Női Tükör

Előző Következő

Az arthritis psoriartica a pikkelysömör nevű betegség ízületi gyulladással járó formája. Dr. Borbola Kinga bőrgyógyász-kozmetológus, klinikai ...

 • 2023.06.27 A természetes barnulást fokozó béta-karotin

  A béta-karotin kifejezést sokan hallhatták. Legtöbben a sárgarépával kapcsolják össze, azonban más, főleg narancsszínű táplálékokban is megtalálható.

 • 2023.06.26 Így keressünk rá a betegségünkre

  A hajhullástól a gyomorfájdalmakon át a tyúkszemig minden betegséget az interneten szeretnének diagnosztizálni a magyarok, a keresőkben talált javaslatok viszont rendkívül szerteágazóak és sok esetben indokolatlanul riasztóak. Szesztay Péter, a BP Digital SEO ügynökség ügyvezetője elmondta, a lakosságnak körültekintőnek kell lennie azzal kapcsolatban, hogy hol informálódik, miközben a magánegészségügyi szolgáltatók számára hatalmas potenciált jelent a keresőoptimalizálás, hogy edukálja a betegeket és kiszolgálja a pácienseket.

 • 2023.06.26 Önnek is kényelmetlen a műfogsora? Protézisrögzítés a megoldás!

  Vigyázzon! Sok gondja lehet, ha túl sokáig vár a nem megfelelően elkészített vagy már régi műfogsor cseréjével, rögzítésével! Az instabil, rendszeresen kieső műfogsor szinte használhatatlan.

 • 2023.06.15 Szabó Zsófi fogyása, egészségügyi problémái

  Megtörte a csendet Szabó Zsófi, aki néhány éve még őszintén beszélt követőinek az egészségügyi problémáiról, fogyásáról vagy éppen a futás iránti elköteleződéséről. Az utóbbi években viszont ritkán szólal meg, tudatosan kerüli a nyilvánosságot, most mégis kivételt tett.

 • 2023.06.15 Sminkelési tanácsok strandolóknak

  Sokan a strandon is ragaszkodunk a sminkhez, ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy nem minden kozmetikum bírja a napot és a vizet, ráadásul a bőrnek sem mindegy, mi kerül rá. A legfontosabb a napfényvédelem, és ezután következnek a külsőségek. A pirosító és a púder például biztosan felesleges – állítja a szakértő, aki most napozáshoz, fürdőzéshez ad hasznos szépségápolási tanácsokat.

 • 2023.06.14 Szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!

  A bőr fényvédelme, a nappali fényvédő krémek használata az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kap, népszerű szépségápolási trenddé vált a közösségi médiában. Nem szabad azonban megfeledkeznünk szemünk biztonságáról sem, hiszen a napfény komolyan károsíthatja annak rétegeit. Eláruljuk, milyen a jó napszemüveg és mi alapján érdemes választani.

 • 2023.06.14 Megoldások a napsugárzás káros hatásai ellen

  Egyre többet süt a nap, egyre kevesebb ruha van rajtunk, több időt töltünk a szabadban, azonban ilyenkor is érdemes odafigyelni a megfelelő bőrápolásra. Ahogy beköszönt a nyár, fontos, hogy a bőrünk és hajunk védelmet kapjon a napsugárzás és a nyári környezeti hatások ellen. A hagyományos napvédő krémek mellett számos természetes alapanyag és natúrkozmetikum áll rendelkezésünkre a bőr védelmére. Az egyik ilyen elengedhetetlen segítség a kollagén.

 • 2023.06.13 Hogyan hat a szervezetre a rossz alvás?

  Sokan úgy gondolják, négy-öt óra alvás elég éjszakánként, holott felnőtteknél 7-8 óra jó minőségű éjszakai alvás lenne szükséges, gyerekeknél és serdülőknél még ennél is több. A nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás ugyanis nem csak nappali tüneteket okoz, de számos betegség rizikóját is növeli.

 • 2023.06.12 Divatból ételérzékenyek a magyarok?

  Minden harmadik honfitársunk követ valamilyen speciális – azaz például vegetáriánus, tejmentes – étrendet, és a nagy többség egyre inkább tisztában van azzal, hogy az érintettek nem divatból, hanem egészségügyi okokból választják a glutén- vagy laktózmentes ételeket.

 • 2023.06.10 A meleggel erősödhetnek az allergiások tünetei

  A csapadékos időszaknak köszönhetően jelentősen csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása június első felében, de a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, azonban a következő napokban helyenként a nagyon magas szintet is elérheti - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).