Női Tükör

Előző Következő

Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges ...

 • 2022.02.15 A PHOENIX Magyarország gyógyszeradománnyal segít

  A PHOENIX magyarországi cégcsoport a kialakult helyzetben kötelességének érzi, hogy támogassa az ukrán lakosságot és a menekülteket.

 • 2022.02.14 Nem is olyan ritka

  Magyarországon mintegy 800 ezer, Európában körülbelül 30 millió, világszerte pedig 300 millió ember él valamilyen ritka betegséggel. Minden olyan betegség ritkának számít, amely több mint 2000 emberből csak egyet érint, mint például az ismertebbek közül a cisztás fibriózis, a Rett-szindróma vagy éppen az SMA (spinális muszkuláris atrófia). A Ritka Betegségek Európai Szervezete, az EURORDIS szerint a korai diagnózis kulcsfontosságú ahhoz, hogy ezek a betegek is jobb életminőségben élhessenek, még úgy is, hogy egyelőre csupán a betegségek hat százaléka esetében létezik olyan kezelés, amellyel a kiváltó ok megszüntethető. Mivel ezen betegségek 80 százaléka genetikai eredetű, a sejt- és génterápiás eljárások hozhatják meg az igazi áttörést.

 • 2022.02.11 A D-vitamin pótlás új formája

  Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a napi szintű vitaminbevitelre és immunrendszerünk támogatására. A D-vitamin a szteránvázas hormonok közé sorolandó, fontossága az emberi szervezet számára vitathatatlan. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.02.11 Játék! Nyerjen speciális gyógygomba-keveréket

  A Távol-Keleten évezredek óta alkalmazza a gyógygombákat immunerősítésre a népi orvoslás. Megfigyelték, hogy egyes fajtáinak fogyasztása, nemcsak a legyengült immunrendszer működését állítja helyre, hanem a megelőzésben is segítségünkre lehet. Hatásuk gyors, alapos és kíméletes, nem jelent felesleges megterhelést a szervezet számára. Az immunerősítésre szánt gyógygombákat magukban, ételek alapanyagaként, kivonat vagy őrlemény formájában egyaránt fogyaszthatjuk.

 • 2022.02.11 Kibékíthetetlen ellentét az oltottak és oltatlanok között

  Bizonytalanság jellemzi az emberek életét lassan két éve, mióta a koronavírus világszintű járvánnyá nőtte ki magát. Rémült és türelmetlen várakozás járta át az embereket, hogy legyen valami megoldás a helyzetre. Lett. Jöttek az oltások, velük pedig az újabb kételyek: ,,oltatni vagy nem oltatni”? Milyen egyszerű kérdés, mégis barátságokat, családokat zilál szét az erre adott válasz. Jelen írás célja kifejezetten az, hogy az ellenségeskedés lehetséges lélektani magyarázatába nyújtson bepillantást, nem az oltás beadatása mellett vagy elleni érvelés.

 • 2022.02.10 Étlapok üzeneteire többen választanak növényi ételt

  Az éttermek étlapjaira írt egyszerű, rövid üzenetek hatására kétszer olyan gyakran választanak a vendégek hús helyett növényi alapú fogást egy új kutatás szerint.

 • 2022.02.10 Egy banánféle lehet az új szuperélelmiszer

  A tudósok szerint az enset, egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer, és életmentő választ adhat az éghajlatváltozásra is - írta a BBC News.

 • 2022.02.09 Életmódváltásra törekedjünk, ne fogyókúrázzunk!

  Fogyás akkor indulhat be a szervezetben, ha nagyobb az energiafelhasználás, mint az élelmiszerekkel elfogyasztott energiamennyiség.

 • 2022.02.09 Jelentősen javítja az egészséget a pilátesz

  A pilátesz gyakorlása jelentősen javítja a fiatal, elhízott nők szív- és érrendszeri egészségét egy új kutatás szerint.

 • 2022.02.08 Hajhullás COVID-19 fertőzés után

  Hónapokkal a koronavírus-fertőzésből történő felépülést követően sokan tapasztalnak intenzív hajhullást. Ennek lehetséges okairól dr. Brezán Edina bőrgyógyász és kozmetológus szakorvost kérdeztük.