Női Tükör

Előző Következő

„Pár csepp a nadrágomba került… De hát olyan jót nevettem éppen!” „Apró baleset volt, nem hiszem, hogy máskor is elő fog fordulni.” ...

 • 2021.10.19 A létfontosságú magnézium

  A magnézium az emberi testben jelen lévő leggyakoribb ásványi anyagok egyike, fontos szerepet játszik egyes testi és az agyi funkciók egészségének fenntartásában is. (Hirdetés)

 • 2021.10.14 Szépségtippek őszre

  Hamarosan beköszönt az ősz, az indián nyár utolsó meleg napsugarait élvezhetjük ezekben a napokban. Bőrünknek, hajunknak hetekig komoly megterhelést – UV-sugárzást, vizet, forróságot – kellett elviselnie, ezért a hideg hónapok előtt ráfér egy kis regenerálás.

 • 2021.10.14 D-vitamin szerepe

  A D-vitamin legismertebb szerepe a kalcium-anyagcsere szabályozása. Legfontosabb feladata a kalcium belekből történő felszívódásának fokozása, hogy az beépülhessen a csontokba. Emeli a vérplazmában a kalciumszintet, szabályozza a vékonybélből való felszívódását, fokozza a vesében a kalcium-visszaszívást, majd serkenti kiáramlását a csontokból.

 • 2021.10.14 A meddőség nem azt jelenti, hogy nincs tovább

  A meddőség réme igen komolyan veszélyezteti a párokat. Elkeserítő adat, hogy mind hazánkban, mind pedig világviszonylatban ma minden negyedik pár kénytelen szembenézni ezzel a megpróbáltatással. És ez bizony nem csak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat!

 • 2021.10.13 Elhízás, depresszió, pánikroham - A pajzsmirigy nem játék

  Hízás, fogyást, fáradtságot, idegességet, hajhullást és még számtalan tünetet okozhat a pajzsmirigy – amennyiben felborul működésének egyensúlya.

 • 2021.10.12 Kézmosással elkerülhető a fertőzés

  Október 15-e a kézmosás világnapja, mely arra figyelmeztet minket, hogy ez az egyszerű módszer az egyik leghatékonyabb eszköz a fertőzések megelőzésére. Most, a koronavírus világjárvány elleni védekezésben is kiemelt szerepet kap ez a kézenfekvő védekezési forma. Egyetemünk névadója, Semmelweis Ignác a világ egyik legismertebb magyar orvosa vezette be a klórvizes kézmosást, amellyel drámaian lecsökkent a gyermekágyi láz okozta halálozás, ezért is nevezik az „anyák megmentőjének”. A Semmelweis Egyetem oktatóvideójából könnyen elsajátítható a helyes kézmosás menete.

 • 2021.10.06 Szájhigiénia: így őrizd meg az egészségedet!

  Tudta, hogy számos betegség a szájüregben kezdődik? A szájüregi betegségek rengeteg embert érintenek, becslések szerint 3,5 milliárd ember szenved valamilyen orális problémától világszerte. (hirdetés)

 • 2021.10.05 Kiégéshez vezethet a COVID-19 hulláma

  A járvány hullámaival már nemcsak a megbetegedések száma növekszik, hanem az irodai dolgozók mentális állapota is súlyosbodhat. A vírus okozta bizonytalanság, félelem és az év végi kimerültség miatt egyre gyakrabban jelentkezhetnek ugyanis a kiégés tünetei.

 • 2021.10.04 Diétás ételek COPD-s betegnek is

  De léteznek olyan betegségek, amelyekhez a kapcsolódó dietetikai irodalom kevésbé kiterjedt, és megtalálni sem könnyű ezeket. Ez utóbbi csoportba tartozik a COPD is.

 • 2021.10.04 Transzplantáció után, egy új élet kezdetén

  A szervátültetéssel egy új szervet, és egy új életet is kap a beteg. Az új életre különösen vigyázni kell. A szigorúan előírás szerinti gyógyszerszedésen kívül a higiéniai szabályokra, a táplálkozásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Van néhány tudnivaló, amivel a hozzátartozóknak, barátoknak is tisztában kell lenniük.