Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2022.08.04 A nyár kedvence: a dinnye

  Nyáron, amikor odakint tombol a kánikula, nagyon jólesik a zamatos, lédús görögdinnyéből falatozni. Mindamellett, hogy egy nagyon ízletes gyümölcsről van szó, még nagyon egészséges, és ezerféle módon fel lehet használni nemcsak a konyhában, hanem a szépségápolás során is.

 • 2022.08.03 Tipikus nyaralási betegségek. Megelőzhetők, kezelhetők?

  A nyaralást mindenki felhőtlenül vidámnak tervezi, ennek ellenére gyakori, hogy felhők sötétítik el a pihenésnek szánt napok egét. Már az odautazás alatt felléphet a hányással járó utazási betegség, megérkezéskor alvászavarok alakulhatnak ki, és nem kizárt, hogy még hasmenés is jelentkezik nem kívánatos „vendégként”. Miként védhetők ki, és hogyan kezelhetők ezek a kellemetlenségek?

 • 2022.08.01 Min bukhat el egy párkapcsolat?

  Választott partnerünk idő előtti elvesztésétől már nem az ismeretlen betegségek, a hosszan elnyúló és globális háborúk vagy a 21. századi szemmel nézve tragikus higiénés körülmények miatt kell tartanunk. Manapság könnyű szerrel elérhetjük a matuzsálemi kort, ezért párkapcsolataink is hosszabbak. Vajon ezért jelent kihívást életben tartani a szerelmet? Egyáltalán korunkban mi jelenthet veszélyt a kapcsolatokra?

 • 2022.07.28 Világsztárok magyar bőrgyógyásza

  Mi a közös Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, vagy Julia Roberts és Brad Pitt között? Egy magyar kozmetológus, dr. László Ernő, aki a világ első sztárbőrgyógyászaként elképesztő sikereket ért el Hollywoodban, hazánkban mégis kevesen ismerik. A szépség angyalaként becézett csodadoktor 125 éve született, akinek luxuskategóriás kozmetikumai mind a mai napig világszerte népszerűek a nők és férfiak körében egyaránt.

 • 2022.07.27 Itt a nyár, itt a hipoglikémia

  A hipoglikémia - azaz a „hipózás”- gyakori állapot a cukorbetegek körében, főleg azoknál, akik inzulint használnak. Az alacsony vércukorszint bármikor felléphet, de a nyári időszakban sűrűbben fordul elő, mert a hőség miatt felgyorsul az anyagcsere és ez elősegíti a vércukorszint csökkenését.

 • 2022.07.27 Nyáron is előfordulhat felfázás?

  A felfázást a szó jelentése miatt sokan a hideggel, a téllel azonosítják, holott ha a betegség valódi megnevezését, a hólyaghurutot vagy a húgyúti fertőzést használjuk, beláthatjuk, hogy nem csak a hidegben lehet „felfázni”.

 • 2022.07.26 Így lehet kezelni a húgyúti fertőzést

  Aki az úgynevezett felfázást a nagy strandolások után tapasztalta, könnyen összekötheti a két eseményt, holott a felfázásnak – ami valójában húgyúti fertőzés – számos rizikófaktora van, a strandok meleg vizén kívül is. Dr. Rákász István, az Urológiai Központ szakorvosa a hajlamosító tényezőkre és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

 • 2022.07.25 Jógával és akupunktúrával a fejfájás ellen

  A fejfájás csillapítását sokan csakis gyógyszerrel képzelik el, pedig ez a legrosszabb, amit csak tehetünk, hiszen minél több alkalommal nyúlunk a gyógyszeres szekrénybe, a gyógyszerek annál kevésbé fognak hatni.

 • 2022.07.25 A szív szempontjából nincs egészséges kövérség

  Eddig néhány kutatás azt sugallta, hogy a metabolikus szindróma más elemeit nélkülöző elhízás akár még az egészséges kategóriába is sorolható, ez az elképzelés azonban megdőlni látszik. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa az összefüggéseket világítja meg.

 • 2022.07.22 A pikkelysömörrel járó ízületi gyulladás

  Az arthritispsoriatica a pikkelysömör ízületi gyulladással együtt járó formája, ami az esetek kb. 10-20 százalékában alakul ki. Dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza és dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőra tünetekről és a betegek szakszerű, empatikus ellátásáról beszélt.