Női Tükör

Előző Következő

Vajon tényleg létezik férfi és női agy közt különbség, vagy csak a társadalmi-politikai-vallási nézetek hozzák létre ezt a dichotómiát?

 • 2020.12.15 Erős alhasi fájdalom: petevezeték tágulat

  Az alhasi fájdalmak igen sok problémát jelezhetnek, ám nőknél gyakran nőgyógyászati gondra hívják fel a figyelmet. Amennyiben főleg a has oldalára koncentrálódik a fájdalom, úgy meglehet, hogy petevezeték(ek) tágulata okozza a panaszt. A kórképről és kezeléséről dr. Józan Gyöngyit, a Nőgyógyászati Központ sebész-nőgyógyászát kérdeztük.

 • 2020.12.15 Immunrendszer-támogatás: a védekezést belülről kell kezdeni!

  Egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen a jól működő, erős immunrendszer, melynek kiemelt szerep jut a szervezetünket megterhelő időszakokban. Ilyenek lehetnek például a hűvös őszi és a hideg téli hónapok.

 • 2020.12.14 A mentális problémák rejtegetése végzetes lehet

  A mentális problémák rejtegetésének hosszú távon végzetes következményei lehetnek - erre hívta fel a figyelmet Szy Katalin klinikai szakpszichológus.

 • 2020.12.11 Mellrák megelőzése: túlélés öt percért cserébe

  A nők háromnegyedének, elég ideje jut saját magára a mindennapokban az AVON legfrissebb kutatása alapján. Mégis hiába férne bele az idejükbe, a magyar nők nagy részének hiányzik a rendszeres rutinjából a havi pár percet igénylő emlővizsgálat. A melldaganat korai felismerése nagy mértékben növeli a túlélési esélyeket, így életmentő lehet, hogy az önfigyelem ugyanolyan szokássá váljon, mint a fogmosás vagy a reggeli sminkelés.

 • 2020.12.11 A szellőztetés védheti az egészséget

  A hatékony szellőztetés legnagyobb jelentősége az egészség megőrzésében és visszanyerésében, illetve az életminőség javításában rejlik – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 • 2020.12.10 Engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését

  Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését – írja a BBC News.

 • 2020.12.10 Az erősítés és a védelem időszaka

  Az erős immunrendszer elérése nem lehetetlen! A jelenlegi VÍRUSOS veszélyhelyzetben keresse az Ön szervezetének legjobban megfelelő módszert! Higgyen a gyógynövények és a természet erejében!

 • 2020.12.09 Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény

  (Fizetett hirdetés) Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk.

 • 2020.12.08 Balázs Andi: „Szeretem a kihívásokat”

  Örökmozgó. Balázs Andrea színésznő, mindenki „Andija”. Újabban egyre több olyan lehetőséget is kap, amikor nem mások által megírt szöveget, hanem a saját gondolatait kell tolmácsolnia. Hogy ezt is jól csinálja, az bizonyítja legjobban, hogy csaknem hatvanezren kíváncsiak rá a közösségi oldalán.

 • 2020.12.08 A betegségek megelőzhetők

  Ha jobban kihasználnánk a hazai táplálkozástudományi szakemberek szaktudását, nagyot léphetnénk előre a legkomolyabb gondot okozó krónikus betegségek megelőzésében – állítja Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.