Mit tehetünk a mérgekkel szemben?

Mit tehetünk a mérgekkel szemben?

A háztartási vegyszerek, ízfokozók, színezékek, élelmiszer adalékok, fogamzásgátlók és a GMO korában májunk fokozott terhelésnek van kitéve és ezek az anyagok a hormonháztartásunkat is negatívan befolyásolják.

A tartósan fennálló, - elégtelen, nem megfelelő méregtelenítés szinte az összes krónikus betegség kockázatát jelentősen megnövelheti(cukorbetegség, rosszindulatú daganatok, stb..) Szerencsékre azonban, májunk egyedülálló módon képes megújulni, regenerálódni. Ennek megtámogatása érdekében, célszerű májunkat "tehermentesíteni" és a regenerációját, felépülését akár étrend-kiegészítőkkel is megtámogatni. A májregeneráló étrend-kiegészítők éllovasa kétségtelenül a máriatövis kivonat.

Mit tehetünk a mérgekkel szemben?


Nézzünk meg erről a nagyszerű gyógynövényről, néhány kapcsolatos kutatási eredményt.

-A máriatövis támogatja a máj működését, ugyanis jelentősen fokozza az ún. 2-es fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét, amely szervezetünk egyik legfontosabb antioxidánsa.

A glutation semlegesíti és hatástalanítja a gyógyszerek, különféle vegyi anyagok kártékony hatását.

-A máriatövisnek köszönhetően az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre.

-A máriatövis segíti a májbetegségek: a vírusos májgyulladás és a májzsugor kiegészítő kezelését.

-Nagy szolgálatára lehet az alkoholisták vagy az alkoholos májkárosodásból felépülők májának, hiszen a máj által termelt glutationt az alkohol mind felemészti.

-Betegeknél csökkentheti a kemoterápiás kezelés következtében bekövetkező májkárosodás lehetőségét, sőt a felépülést is gyorsíthatja azáltal, hogy segíti a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kiürülését.

-A máriatövis jótékony hatású az endometriosis (a női meddőség egyik oka) kiegészítő kezelésében is, mert segíti a májban az ösztrogén lebontását.

-A máriatövis serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását ezáltal potenciálisan alkalmas az epekő kialakulása elleni védekezésben.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek