Női Tükör

Előző Következő

Pszichológiai előadással egybekötött divatbemutatón láthatta először a közönség két magyar márka, a Pomme Verde és a Hellobaby új kollekcióit.

 • 2022.06.20 Külön figyelmet igényelnek a lábak cukorbetegség esetén

  Bár a meleg, a napsütés, a sok-sok szabad levegőn töltött program miatt az emberek hangulata is jobb, ám a cukorbetegeknek fontos, hogy –amellett, hogy ők is élvezik a napsugarakat-, külön figyelmet fordítsanak ekkor a lábaiknak, mivel a nyári hónapokban nagyobb eséllyel lépnek fel problémák. Hogy mikre érdemes ügyelniük a diabétesszel küzdőknek, arra dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa hívta fel a figyelmet.

 • 2022.06.17 Barotrauma: a nyári fülfájás egyik oka

  Búvárkodás, repülés is kiválthatja, a barotrauma ezért főként a nyári hónapokban okoz panaszt. Tüneteiről és kezeléséről dr. AugusztinoviczMonika fül-orr-gégész, allergológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát érdeztük.

 • 2022.06.16 Az aromaterápia és az illóolajok egészségügyi előnyei

  Az aromaterápia során illóolajokat használunk, amelyek segítenek a relaxáció fokozásában és a mentális éberség kialakításában. A különböző illóolajok jó hatással vannak a hangulatra és még a viselkedésre is. Nagyon sokféle illóolajat kipróbálhatunk, mivel mindegyiknek más-más hatása van az egészségre és az egyéb problémákra.

 • 2022.06.15 Így bírja ki a nyarat, ha változókorba lépett

  A nyári hőség sokak számára nagy megterhelést jelent, főleg akkor, ha valaki belépett a változókorba. Ekkor a kánikulától függetlenül olyan kellemetlen tünetek gyötrik az illetőt, mint az izzadás, hőhullámok, ingerlékenység, alvászavar. Ezeket sajnos csak súlyosbítja, hamagasra kúszik a hőmérő higanyszála. Hogy miként lehet elviselni a nyári kánikulát klimax idején, arra dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza adott hasznos tanácsokat.

 • 2022.06.14 Szelén-jód a pajzsmirigybetegeknek

  A szelén a jód mellett igen fontos szerepet tölt be a pajzsmirigy megfelelő működése szempontjából, így hiánya gyakran a szerv alulműködését okozza. Hogy milyen pozitív hatásai vannak a szelénnek, és hogy milyen dózisban és ideig érdemes alkalmazni, arról dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosnőjét kérdeztük.

 • 2022.06.13 UV-sugárzás, legyengült immunrendszer?

  A daganatos megbetegedések mindig multifaktoriálisak, vagyis több tényező hozzájárul a kialakulásukhoz, amelyek közül nem mindegyikre lehetünk hatással. A melanoma rizikófaktorai közül néhányat azonban befolyásolhatunk.

 • 2022.06.10 Ajakherpesz: aki egyszer a szájára vette...

  Az evésben, ivásban és beszédben is zavaró herpeszes hólyagocskák gyakori nem kívánatos vendégek. Rossz hír, hogy a várva várt napsugárzás, egy jóízűen elfogyasztott ebéd vagy egy csók következménye is lehet az ajakherpesz.

 • 2022.06.08 Nőgyógyászati rákszűrések változókorban

  A menopauza után a hormonális változások és alapból az idősebb életkor következtében megnő a rosszindulatú daganatok esélye. Dr. Hetényi Gábort, a Nőgyógyászati Központ klimax specialistáját a változókor és a rák közti összefüggésekről kérdeztük.

 • 2022.06.08 Amikor kicsúszik a kezünkből az irányítás

  A kiégés nem egyszerűen ,,kétoldali munkaundor” vagy végtelen kimerültség. A szimpla stressztől is különbözik, ugyanis a stresszes ember még el tudja képzelni, hogy ha kordában tartja a dolgokat, akkor jól érezheti magát. A kiégett személy erre már képtelen. Üresség és motiváció nélküliség jellemzi, aki a pozitív változásokban már nem hisz.

 • 2022.06.03 Jéghideg vagy forró hűsítők

  Nincs is jobb kikapcsolódás nyáron, mint egy kellemes italt kortyolva ülni egy teraszon vagy a vízparton. Miért ne lehetne ez az ital egy tea? Jeges vagy forró, ízesített vagy natúr, szertartásosan vagy futtában kortyolva? Teázásra fel, nyáron is! (Hirdetés)