Női Tükör

Előző Következő

Az okostelefonunk vált az otthonunkká a University College London (UCL) antropológusai szerint. \"Emberi csigákként otthonunkat a zsebünkben hordjuk\" ...

 • 2021.01.25 Lehangolt és energiaszegény?

  Az új év kezdete nem minden esetben jár optimizmussal és energiától szétrobbanó elevenséggel. Sokak számára a téli depresszió, a kedvetlenség, az energiaszegénység, kimerültség nehézkessé teszi az új év indítását. Mit lehet tenni, hogy optimistább, vidámabb, energiadúsabb legyen a szervezet 2021 elején?

 • 2021.01.25 Pokorny Lia: Nem mindig élem meg a kalandot

  A népszerű színésznő számára mindig fontos volt, hogy hallassa a hangját a számára fontos témákban. Nem csupán odafigyel, de igyekszik példát is mutatni. A környezetvédelem és a fenntarthatóság lényegéről beszélgettünk.

 • 2021.01.24 Sikeres a koronavírusos kismama műtüdőkezelése

  Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

 • 2021.01.22 Nem voltam beteg, mégis rekedt a hangom

  A légúti betegségekkel járó rekedtséget már jól ismerjük, ez rendszerint egy-két hét alatt elmúlik. Mit jelezhet, ha korábbi megbetegedés nélkül is sokszor bereked a hangunk? Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter összefoglalta a lehetséges kiváltó okokat.

 • 2021.01.22 Mi okozhatja a reggeli orrdugulást?

  Az éjszaka folyamán kialakuló orrdugulásnak több oka is lehet. Ha nincs egyéb, náthára, légúti betegségre utaló tünetünk, akkor tartós panaszok esetén mindenképp érdemes utánajárni, mi áll a hátterében.

 • 2021.01.22 Okok, amelyek elszínezhetik a vizeletet

  A vizelet színe általában egységes sárga, amely azonban az átlátszótól a barnásig számtalan árnyalatra válthat. Az Urológiai Központ orvosa azokat az okokat vette sorra, amelyek elszínezhetik a vizeletet.

 • 2021.01.21 A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását

  Jobb eredményeket mutattak a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában azok a résztvevők, akik előtte kakaóflavonoidokat fogyasztottak - derült ki az Illinois-i Egyetem honlapján megjelent kutatásból.

 • 2021.01.19 A szervátültetettek 71%-a oltással védekezne

  A 18 év feletti szervátültetettek 71%-a biztosan beoltatná magát, 20%-a bizonytalan, és csupán 9%-a utasítja el a Covid19 elleni vakcinát – derül ki a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által végzett online kérdőíves felmérésből. A válaszadásban minden tizedik transzplantált részt vett. A megkérdezettek 97%-a fontosnak tartaná azt is, hogy az országban mindenki beoltassa magát. Erre hozzátartozóik 67%-a biztosan hajlandó lenne.

 • 2021.01.18 Az ovuláció hiányát cukorbetegség is okozhatja

  Akár teherbe szeretne valaki esni, akár nem, fontos, hogy ha a normálisnál eltérő a ciklusa, mindenképp vizsgáltassa ki magát, ugyanis akár súlyos betegséget is jelezhet! Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa elmondása szerint meglehet, hogy cukorbetegség áll a hátterében.

 • 2021.01.15 Ezeket ellenőriztesse, ha nem sikerül teherbe esnie

  Amennyiben egy pár egy éven keresztül próbálkozik, ám a nőnek nem sikerül teherbe esnie, úgy érdemes bizonyos vizsgálatokat végeztetni. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája szerint sokszor pajzsmirigy probléma áll a sikertelenség hátterében, ezért a következő laborértékeket célszerű ekkor ellenőriztetni.