Női Tükör

Előző Következő

Az emberi intelligencia függ attól, hogy az agy hippokampusz része milyen más agyi területekkel van kapcsolatban - derült ki az Eötvös Loránd ...

Hirdetés
 • 2019.12.03 A klímaváltozás egyre több koraszüléshez vezet

  A nagy hőség lerövidítheti a várandósság idejét, derítették ki amerikai kutatók, akik szerint a klímaváltozás hatására ez egyre több nőt érint - írja az index.hu.

 • 2019.12.02 Elég gyakran cseréled az ágyneműd?

  Most tudományos alapon mondták meg a tutit arról, hogy milyen gyakran kellene ágyneműt cserélni - olvastuk a divany.hu oldalán.

 • 2019.11.29 Gluténmentes hideg napok - Receptekkel!

  Ártani senkinek se árthat egy gluténmentes étel, ellenben aki kifejezetten igényli ezt a diétát, annak megkönnyítjük a dolgát pár olyan recepttel, amely az év hidegebb hónapjainak bármelyik napján jól jöhet majd.

 • 2019.11.29 A boldogság titka: a FLOW

  Belezuhanni a boldogságba Aligha létezik olyan ember, aki ne élte volna át, hogy megszűnik körülötte minden, elragadja valami fantasztikus sodró érzés, minden idegszálával egy adott pillanatot élvez, amikor teljesen elmélyül valamiben. Lehet ez könyv, futás, egy jó film, kétkezi alkotó tevékenység. Miért nem tudjuk gyakrabban megengedni ezt magunknak?

 • 2019.11.28 7 ok, amiért vérezhetünk két menstruáció között

  Rendszeres ciklus mellett is előfordulhat, hogy két menstruáció között pár napig pecsételő vérzést tapasztalnak a nők. A vérzés mögött állhat stressz, gyógyszer, de akár komoly fertőzés is, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a jelekre és szakemberhez forduljunk. Dr. Diker Binyamin, a Duna Medical Center nőgyógyász szakorvosa sorra veszi az okokat, ami miatt a normál vérzés mellett előfordulhat a jelenség.

 • 2019.11.27 Karamellás banánsüti - Egészségséfünk receptje

  Nagyon bírjuk a banános desszerteket! Itt van most ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető csoda.

 • 2019.11.27 Ne várjunk karácsonyig a halevéssel!

  Már most karácsonyi kínálattal várják a halárusok a vásárlókat, év közben pedig a megszokottnál sokkal nagyobb keresletet is ki tudnának elégíteni - mondta Lázár Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) szóvivője. A hal szuperegészséges, de még mindig nagyon keveset eszünk belőle.

 • 2019.11.27 Azt mondják: ő lehet a jövő magyar Nobel-díjasa

  Még csak a húszas éveiben jár, de már a jövő lehetséges Nobel-díjasai között emlegetik, bekerült a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listájába, és kedveli őt a média. Bényei Éva Bernadett egy mosolygós diáklány, aki képes hétköznapi nyelven (is) beszélni a tudományról.

 • 2019.11.26 Három barátnő: Törökfürdő sókamrával

  A hosszúra nyúlt meleg ősz november közeledtével megváltozott, beköszöntött az évszakra jellemző hűvösebb időjárás. Borika és barátnői egy fürdőt néztek ki találkozásuk helyszínéül, ahol a szokásos csevegés mellett élvezettel vetették bele magukat a gyógyvíz és a wellness világába. Lassan vége az évnek, ami sok izgalmat és fordulatot tartogatott – most is volt mit átbeszélniük.

 • 2019.11.25 Narancsos céklasaláta - Egészségséfünk receptje

  A cékla az egyik legegészségesebb zöldségfélénk, tele van antioxidánsokkal. Ezért érdemes minél többször, minél változatosabban étrendünkbe illeszteni. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget adni.