Női Tükör

Előző Következő

Ősszel kicsit fokozottabban ügyelnünk kell az immunrendszerünk megerősítésére, hiszen ezekben a hónapokban már egyre rövidebb ideig süt a nap ...

Hirdetés
 • 2020.10.21 Mindkét influenza elleni védőoltás biztonságos

  Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

 • 2020.10.21 Fűszernövények a konyhában

  Szeretné friss fűszerekkel ízesíteni ételeit? Akkor ne habozzon, készítse el saját házi fűszerkertjét!

 • 2020.10.20 Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez

  (Promóció) Azt már a gyerekek is tudják, hogy koronavírus terjedése ellen rendszeresen fertőtlenítésre van szükség, de nem mindegy, mivel és hogyan. Megmutatjuk azt a hét szabályt, amit érdemes betartani.

 • 2020.10.20 A konyhában készült grillhusi még egészségesebb

  Az egyik leghangulatosabb szabadtéri program a közös grillezés. Amíg csak tart a kellemes idő, sütögethetünk kinn, de akkor sem kell lefújni a tervezett baráti, családi találkozót, ha a változékony őszben hirtelen lehűlne az idő. Grillezzünk minőségi magyar Gallicoop pulykahússal a konyhában!

 • 2020.10.20 Gabriela Spanic édesanyját gyászolja

  Gabriela Spanic édesanyja egy ideje már küzdött a rákkal. A színésznő Magyarországra történő útját megelőzően Norma asszony kemoterápiás kezelést kapott. Úgy tűnt, a terápia sikeres volt, mert ezt követően egyértelműen jobban érezte magát, s a leletei is javultak. Néhány nappal a halálát megelőzően azonban hirtelen romlásnak indult az állapota, s a szombati show napján már lehetett tudni, nem kerülhető el a tragédia.

 • 2020.10.19 Mellrák és világjárvány: két krízishelyzet

  A daganatos megbetegedés - mint például a mellrák - többszöri krízishelyzeteket generál a beteg életében: akár a páciens mindennapijainak a részét is képezheti a vizsgálatok, kezelések miatti distresszt - negatív stressz - vagy a kiújulástól való félelem. A páciensek a mindennapok során többféle eszközzel próbáljak ezt az állapotot enyhíteni, ezek közül fontos szerepe van a társas kapcsolatoknak, s a rendszeres orvos-beteg találkozásoknak is.

 • 2020.10.17 Időben érdemes elkezdeni a vitaminpótlást

  Iskola-és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel, csöpögő orral és rossz közérzettel. Ha egész évben egészségesen és változatosan étkezünk, akkor a szervezetünk időben felkészül a változó időjárásra és az ilyenkor elszaporodó vírusokra és bacilusokra.

 • 2020.10.17 Plusz kilók és alvászavar

  Az alvászavarok bizonyos típusai összefüggést mutatnak a túlsúllyal – és ez az összefüggés oda-vissza kapcsolatot jelent.

 • 2020.10.16 Bőrrákra utaló tünetek

  A „rákmegelőző állapot” kifejezést meglehetősen ijesztő, ám „csupán” annyit jelent, hogy a bőr erősen károsodott a napsugárzás vagy a szoláriumozás miatt. Dr. Rózsa Annamária, az Anyajegyszűrő Központ bőrgyógyásza szerint ebben a fázisban még sokat lehet tenni a bőrrák megelőzéséért, de ehhez szükséges a rendszeres bőrgyógyászati szűrés.

 • 2020.10.15 5 tévhit a cukorbetegségről

  Egyre több embernél diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséget, ennek ellenére több tévhit is kering az állapottal kapcsolatban a köztudatban. Dr. Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa a leggyakoribbakat szedte össze.