Női Tükör

Előző Következő

Csak egy egyéjszakás kaland volt a buli és az alkohol mámorában? Testi kapcsolat védekezés nélkül? A szexuális úton terjedő megbetegedések ...

 • 2021.06.17 Állás vagy járás közben fáj a dereka?

  A derékfájás az egyik leggyakoribb ok, ami miatt a páciensek szakorvoshoz fordulnak, sokan azzal a panasszal, hogy járás vagy állás közben a legrosszabb. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a fájdalom hátterében álló leggyakoribb okokat vette számba.

 • 2021.06.16 Hajhullás COVID-19 fertőzés után

  Hónapokkal a koronavírus-fertőzésből történő felépülést követően sokan tapasztalnak intenzív hajhullást. Ennek lehetséges okairól dr. Brezán Edina bőrgyógyász és kozmetológus szakorvost kérdeztük.

 • 2021.06.16 Női bajok, görcsös panaszok

  A hasi, alhasi görcsök gyakori panaszok és bárkinél előfordulhatnak. Mégis, ebben a tekintetben sokkal inkább érintett a női nem.

 • 2021.06.15 Eszményi Viktória: Elégedett vagyok az életemmel

  Idén háromszorosan is jubilál Eszményi Viktória. Egyrészt éppen negyven éve jelent meg az első nagylemeze, ugyancsak ennyi ideje alakult a Rockszínház, melynek a kezdetben oszlopos tagja volt, és kerek születésnapra is készül az énekesnő.

 • 2021.06.15 A járvány mentálisan és fizikai hatásai

  Nemzetközi és magyar kutatások is ugyanazokra a megállapításokra jutottak: a több mint egy éve tartó világjárvány nemcsak a lelkünket, hanem a testünket is megviseli, függetlenül attól, hogy megfertőződtünk-e a koronavírussal.

 • 2021.06.15 Antihisztamin: melyik a nekem való?

  Antihisztaminokkal az allergiás tüneteket kezelhetjük. Mi alapján dől el, hogy kinek, melyik készítményt kell szednie.

 • 2021.06.14 Női szerepek: a sokszínűség gyönyörködtet

  Vajon tényleg létezik férfi és női agy közt különbség, vagy csak a társadalmi-politikai-vallási nézetek hozzák létre ezt a dichotómiát? Bár jelen írásban nincs lehetőség kimerítően tárgyalni a témát, igyekszem ahhoz támpontot adni, hogy miért is érdemes férfiként nyitottsággal és kíváncsisággal szemlélni a női lélek sokszínűségét, nőként pedig miért törekedjünk korlátokat döntögető társaink megértésére.

 • 2021.06.11 AntiXa vizsgálat

  Egyáltalán nem mindegy a heparinok, illetve az alacsony molekulatömegű heparinok (LMWH) dózisa, mert nem megfelelő adagolásnál akár túlzott vérzés is felléphet. Az alkalmazott adagot elsősorban a beteg testsúlya szabja meg. A szükséges gyógyszerfelírás ezért személyre szabottan történik, az optimális dózis beállításával és rendszeres kontrollal. Prof. Dr. Blaskó Györgyöt, a Trombózisközpont véralvadási specialistáját kérdeztük.

 • 2021.06.08 A delta variáns tünetei: orrfolyás, torokfájás,fejfájás

  Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) delta variánsával fertőzöttek - írta a BBC hírportálja.

 • 2021.06.04 A vérző fogíny akár a fogak elvesztéséhez is vezethet! Mit tehetsz ellene?

  A fogmosás közben jelentkező fogínyvérzést a legtöbben ártalmatlan tünetnek gondolják, sajnos nagyon is tévesen. Annak ellenére, hogy a jelenség általában nem jár fájdalommal, egy gyulladásos folyamat jele, mely súlyos esetben akár fogvesztést is okozhat. A cikkből kiderül, hogy hogyan lesz a fogínyvérzésből komoly probléma, hogyan előzheted meg, és mit tegyél, ha a te ínyed is vérzik. (Fizetett hirdetés)