Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2020.03.25 A családtámogatásokról szóló új rendeletek

  Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő, a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

 • 2020.03.24 Új műtéti módszer a tüdő- és szívátültetésekhez

  A tüdő- és szívátültetések száma megnégyszereződhet egy "újraélesztő" gépnek köszönhetően, amit egy úttörő műtéti eljárásban használnak Nagy-Britanniában - számolt be róla a BBC hírportálja.

 • 2020.03.24 Az érzelmi intelligencia segít átvészelni a karantént

  Még nagyon az elején járunk a koronavírus miatt kialakult, a legtöbbek számára teljesen új helyzetnek. A megelőzés érdekében a diákságnak otthoni távoktatásra, a munkavállalók nagy részének pedig home office-ra kellett átállnia. Az új élethelyzetben is a legfontosabb a tudatosság, az odafigyelés, az empátia és a türelem.

 • 2020.03.24 A helyi önkormányzatok segítsége

  Védőmaszkok beszerzéséről intézkednek több városban, hogy elláthassák a helybélieket, van, ahol szállodákat ajánlanak fel a házi karanténba vonulóknak. Több önkormányzat igyekszik segíteni a rászorulóknak segélyalapok létrehozásával, bérlakások lakbérének átmeneti elengedésével, tartós élelmiszerekkel, tisztítószerekkel, illetve a szociális támogatások igénylésének megkönnyítésével.

 • 2020.03.23 Születni kell a boldogságra?

  A boldogság szó jelentése, jelentéstartalma nem egyértelmű. Az egyik legnehezebben meghatározható érzelem, amiről csak az a biztos, hogy pozitív.De vajon mindenkinek ugyanazt jelenti?

 • 2020.03.23 A gondolataink is hizlalnak

  Azt a tényt, hogy a testünkön cipelt plusz kilóknak köze van valamihez, aminek nincs mérhető súlya, köze van a lelkünkhöz, sokáig nem tűnt valószínűnek. Ám sokan például a rosszkedvük miatt nyúlnak a csokoládéhoz – ezek szerint tulajdonképpen a gondolatok hizlalnak!

 • 2020.03.20 Étkezési kisokos járvány idejére

  A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a lakosság számára a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.

 • 2020.03.19 „Pimaszság lenne még többre vágyakoznom!”

  Ungár Anikó, a bűvészkirálynő- hihetetlennek tűnik, de - betöltötte a hetvenet.Mégis éppen úgy ragyog, mint régen. Fiatalsága ugyanúgy ámulatba ejtő, mint bűvésztrükkjei. Utóbbiakat nem árulta el nekünk sem, de kiteregette a lapjait az anyasággal,barátsággal, a gyorsuló világgal kapcsolatban.

 • 2020.03.19 Három finom és kímélő étel

  Az immunrendszerünk helyes működésének 80 százalékáért a bélrendszer felelős. Így nem nehéz belátni, hogy alapvető fontosságú a bélrendszer egészsége, valamint a bélflórát befolyásoló, élettanilag jó és rossz bélbaktériumok aránya. Amikor túlzottan elszaporodnak a rossz bélbaktériumok, akkor az immunrendszer is meggyengül.

 • 2020.03.18 Az ibuprofen nem súlyosbítja a COVID-19 tüneteit

  Az EMA tudatában van a közösségi médiában megjelent híreknek, amelyek szerint a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID), például az ibuprofen, súlyosbíthatják a koronavírus betegség (COVID-19) tüneteit.