Női Tükör

Előző Következő

Az Aloe verát sokan ismerik. Egyesek csak a lakás egyik dekorációs elemének tartják, pedig ez a gyógynövény ennél sokkal többet tud. Nyáron ...

 • 2022.01.18 A csontleves hatása a gyulladásos bélbetegségre

  Nem véletlen, hogy a csontlevesről ennyi jót írnak, valóban nagyon egészséges és jó szolgálatot tehet, ha az immunrendszer erősítésére van szükségünk. Nem véletlen, hiszen annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy azok mind az egészségünket szolgálhatják. Lássuk is, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen ezt a fantasztikus levest.

 • 2022.01.18 Sáfrány: az ősi gyógynövény, mellyel újra önmagad lehetsz

  A sáfrányt, amelyet vörös aranynak is neveznek, régóta értékes fűszerként és a tradicionális egészségmegőrzés részeként is használják. Az sáfrányról szóló első leírások közel 4000 évesek, az egyik legősibb gyógynövényként tartják számon. (Fizetett hirdetés)

 • 2022.01.17 A vitamindús mandulatej

  Azok, akik kipróbálták a növényi tejeket és rendszeresen fogyasztják is a kókusz-, a szója- vagy éppen a mandulatejet, semmi pénzért nem innák újra a tehéntejet. Sokan nem divatból, hanem kényszerűségből szoktak rá a növényi tejek fogyasztására, mivel vagy laktóz-intoleranciában vagy tejallergiában szenvednek. Akinek ilyen vagy hasonló gondja van, fontolja meg a növényi tej beiktatását az étrendjébe, mivel ezek az italok megszabadíthatják őket a kellemetlen tünetektől.

 • 2022.01.17 Hitelesség a COVID-19 elleni küzdelemben

  A COVID-19 világméretű járvány erősen rávilágított a hiteles kommunikáció jelentőségére. A lakosság és a szakemberek egyaránt keresték és keresik a válaszokat az aktuális kérdésekre, miközben a háttérben tudósok, egészségügyi szakemberek védőoltásokat, gyógyszereket fejlesztenek, rendületlenül dolgoznak a pandémia megállításán. A lakosság fizikai és mentális egészségét támogató tájékoztatásra hatalmas igény jelentkezett.

 • 2022.01.14 Vizsgáltassa ki a fémallergiás tüneteit!

  A karácsonyi ajándékok között kaphatunk olyan ékszereket, tárgyakat, amely allergiákat okozhat. Ilyen például a fémallergia, melynek kivizsgálása epicutan teszttel történik.

 • 2022.01.13 A megmagyarázhatatlan foltok a bőrön

  A bőrön lévő kisebb-nagyobb vöröses foltokat rendszerint ekcémának, illetve egyéb bőrbetegségnek tudják be. Ám ha kiderül, mégsem bőrgyógyászati a probléma, úgy érdemes ellenőriztetni a vérlemezke számot, ugyanis a panasz ITP-re (idiopátiás trombocitopéniás purpura) is utalhat, mely vérzékenységgel jár. A témáról bővebben dr. Szélessy Zsuzsannát, a Trombózisközpont hematológus főorvosnőjét kérdeztük.

 • 2022.01.12 Az ízületi gyulladással járó pikkelysömör hatása

  Az arthritis psoriartica a pikkelysömör nevű betegség ízületi gyulladással járó formája. Dr. Borbola Kinga bőrgyógyász-kozmetológus, klinikai onkológus arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az összetett probléma más testrészekben is okozhat tüneteket.

 • 2022.01.12 Miért van rá szükségünk klorofillra?

  Klorofillt nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik a spenót, a brokkoli, a kelkáposzta, az arugula saláta, a petrezselyem, a bazsalikom és a spirulina alga. Szupertápláléknak számít, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik, csökkenti az oxidatív stresszt és a szabad gyökök számát a szervezetben.

 • 2022.01.12 A felnőttkori életmód befolyásolja a csonttömeget

  Hazánkban csaknem egymillióan élnek csontritkulással, sokak számára csak akkor derül ki, ők is érintettek, amikor a csontváz egy jellegzetes pontján törést szenvednek. Bár gyakran halljuk, a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő táplálkozás a legtöbb krónikus betegség okozója, a csontritkulás esetében meghatározó a gyermekkor is.

 • 2022.01.11 Meleg levesek hideg napokra

  Akik nem annyira kedvelik a leveseket, ebben a jeges, téli időszakban azoknak is néha jól esik bekanalazni a forró finomságba. Adunk néhány tippet!