Női Tükör

Előző Következő

Építsük be a szezonális, hazai zöldségeket és gyümölcsöket az étrendünkbe, mert ezek segítenek erősíteni immunrendszerünket, hogy ellenállóbak ...

 • 2022.11.23 Mi állhat a gyakori arcüreggyulladás hátterében?

  Ha az arcüreggyulladás időről-időre kiújul, akkor a fertőzések mellett más lehetséges kiváltó tényezőket is figyelembe kell venni. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gégeközpont orvosa összefoglalta, hogy milyen gyakori betegségek állhatnak a visszatérő arcüreggyulladás hátterében.

 • 2022.11.22 Ez lehet a tartós megoldás kiújuló orrpolip ellen?

  Az orrpolip makacs probléma, sokan szenvednek a tüneteitől és sajnos sok esetben a gyógyszeres vagy műtéti kezelés sem hoz jelentős javulást. Kutatások szerint a biológiai terápia tartós megoldást jelenthet az érintettek számára, még a műtét után kiújuló orrpolip esetén is. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ főorvosa elmondta, hogy mit érdemes tudni erről a kezelésről.

 • 2022.11.18 A december a deréktáji fájdalmak főszezonja

  A karácsonyi ünnepkör közeledtével gyakrabban cipekedünk, az utazások miatt több időt töltünk ülőhelyzetben és kevesebb idő jut a sportolásra is, ami miatt tömegeknél jelentkezik deréktáji vagy nyakfájdalom. Szentiványi Rita gyógytornász-manuálterapeuta arról beszélt, a hideg sem tesz jót az ízületeknek, ezért érdemes rétegesen öltözködni, de az első komolyabb havazás szinte mindenkinél kivált valamilyen panaszt a hólapátolás következtében. A szakember szerint minél hamarabb kezdjük el a terápiát, annál gyorsabb lehet a regeneráció, így ha már megtörtént a baj, forduljunk mielőbb gyógytornászhoz.

 • 2022.11.18 Gyúrj rá a karácsonyi étkezésre: 3 tipp az ünnepekre

  Az ünnepek, különösen a karácsony egyik legjobb része a családi összejövetelek, ebédek és vacsorák, és persze a végtelen evés. Ezeket az ünnepi étkezéseket nem is érdemes kihagyni, hiszen ki tudna ellenállni egy finom húslevesnek, töltött káposztának vagy a frissen kisült mézeskalácsnak? Íme 3 tipp, hogy karácsony előtt és után egy kis odafigyeléssel és megfelelő étrend kialakításával hogyan engedhetjük meg magunknak a “bűnözést” - szakértő tippjeivel.

 • 2022.11.17 Bírj a véreddel!

  Húsmentes étrend? Vegán életmód? Pörgős hétköznapok? Fáradtság? Itt az ideje törődni a vörösvérsejtekkel! A vér szállítja ugyanis a fontos tápanyagokat és az oxigént a testben a sejtekhez és a szervekhez. A vörösvérsejt képződést érdemes támogatni a speciális étrendet követőknek, különösen, ha ez stresszes időszakkal is társul. Előfordulhat ugyanis, hogy ilyenkor nem jut hozzá minden fontos tápanyaghoz a szervezetünk.

 • 2022.11.16 Ruhákkal a nők önbecsüléséért és önbizalmukért

  Pszichológiai előadással egybekötött divatbemutatón láthatta először a közönség két magyar márka, a Pomme Verde és a Hellobaby új kollekcióit. Corata Mónika és Fischer Móni tervezők a női önbizalomért szeretnének tenni a nem csak a testnek, hanem léleknek is szóló új ruhadarabjaikkal. Madár Barabási Tímea pszichológus, arról beszélt, hogy a nők magabiztosságának és önbizalmának erősítésében milyen fontos szerepe van az öltözködésnek is.

 • 2022.11.15 Egyes táplálékok jók az egészségünknek?

  Régebben sok táplálékot kiáltottak ki bűnösnek, aztán megcáfolták ezeket az állításokat és napjainkban az derül ki róluk, hogy nem is olyan ártalmasak az egészségre nézve. Ami azt jelenti, hogy bátran fogyaszthatjuk ezeket a táplálékokat, persze mint mindent, ezeket is csak mértékkel. Hiszen akármit is eszünk, de ha tartjuk a mértéket és emellett rendszeresen mozgunk és felhagyunk minden káros szenvedélyünkkel, akkor elmondhatjuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy lefogyjunk és hogy elkerüljenek bennünket a különféle betegségek.

 • 2022.11.14 Közérthetően a mellrákról és a szűrés fontosságáról

  Az idejében felfedezett korai stádiumú mellrák az esetek döntő többségében jó eséllyel, eredményesen gyógyítható lehet.1-3,5,6 Magyarországon nagyságrendileg évente 2100-2200 emlőrákos beteg hal meg (Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, a két nemnél együttesen 2010 és 2019 közötti időszakban).2 A statisztikák alapján hazánkban több európai országhoz hasonlóan alacsony az emlőszűrő programban a résztvevők aránya (az Eurostat 2018-as adatai alapján az 50 és 69 év közötti nők körében vizsgálva).8 A Pfizer hisz abban, hogy ezen a helyzeten lehet és kell is változtatni, és ennek az egyik legfontosabb eszköze a felvilágosítás. A Szűrés Most címen elindított weboldalnak ez a fő célkitűzése.

 • 2022.11.11 Jogunk van az erőszakmentes élethez!

  Világszerte hatalmas méreteket ölt a nők elleni erőszak! Az Európai Unió területén a 15 éves kor feletti nők harmada vált fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává élete során, és hetente mintegy 50 nő veszti életét családon belüli erőszak következtében.

 • 2022.11.10 Jó nekünk a gluténmentes táplálkozás?

  Napjainkban sokat lehet hallani a gluténmentes táplálkozásról. Egyesek kényszerűségből térnek át erre az étkezési formára, hiszen emésztési zavarokkal kell megküzdeniük, amennyiben glutént fogyasztanak, viszont nagyon sokan saját elhatározásuk miatt iktatják ki az étrendjükből a glutént. Orvosi vélemények szerint erre nincs ugyan semmi szükség, de talán mégis csak van valami értelme elhagyni az étrendből a glutént, merthogy számos előnye van az egészségre nézve. Lássuk is, melyek ezek!