Női Tükör

Előző Következő

Az orrpolip makacs probléma, sokan szenvednek a tüneteitől és sajnos sok esetben a gyógyszeres vagy műtéti kezelés sem hoz jelentős javulást.

 • 2022.09.07 Mindent a tükörsima arcbőrért

  A koreai bőrápolásról napjainkban sokat lehet hallani, köztük olyan különleges összetevőkről, mint a csiganyál vagy az aranygomba, illetve azokról az arcápolási aranyszabályokról, amelyekre az ázsiai nők esküsznek. Hogy bővítsük tudásunkat, az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit most elkalauzol bennünket a legújabb k-beauty trendbe, az un. glass skin-be, és megmutatja, hogyan érhetünk el mi is tükörsima arcbőrt, akár néhány egyszerű lépésben.

 • 2022.09.05 Gyulladáscsökkentés és immunrendszer-erősítés

  Télen sokkal többet kell azért tennünk és dolgoznunk, hogy az immunrendszerünket megerősítsük és karban tartsuk. A hangsúlyt mindenképpen a gyulladáscsökkentésre és az immunerősítésre kell helyeznünk. Egy remek turmixitalt is készíthetünk sárgarépából, gyömbérből és kurkumából, amely antioxidánsbombaként működik és kiváló gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik.

 • 2022.09.05 A jóddal nem lehet játszani

  Hazánk sajnos jódhiányos területnek számít, nem csoda hát, ha a pajzsmirigy betegségek hazájaként is emlegetnek minket. A jód egy kiemelten fontos anyaga a szervezetnek, különösen akkor, amikor a várandósság is képbe kerül - így szinte minden kismamáknak szánt készítmény tartalmazza. De mi a helyzet akkor, ha a jód tiltólistára kerül?

 • 2022.09.02 Tudatossággal a megelőzésért

  Manapság már egyre tudatosabban tervezzük meg életünket, igyekszünk átvenni az irányítást testünk, egészségünk és minden egyes pillanat, esemény felett. A technológia és az orvostudomány fejlődése tökéletesen lehetővé is teszi ezt, elvégre a folyamatos innovációnak köszönhetően juthatunk hozzá az egyre korszerűbb vizsgálatokhoz, szűrésekhez, és az egyes problémák megoldásaihoz egyaránt.

 • 2022.09.01 Mit tegyünk az egészséges ízületekért és porcokért?

  Először is felejtsük el a fájdalomcsillapítókat és kezdjünk el végre normálisan mozogni hozzá. Ez ugyanis az alapja az ízületek és a csontok helyes működésének. Na, de hogyan tegyük?

 • 2022.08.31 Idősebb korban is sportoljon!

  40-50 éves kor felett sem kell lemondani a remek fizikai kondícióról, a könnyedebb tréningekről és a komoly edzésről sem. Ebben az életkorban azonban előtérbe kell, hogy kerüljön a sportártalmak kezelése és megelőzése, a biztonság.

 • 2022.08.30 Hogyan hozzuk rendbe bőrünket, hajunkat és körmünket?

  Mintha a nyári napfény kiszívta volna a haj életerejét, ami miatt a haj szálkássá, töredezetté vált. Hasonlóképpen, a bőr is száraz, szinte hámlik, sőt a körmök is töredezhetnek. Milyen szerek segíthetnek a „nyári károk” korrigálásában?

 • 2022.08.26 Mit tehetünk a mérgekkel szemben?

  A háztartási vegyszerek, ízfokozók, színezékek, élelmiszer adalékok, fogamzásgátlók és a GMO korában májunk fokozott terhelésnek van kitéve és ezek az anyagok a hormonháztartásunkat is negatívan befolyásolják.

 • 2022.08.24 Ha többféle étel is kimarad az étrendből

  Van, aki eszik húst, és van, aki nem. Van, aki iszik tejet, van, aki nem. Mindenki maga dönt róla. Kerüljön bármi is a tányérra, arra ügyelni kell(ene), hogy a mikrotápanyagok bevitele kiegyensúlyozott legyen. Vagyis, lehetőség szerint mindenféle ásványi anyag, vitamin és nyomelem legyen jelen kellő mennyiségben az ételeinkben és a szervezetünkben.

 • 2022.08.19 Kukoricaliszt, a gluténmentes alternatíva

  Azok számára, akik gluténérzékenységben szenvednek, minden egyes nap egy igazi kihívás, főleg az új étrend kialakításának elején. Mit ehetünk és mit nem, könnyű elveszni a különféle tápanyagok sűrűjében. Kókuszliszt, hajdinaliszt, rizsliszt, mandulaliszt, batátaliszt, nyílgyökérliszt – csak hogy néhányat említsünk a sok lehetőség közül. És persze a kukoricaliszt, ami talán a leginkább ismert alternatíva hazánkban, hiszen a kukoricadarát és a kukoricalisztet régóta használja a magyar gasztronómia is. De vajon miért jó választás?