Női Tükör

Előző Következő

Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek.

 • 2024.06.18 A lábkörmök egészségéért

  A lábköröm ápolására, évszaktól függetlenül, kiemelt figyelmet kell fordítani! Ez nem csak esztétikai okokból fontos, de megakadályozhatja a kellemetlen elváltozások, fertőzések kialakulását, amelyek komoly fájdalommal is járhatnak.

 • 2024.06.18 Nyár, napsütés, fényvédők…

  Hogyan válasszunk fényvédőt, mire ügyeljünk az alkalmazása során, és mi a teendő, ha már megtörtént a baj, leégett a bőr?

 • 2024.06.17 Előzzük meg a nyári ételfertőzéseket!

  A nyári időszakban különösen fontos, hogy nagy körültekintéssel járjunk el az ételek készítése során. Vajdovich Dorottya, a Budai Allergiaközpont dietetikusa elmondta, hogy egy kis odafigyeléssel számos kellemetlenséget megelőzhetünk.

 • 2024.06.17 Az úszás oldja a feszültséget, enyhíti a fájdalmat

  Az úszás szinte mindenkinek ajánlható. Az egészséges embereknek, azoknak, akik valamilyen mozgásszervi betegségben szenvednek és azoknak is, akik nagy túlsúllyal küzdenek és szeretnének lefogyni, hiszen az úszás egyáltalán nem viseli meg az ízületeket. Nemcsak a fizikai egészségnek tesz jót a rendszeres úszás, hanem akkor is nagyon hasznos, ha szeretnénk kicsit jobb kedvre derülni, ugyanis az úszás mint sport a mentális egészségre is nagyon pozitívan hat. Oldja a stresszt és a szorongást, valamint boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetben. Mutatjuk is, miért válasszuk ezt a mozgásformát és miért ússzunk rendszeresen, azaz heti 2-3 alkalommal.

 • 2024.06.17 Strand után kiütések gyakori kiváltó okai

  Akár a napfény vagy a naptej egyes összetevői, de a medence vize miatt is jelentkezhetnek testszerte viszkető kiütések. Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológust, a Dermatica főorvosát arról kérdeztük, hogyan enyhíthetjük a tüneteket.

 • 2024.06.16 Hasi zsír eltüntetése: mi segíthet?

  Cikkünkben bemutatjuk, milyen okok állhatnak az úszógumik és zsírpárnák mögött az egészségtelen étrenden és a kevés testmozgáson túl. Ezt követően bemutatunk pár tippet a hasi zsír eltüntetése érdekében, amit érdemes megfogadni. Ezek közül néhány akár meglepő is lehet, ám annál hatásosabb!

 • 2024.06.16 Napallergia: a napfény árnyoldala

  Napfény éri a bőrét, és azon viszkető, égő érzéssel járó, vörös kiütések vagy apró, folyadékkal töltött hólyagocskák jelennek meg, esetleg csalánkiütés tűnik elő? Lehetséges, hogy napallergiás.

 • 2024.06.16 Miért lehet könnyebb a fogyás nyáron?

  A fogyókúrát a legtöbbször „jövő hétfőn” kezdjük, amiből aztán megint egy újabb hét várakozás lesz, majd még egy újabb, és így tovább. Halogatni mindig könnyebb, mint belevágni valamibe, különösen, ha egy olyan nehéz dologról van szó, mint az életmódváltás. Ha már fogyókúrázol, vagy épp most gondolkodsz rajta, hogy el kellene kezdeni, van egy jó hírünk: a fogyás nyáron a legkönnyebb!

 • 2024.06.16 Hogyan együnk egészségesen a melegben?

  Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a nyári táplálkozásról, az egészséges életmód legfrissebb trendjeiről és a bikiniszezonra való felkészülésről - a Fitein szakértői tippjeivel.

 • 2024.06.15 Nagyszülőség: a családi kapcsolatok gyöngyszeme

  Amikor megszületik az első unoka, intenzív változások kezdődnek a családban, átalakulnak a szerepek: szülőkből nagyszülők, társakból szülők lesznek. Egy jól működő famíliában az unokák számára rendkívül fontos köteléket jelent a mamákkal és papákkal létrejövő kapcsolat. Mire érdemes figyelni, hogy a legjobbat hozhassák ki az új helyzetből? Szakértőnk ehhez ad néhány támpontot.