Női Tükör

Előző Következő

Végre elérkezett az év legderűsebb időszaka, a nyár. Ilyenkor mindenki legszívesebben a vízparton vagy a szabadban tölti szabadidejét és sütkérezik ...

Hirdetés
 • 2019.11.27 Azt mondják: ő lehet a jövő magyar Nobel-díjasa

  Még csak a húszas éveiben jár, de már a jövő lehetséges Nobel-díjasai között emlegetik, bekerült a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listájába, és kedveli őt a média. Bényei Éva Bernadett egy mosolygós diáklány, aki képes hétköznapi nyelven (is) beszélni a tudományról.

 • 2019.11.26 Három barátnő: Törökfürdő sókamrával

  A hosszúra nyúlt meleg ősz november közeledtével megváltozott, beköszöntött az évszakra jellemző hűvösebb időjárás. Borika és barátnői egy fürdőt néztek ki találkozásuk helyszínéül, ahol a szokásos csevegés mellett élvezettel vetették bele magukat a gyógyvíz és a wellness világába. Lassan vége az évnek, ami sok izgalmat és fordulatot tartogatott – most is volt mit átbeszélniük.

 • 2019.11.25 Narancsos céklasaláta - Egészségséfünk receptje

  A cékla az egyik legegészségesebb zöldségfélénk, tele van antioxidánsokkal. Ezért érdemes minél többször, minél változatosabban étrendünkbe illeszteni. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget adni.

 • 2019.11.25 Ingyenes a szűrővizsgálat 45 és 65 év között

  2002 óta 11 ezer rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak Magyarországon a 45-65 év közötti nők számára ingyenes szűrővizsgálatokon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.

 • 2019.11.22 Gyerek mellett sportolni? Lehetséges!

  „Én biztosan nem sportolok, utálok futni, ügyetlen vagyok a labdához, már a suliban is igyekeztem elbliccelni a testnevelés órát!” Sokan vannak, vagyunk olyanok, akik ebből a hozzáállásból válnak aktívan, a gyerekkel együtt sportoló családapává vagy családanyává. De hogyan?

 • 2019.11.21 Ez történik a testeddel miután abbahagytad a cigizést

  Magyarországon minden órában 3 ember hal meg a dohányzás következményeként, naponta 77, évente pedig 28 ezer olyan embert veszítünk el, akinek a halála összefüggésbe hozható ezzel a káros szenvedéllyel. Az emiatt kialakuló, krónikus betegségek is óriási terhet jelentenek nemcsak a családoknak, de az egészségügyi ellátó rendszernek is. A Magyar Kardiológusok Társasága a Füstmentes Világnapon figyelmeztet a káros szenvedély hatásaira, mert a cigaretta nemcsak a tüdőnket károsítja, hanem a szívünket is - és kihat az egész szervezetünkre!

 • 2019.11.19 Tudod, mi az a zsigeri zsír? Neked mennyi van?

  A zsigeri zsírt sajnos nem könnyű sem megtalálni, vagy megszabadulni tőle, hiszen sem a mérleg, sem a BMI-nk nem mutatja ki, hogy mennyi zsírt tárolunk a hasizom alatt, a belső szerveink között. A mérésre és az egészséges arányok visszaállítására is vannak hatékonyabb módszerek, mint a cukormegvonás és sok millió felülés elvégzése, ezekről beszél Dr. Bajnok Éva, a Duna Medical Center obezitológusa.

 • 2019.11.19 Szervezetünk sokoldalú építőkockája

  Erős csontok, rugalmas ízületek, ragyogó́ bőr. Hogy mi a közös bennük? A szilícium, aminek hiányában mindegyikről le kellene mondanunk. Ideje, hogy jobban is megismerkedjünk ezzel a nélkülözhetetlen nyomelemmel!

 • 2019.11.18 15 percenként esünk áldozatul a szuperbaktériumoknak

  Az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) friss jelentése alapján évente 2,8 millió ember fertőződik meg, és durván 35 ezer ember meg is hal az Egyesült Államokban a legkeményebb anitibiotikumoknak is ellenálló szuperbaktériumok miatt - írja az Index a CNN-re hivatkozva.

 • 2019.11.15 Ízkombinációk és receptek pulykára

  A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és zöldségekkel kombinált pulykahússal azonban nem csak jóllakunk, de nyáron megszerzett alakunkat is megtarthatjuk. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya megmutatja a legnépszerűbb kombinációkat.