Női Tükör

Előző Következő

Az esős, párás időben sokan küzdenek a légszomj érzésével. Az időjárás mellett több oka is lehet, ha nem tudunk annyi levegőt belélegezni ...

Hirdetés
 • 2019.10.16 Sütőtök saláta - Egészségséfünk receptje

  Táplálkozástudományi szakértők azt szokták mondani, hogy minden nap legalább öt alkalommal együnk zöldséget, gyümölcsöt. Ez nagyon soknak tűnik, pedig nem kell mást tennünk, mint egyik étkezésre egy salátát beiktatni, délelőtt, délután gyümölcsöt enni, illetve a szendvicsünkbe, reggeli, vacsora mellé, egy kis zöldséget odacsempészni. Ennek ellenére nehéz lehet a változatosság, ezért most jöjjön egy új saláta recept.

 • 2019.10.16 Munka vagy családtag gondozása?

  Még mindig magyarok százezrei gondoznak rokonokat és betegeket, miközben egyre nagyobb a hiány a munkaerőpiacon. A nők foglalkoztatásában lehet a megoldás.

 • 2019.10.15 Házi kozmetikumok őszi termésekből

  Az ősz csodálatos gyümölcsökkel és termésekkel ajándékoz meg, melyekből isteni házi natúrkozmetikumokat készíthetünk. Varga-Darabos Andrea szappantündér, a Manna Natúrkozmetikum alapítója bemutat öt egyszerű receptet, melyek egészségesek, kényeztetők és – ha ez nem lenne elég – elkészítésük remek időtöltés hűvös őszi estékre.

 • 2019.10.14 Életmentésre, hétköznapi vészhelyzetekre készülhetünk fel

  Háztartási balesetekre, a hozzátartozóink gyors ellátására, de akár életmentésre, egészségügyi vészhelyzetek elhárítására is felkészülhetnek az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok következő rendezvényén. A november 9-i program mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 • 2019.10.11 Tepsis burgonya - Egészségséfünk receptje

  Nekünk, háziasszonyoknak, sokszor nemcsak azt kell kitalálni, hogy a húsból mit készítsünk, hanem azt is, hogy milyen köretet adjunk hozzá. Ha valóban változatosan akarunk főzni, akkor ez nem mindig könnyű feladat. Most ehhez adok egy kis segítséget.

 • 2019.10.11 Mi vezethet szívritmuszavarhoz?

  Túl sok koffein, magas vérnyomás, koszorúér betegség… hány okot tudnánk még sorolni, ami szívritmuszavarhoz vezethet? Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta segít megismerni az okokat, amelyek a normális szívveréstől a szívritmuszavarig vezetnek.

 • 2019.10.10 A lélek hullámvasútján

  „Életünkben hangulati hullámok vannak, így hol fenn vagyunk egy-egy hullám tetején, hol lesüllyedünk a völgybe”- magyarázza a lelki betegségek, a depresszió okait orvos szakértőnk, dr. Kohári György. Írásából azt is megtudjuk, hogy mi a különbség a depresszió és az alvászavar között, de választ kapunk arra is, hogy örökölhetjük-e szüleinktől ezt az oly gyakori betegséget.

 • 2019.10.10 Narancsos-csokis muffin - Egészségséfünk receptje

  A muffin minden formáját, fajtáját nagyon szeretem. Egyszer még egy sajtosat is kipróbáltam, azon még egy kicsit dolgozni kell. Ez a csokis, kandírozott viszont szinte tökéletes. Igaz, kicsit időigényesebb, de megéri ráfordítani az időt.

 • 2019.10.10 Visszafordítottak egy autoimmun betegséget

  Őssejt transzplantációval sikerült amerikai kutatóknak visszafordítani a központi idegrendszer egy súlyos autoimmun betegségét, a neuromyelitis opticát (NMOSD), amely a betegek felénél vakságot okoz és elveszítik járóképességüket a kór diagnosztizálása utáni öt évben.

 • 2019.10.09 Tonhalas szendvics - Egészségséfünk receptje

  Sokszor elrettent az iskolai büfék választéka. A sok édességről nem beszélek, annak alapból nem kellene ott lennie. Viszont sajnos, a szendvicsek sem olyan alapanyagokból készülnek, amiket jó szívvel adunk gyermekünknek. Ezért én mindenkinek azt javasolnám, hogy szánjunk rá egy kis időt, készítsük mi gyermekeink uzsonnáját. Ez főleg igaz a cukorbeteg vagy túlsúlyos gyermekek esetében.