Női Tükör

Előző Következő

Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges ...

 • 2022.01.28 Óvatosan a diétával, a leendő családja múlhat rajta

  Itt az új év, és ezzel együtt jellemzően a fogadalmak is. Köztük is az egyik legnépszerűbb – kiváltképp a hölgyek körében – a fogyás ígérete. Ilyenkor azonban sokan nagy hibát vétenek, melynek később keserűen fizetik meg az árát!

 • 2022.01.25 Kezdjük ártalomcsökkentéssel az új évet!

  Bizonyára sokunk zárta a tavalyi évet szilveszter éjszakáján valamilyen fogadalom megtételével a 2022-es évre vonatkozóan, azonban, ha esetleg már most úgy éreznénk, hogy fogytán a kitartásunk és kezdünk megrekedni az úton, akkor se keseredjünk el! Teljesíthetetlen fogadkozások helyett még most sem késő tudatosítani magunkban, hogy megpróbálhatunk fokozatosan, apró lépésekkel haladni a változás útján. Ne felejtsük el elismerni a kisebb sikereinket, becsülni a már elért eredményeinket, hiszen például egy-egy rossz szokásunktól akár így, apránként is megszabadulhatunk!

 • 2022.01.20 Gyógygombák az immunerősítésért!

  A gyógygombákat a keleti gyógyászatban évezredek óta használják, és az utóbbi időben még nagyobb népszerűségre tettek szert. De vajon mi a titkuk? (Promóció)

 • 2022.01.20 Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

  A lakástrendek évről évre változnak, egyes változatok azonban kiállják az idő próbáját. Az alábbiakban olyan trendeket gyűjtöttünk össze, amelyek meghatározóak a csempetrendeket illetően a fürdőszobákban. Ha felújítást tervezünk, érdemes inspirálódni!

 • 2022.01.19 Pajzsmirigyzavar okozta túlsúly?

  A pajzsmirigy alulműködés egyik vezető tünete a túlsúly, mely sok egyéb más problémát is generálhat. Sok beteg szinte végeláthatatlan harcot folytat a plusz kilók ellen, ezért megkérdeztük dr. Békési Gábor PhD-t, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistáját, vajon miként lehet megszabadulni a súlyfeleslegtől akkor, ha valakinek a pajzsmirigye túl kevés hormont termel.

 • 2022.01.19 A vesekő nagy ellensége: tőzegáfonya

  Akkor beszélünk vesekőről, amikor lerakódások alakulnak ki a vesében. Ilyenkor oldhatatlan sók és ásványi anyagok – például kalcium vagy oxalát – rakódnak le és képtelenek kiürülni. A vesekő lehet olyan pici, hogy észre sem vesszük, de nagyobbra is nőhet, amikor óriási fájdalmat képes okozni és sok esetben csak a gyors műtét nyújthat hathatós segítséget.

 • 2022.01.18 A csontleves hatása a gyulladásos bélbetegségre

  Nem véletlen, hogy a csontlevesről ennyi jót írnak, valóban nagyon egészséges és jó szolgálatot tehet, ha az immunrendszer erősítésére van szükségünk. Nem véletlen, hiszen annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy azok mind az egészségünket szolgálhatják. Lássuk is, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen ezt a fantasztikus levest.

 • 2022.01.18 Sáfrány: az ősi gyógynövény, mellyel újra önmagad lehetsz

  A sáfrányt, amelyet vörös aranynak is neveznek, régóta értékes fűszerként és a tradicionális egészségmegőrzés részeként is használják. Az sáfrányról szóló első leírások közel 4000 évesek, az egyik legősibb gyógynövényként tartják számon. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.01.17 A vitamindús mandulatej

  Azok, akik kipróbálták a növényi tejeket és rendszeresen fogyasztják is a kókusz-, a szója- vagy éppen a mandulatejet, semmi pénzért nem innák újra a tehéntejet. Sokan nem divatból, hanem kényszerűségből szoktak rá a növényi tejek fogyasztására, mivel vagy laktóz-intoleranciában vagy tejallergiában szenvednek. Akinek ilyen vagy hasonló gondja van, fontolja meg a növényi tej beiktatását az étrendjébe, mivel ezek az italok megszabadíthatják őket a kellemetlen tünetektől.

 • 2022.01.17 Hitelesség a COVID-19 elleni küzdelemben

  A COVID-19 világméretű járvány erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére. A lakosság és a szakemberek egyaránt keresték és keresik a válaszokat az aktuális kérdésekre, miközben a háttérben tudósok, egészségügyi szakemberek védőoltásokat, gyógyszereket fejlesztenek, rendületlenül dolgoznak a pandémia megállításán. A lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett.