Női Tükör

Előző Következő

Február vége az évszakhoz képest meleget hozott, így a barátnők elhatározták, hogy kirándulni mennek. Borika nagy hír bejelentésére készül ...

Hirdetés
 • 2019.11.22 Gyerek mellett sportolni? Lehetséges!

  „Én biztosan nem sportolok, utálok futni, ügyetlen vagyok a labdához, már a suliban is igyekeztem elbliccelni a testnevelés órát!” Sokan vannak, vagyunk olyanok, akik ebből a hozzáállásból válnak aktívan, a gyerekkel együtt sportoló családapává vagy családanyává. De hogyan?

 • 2019.11.21 Ez történik a testeddel miután abbahagytad a cigizést

  Magyarországon minden órában 3 ember hal meg a dohányzás következményeként, naponta 77, évente pedig 28 ezer olyan embert veszítünk el, akinek a halála összefüggésbe hozható ezzel a káros szenvedéllyel. Az emiatt kialakuló, krónikus betegségek is óriási terhet jelentenek nemcsak a családoknak, de az egészségügyi ellátó rendszernek is. A Magyar Kardiológusok Társasága a Füstmentes Világnapon figyelmeztet a káros szenvedély hatásaira, mert a cigaretta nemcsak a tüdőnket károsítja, hanem a szívünket is - és kihat az egész szervezetünkre!

 • 2019.11.19 Tudod, mi az a zsigeri zsír? Neked mennyi van?

  A zsigeri zsírt sajnos nem könnyű sem megtalálni, vagy megszabadulni tőle, hiszen sem a mérleg, sem a BMI-nk nem mutatja ki, hogy mennyi zsírt tárolunk a hasizom alatt, a belső szerveink között. A mérésre és az egészséges arányok visszaállítására is vannak hatékonyabb módszerek, mint a cukormegvonás és sok millió felülés elvégzése, ezekről beszél Dr. Bajnok Éva, a Duna Medical Center obezitológusa.

 • 2019.11.19 Szervezetünk sokoldalú építőkockája

  Erős csontok, rugalmas ízületek, ragyogó́ bőr. Hogy mi a közös bennük? A szilícium, aminek hiányában mindegyikről le kellene mondanunk. Ideje, hogy jobban is megismerkedjünk ezzel a nélkülözhetetlen nyomelemmel!

 • 2019.11.18 15 percenként esünk áldozatul a szuperbaktériumoknak

  Az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) friss jelentése alapján évente 2,8 millió ember fertőződik meg, és durván 35 ezer ember meg is hal az Egyesült Államokban a legkeményebb anitibiotikumoknak is ellenálló szuperbaktériumok miatt - írja az Index a CNN-re hivatkozva.

 • 2019.11.15 Ízkombinációk és receptek pulykára

  A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a tartalmas ételeket. Meleg levesekkel és zöldségekkel kombinált pulykahússal azonban nem csak jóllakunk, de nyáron megszerzett alakunkat is megtarthatjuk. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya megmutatja a legnépszerűbb kombinációkat.

 • 2019.11.13 Carbonara szószos tortellini - Egészségséfünk receptje

  Ismét az olasz konyhát veszem kicsit elő. Amíg fontos volt, hogy minél hamarabb készen legyen az ebéd, gyakran nyúltam a porból elkészíthető szószokhoz. Amikor a kisfiam megszületett, és már velünk együtt evett, egyre inkább előtérbe került, hogy mindet, amit lehet, én készítsek el. Így került sor a saját készítésű carbonara szószra, ami egyébként nem vesz több időt igénybe, mintha porból készíteném. Azóta nagy kedvenc, mindenféle tésztával szoktam készíteni. Most a tortellinit választottam.

 • 2019.11.13 Csendes gyilkos - Iyen az élet endometriózissal

  Dr. Jekkel Gabriella írt egy könyvet erről a rejtélyes, sok-sok nő életét megkeserítő betegségről. A történet személyes és szívbemarkoló. Egy nő útját követi végig egészen kislány korától, és mutatja be, min kell átmennie egy endometriózisban szenvedő nőnek. Gondoljunk erre, amikor csak legyintünk egy fájdalmas menstruáció hallatán...

 • 2019.11.11 Mi a teniszezők hangos nyögéseinek oka?

  A nézők többsége talán úgy gondolja, a teniszezők hangos nyögdécselésének oka a fárasztó erőkifejtés, de valójában más lehet a háttérben - írja a mindenamihallas.hu.

 • 2019.11.07 Veszélyes a gyors fogyás! A csőgyomor megoldás?

  A hízásnak lehetnek endokrinológiai okai, tehát mirigyek megváltozott működése miatt is növekedhet a súlyunk, de állhat a háttérben pszichológiai, lelki probléma is, és természetesen az egészségtelen, mozgáshiányos életvitel és a túlevés is gyakori tényező.