Női Tükör

Előző Következő

Az orrpolip makacs probléma, sokan szenvednek a tüneteitől és sajnos sok esetben a gyógyszeres vagy műtéti kezelés sem hoz jelentős javulást.

 • 2022.09.21 Szőlő: a szív és a szem egészsége

  A szőlőt évezredek óta használják mint egy természetes gyógyszert az egyes kultúrákban. A gyümölcsben több mint ezer olyan vegyület található, melyeknek nagy szerepe van az egészségünk megőrzésében. A szőlő egy nagyszerű káliumforrás. Ez egy olyan ásványi anyag, amelynek nagy szerepe van a folyadékegyensúly szabályozásában, de hozzájárul a magas vérnyomás stabilizálásához, illetve a szívbetegség és a stroke kockázatainak csökkentéséhez is.

 • 2022.09.20 Erzsébet királynő hosszú életének titkai

  Közel egy évszázadot megélni nem kis teljesítmény. Elizabeth Alexandra Mary Windsor, vagyis II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, 96 éves korában hunyt el, így az angol történelem leghosszabb ideig uralkodójának számít. Vajon minek köszönhette, hogy ilyen szép kort megélt úgy, hogy sokáig jó egészségnek örvendett?

 • 2022.09.20 Testileg és lelkileg is készüljön az őszre

  Az ősz mindig is a változást jelképezte. Vége a nyárnak, újra elindulnak a dolgos hétköznapok, a testünk és a lelkünk fokozott terhelésnek van kitéve, miközben a nyálkás, hideg időnek köszönhetően a náthás megbetegedések sem kímélik az embert.

 • 2022.09.19 Ősszel is a szabadba!

  Bár egyre hidegebbek a nappalok, még érdemes kihasználni a tél előtti időszakot. Az aktív nyár után még ne zárkózzunk be a lakásba, továbbra is sportoljunk, mozogjunk, tartsuk karban erőnlétünket. Az alábbi tanácsok a testsúlycsökkentést is segítik!

 • 2022.09.16 Bronchitis: ha a köhögés nem múlik

  A megfázásnak néha hörghurut (bronchitis) a következménye. Ilyenkor fontos, hogy tudjuk mire számíthatunk, mikor lehet komolyabb probléma, és érdemes-e hívni az orvost egy kis köhögés miatt.

 • 2022.09.15 Sztárok mutatják meg, hogy a sport mindenkié

  Sérült fiatalokkal tekertek együtt a sztárok egy integrált mozgásóra keretében, hogy felhívják a figyelmet a kis adományok fontosságára. A jó ügyért többek között Kovács Patrícia, Gelencsér Timi és Ember Márk is edzőruhát húzott.

 • 2022.09.14 Ismeri a csicsókát?

  Vannak, aki még soha életükben nem hallottak róla, mások hallomásból ismerik, de nem kóstolták, és vannak igazi rajongói is ennek az igazán különleges zöldségfélének. Nem könnyű hozzájutni, de ha mégis sikerül, érdemes kipróbálni, hiszen remekül feldobja a kissé unalmassá vált étkezéseket. De mi is ez a vicces nevű növény?

 • 2022.09.13 Természet az otthonunkban

  Vajon mi szükséges ahhoz, hogy a több fronton helytálló nők kiegyensúlyozottak legyenek? Erről is kérdeztük Polgári Erikát, a NaturComfort Kft. tulajdonosát, aki szerint egy biztos: énidő mindenképpen kell hozzá.

 • 2022.09.12 Divatos és kényelmes az őszi - téli szezonban? Nézd meg a női mellényeket!

  Amikor lassan vége a nyárnak és kint a hőmérséklet egyre hűvösebb, ez épp egy ideális pillanat, hogy gondoljunk egy picit a melegebb ruházatra, amit a közeli jövőben betölti a te szekrényedet. Hogyan készítsük fel a szekrényt az őszre? Mit válasszunk, hogy ne fázzunk, kényelmesen és stílusosan érezzük magunkat egyaránt? Megsúgjuk!

 • 2022.09.09 Aloe vera: jó a bőrre és a vércukorszintre

  Az Aloe verát sokan ismerik. Egyesek csak a lakás egyik dekorációs elemének tartják, pedig ez a gyógynövény ennél sokkal többet tud. Nyáron is számíthatunk rá, ha nem törődtünk a fényvédelemmel és a szabályokkal és sok időt tartózkodtunk a napon, hiszen ez a gyógynövény remekül bánik el a napégés okozta negatív következményekkel. Legalábbis nagyon jól hűti a testet, ha leégtünk a napon. Ezen felül az Aloe vera nevű gyógynövényre sok más esetben is bátran hagyatkozhatunk. Mutatjuk is, melyek ezek.