Női Tükör

Előző Következő

Gyakran már azt sem könnyű megtippelni, hogy egy nő hány éves, vagy épp melyik életszakaszában van. Fiatalos, utazgató nagymamák, fiatal felnőttnek ...

 • 2024.02.08 Február van, de már vörösbe borult a pollentérkép

  Bár a reggeli órák még kissé hűvösebbek lehetnek, február első hetében sokfelé tavaszias időben volt részünk. Dr. Moric Krisztina, allergológus és klinikai immunológus, fül-orr-gégész, az Allergia Központ szakembere kérdésünkre elmondta, hogy az enyhe februári időjárásnak köszönhetően, már megjelentek az első pollenek, amit az arra érzékenyek is érezhettek az elmúlt napokban.

 • 2024.02.07 Nyújtó gyakorlatok a hátfájás megelőzéséért

  Az egész napos ülőmunkától, az ülő életmódtól és a túlzásba vitt edzéstől is kialakulhat hátfájás – bár be kell vallani, az előbbi verzió sokkal gyakoribb. A rendszeres nyújtás azonban segít megőrizni a flexibilitást, csökkenti a sérülésveszélyt és megelőzheti a hátfájást, derékfájást.

 • 2024.02.05 Az orrdugulás akár krónikussá is válhat

  Az orrdugulás, noha nagyon kellemetlen lehet, önmagában csak egy tünet, melynek hátterében számos ok állhat. Várhatóan rövid lefolyású esetben a táránál kezelhető, egyébként orvoshoz kell irányítani a beteget.

 • 2024.02.05 Magyar fejlesztésű MI értékelheti az EKG felvételeket

  A gyorsabb és pontosabb betegellátás érekében hamarosan a Mesterséges Intelligencia is segíti az orvosok munkáját az transztelefonikus EKG (TTEKG) felvételek kiértékelésében.

 • 2024.02.02 Mikor kell a fogyáshoz gyógyszeres kezelés?

  A kilók elleni harcot sokan azzal a felkiáltással adják fel, hogy eddig sem sikerült lefogyni, ráadásul a túlsúly családi vonás. Holott, ha tudjuk, hogy az elhízás milyen krónikus és súlyos betegségek rizikófaktora, azt is tisztán kell látnunk, hogy a fogyás sokszor az egészségvédelem miatt (is) szükséges.

 • 2024.02.01 Jelentős változás jön a gyógyszertárakban

  Hamarosan módosul a gyógyszerkiadás a fiókgyógyszertárakban, ami sokak életét megkönnyítheti, ám a Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint a betegellátás színvonala sérülni fog a Magyar Közlönyben megjelent új rendelet miatt.

 • 2024.02.01 Székrekedésre: hogyan lehet segítségére a szilva?

  A szilva nemcsak fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, hanem székrekedés esetén is segítséget jelenthet, és közvetve hozzájárulhat bizonyos betegségek kockázatának csökkentéséhez. Hogyan, mikor és miért érdemes fogyasztani?

 • 2024.02.01 5000 üveg Béres Csepp a daganatos betegeknek

  Február 4-e a rákellenes küzdelem világnapja, melynek alkalmából a Béres Alapítvány 5000 üveg Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek részére. A 12 millió Ft értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek - "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány - részesülnek. A készítményeket Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének adta át.

 • 2024.01.30 Sérülések, akut fájdalmak, amelyekkel nem szabad várni!

  Mozgásszervi, ízületi probléma nem csak hétköznap üthet be, amikor viszonylag gyorsan orvoshoz juthatunk, ráadásul ezek a panaszok nagy fájdalommal, és mozgáskorlátozottsággal is járhatnak. Egyre nagyobb az igény a gyors egészségügyi ellátásra és diagnózisra, amire az egyik magánrendelő megoldást talált.

 • 2024.01.30 Őszintén a szondatáplásról - minden korosztálynak

  Mindannyiunk számára természetes, hogy gondoskodjunk szeretteink megfelelő étkezéséről, táplálásról. Még inkább érezzük a táplálás fontosságát betegség esetén. Ilyenkor első kérdésünk: “Mit főzzek? Mit ennél szívesen?” Az ösztöneink helyesen súgják, hogy betegség esetén a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen.