Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2019.10.26 A csodálatos káposzta - Receptekkel

  Késő őszre beérnek a szép kerek káposztafejek. A fejes káposzta egész évben elérhető, de ilyenkor ősszel, majd télen kerül a legtöbbször asztalunkra. Frissen, főzve és savanyítva is finom, ráadásul nagyon hasznos is. Ezt már sokszor hallhattuk, de most azt is elmondjuk, hogy miért és mitől olyan egészséges, mint ahogy mondják.

 • 2019.10.25 A rossz látás okai

  A látás annyira természetes számunkra, hogy egészen addig nem is tudatosítjuk a fontosságát, míg valamilyen probléma fel nem merül vele kapcsolatban. Amint a látásunk romlik, amint valamilyen fájdalom, viszketés, pirosság jelentkezik, gyorsan megoldást akarunk a problémákra, mert ragaszkodunk a lehető legjobb látásélményhez. Nézzük, milyen tünetek esetén mi a teendőnk!

 • 2019.10.24 Mini pizza - Egészségséfünk receptje

  A pizza szinte minden gyerek kedvence. Azonban ha gyerektársaságot várunk, érdemes kisebb, mini pizzákat készíteni. Egyrészről többféle módon ízesíthetjük, így mindenki olyat kaphat, amit a legjobban szeret. Másrészről a tálalás is egyszerűbb és gusztusosabb.

 • 2019.10.24 Ez okozhatja a szülés utáni depressziót

  Állatokon végzett kísérletek összefüggést mutattak ki a terhesség alatti stressz és a későbbi szülés utáni depresszió között, méghozzá azért, mert a szakértők szerint a stressz úgy változtatja meg az agy működését, hogy az a későbbiekben is hatással van - írja a 24.hu a Science Daily alapján.

 • 2019.10.22 Nem hiszti. Nem gyengeség. Endometriózis.

  Érintettek személyes történeteit mutatja be az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány idén ősszel indított edukációs kampányában. A négy, egymástól különálló 1,5-2 perces videókban érintett nők nyíltan vállalták súlyos nőgyógyászati betegségüket, olyan tabutémákról beszélnek, mint a menstruáció vagy a fogamzásképesség. A hiteles tájékoztatással a felmerülő tévhiteket eloszlatása, a prevenció, és az egészségtudatosságra nevelés a cél. A kampány keretében az alapítvány október 21. kerekasztal-beszélgetést szervezett, ahol a videó szereplői személyesen is megosztották tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

 • 2019.10.22 Még mindig rákkeltő víz folyik a csapból

  A 80-as évek elejéig nem tudtuk, hogy Magyarország bizonyos részein arzéntartalmú vizet isznak az emberek. És hiába költöttek rá 17 milliárd forintot, sok helyen még mindig rákkeltő vizet isznak a magyarok.

 • 2019.10.21 Cseppet sem mellékes információk a mellrákról

  Akár kicsi, akár nagy, akár formás, akár nem, mellünk a nőiességünk része, olyan testrészünk, amely „kirakatban” van, még akkor is, ha szolidan öltözködünk. Épp ezért, ha bármi veszélybe sodorja a melleinket, akkor az komoly trauma az életünkben. Márpedig egy kitapintott csomó vagy egy rossz mammográfiai lelet bizony joggal kelt pánikot. Mit kell tehát tudnunk a mellrákról?

 • 2019.10.18 Kökényes süti - Egészségséfünk receptje

  Ősszel rengeteg vadgyümölcs takarítható be. Ilyen többek között a kökény is. Ezeket azért érdemes leszedni és felhasználni, mert amellett, hogy nagyon sok vitamin van bennük, a már megszokott ízeket is változatossá tudjuk tenni. A bögrés süti sokak által ismert receptjét egy kis kökénnyel különlegessé tehetjük.

 • 2019.10.18 Ennyi embert érint Magyarországon az inkontinencia

  3600 fő bevonásával készült hazai felmérés a vizeletvisszatartási problémában, közismert nevén inkontinenciában szenvedőkről. A betegségben egyébként több, mint 400 millió embert érint világszerte. Ha az érintettek egy külön országot alkotnának, akkor ez az ország a harmadik legnagyobb lenne a világon India és Kína után. Magyarországon is százezreket sújt a betegség, miközben a téma még mindig tabunak számít.

 • 2019.10.17 Évente húszezer kórházi fertőzés Magyarországon

  Magyarországon a betegek 3,5 százaléka kap kórházi fertőzést, naponta pedig több mint kétszáz, az egészségügyi ellátással összefüggő infekciót regisztrálnak. A kórházi fertőzések a szigorú előírások betartásával akár 30-50 százalékkal is csökkenthetők lennének - írja a Világgazdaság.