Narancsos-csokis muffin - Egészségséfünk receptje
A muffin minden formáját, fajtáját nagyon szeretem. Egyszer még egy sajtosat is kipróbáltam, azon még egy kicsit dolgozni kell. Ez a csokis, kandírozott viszont szinte tökéletes. Igaz, kicsit időigényesebb, de megéri ráfordítani az időt.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 15 dkg puha margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- ½ csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2,5 kakaópor
- 5 dkg kandírozott narancs
- 5 dkg főző csokoládé nagy lyukú reszelőn lereszelve
Először robotgéppel kikeverjük a margarint és a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat. A száraz anyagokat (lisztet, kakaót, sütőport) elkeverjük, lassan a margarinos masszához keverjük szintén robotgéppel. Végül beletesszük a narancsot, de ezt már csak egy kanállal forgatjuk bele. 12 papírral bélelt formába szétosztjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt csokoládéval. Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük. Fontos, hogy a formában hűljön ki.
Tipp! A kandírozott narancs mellé nagyon finom a kandírozott gyömbér is, ha be tudjuk szerezni. Ha még ennél is finomabbat szeretnénk, akkor egy egész tábla csokit reszeljünk le, a felét keverjük a tésztához, a másik felével szórjuk meg.
Jó tudni! Ez a változat nem cukorbetegeknek vagy diétázóknak való. Azonban egy kis idő ráfordítással és tapasztalattal, meg tudjuk találni a módját, hogy ők is fogyaszthassák. A lisztet lehet keverni szénhidrát csökkentettel, nyírfacukorból is van már porcukor.
Tápérték: (100 g)
|
Rama |
Porcukor |
Tej (1,5 %-os) |
Kakaó |
Fehérliszt |
Tojás |
Energia |
630 kcal |
389 kcal |
40 kcal |
201 kcal |
370 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
0 g |
0 g |
3 g |
22,5 g |
12,3 g |
12,6 g |
Zsír |
70 g |
0 g |
1,5 g |
10,5 g |
1,3 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
0 g |
99,9 g |
4,7 g |
9,9 g |
76,3 g |
1,8 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

