Női Tükör

Előző Következő

Egymást érik a kutatások és tanulmányok, amelyek a cukor egészségre gyakorolt káros hatását bizonygatják – majd ennek szöges ellentétét.

Hirdetés
 • 2020.11.11 Eutanáziának minősülne az abortuszra tett javaslat

  Eutanáziának minősülne megvalósulása esetén az az államfői javaslat, mely szerint megengednék a terhességmegszakítást azoknak a magzatoknak az esetében, akik az élettel összeférhetetlen károsodással születnének meg - jelentette ki Stanislaw Gadecki érsek, a lengyel katolikus püspöki konferencia elnöke egy interjúban.

 • 2020.11.09 Mindenki tartsa be a szigorodó szabályokat

  A lakosság körében fogy a türelem a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozó intézkedésekkel szemben, de mindenki tartsa be a szigorodó higiénés szabályokat - kérte az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának adott nyilatkozatában, hangsúlyozva, hogy minden korosztálynak és egyénnek felelőssége van.

 • 2020.11.07 Emberéletekkel játszanak a vírustagadók

  Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed - mondta Szűts Zoltán médiakutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • 2020.11.06 Gyulladt az ínyem. Mi lehet az oka, és mit tegyek?

  Az ínygyulladásban szenvedők száma rendkívül magas nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is. Az elmúlt tíz évben 25%-kal nőtt a fogágybetegek száma világszerte (GBD 2015 Disease and Injury Incidence and Prevalence).

 • 2020.11.03 Nem járunk orvoshoz, de sok gyógyszert szedünk

  Csupán a megkérdezettek 12 százaléka érzi magát teljesen egészségesnek, egyötödük pedig rendszeresen beteg – derül ki abból az online kutatásból, amelyet 632 ember megkérdezésével készített szeptemberben az Emóció 7.84.

 • 2020.11.02 A szemfájás okai és megelőzése

  Viszkető, égő, száraz szemek, gyakori fejfájás: rendszerint civilizációs ártalom jelei, amelyek a képernyő előtt töltött idő növekedésével egyre sűrűbben fordulnak elő és okoznak mind komolyabb egészségügyi problémát.

 • 2020.11.02 Mi okoz nehézséget idősebb korban?

  Fiatalabb korban sokkal fürgébbek vagyunk, és sok olyan dolgot meg tudunk csinálni, ami nyugdíjasként már nehézséget okoz. Majd amikor már mi is azt tapasztaljuk, hogy itt is fáj, ott is fáj, eszünkbe jutnak a kedves szüleink és nagyszüleink, akik sokat panaszkodtak az egészségi állapotuk miatt, amelyekre mi csak fittyet hánytunk. Azt képzeltük, mi nem tapasztaljuk meg ezeket a problémákat, mert lehet, hogy megöregszünk, de velünk egész egyszerűen ezek nem történhetnek meg.

 • 2020.11.02 A légszennyezés súlyosan egészségkárosító

  A WHO kutatása alapján évente 4,2 millió haláleset írható a légszennyezés számlájára. Ennek fő okozója a levegőben lévő, szálló por (PM10), ózon (O3) és nitrogén-dioxid (NO2). Amennyiben a por felszívódik a tüdőben, gyulladásos folyamatot indíthat el, melynek egyik következménye az asztmás és a szív- érrendszeri megbetegedések számának növekedése.

 • 2020.10.29 A reggeli sport csökkenti a rák kockázatát

  Korábbi kutatások is kimutatták már, hogy a rendszeres fizikai aktivitás kimutathatóan csökkenti a rák kialakulásának rizikóját. Az azonban eddig nem volt világos, hogy vajon a napszak ebben szerepet játszik-e.

 • 2020.10.29 A HPV elleni oltás hatékonyan előzi meg a méhnyakrákot

  A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltásban részesült nőknél jelentősen kisebb a méhnyakrák kockázata, ez a pozitív hatás kimondottan akkor érvényesül, ha a nőket fiatal korban oltják be - állapították meg a stockholmi Karolinska Intézet tudósai az eddigi legnagyobb népességszintű kutatásukban.