Női Tükör

Előző Következő

Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges ...

 • 2022.03.07 Beavatkozás előtti szorongás

  A szorongás ördögi kör lehet, egyre súlyosbodó tünetekkel, amiből nehéz aztán kiszakadni. Ezért nagyon fontos, hogy megelőzzük vagy már a tünetek jelentkezése elején megakadályozzuk a további panaszok kialakulását.

 • 2022.03.07 Rukkola, az új évezred sztárzöldsége

  Vannak olyan élelmiszerek, amelyek csak az elmúlt évtizedekben váltak elterjedtté hazánkban, ennek oka többek között a vegetáriánus és vegán életmód mind nagyobb térhódítása. A hagyományos ételek mellett egyre növekszik az igény a változatos alapanyagok iránt, sokan szívesen kísérleteznek új ízekkel. Az egyik legnépszerűbbé vált zöldség a rukkola, ami egy különleges ízvilágú salátaféle.

 • 2022.03.04 Gyógynövények: főzzük vagy forrázzuk?

  A nagy kérdés, ami szinte minden teázónál felmerül, aki nemcsak élvezeti teát, hanem gyógyteát is szeretne fogyasztani. Ugyanis e kettő között különbséget kell tenni a készítési eljárás során.

 • 2022.03.04 Az ájulás okai

  Az ájulásnak sokféle oka lehet. Az egyik ilyen ok nem más, mint a kiszáradás, amikor nem iszunk eleget, és nem vesszük észre a testünk alapvető jelzéseit. Kiszáradás esetén sok folyadékot veszítünk, ez csökkenti a vérnyomást, gyengíti az idegrendszer működését, ami pedig ájulást eredményezhet.

 • 2022.03.03 A fogamzásgátló szedése D-vitamin hiányt okozhat

  Sajnos mind a mai napig igen sok esetben találkozhatunk azzal a problémával, hogy egyes szakemberek a rendszertelen ciklusra fogamzásgátló szedését javasolják. Azon túl, hogy ezzel mindössze elfedni lehet a problémát a fogamzásgátló más gondokat is generálhat. Ezek pedig akkor is jelentkezhetnek, ha teljesen egészségesen döntünk a fogamzásgátlók szedése mellett. Ez nem azt jelenti, hogy le kell mondani a fogamzásgátlókról, de odafigyelést igényel a szedésük!

 • 2022.03.03 JÁTÉK! JÁTÉK! Nyerje meg a Kender krém egyikét!

  A sokrétűen hasznosítható kendert az emberiség legalább 5000 éve használja rost-, élelmiszer- és gyógynövényként. A kendermag tartalomanyagai miatt kiválóan alkalmazható élelmezési és gyógyászati célokra egyaránt. Olajában az omega-6 és omega-3 zsírsavak aránya 3:1, amely az emberi szervezet számára a legideálisabb arány. Fehérjéje számos esszenciális aminosavat tartalmaz.

 • 2022.03.02 Méregtelenítő növények

  Itt a lehetőség, hogy a télen felszedett kilóktól könnyedén megszabaduljunk, hiszen a piaci standok, boltok, áruházak polcai lassan megtelnek finom és egészséges zöldségekkel és gyümölcsökkel.

 • 2022.02.28 A gyulladásos és degeneratív betegségek

  A jelentős társadalmi és gazdasági terhet jelentő gyulladásos és degeneratív betegségek kialakulását és azok célzott terápiás lehetőségeit vizsgáló négyéves kutatási program indult a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) az Innovációs és Technológiai Minisztérium egymilliárd forintos támogatásával - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • 2022.02.25 A kávéfogyasztás jó hatással van a szív- és érrendszerre

  Napi fél és 3 csésze közötti kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, sőt a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is - derül ki a budapesti Semmelweis Egyetem és a londoni Queen Mary Egyetem közös vizsgálatának eredményéből.

 • 2022.02.25 5 kérdés az allergia kezeléséről

  A fokozatos felmelegedéssel együtt pedig erősödhetnek az allergiás tünetek. Szedhetjük-e a megszokott gyógyszereinket vagy változtatnunk kell? Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa