Női Tükör

Előző Következő

A koronavírus-járvány első hullámában megélt bolti kézfertőtlenítő-hiány a múlté, ma már zavarba ejtő választékból kell kiválasztanunk ...

Hirdetés
 • 2020.10.01 Csak műtéttel kezelhető az orrpolip?

  Mint minden más betegséget, úgy ezt is könnyebb kezelni, ha időben diagnosztizálják. Emiatt van az, hogy az orrpolipot a legtöbb esetben már csak műtéttel lehet kezelni, amitől nyilván mindenki fél, arról nem is beszélve, hogy az operáció sok esetben csak átmeneti enyhülést hoz, mert az elváltozás a későbbiekben nagyon könnyedén kiújulhat.

 • 2020.10.01 8 tipp foghúzás előtt és után

  A foghúzás sok esetben elkerülhetetlen a fogaink egészségét illetően, de pár fontos lépés betartásával sokat tehetünk a gyors és problémamentes gyógyulási folyamatért és könnyíthetünk a kellemetlen élményen. Nézzük meg mire is érdemes oda figyelni a beavatkozás előtt és azt követően.

 • 2020.09.30 Felfázás: Mi is az a három „I”?

  A betegséget a legnagyobb arányban baktérium okozza, ami a húgyvezetékbe kerülve gyulladást eredményez. A felfázás visszatérő tüneteivel rengeteg nő küzd a mindennapokban, közülük is leginkább a 18-40 éves korosztály az érintett. Kialakulása lehet hajlam is vagy szervi eltérés is állhat a kór hátterében, míg szexuális úton terjedő betegségek is kiválthatnak felfázáshoz hasonló tüneteket.

 • 2020.09.30 Csipkebogyó kicsit másképp

  A csipkebogyó rendkívül népszerű és elterjedt növény Magyarországon. Leginkább erdőszélen, irtásokban, hegyoldalakon találkozhatunk vele. Ismertségét jelzi, hogy népdalokban is feltűnik és a népnyelvben számos egyéb névvel illetik: vadrózsa, csipkerózsa, bicskefa, csipkefa, ebcsipke, ebrózsa, istenátkoztafa, parlagi rózsa, tüskefa.

 • 2020.09.29 Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel

  Télen sokkal kevesebbet mozgunk, ellenben többet eszünk, nehezebb ételeket fogyasztunk és hajlamosabbak vagyunk kevésbé figyelni a vitaminbevitelünkre. A barátságtalan, hideg, zord időjárásra készítsük fel a szervezetünket, salaktalanítsunk és igyunk gyógyteát! Nem csak az immunrendszerünk fogja meghálálni, de pár felesleges kilótól is megszabadulhatunk.

 • 2020.09.28 Életmódváltással a krónikus betegségek ellen

  A nők akár tíz, a férfiak hét olyan évvel élhetnek tovább, amikor nem szenvednek szívbetegségtől, 2-es típusú cukorbajtól és más krónikus betegségekből egy hosszú távú, nagy létszámú kutatás szerint.

 • 2020.09.28 A folyadékbevitel is fontos a járvány megelőzéséhez

  Október 1-jén, a Merőkanál.hu – Élj könnyebben! Facebook-oldalon, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával indul az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kampánya, amelynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét egy olyan értékes kincsre, amelyben Magyarország szerencsére bővelkedik: az ivóvízre.

 • 2020.09.25 Edzés és meditáció: #mosolyfutás

  Elindult a #mosolyfutás, a Mosoly Alapítvány jótékonysági edzésprogramja. A futást és a meditációt ötvöző egyszerű gyakorlatokat bárki bármikor, előzetes képzettség nélkül kipróbálhatja. A program az alapítvány terapeutáinak tapasztalatain alapul. Célja, hogy lehetőséget teremtsen a testi-lelki feltöltődésre ebben a nehéz időszakban, valamint, hogy felhívja a figyelmet az alapítvány munkájára és támogatásának lehetőségeire.

 • 2020.09.23 Stop Abúzus: sztárokkal indult kampány

  Hazai hírességek hívják fel a figyelmet az internetes és közösségi médiás zaklatásra. A Stop Abúzus elnevezésű kampányhoz többek között Borbély Alexandra, Trokán Nóra, Mihalik Enikő, Rúzsa Magdi, Geszti Péter vagy éppen Majka is csatlakozott. A Central Médiacsoport és a Hintalovon Alapítvány több évre tervezett, érzékenyítő projektjének célja, hogy a sztárokkal közösen gyakorlati segítséget nyújtsanak, ezzel pedig csökkenjen a zaklatások száma.

 • 2020.09.22 Milyen okai lehetnek a bőrszárazságnak?

  Merthogy a kortól és nemtől függetlenül egyre több embert érintő betegség rengeteg kellemetlenséggel járhat együtt, így az állandó húzódás, viszketés vagy berepedezés mellett érdes tapintás és hámlás is megjelenhet, amit koncentrációs zavarok és alvásproblémák kísérhetnek. Eddig a pontig azonban már soha nem szabad eljutni, így amennyiben tartósan fennálló bőrszárazságot tapasztalunk, haladéktalanul keressünk fel egy bőrgyógyászt, hogy felderítésre kerüljön a tünet mögött álló valódi betegség.