Női Tükör

Előző Következő

Talán meglepően hangzik, de egy-két könnyen elérhető, otthon is alkalmazható módszerrel képesek vagyunk magunk eltávolítani a bőrön levő ...

 • 2024.03.09 Az egészséges bélflóra titka

  A bélflóra állapota azért fontos, mert komoly szerepet játszik például az immunrendszer működésében is, védi a szervezetet a különböző kórokozóktól. Nézzük, mit kell tudni róla, mik segítenek abban, hogy a bélflóra egészséges maradjon, és mik veszélyeztetik.

 • 2024.03.08 A közösségi média több órát vesz el az alvásból

  Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

 • 2024.03.07 Őrületbe kergeti a fülzúgás?

  Sokak életét keseríti meg a gyakran jelentkező, netán állandósult fülzúgás. Ilyenkor az érintett egy zavaró – folyamatos csengő, sistergő, sípoló, morajló, zümmögő, kattogó, zúgó, dübörgő - alaphangot hall, mely akkor a legzavaróbb, amikor tökéletes csend veszi körül. Hogyan alakul ki ez a kellemetlen jelenség, és mit tehetünk ellene?

 • 2024.03.07 Szavazzon az Év Gyógyszerészére és a Kedvenc Patikámra!

  A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közreműködésével, 2011. óta minden évben meghirdeti e gyógyszerészeknek és patikáknak szóló díjakat.

 • 2024.03.05 Hangszalag polip: így előzhető meg a kiújulása

  A hangszalag polip műtéti úton megszüntethető, a beteg 4-5 napos hallgatás után elkezdhet újra beszélni. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy ha az elváltozást a helytelen hangképzés okozta, akkor a kiújulást csak a helyes beszédtechnika elsajátításával lehet megelőzni.

 • 2024.03.01 Együtt a nők egészségéért!

  A mellrák a nők körében a leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely minden évben milliókat érint világszerte. Bár a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel jelentősen hozzájárul a betegséggel járó kockázatok csökkentéséhez, sokan, tartva a folyamat esetleges kellemetlenségeitől, nem teszik meg a szükséges lépéseket.

 • 2024.03.01 Átfogó kutatás a mellrák ellen

  A magyar női lakosság körében az emlőrák a leggyakoribb rákos megbetegedés. Az idei nőnap apropóján az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület egy kérdőívet állított össze, aminek célja, hogy átfogó képet kapjanak a mellrákkal diagnosztizáltak betegútjáról, kezelési tapasztalatairól és életminőségéről a kezelés alatt és azután. A kérdőívre adott válaszokból szeretnék feltárni a főbb nehézségeket a betegség felismerésével elinduló folyamatban, hogy ezek alapján a döntéshozókkal közösen dolgozhassanak a rendszer jobbításán.

 • 2024.02.29 Tavaszi nagytakarítás az étrendedben is

  Végre jön a várva várt tavasz - langyosabb idő, több napsütés, egyre változatosabb kínálat a zöldségesnél. Ilyenkor érdemes nagytakarítani a lakásban is és elsődleges otthonunkban - a testünkben is! Nem véletlen, hogy a tavasz eleji időszakra esik a Húsvét előtti böjt is. Ilyenkor érdemes átgondolni, mi az amit jó lenne elhagyni az étrendből - vagy az életedből. Nem csak ételre kell gondolni, de akár rossz vagy egészségtelen szokásra is. Érdemes apránként bevezetni a változásokat az életébe - így nem lesz olyan megterhelő sem lelkileg - fokozatosan elengedni azt, ami nem válik hasznodra, de valamiért ragaszkodtál hozzá. Olvasd el tippjeinket, és változtass mindig egy kicsit. Ha egy dolog már beépült a hétköznapjaidba, jöhet a következő!

 • 2024.02.29 Mikor forduljunk szempanaszokkal allergológushoz?

  Hetek óta viszket, ég, könnyezik a szeme? A kellemetlen tüneteket nemcsak szemészeti betegségek, fertőzések okozhatják, hanem allergia is állhat a háttérben. Az évnek ebben az időszakában elsősorban a beltéri allergénekhez köthető a tünetek jelentkezése. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy mit tegyünk ilyen esetben.

 • 2024.02.27 Betegség miatt is kipirosodhat az arc

  Sokszor egyértelmű oka van annak, ha kipirulunk: zavarba jövünk, valami csípőset, forrót eszünk, esetleg a hidegből belépünk egy meleg szobába. Ugyanakkor dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza szerint betegség is okozhatja az arc pirosságát, amit a diagnózistól függően lehet kezelni.