Női Tükör

Előző Következő

Végre elérkezett az év legderűsebb időszaka, a nyár. Ilyenkor mindenki legszívesebben a vízparton vagy a szabadban tölti szabadidejét és sütkérezik ...

Hirdetés
 • 2019.10.10 A lélek hullámvasútján

  „Életünkben hangulati hullámok vannak, így hol fenn vagyunk egy-egy hullám tetején, hol lesüllyedünk a völgybe”- magyarázza a lelki betegségek, a depresszió okait orvos szakértőnk, dr. Kohári György. Írásából azt is megtudjuk, hogy mi a különbség a depresszió és az alvászavar között, de választ kapunk arra is, hogy örökölhetjük-e szüleinktől ezt az oly gyakori betegséget.

 • 2019.10.10 Narancsos-csokis muffin - Egészségséfünk receptje

  A muffin minden formáját, fajtáját nagyon szeretem. Egyszer még egy sajtosat is kipróbáltam, azon még egy kicsit dolgozni kell. Ez a csokis, kandírozott viszont szinte tökéletes. Igaz, kicsit időigényesebb, de megéri ráfordítani az időt.

 • 2019.10.10 Visszafordítottak egy autoimmun betegséget

  Őssejt transzplantációval sikerült amerikai kutatóknak visszafordítani a központi idegrendszer egy súlyos autoimmun betegségét, a neuromyelitis opticát (NMOSD), amely a betegek felénél vakságot okoz és elveszítik járóképességüket a kór diagnosztizálása utáni öt évben.

 • 2019.10.09 Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje

  Sokszor elrettent az iskolai büfék választéka. A sok édességről nem beszélek, annak alapból nem kellene ott lennie. Viszont sajnos, a szendvicsek sem olyan alapanyagokból készülnek, amiket jó szívvel adunk gyermekünknek. Ezért én mindenkinek azt javasolnám, hogy szánjunk rá egy kis időt, készítsük mi gyermekeink uzsonnáját. Ez főleg igaz a cukorbeteg vagy túlsúlyos gyermekek esetében.

 • 2019.10.09 Így tévesztik meg a cukorbetegeket

  Cukorbetegeket és hozzátartozóikat tévesztenek meg a Semmelweis Egyetem professzorának nevével.

 • 2019.10.08 Karfiolkrém - Egészségséfünk receptje

  Az őszi szezon a karfiol idejét is jelenti. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a zöldségünket, mert amellett, hogy nagyon egészséges, igen sokszínűen felhasználható. Hagyományosan a levest, krémlevest, morzsás karfiolt, rakott karfiolt ismerjük, de most jöjjön egy olyan változat, ami talán nem annyira elterjedt. Egy hétköznapi vacsorának rozskenyérrel, de akár vendégvárónak is más krémekkel együtt, tökéletes.

 • 2019.10.08 A cukormentes élet 5 előnye

  A cukor valójában önmagában nem ellenség – számos ételben természetes módon megtalálható, beleértve a tejet és a gyümölcsöt. Ám felesleges cukrot a táplálékkal szükségtelen a szervezetünkbe vinni. Mi történik, ha elhagyjuk?

 • 2019.10.07 A jó alvás tízparancsolata

  Oly egészségünk szempontjából fontos törvényeket foglal magába, melyek sajnos csak ritkán teljesülnek maradéktalanul.

 • 2019.10.04 Narancsos sütőtökkrémleves - Egészségséf

  Bár már írtam egy sütőtök krémleves receptet, ezt most azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit egzotikusabb ízeket.

 • 2019.10.04 Sztárok, akik legyőzték a mellrákot

  A híres embereket sem kímélik a betegségek. Így van ez a mellrákkal is, amivel szerencsére számos ismert nő sikeresen megküzdött, és fel is vállalták harcukat, sőt, legtöbbjük a mai napig szószólója a rák elleni küzdelemnek.