Női Tükör

Előző Következő

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati ...

 • 2022.11.04 Az étrend nemcsak trend! Életet is menthet!

  Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségtudatos étkezés, amely különböző diéták és étrendek elterjedését eredményezi. Sokan alakformálás és egészségük megőrzése céljából követnek valamilyen diétát, de vannak akik orvosi utasításra, valamilyen egészségügyi probléma vagy betegség hatására kezdenek szigorúan szabályozott étrend szerint étkezni.

 • 2022.11.03 Kombinált influenza-COVID lakossági gyorsteszt

  Európában elsőként Magyarországon jelenik meg egy angol kombinált patikai teszt márkacsalád. A RapiChek márka egyik gyorstesztje már képes kimutatni, hogy milyen vírussal fertőződtünk meg, influenzával, SARS-CoV-2-vel vagy RSV-vel (Respiratory Syncytial Virus), sőt, az is kiderül, ha esetleg egyszerre többel is.

 • 2022.10.31 D-vitamin az immunrendszer támogatásáért

  Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a napi szintű vitaminbevitelre és immunrendszerünk támogatására. A D-vitamin a szteránvázas hormonok közé sorolandó, fontossága az emberi szervezet számára vitathatatlan.

 • 2022.10.31 Gondoskodjon egész családja megfelelő magnéziumpótlásáról

  A magnézium egy létfontosságú ásványi anyag, mégis, sokan hiányt szenvednek belőle (1,2). A magnézium hiányára és a pótlásának a szükségességére változatos panaszok hívhatják fel a figyelmet.

 • 2022.10.14 Fogyasszunk zöldséget-gyümölcsöt!

  Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre.

 • 2022.10.12 Kolosztrum: immunerősítésre és a bélműködésre

  Az anyatej a legtökéletesebb étele és itala az újszülötteknek és a csecsemőknek. Az anyatej mindent tartalmaz, ami a gyermek növekedéséhez, fejlődéséhez és immunrendszerének a felvértezéséhez szükséges. Nem véletlenül szokták mondani, hogy az anyatej minden cseppje aranyat ér. Mindez még inkább érvényes az anyatej egyik különleges fajtájára, az előtejre, ami közvetlenül a szülést követően termelődik.

 • 2022.10.11 Forradalmi technológia a dús hajkoronáért

  A hajritkulás és a hajhullás gyakori probléma, kortól, nemtől függetlenül. A svájci központú Labo Suisse a Crescina termékcsaládjával az első, otthoni használatra kifejlesztett kezelést nyújtja, amely képes a még életképes hajhagymák újranövekedési folyamatainak aktiválására, ezzel elősegítve a fiziológiás hajnövekedést. Kétféle kezelésből lehet választani három hatáserősségben. Az egyik kifejezetten a haj újranövekedését célozza meg, míg a másik egy, a hajhullás elleni és haj újranövekedést serkentő komplex kezelés ˗ mindezt egy szabadalmaztatott, forradalmi technológiával.

 • 2022.10.07 Illatos védelem a vírusokkal, a baktériumokkal szemben

  Sok illóolaj antibakteriális, vírusellenes vagy gombaellenes tulajdonságú. A tudományos kísérletek és vizsgálatok arra is rámutattak, hogy a hatásmechanizmusuk a szintetikus szerekéhez sokban hasonló, azonban velük szemben kisebb eséllyel alakul ki rezisztencia. Az illóolajok kórokozóellenes tulajdonságai okosan kiaknázhatók akkor, ha különféle fertőzések megelőzéséről vagy kezeléséről van szó.

 • 2022.10.05 llatos és hasznos gyógynövények

  Egyes fűszerek olyannyira drágák, hogy nem is nagyon használjuk azokat, esetleg csak akkor, ha valóban nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit is tud az adott fűszernövény és miért is kedvelik olyan sokan azok közül, akik megengedhetik maguknak ezt a remek fűszert. Ilyen fűszernövény például a sáfrány. Cikkünkben erről és más fűszerekről és gyógynövényekről lesz szó.

 • 2022.10.03 5 immunerősítő az őszi megfázás ellen

  A hűvösebb napokkal és a nulla fok körüli hajnali hőmérséklettel a náthaszezon is megérkezett. Ez a novemberi hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.