Női Tükör

Előző Következő

Az okostelefonunk vált az otthonunkká a University College London (UCL) antropológusai szerint. \"Emberi csigákként otthonunkat a zsebünkben hordjuk\" ...

 • 2021.04.20 Gerinctörés-diagnosztikai platform jön létre

  Mesterséges intelligencia alapú, automatizált gerinctörés-diagnosztikai platformot fejleszt ki és létrehozza a Gerincsérültek Nemzeti Regiszterét Magyarországon a Semmelweis Egyetem részvételével a Neumann Medical Kft. vezette konzorcium, több mint 950 millió forint uniós támogatásból.

 • 2021.04.19 A melanóma elkerülhető!

  Aki régóta nem vett részt szűrésen, ne halogassa a vizsgálatot, mert a későn felismert melanoma akár távoli daganatáttétek kockázatával is járhat. Az Anyajegyszűrő Központ szakértőit kérdeztük a szűrés fontosságáról, a tünetekről és a vizsgálatokról.

 • 2021.04.19 Változtatni kell ember és a természet viszonyán

  A koronavírus-járvány is azt mutatja, hogy sürgősen és gyökeresen változtatni kell a természethez fűződő "viszonyunkon" - jelentette ki Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a HuPCC alelnöke hétfőn az első országos interdiszciplináris éghajlatváltozási tudományos konferencia sajtótájékoztatóján.

 • 2021.04.16 A saját gyártású oltásokkal elérhető a kollektív immunitás

  Thierry Breton, a belső piacért felelős európai uniós biztos megerősítette, hogy az Európai Unió nyárra elérheti a koronavírus-elleni kollektív immunitást a területén gyártott oltóanyag-mennyiségnek köszönhetően. Az uniós oltási stratégiáért is felelős francia politikus azt is jelezte, hogy a beoltottságot igazoló közös uniós egészségügyi igazolás kiváltása nem lesz kötelező.

 • 2021.04.16 Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám

  Idén, immár tizenegyedik alkalommal kerülnek megrendezésre a nagy sikerű Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám pályázatok.

 • 2021.04.16 Egészségügyi csaló weboldalak

  Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

 • 2021.04.15 Lényeges kérdések az allergia kezeléséről

  Már tart a pollenszezon, ezért allergiás panaszaikkal egyre többen fordulnak orvoshoz. A Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével a betegek által legtöbbször feltett kérdéseket válaszoljuk meg.

 • 2021.04.15 Képes összezsugorítani és visszanöveszteni az agyát

  Egy Indiában honos hangyafaj egyes dolgozói képesek összezsugorítani az agyukat és felduzzasztani a petefészküket, hogy királynőjük halála esetén biztosítsák a kolónia túlélését, és ha valamilyen okból ez az "álkirálynői" státuszuk megszűnik, belső szerveik visszaalakulnak eredeti állapotukba - állapították meg a kutatók.

 • 2021.04.13 A Covid-19 betegek újabb kórházi kezelésre szorulnak

  A Covid-19 betegséggel brit kórházakban kezeltek mintegy egyharmada további kórházi kezelésre szorult hazaengedése után négy hónapon belül és minden nyolcadik beteg meghalt ugyanezen időszakban a British Medical Journal című orvostudományi folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

 • 2021.04.12 Fogyókúrát támogató szerek a patikából

  Tévhitekben ringatja magát az, aki azt hiszi, hogy egy-két doboz fogyókúrás pirula beszedésével a plusz kilók maguktól „leolvadnak” róla. A patikákban kapható fogyókúrát támogató készítmények az egészséges diéta és a testmozgás mellett, nem pedig azok helyett kecsegtetnek azzal a lehetőséggel, hogy sikerül pár kilóval többet leadni.