Női Tükör

Előző Következő

Vajon hány kisgyerek álmodik arról, hogy majd ha felnő, rákos lesz? Bizton állíthatjuk, hogy egy sem. 
Ennek ellenére a rákos diagnózis sajnos ...

Hirdetés
 • 2019.09.25 Rántott camembert szőlőmártással - Egészségséf

  Itt van az ősz, a szüret ideje. A szőlő nagyon jó kiegészítője a Camembert sajtnak. Általában a friss sajtot fogyasztjuk szőlővel. Rántott Camembert esetében az áfonya mártás az ismert. Most használjuk ki a friss szőlő adta lehetőséget, variáljuk meg egy kicsit, és a rántott sajt mellé készítsünk egy szőlőmártást.

 • 2019.09.24 Csetvei Krisztina: “Én nem iszom a bort, hanem kóstolom”

  Magyarországon súlyos probléma az alkoholizmus, emiatt nagyon fontos beszélni a kulturált alkoholfogyasztásról. Remek apropó erre a szeptemberi szüret! Emiatt kerestük fel Csetvei Krisztinát, aki borász, és szakmájában több szempontból is kakukktojás. Egyrészt nő, másrészt első generációs borász, harmadrészt karrierváltó, negyedrészt vidéken újrakezdő. A mesés móri szőlőbirtokán látogattuk meg, ez lett ugyanis választott hazája neki és borainak is.

 • 2019.09.21 Jaj, ne, hüvelyfertőzés! De melyik?

  Tünetellenőrző ábránk segítségével megállapítható, hogy melyik hüvelyfertőzéssel állunk szemben, így a nőgyógyászunkhoz már megalapozott, előzetes információval fordulhatunk.

 • 2019.09.21 Mennyit hízzon a kismama terhesség alatt?

  A fejlett nyugati országokban a nők közel fele kisebb-nagyobb súlyfelesleggel vág neki a terhességnek, és a kilenc hónap alatt szinte minden második nő többet hízik, mint amennyi orvosi szempontból elfogadható.

 • 2019.09.20 Gyors fogások őszi estékre

  Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt a szigorúbban, menetrend szerint tervezett hétköznapok, de a csodás, színes szeptemberi termények is, mint a szőlő, szilva, körte, batáta, padlizsán, cukkini, sütőtök. Úgyhogy főzzünk belőlük valamit gyorsan, mielőtt mindenki asztalhoz ér a hosszú nap végén!

 • 2019.09.19 Sütőtökös burgonyapüré - Egészségséfünk receptje

  A sütőtököt rengeteg módon variálhatjuk. Készíthetünk belőle süteményt, előételt, főételt vagy akár köretet is. Vannak bizonyos húsételek, mint például a sült kacsamell vagy comb, a gyümölcsös pulykamell, sültek, amikhez kifejezetten édeskés köret illik. Ennek elkészítéséhez tökéletes a sütőtök.

 • 2019.09.18 Így lehet gyors a felépülés a szülés után

  A várandósság és a szülés extrém terhelésnek teszi ki a női testet. Mégis, ez az egyik legnagyobb vágya a nőknek. Ezt követi a másik: minél gyorsabban szeretnék visszaszerezni alakjukat és bőrük szépségét a szülés után. Ehhez azonban több dolog is kell. A témában Ratkó Tünde szülésznő van a segítségünkre.

 • 2019.09.16 Mitől is függsz, amikor állandón a mobilodat nyomkodod?

  Nem a készüléktől! Hanem valami egészsn mástól. És ez így már nem is tűnik annyira rossznak, bár azért kezelésre szorul.

 • 2019.09.13 Herkentyűzzünk bátran!

  A tengerparti nyaralásokon elkerülhetetlenül felbukkannak a tenger gyümölcsei, azaz a sós víz különös élőlényei, melyeket arrafelé előszeretettel fogyasztanak - mi szárazföldi népek viszont kevésbé ismerünk. Egy próbát mindenképp megérnek, és ha bejön az ízük, néha itthon is beemelhetjük őket a menübe.

 • 2019.09.12 Mitől szédülünk?

  Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása, és forgó jellegű egyensúlyvesztést tapasztalunk, akkor Dr. Miltényi Csilla, a Duna Medical Center fül-orr-gégész szakorvosa szerint már komolyan kell foglalkozni a jelenséggel.