Női Tükör

Előző Következő

Jobb eredményeket mutattak a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában azok a résztvevők, akik előtte kakaóflavonoidokat fogyasztottak ...

 • 2024.01.17 Ez lehet az oka az elhúzódó köhögésnek

  A megfázás és vírusfertőzések okozta panaszok általában hét-tíz napon belül megszűnnek, ám minden negyedik felnőttnél a köhögés még jóval azután is megmaradhat, hogy a megfázásos panaszok már elmúltak. A hidegebb idő beköszöntével egyre többen fordulnak orvoshoz köhögésük miatt, szerencsére azonban az esetek túlnyomó többségében nem kell aggódnunk tüneteink miatt. Az elhúzódó köhögés okairól és a köhögéscsillapításról is kérdeztük dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyász-allergológust, a Tüdőközpont orvosát.

 • 2024.01.17 HPV leküzdése: táplálkozási, életmódbeli tanácsok

  Ha HPV gyanút vagy fertőzést állapítottak meg nálad, fontos számodra a megfelelő étkezés a gyógyuláshoz. Tanácsokat itt találsz!

 • 2024.01.16 A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

  A nemrégiben zárult Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka vagy ritkulóban levő növényfajokat, a védelmüket és a hozzájuk kötődő problémákat - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az MTI-vel.

 • 2024.01.16 Ezt a gyümölcsöt egész télen ennünk kellene

  A dietetikus elárulta, mely gyümölcsöt kellene egész télen ennünk: még a fogyásban is segít.

 • 2024.01.14 Már fel is adta a diétát? Megvan a magyarázata

  Eltelt egy hét az új évből és vannak, akik már fel is adták a frissen megkezdett fogyókúrájukat. A szakember szerint az a jó életmódváltás, amiben az étkezéshez nem társul bűntudat, nem kell lemondani a démonizált kenyérről, burgonyáról, tésztáról, édességekről. Tudatossággal, némi tervezéssel és persze türelemmel bárki elindulhat a fogyás útján, amely sokszor együtt jár az egészség megőrzésével is.

 • 2024.01.13 Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

  Ezek az élelmiszerek – melyeket táplálkozási szakértők javasolnak – sajnos nem mulasztják el az összes megfázással járó tünetet, azonban segítenek abban, hogy hidratált maradjon a szervezetünk, továbbá nem hatalmasodik el rajtunk a betegség, így előbb meggyógyulunk.

 • 2024.01.13 Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

  Ezek az élelmiszerek – melyeket táplálkozási szakértők javasolnak – sajnos nem mulasztják el az összes megfázással járó tünetet, azonban segítenek abban, hogy hidratált maradjon a szervezetünk, továbbá nem hatalmasodik el rajtunk a betegség, így előbb meggyógyulunk.

 • 2024.01.11 Napi gyógynövény: papaja

  Gyümölcse bizonyos emésztési zavarok (gyomorsav-elégtelenség, emésztési problémák miatt kialakuló migrén, felfúvódás, hasnyálmirigy-elégtelenség) kezelésére is ajánlott. Kivonatát a bél különféle élősködői (Oxyuris, Ascaris, Ancylostom), valamint visszértágulatos fekély, aranyér- és bőrproblémák (tályogok, sebek és különféle bőrbetegségek) ellen is alkalmazzák. A gyümölcshúst a trópusokon a növény saját leveleibe csavarják, hogy megpuhuljon.

 • 2024.01.11 Ők lettek az ország kedvenc fiatal gyermekorvosai

  Nyolc kiváló fiatal gyermekorvos kapta a K&H gyógyvarázs 20 éves jubileuma alkalmából létrehozott K&H jövő gyógyítói díjat. A K&H eddig közel 900 millió forint értékben támogatta a magyar gyermekegészségügyet innovatív eszközökkel, most pedig azokat a 40 év alatti gyermekorvosokat helyezi reflektorfénybe, akik a szívből jövő gondoskodás mellett a legkorszerűbb technológiákkal gyógyítják kis betegeiket. A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei az innovatív műszerekben és eljárásokban, a telemedicina megfelelő alkalmazásában és a szülők, gyermekek egészségügyi ismereteinek növelésében látják a hatékony gyógyítás kulcsát.

 • 2024.01.10 Kiújuló arcüreggyulladás

  Erős fejfájás, orrdugulás és köhögés: egy egyszerű nátha szövődményeként is megjelenhetnek az arcüreggyulladás tünetei. Ilyenkor antibiotikum szedésére is szükség lehet, de a panaszok sok pihenés, orrspray-használat és bőséges folyadékfogyasztás hatására, rendszerint pár nap, egy hét alatt elmúlnak.