Női Tükör

Előző Következő

Ősszel kicsit fokozottabban ügyelnünk kell az immunrendszerünk megerősítésére, hiszen ezekben a hónapokban már egyre rövidebb ideig süt a nap ...

Hirdetés
 • 2020.11.02 A légszennyezés súlyosan egészségkárosító

  A WHO kutatása alapján évente 4,2 millió haláleset írható a légszennyezés számlájára. Ennek fő okozója a levegőben lévő, szálló por (PM10), ózon (O3) és nitrogén-dioxid (NO2). Amennyiben a por felszívódik a tüdőben, gyulladásos folyamatot indíthat el, melynek egyik következménye az asztmás és a szív- érrendszeri megbetegedések számának növekedése.

 • 2020.10.29 A reggeli sport csökkenti a rák kockázatát

  Korábbi kutatások is kimutatták már, hogy a rendszeres fizikai aktivitás kimutathatóan csökkenti a rák kialakulásának rizikóját. Az azonban eddig nem volt világos, hogy vajon a napszak ebben szerepet játszik-e.

 • 2020.10.29 A HPV elleni oltás hatékonyan előzi meg a méhnyakrákot

  A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltásban részesült nőknél jelentősen kisebb a méhnyakrák kockázata, ez a pozitív hatás kimondottan akkor érvényesül, ha a nőket fiatal korban oltják be - állapították meg a stockholmi Karolinska Intézet tudósai az eddigi legnagyobb népességszintű kutatásukban.

 • 2020.10.28 A második hullám: a járvány hatása az egészségre

  A jelenlegi világjárvány következtében emberek százmilliói kényszerülnek arra, hogy változtassanak életükön. A távmunka, kijárási korlátozások, karantén és kórházi izoláció egyaránt megváltozott ingerhelyzetet teremtenek. Módosulnak a napi rutinok, monotonná válhatnak a hétköznapok, és még az érzékszerveinket is kevesebb új inger éri.

 • 2020.10.27 Klimax és teherbeesés? Lehetséges!

  A klimax sokak számára egyet jelent a terméketlenséggel, így úgy gondolják, ekkor már nincs is szükség fogamzásgátlásra. Pedig a menopauza hosszú évek alatt megy végbe, és amíg nem áll le teljesen a peteérés, addig teherbe is lehet esni. arról kérdeztük, vajon mely típusú fogamzásgátló módszerek a legideálisabbak az érettebb korosztálynak.

 • 2020.10.26 Előzzük meg a komoly szembetegségeket!

  Úszkáló homályok, fényfelvillanás, látásban bekövetkező változások. Csak néhány tünet, melynek hátterében sürgős ellátást igénylő elváltozás állhat. A szemészeti betegségek megelőzése érdekében elengedhetetlen a rendszeres szűrővizsgálat, mely szakorvosi ellátást igényel. Dr. Molnár Szilvia szemorvos tanácsait a szemüveget, kontaktlencsét viselőknek, de a panaszmentes éleslátóknak is érdemes megfontolni.

 • 2020.10.25 Tilos élelmiszerek ízületi gyulladás esetén

  Ha valaki ízületi gyulladással él, tudnia kell, hogy az orvosi kezelésen túl a táplálkozásával is befolyásolhatja az állapotát. Bizonyos élelmiszertípusokat érdemes elkerülniük az érintetteknek.

 • 2020.10.25 Mikor beszélhetünk kóros hajhullásról?

  Tusolás után a lefolyóba összegyűlő vagy a fésülködés utáni, maroknyi hajszál mennyisége néha kétségbeesésre adhat okot. Gyakori probléma lehet ez tavasszal, és most az őszi időszakban is. De mikor jön el az a pont, amikor már érdemes orvos segítségét kérni? A probléma gyakori: minden tizedik nő kóros hajhullásban szenved.

 • 2020.10.24 Fontos az alapbetegségek karbantartása

  A több éve meglévő krónikus betegségek karbantartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

 • 2020.10.22 Bővülnek az okosélelmiszerek

  Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. az okosélelmiszerek fagyasztott verzióinak gyártására - közölte a cégcsoport vezérigazgatója.