Női Tükör

Előző Következő

Február vége az évszakhoz képest meleget hozott, így a barátnők elhatározták, hogy kirándulni mennek. Borika nagy hír bejelentésére készül ...

Hirdetés
 • 2020.02.22 A vegetáriánus nők könnyebben lesznek meddők?

  A szervezet egyensúlyának fenntartása a tökéletes működés miatt kiemelten fontos. Sajnos, ha az elcsúszás megtörténik, akkor a helyreállítás sem olyan egyszerű. Ennek megfelelően kiemelten fontos, hogy az ember odafigyeljen arra, miket is eszik, és főleg milyen mennyiségben, hiszen ezzel a családalapítást, az egészséget és még az alakot is kockáztatja. A vegetáriánusok pedig egy szempontból még veszélyeztetettebbek, mint a húsfogyasztó társadalom.

 • 2020.02.22 5 tipp az anyagcsere fokozására

  Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.

 • 2020.02.21 Anyai örömök akár idős korban is?

  Idős nőstényegerek reprodukciós képességét sikerült visszaállítaniuk egy kísérletben ausztrál tudósoknak.

 • 2020.02.21 Így hat az egészségünkre, ha a lakásban szárítjuk a ruhát

  Otthonunk páratartalmát számos tényező befolyásolhatja, például a kinti hőmérséklet, a nyílászáróink anyaga, hogy milyen gyakran szellőztetünk, vagy hogy mennyire fűtünk. Felnőttek számára az ideális relatív páratartalom a lakásban 40-60 százalék között van, a gyerekszobában pedig 60-70 százalékos páratartalom ajánlott.

 • 2020.02.20 Ismét vény nélkül kapható az Algopyrin

  Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte, hogy mostantól recept nélkül is elérhető legyen a patikákban az Algopyrin. A tabletta az egyik legkedveltebb hazai fájdalom- és lázcsillapító.

 • 2020.02.20 Farsangi ételek - receptekkel

  A hagyomány szerint minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés. A mulatságokat a böjtöt megelőző időszakban tartják, úgy vélték, hogy a nagy lakomák megkönnyítik az utána következő soványabb időszakot. Nem véletlen a jelenleg is reneszánszát élő torkos csütörtök hagyománya, amikor még utoljára jól lehetett lakni sült húsokkal, édességgel. A farsangi főételek gyakran tartalmaznak alkoholt, ettől lesznek ünnepiek.Eredeti változatában a részeges csirke sok vajjal és szalonnával készül, tepsiben‒ ez a verzió jóval barátságosabb azoknak, akik odafigyelnek a kalóriabevitelre.

 • 2020.02.20 Alacsony energiatartalmú farsangi finomságok

  Minden fogyni akaró rémálma, ha ünnep közeleg, hiszen hatalmas akaraterő kell ahhoz, hogy a rengeteg finomságból egyáltalán ne, vagy csak mértékkel fogyasszunk. Épp ezért jobban járunk, ha a kedvenc fogásainkat eleve szénhidrát- és zsírszegény változatban készítjük el!

 • 2020.02.19 Gyakori kérdések a nőgyógyászati rendelőben

  A nőgyógyászati rendelőket számtalan típusú probléma miatt keresik fel a nők, mégis vannak olyan tünetek, illetve kérdések, melyek igen sokszor elhangzanak. A leggyakrabban előfordulókat dr.Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza osztotta meg.

 • 2020.02.18 Csókbetegségek

  A csókolózás csökkenti a stresszt, megnyugtat, oxitocint termel. Csókolózni jó, ám jó tudni azt, hogy meg is betegedhetünk tőle, tehát nem mindegy, kinek kínáljuk oda az ajkainkat!

 • 2020.02.14 Megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz

  Brazil és amerikai kutatók megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz.