Női Tükör

Előző Következő

A klimax és a változó kor minden nő életében elérkezik, ez nem betegség, hanem egy állapot, amely nem kerülhető el. Sokan rettegnek a jellegzetes ...

 • 2020.12.26 Receptek - másképp gondolva

  Két recept a karácsonyi menühöz a Patika Tükör decemberi számában!

 • 2020.12.25 Egészségesebb menüt az asztalra

  Bizonyára sokunknak ismerős az a helyzet, amikor a mértékletesebb táplálkozást és rendszeres mozgást a karácsonyi időszakban felváltja a nassolás, a kanapén való ejtőzés, és a többfogásos menü csábítása. A kilók pedig észrevétlenül kúsznak fel ránk. Ha figyelünk az elfogyasztott mennyiségekre, gondosan megválogatjuk az alapanyagokat és az elkészítés módját. Az ünnepi menü is lehet egészséges. Sőt, még egy kis desszertet is megengedhetünk magunknak.

 • 2020.12.25 Év végi visszatekintés - sztárokkal

  Nem volt könnyű év ez a művészek számára sem. A váratlan helyzetek különbözően hatottak az emberekre. Berkes Gabriella a nagymamaságban találta meg az örömét, Mészáros Béla a ház körüli munkák elvégzésére szánta a kapott időt, Péter Szabó Szilvia pedig ecsetet fogott…

 • 2020.12.24 Ajándékozzon vérnyomásmérőt karácsonyra!

  Sokan tervezik, hogy hasznos és fontos ajándékként vérnyomásmérőt adnak karácsonyra. Nem mindegy azonban, milyen készüléket vásárolunk. Dr. Kapocsi Judit PhD, a KardioKözpont magas vérnyomás és érkockázat specialistája segít a választásban.

 • 2020.12.24 Allergiás tünetek karácsonykor

  A karácsonyfa, az illatos gyertyák, az ünnepi menü és a készülődéssel járó stressz is felerősítheti a panaszokat. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa elmondja, hogy mire érdemes figyelni, ha valaki allergiától vagy intoleranciától szenved.

 • 2020.12.23 Karácsony diabétesszel

  A cukorbetegséggel élők kénytelenek az egészségesektől némileg más életmódot élni, ám ezt rendszerint viszonylag könnyen be tudják illeszteni a mindennapjaikba. Igen ám, de a karácsony és a többi olyan ünnep, felboríthatja a napirendet, ráadásul több finomság is kerül az asztalra, melyek már kifoghatnak rajtuk. Szakértőnk ezúttal megoszt néhány táplálkozási szabályt, melyekre érdemes odafigyelniük az ünnepek során a diabétesszel küzdőknek.

 • 2020.12.23 Kockáztat vagy egyedül ünnepel?

  A karácsonyi időszak önmagában is komoly stresszforrás az ember számára. Felhalmozódnak a határidős munkák, ki kell találni, hogy az iskolai szünidő alatt hogyan oldjuk meg a gyerekek felügyeletét, kényelmetlen és kötelező családi találkozókon veszünk részt. A ,,vírusfáradtság” is utolér lassan mindenkit.

 • 2020.12.22 Diabétesszel az ünnepek alatt

  Az ünnepi időszakban a legtöbben felfüggesztik az egészséges életmódjukat, kevesebbet sportolnak és átadják magukat a gasztronómiai élvezeteknek. A cukorbetegek azonban a karácsonyi lakomák alatt sem feledkezhetnek meg a diétáról és a vércukorszintjükről. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár olyan tanácsot, amik megkönnyíthetik a diabétesszel élők ünnepi időszakát.

 • 2020.12.21 A gyógyszertárak karácsonyi nyitva tartása

  A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-vel.

 • 2020.12.19 A fertőzött páciens távolról is kivizsgálható

  A portugáliai Coimbrai Egyetem kutatói által létrehozott szoftverrel a Covid-19-ben szenvedő pácienseket lehet biztonságos távolságból sztetoszkóppal megvizsgálni.