gondoljunk a parlagfű allergiára

  A parlagfű allergia közel 2 millió személyt érint az országban. Ha ön is közéjük tartozik, akkor érdemes már most készülnie a tünetek kezelésére. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy milyen terápia esetén van erre szükség.

 • 2021.05.11 Tavaszi ízek

  Végre megérkeztek a piacra, boltokba a friss zöldségek, amelyekből remek és egészséges ételek kreálhatók!

 • 2021.05.10 Mi történne, ha teljesen eltűnne az oxigén a Földről?

  Tegyük fel, hogy a Földön hirtelen eltűnik az oxigén, akárcsak rövid időre. Ennyi idő alatt is teljesen felborulna a Föld egyensúlya és működése.

 • 2021.05.10 Készüljünk a tavaszi tisztulásra!

  Egyre gyakrabban érezzük, hogy a téli időszak után jólesne megtisztulni, új erőre kapni. A vitamintartalékaink ilyenkor lemerülnek, fáradékonyabbak leszünk a tavasz érkeztével. Azonban nem kell ennek feltétlenül így lennie.

 • 2021.05.09 Hűsítő teák gyógynövényekből

  A melegben sokszor ajánlják a tea fogyasztását, persze ne az üzletekben készen kapható, túlcukrozott üdítőkre gondoljunk elsősorban, mert az inkább szomjúságot okoz, mint csökkentené a folyadék utáni igényt.