Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2024.06.02 Június 5: környezetvédelmi világnap

  Környezetünk megóvása közös felelősségünk, hiszen mindannyiunk hétköznapjaira kihat a környezetünk állapota, melyben élünk. Te mit teszel azért, hogy megóvd a körülötted lévő világot?

 • 2024.06.01 Fogyást is okozhat az odynophagia

  Tartósan fennálló fájdalmas nyelés, vagyis odynophagia esetén a beteg akár látványosan le is fogyhat, hiszen panaszai miatt az evés is nehezére esik. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát az állapot kiváltó okairól és kezeléséről kérdeztük.

 • 2024.06.01 Ismerjük meg a török péksüteményeket!

  Mi mással indulhat egy jó nap, ha nem egy finom csésze feketekávéval, és egy friss, még gőzölgő péksüteménnyel? Persze ízlések és pofonok, hiszen van, akinek a kávé inkább tejjel készüljön, máshol pedig inkább tea kívánkozik az asztalra, de az biztos, hogy a legtöbb helyen bizony péksütemény a reggeli főszereplője. A világ bármely pontjára is tévedünk, az szinte biztos, hogy valamilyen pékáruval fognak megkínálni vendéglátóink, nincs ez másképp Törökországban sem. Az Interfood ezen a héten az izgalmas, színes, hangos és illatos Törökországba téved, és bekukkant az ott lakók asztalára. Vajon milyen péksüteményeket szeretnek legjobban a törökök? Cikkünkből kiderül, tartsanak velünk!

 • 2024.06.01 Ricinusolaj mindig legyen otthon

  A ricinusolajat már az „ősidők” óta alkalmazzák különféle egészségügyi problémák kezelésére. Sok szépségápolási és kozmetikai termékben is feltűnik, hiszen nagyon jót tesz például a bőr és a haj egészségével. A ricinusolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és hashajtó hatással is rendelkezik, amellett, hogy számos egészségügyi előnye is van. A cikkben ezúttal a ricinusolaj csodás hatásairól lesz szó.

 • 2024.05.31 Étkezés után ne mossunk rögtön fogat!

  A megfelelő fogmosási technika és a fogkefe, fogkrém önmagában még nem elég az optimális fogápoláshoz, legalább ilyen fontos a fogmosás helyes időzítése. Nyáron, amikor a sok gyümölcs és savas frissítő ital tovább fokozza a saveróziót, különösen érdemes figyelni arra, hogy ne rögtön étkezés után, hanem csak fél-egy órával később vegyük kézbe a fogkefét. Ezzel elejét vehetjük számos kellemetlen tünet kialakulásának.

 • 2024.05.31 Anyajegy a szemfehérjén

  Tudta, hogy szeplők nem csupán bőrünkön, de szemünkön is megjelenhetnek? Ezek a bőrön látható anyajegyekhez hasonlíthatók, és a legtöbb esetben ártalmatlanok. Azonban akárcsak a bőrön lévő anyajegyek, a szemben lévők is rendszeres szűrést igényelnek.

 • 2024.05.30 Szerelem: a legvágyottabb és legfájdalmasabb érzés

  Kutatások sora próbálta beazonosítani a szerelem agyi- hormonális folyamatait – részleges sikerrel. Sok gondolkodó fogalmazta meg azt is, vajon mi a hosszú távú, beteljesedett párkapcsolat titka – természetesen ebben sincs egyöntetű vélemény.

 • 2024.05.30 Alagút-szindróma:kellemetlen bizsergés és zsibbadás

  A csuklótáji, vagy kéztő alagút-szindróma egy olyan zsibbadással és fájdalmas mozgáskorlátozottsággal járó kézbetegség, melyet a csukló rendszeres, monoton túlterhelése okoz. Kialakulásának hormonális okai is lehetnek, ezért leggyakrabban középkorú hölgyeket érint.

 • 2024.05.30 A jó alvás tízparancsolata

  Oly egészségünk szempontjából fontos törvényeket foglal magába, melyek sajnos csak ritkán teljesülnek maradéktalanul.

 • 2024.05.30 Mi lehet a rossz látás mögött?

  A látás annyira természetes számunkra, hogy egészen addig nem is tudatosítjuk a fontosságát, míg valamilyen probléma fel nem merül vele kapcsolatban. Amint a látásunk romlik, amint valamilyen fájdalom, viszketés, pirosság jelentkezik, gyorsan megoldást akarunk a problémákra, mert ragaszkodunk a lehető legjobb látásélményhez. Nézzük, milyen tünetek esetén mi a teendőnk!