Női Tükör

Előző Következő

A szervezet vashiányából adódó káros élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja (november 26.) kezdeményezés.

Hirdetés
 • 2020.09.10 Túl sok a penészgomba többféle hennafestékben

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt fogyasztóvédelmi ellenőrzés során csaknem hatvan szépségápolási cikk esett át laborvizsgálaton, miközben minden egyéb termék megfelelt az előírásoknak, nyolc hennafesték a mikrobiológiai tisztaság szempontjából megbukott, ezek forgalmazását megtiltották - közölte a tárca.

 • 2020.09.09 Különbözik a férfiak és a nők cirkadián ritmusa

  Különbözik a férfiak és a nők cirkadián ritmusa egy friss kutatás szerint. A Pennsylvaniai Egyetem két kutatója, Sean Anderson és Garret FitzGerald a Science című tudományos lapban mutatta be eredményeit. 

 • 2020.09.09 Erős csontokat szeretnék! Mit tehetek érte?

  Úgy gondoltam, hogy a kalcium szedésével biztosan jót teszek a csontjaimnak és az egészségemnek. Nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy ennél bonyolultabb a helyzet. (Promóció)

 • 2020.09.08 Horror áron mérik a szezon slágereit

  Több termék is rettenetesen megdrágult egyetlen év alatt Magyarországon: a KSH által vizsgált 94 termék ára összességében 5,2 százalékot nőtt tavaly augusztushoz képest. Az alma például most duplaannyiba kerül, mint egy éve ilyenkor, de a narancs és a citrom ára is az egekbe lőtt. Ha 2018 hasonló időszakát nézzük, akkor még sötétebb a kép: csupán négy termék van a listán, ami most érezhetően kevesebbe kerül, mint akkor. Ellenben több mint 20 tétel 20 százalék feletti drágulást produkált két év leforgása alatt.

 • 2020.09.07 Így éljük túl a parlagfűszezont

  A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) figyelmeztetése szerint augusztusban megkezdődött a parlagfűszezon, amely – a korábbi évek tapasztalatai alapján – egészen októberig eltarthat. Komoly problémáról van szó, hiszen Magyarországon akár mintegy 2,5 millióan is szenvedhetnek parlagfűallergiában – számukra gyűjtöttük össze, hogy a gyógyszeres kezelés helyett vagy mellett hogyan tehetik élhetőbbé az előttünk álló heteket.

 • 2020.09.04 Melyik dresszinget válasszam?

  Most aztán bővelkedünk a friss alapanyagokban, a zöldsaláta, az uborka, a paradicsom és a friss zöldhagyma mind-mind megtalálható a boltok polcain. De sajnos egy hét után még a kedvenc salátánkat is képesek vagyunk megunni, ilyenkor jól jön, ha van néhány ötletünk, hogyan turbózhatjuk fel. Íme, az ezersziget öntet!

 • 2020.09.03 Parlagfű allergia? Mit tegyek?

  Hazánkban továbbra is vezető allergén a parlagfű, évről-évre egyre több a beteg, allergia gyerekeknél és felnőttkorban is jelentkezhet. Dr. Balogh Katalin allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tegyen, aki ebben az évben először gyanítja, hogy a tünetei hátterében allergia lehet.

 • 2020.09.01 Előzzük meg a terhességnél kialakuló striákat!

  Talán nincs is olyan kismama, aki ne kenné a pocakját krémekkel és olajokkal, hogy elkerülje a striák megjelenését. Ez pedig vagy sikerül, vagy nem. Ebből is látszik, hogy a folyamat bonyolultabb annál, hogy csak krémekkel meg lehetne oldani. A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos van a ratkotunde.hu segítségére.

 • 2020.08.31 Minden sérülésre - Gondoskodás

  Az ősszel együtt megérkezett a kirándulások, túrázások ideje is. Nincs is szebb az őszi erdei tájnál, a színek és illatok kavalkádjánál, főként, ha barátainkkal, családunkkal élvezhetjük mindezt. Sajnos azonban történhetnek véletlen balesetek, ezért fontos, hogy mindig bizonyosodjunk meg indulás előtt, hogy táskánkba található-e megfelelő kötszer. Előfordulhat, hogy egy korábbi horzsolás, sérülés, vágás vagy vízhólyag okoz kellemetlenséget, ami nehezíti számunkra, hogy a kirándulásban örömünket leljük.

 • 2020.08.30 Megmarad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége

  A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon - közölte Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere szombaton.