Női Tükör

Előző Következő

Itt a tavasz, megújul a természet, és megújulunk mi is. Az évszakok változása nagy átalakulásokat hozhat saját magunk számára is, hiszen ilyenkor ...

 • 2021.01.28 Tippek az anyagcsere fokozására

  Ahogy korosodunk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. Fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.

 • 2021.01.27 A vérszegénység meglepő tünetei

  Fáradtság, sápadt bőr és gyakori betegségek – a vérszegénység ismert tünetei. Az anémia felismerése azonban nem minden esetben ennyire egyértelmű. A Trombózis- és Hematológiai Központ orvosát kérdeztük, hogy milyen panaszok jelezhetik még a problémát.

 • 2021.01.25 Lehangoltság az óévben, fogadalmak az új évre

  Sokan élik meg az ősz beköszöntével érkező és a téllel együtt erősödő negatív hangulatváltozást. Kimerültség, fásultság, kedvetlenség lesz úrrá az emberen. Hogyan lehetünk úrrá ezen a szezonális lehangoltságon?

 • 2021.01.25 Lehangolt és energiaszegény?

  Az új év kezdete nem minden esetben jár optimizmussal és energiától szétrobbanó elevenséggel. Sokak számára a téli depresszió, a kedvetlenség, az energiaszegénység, kimerültség nehézkessé teszi az új év indítását. Mit lehet tenni, hogy optimistább, vidámabb, energiadúsabb legyen a szervezet 2021 elején?

 • 2021.01.25 Pokorny Lia: Nem mindig élem meg a kalandot

  A népszerű színésznő számára mindig fontos volt, hogy hallassa a hangját a számára fontos témákban. Nem csupán odafigyel, de igyekszik példát is mutatni. A környezetvédelem és a fenntarthatóság lényegéről beszélgettünk.

 • 2021.01.24 Sikeres a koronavírusos kismama műtüdőkezelése

  Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

 • 2021.01.22 Nem voltam beteg, mégis rekedt a hangom

  A légúti betegségekkel járó rekedtséget már jól ismerjük, ez rendszerint egy-két hét alatt elmúlik. Mit jelezhet, ha korábbi megbetegedés nélkül is sokszor bereked a hangunk? Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter összefoglalta a lehetséges kiváltó okokat.

 • 2021.01.22 Mi okozhatja a reggeli orrdugulást?

  Az éjszaka folyamán kialakuló orrdugulásnak több oka is lehet. Ha nincs egyéb, náthára, légúti betegségre utaló tünetünk, akkor tartós panaszok esetén mindenképp érdemes utánajárni, mi áll a hátterében.

 • 2021.01.22 Okok, amelyek elszínezhetik a vizeletet

  A vizelet színe általában egységes sárga, amely azonban az átlátszótól a barnásig számtalan árnyalatra válthat. Az Urológiai Központ orvosa azokat az okokat vette sorra, amelyek elszínezhetik a vizeletet.

 • 2021.01.21 A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását

  Jobb eredményeket mutattak a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában azok a résztvevők, akik előtte kakaóflavonoidokat fogyasztottak - derült ki az Illinois-i Egyetem honlapján megjelent kutatásból.