Női Tükör

Előző Következő

Az orrpolip makacs probléma, sokan szenvednek a tüneteitől és sajnos sok esetben a gyógyszeres vagy műtéti kezelés sem hoz jelentős javulást.

 • 2022.05.26 Hollandiában legmagasabb az eutanáziás haláleset

  Hollandiában 2021-ben rekordszintet ért el az eutanáziás esetek száma, a tavalyi halálozások 4,5 százaléka kötődik ehhez a gyakorlathoz - írta pénteken a Trouw holland napilap a Regionális Eutanázia Felülvizsgáló Bizottság (RTE) legfrissebb adataira hivatkozva.

 • 2022.05.26 Emberek tüdejében találtak műanyag mikroszemcséket

  Először találtak élő emberek tüdeje mélyén műanyag mikroszemcséket: műtéten átesett 13 páciens közül 11-ben fedezték fel a részecskéket.

 • 2022.05.23 A szemfenék vizsgálata alapvető fontosságú

  Sokan tapasztalják a látás átmeneti, néhány perces, néhány órás elhomályosodást, ami időnként visszatér, és különösebb kezelés nélkül elmúlik. Ilyen esetben mindig gondolni kell a vérnyomás hirtelen változására, ami lehet mind jelentős emelkedés, mind jelentős csökkenés.

 • 2022.05.23 Mitől lehetnek piros erek az orrán?

  Bár fényterhelés hatására is megjelenhetnek az orrot behálózó piros erek, ennek a jelenségnek számos más oka is lehet. Dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza szerint először az okot kell meghatározni, és ennek ismeretében hatékony kezeléssel és életmóddal halványítható, eltüntethető a zavaró látvány.

 • 2022.05.20 Hangszalag polip: így előzhető meg a kiújulása

  A hangszalag polip műtéti úton megszüntethető, a beteg 4-5 napos hallgatás után elkezdhet újra beszélni. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy ha az elváltozást a helytelen hangképzés okozta, akkor a kiújulást csak a helyes beszédtechnika elsajátításával lehet megelőzni.

 • 2022.05.17 Megalakult az első Nutricia Táplálásterápiás Centrum

  Megalakult Budapesten az első Nutricia Táplálásterápiás Centrum a MIND Klinikán. Az egyedülálló együttműködés célja, hogy itthon is elérhetőek legyenek az Európa más területén már elterjedt magas színvonalú táplálásterápiás kezelések, eszközök és speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek. Az évente több ezer beteg ellátását végző MIND Klinikán létrejövő Nutricia Táplálásterápiás Centrum az első ilyen létesítmény az országban.

 • 2022.05.17 Így kerüld el strandszezonban a fertőzéseket!

  Beköszöntött a nyár, megérkezett a strandszezon. A legtöbben ilyenkor csak arra vágyunk, hogy a forró mindennapokat egy medence partján pihenjük ki, azonban jó, ha tudod, hogy a strandolás magában hordozza az intim fertőzések veszélyét is. Dr. Orosz Kornélia, nőgyógyász az Intima.hu-n osztotta meg jótanácsait a megelőzéssel kapcsolatban.

 • 2022.05.16 Új étrend trend a láthatáron?

  Semmi sem állandó, csak a szüntelen változás. Amit tegnap még megdönthetetlen igazságnak hittünk, azt ma már kétkedve vizsgálgatjuk, holnapra pedig talán épp az ellenkezője nyer bizonyítást. Az egészségről és a tökéletes étrendekről alkotott elképzeléseink is folyamatosan változnak. Az 1980-as évek sztárja az alacsony zsírtartalmú étrend volt. 1990-ben a szénhidrátmentesség hódított, majd a 2000-es évek egészen az őskorig vezettek vissza, amikor az ember főleg nyers ételeket evett, ez volt a paleolit táplálkozás. Mindeközben egyre divatosabbá vált előbb a vegetáriánus, majd a vegán étrend. Ezek persze csak a legismertebbek, hiszen az összes különböző étrendet felsorolni is nehéz lenne.

 • 2022.05.13 Nyáron gipszben? A kellemetlenségekre van megoldás!

  Itt a jó idő és végre egyre többet lehetünk a szabadban. Irány a játszótér, görkorizás, bicajozás, közeleg a nyári szünet nyakunkon a táborok és nyaralás időszaka! A szabadban töltött órák növekedésével, sajnos megnövekszik a balesetek száma is, így ezekben a hónapokban az ambulanciákon megfordult betegek száma is hirtelen megugrik. (Hirdetés)

 • 2022.05.12 Hogyan kezelhető a szteroid okozta pattanás?

  Mind a vényköteles, mind a „testépítő” szteroidok okozhatnak pattanásokat, és más bőrproblémákat. A szteroid akne ugyanúgy néz ki, mint egy közönséges pattanás, de másképp kell kezelni.