Női Tükör

Előző Következő

Csak egy egyéjszakás kaland volt a buli és az alkohol mámorában? Testi kapcsolat védekezés nélkül? A szexuális úton terjedő megbetegedések ...

 • 2021.01.05 Az ómega-3 zsírsavak új generációja: a krill olaj

  A krill, azaz a világítórák a világ minden óceánjában megtalálható, és bár a tápláléklánc alján áll, az egyik fő táplálékforrása a nagytestű tengeri élőlényeknek is. Miután klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy magas ómega-3 zsírsavtartalmuk miatt különböző egészségügyi problémákra is jótékony hatással vannak, ezért egyre népszerűbb az étrend-kiegészítők körében.

 • 2021.01.04 Fűszerek a finom ízekért és a jó emésztésért

  Szép számmal találunk olyan gyógynövényeket, amelyeket élelmiszerként vagy fűszerként is használunk. A legtöbb fűszernövény nemcsak kellemes ízt kölcsönöz az ételeinknek, de azok emésztését is megkönnyíti. Ha a növények rokonsági kapcsolataiból indulunk ki, akkor a legtöbb konyhában két növénycsalád tagjai fognak dominálni: az ernyősvirágzatúak és az ajakosvirágúak családjába tartozó fűszereket szinte minden finom fogás elkészítéséhez felhasználjuk. Lássuk kik ők és milyen kedvező hatások várhatók tőlük.

 • 2021.01.01 A depresszió ellen is kiemelten fontos a D-vitamin

  A D-vitamin szerepe az utóbbi hónapokban erősen felértékelődött a koronavírus- járvány hatására. Ez annak köszönhető, hogy a D-vitaminnak igen nagy szerepe van az immunműködés megfelelő szinten tartásában. De azért itt nem áll meg a dolog, főleg akkor, ha kismamákról van szó.

 • 2020.12.29 Egy fehérje véd a Lyme-kórtól

  A Yale Egyetem kutatói felfedeztek egy fehérjét, amely segít megvédeni a gazdaszervezetet a kullancscsípés terjesztette fertőzéstől, a Lyme-kórtól; felfedezésük segíti a betegség diagnosztizálását és kezelését.

 • 2020.12.29 Kis fogyás is csökkentheti a cukorbetegséget

  Kisebb életmódváltoztatások, köztük két-három kilogrammnyi súlycsökkenés, a fizikai aktivitás növelése mintegy felére csökkentheti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát egy nagyszabású brit kutatás szerint.

 • 2020.12.28 A fülzsírból kimutatható egy stresszhormon szintje

  A kutatók szerint a módszer segítheti a depresszió vagy a stresszel összefüggő állapotok jobb diagnosztizálását és kezelését.

 • 2020.12.28 Szem alatti táskák? Tehetsz ellene!

  A szem a lélek tükre, cseng a fejünkben a jól ismert mondás, amely nemcsak tekintetünkre igaz, hiszen szemkörnyékünk is sok mindent elárulhat rólunk. A szemünk alatti karikák, elszíneződések és korai ráncok nem csupán genetikai adottságok lehetnek, életmódunk és szokásaink is nagyban befolyásolhatják kialakulásukat.

 • 2020.12.28 A négy legfontosabb fogadalom megtartása

  Újévkor hajlamosak vagyunk olyan fogadalmakat tenni, amelyekről előre sejtjük, hogy úgysem tartunk ki mellettük. A négy legfontosabb életmódbeli szabály betartásában van segítségünk, nincs szükség extrém vállalásokra.

 • 2020.12.27 Átalakultak a fogyasztási és költési szokások

  A harmincasok jelentős részének átalakultak a fogyasztási és költési szokásai a koronavírus hatására, legjellemzőbben a kiadásaikat igyekeztek visszafogni, de a pénzügyi tervezésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek, munkájuk elvesztésével ugyanis komoly veszélybe kerülne életszínvonaluk fenntartása. A generáció tudatosabban bánik a pénzével, és kifejezetten fontossá vált, hogy megtakarítással is rendelkezzen - derült ki az UniCredit Bank és a Scale Research friss kutatásából.

 • 2020.12.27 Babonák szilveszterkor és újév napjára

  Az Óév búcsúztatása már ősidők óta kiemelt figyelmet kap, babonák és hiedelmek egész sora kapcsolódik hozzá. Mindig zajosan, hangosan, lármát keltve búcsúztatták az emberek az évet, hogy elriasszák az ártó szellemeket, a gondokat és a bajokat. Csupa jó dolgot tettek ezen a napon, vidámsággal, bőséggel vették körül magukat, mert úgy tartották, hogy ez szerencsét és boldogságot hoz az új esztendőben. Megfogadták a dologtiltó hiedelmeket, és olyan ételeket tettek az asztalra, amelyek a hagyományok szerint gazdagságot hoznak az új esztendőben.