Női Tükör

Előző Következő

A sáfrányt, amelyet vörös aranynak is neveznek, régóta értékes fűszerként és a tradicionális egészségmegőrzés részeként is használják.

 • 2021.06.08 A delta variáns tünetei: orrfolyás, torokfájás,fejfájás

  Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) delta variánsával fertőzöttek - írta a BBC hírportálja.

 • 2021.06.04 A vérző fogíny akár a fogak elvesztéséhez is vezethet! Mit tehetsz ellene?

  A fogmosás közben jelentkező fogínyvérzést a legtöbben ártalmatlan tünetnek gondolják, sajnos nagyon is tévesen. Annak ellenére, hogy a jelenség általában nem jár fájdalommal, egy gyulladásos folyamat jele, mely súlyos esetben akár fogvesztést is okozhat. A cikkből kiderül, hogy hogyan lesz a fogínyvérzésből komoly probléma, hogyan előzheted meg, és mit tegyél, ha a te ínyed is vérzik. (Fizetett hirdetés)

 • 2021.06.03 6 egészséges szokás, ami olcsóbb, mint bármelyik fitnesz kütyü

  A jelenlegi világhelyzetben sokan ébredtek rá arra, hogy a felesleges kilók felesleges egészségügyi kockázatot jelentenek. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, ha egy kicsit odafigyelünk magunkra.

 • 2021.06.02 5+1 tipp szemszárazság ellen

  A vírushelyzet és a karantén ugyan oldódni látszik, de a bezártság nem csak a hangulatunkra nyomta rá a bélyegét, hanem a szemünknek sem tett jót. A sok képernyő és monitor előtt töltött idő miatt egyre többen küzdenek szemszárazsággal és szemproblémákkal. Pedig a száraz, égő szem nem csak kellemetlen tünet, de tartós fennállása növelheti a szemet érintő bakteriális és vírusos fertőzések kockázatát is. Sebő Zsuzsa gyermekorvos-homepata összegyűjtött 5+1 tippet, amivel elkerülhetjük a szemszárazságot!

 • 2021.06.02 Az adrenalinfüggőség is tud káros lenni?

  Mennyire vagyunk függők? Egy hétköznapi példát alapul véve: aki azt mondja, hogy ő a reggeli kávé előtt nem ember, addig ne is szóljon hozzá senki, az már függő, vagy csak egy saját berögződés? – interjú Dr. Petke Zsolt addiktológussal.

 • 2021.06.01 Mit kell tudni a bőrrák megelőzéséről?

  Az úgynevezett rákmegelőző állapot annyit jelent, hogy a bőr erősen károsodott a napsugárzás vagy a szoláriumozás miatt és van kockázata a bőrrák kialakulásának. Dr. Rózsa Annamária, az Anyajegyszűrő Központ bőrgyógyásza szerint a jó hír, hogy ebben a szakaszban még sokat lehet tenni a bőrrák megelőzéséért.

 • 2021.06.01 Csökkenti az elbutulást az egészséges életmód

  A családi kórtörténet ellenére is csökkenti a demencia, vagyis az elbutulás esélyét az egészséges életmód egy új tanulmány szerint.

 • 2021.05.28 Ezért fontos a fogmosás COVID idején

  A kezeletlen fogágybetegségben szenvedők nagyobb arányban halhatnak meg vagy kerülhetnek súlyos állapotba COVID-19 fertőzés esetén.

 • 2021.05.27 Középpontban az arcbőr

  A magazinok címlapjain csodálatos nők néznek vissza ránk, tökéletes sminkben, szép frizurával, és a legújabb trend szerint öltözve. De vajon mennyi az elég? Mit szeret a bőrünk, és mi árt meg neki?

 • 2021.05.26 A halrudácskák is lehetnek jó ételek

  Sokszor olvasni, hogy a halrudacskák aféle ételmumusok, véletlenül se adjunk a gyereknek. Persze sokan készítenek a csemetéjüknek, hiszen szálkamentes, panírozott, így könnyebb is a kisebbeket rávenni a fogyasztására. Pedig nagyon egészséges és gyorsan elkészíthető ételt készíthetünk, csak vásárláskor oda kell figyelni az összetevőkre. Érdemes ízesítésmentes, tengeri halfiléből készült termékeket vásárolni.