Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2022.08.16 A kész ételek megsózása évekkel kurtíthatja az életet

  Évekkel rövidítheti le az ember életét, ha rendszeresen megsózza az étkezésnél az elkészült ételt - ezt állapította meg egy félmillió középkorú brit részvételével készült tanulmány.

 • 2022.08.16 Gyűjtsünk csipkebogyót!

  Nincs jobb kirándulóidő az őszi kellemes hétvégéknél, amikor még van egy kis ereje a napnak, de az erdei avar már illatos, és az erdő telis-tele van gyűjtögetni való bogyókkal, termésekkel. A saját magunk által válogatott gyógynövények és termések talán még nagyobb varázserővel bírnak, így nem csak a családi program kedvéért érdemes belevágni egy erdőlátogató túrába. Sokan nem tudják, hogy pontosan mikor érdemes a csipkebogyót gyűjteni és utána mit lehet vele kezdeni.

 • 2022.08.15 Új módszer az elfogadható egészség mérésére

  Az állami egészségügyi döntéshozatalt segítheti a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatása, amely arra ad választ, hogy milyen egészségproblémákat tartanak elfogadhatónak az emberek különböző életkorokban.

 • 2022.08.12 Daganatos betegségek terápiájában segíthetnek

  Konzorcium keretében, közel 1,3 milliárd forintos támogatással készült el egy, a daganatos betegségek terápiájában segítséget nyújtó lézermikroszkóp prototípusa - közölte az egyik konzorciumi partnercég az MTI-vel.

 • 2022.08.12 A fiataloknak nem lenne szabad alkoholt inniuk

  Egy globális kutatás eredményei szerint a negyven év alattiaknak egyáltalán nem lenne szabad alkoholt inniuk, az idősebb felnőtteknek viszont egy kis mennyiség akár jót is tehet.

 • 2022.08.11 Többen halnak meg anorexiában, mint depresszióban

  A BioTechUSA női inspirációs versenye, a Lifestyle Day minden évben egy fontos egészségügyi problémára hívja fel a figyelmet, melyet a cégcsoport nemcsak adománnyal, de kiterjedt edukációs és figyelemfelhívó kampánnyal is támogat. Idén az evészavar került fókuszba. Ez egy súlyos, ugyanakkor kezelhető mentális betegség, amely kortól, nemtől, testalkattól függetlenül bárkit érinthet, gyakran hosszú évekig rejtetten.

 • 2022.08.10 Szavazzon Kedvenc Patikájára!

  A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - célkitűzéseiknek megfelelően immár 12. alkalommal pályázati felhívást tettek közzé a „Kedvenc Patikám” cím elnyerésére.

 • 2022.08.09 Módszerek, amelyekkel elkerülhetjük az Alzheimer-kórt

  Az Alzheimer-kór nem más, mint a demencia egyik típusa. Ez egy olyan degeneratív agyi állapot, amely nemcsak memóriavesztést, hanem a kognitív funkciók jelentős csökkenését okozza, és végezetül az agyi funkciók már egyáltalán nem megfelelően és nem rendeltetésszerűen működnek. A kutatási eredmények azonban arra mutatnak rá, hogy ezek a degeneratív elváltozások elkerülhetők, és ily módon akár az Alzheimer-kór kialakulását is megelőzhetjük. Mutatjuk is, mi szükséges ehhez.

 • 2022.08.08 A vízi torna előnyei

  A vízi torna során a vízben testsúlyunk kb. 90%-al csökken, így csupán 10%-nyi terhelés marad az ízületeken elosztva. Ez nagyon hasznos például ízületi kopásos megbetegedések esetében, mint amilyen a csípő- és térd artrózis, vagy a gerinc degeneratív betegségei. Így a vízben való mozgással az ízületek könnyedén átmozgathatóak, az izmok erősíthetőek, a terhelésből adódó fájdalom csökkenthető. Ezáltal megfelelő terápia lehet a különböző mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációra, reumatológiai betegségekre.

 • 2022.08.08 Lila virág a lila foltok kezelésére

  A fekete nadálytő évelő, lágyszárú növény, amely leggyakrabban nedves területeken, ártereken fordul elő. Egyik elnevezése is erre utal: kedveli azokat a helyeket, ahol a nadály, vagyis a pióca is él. A fokozott gyógyszeripari igény miatt termesztik is. (Hirdetés)