Étrend
A magas koleszterinszint a metabolikus szindróma része

A magas koleszterinszint a metabolikus szindróma része

Miért veszélyes a magas koleszterinszint, ha egyszer nem okoz tünetet? Szükséges-e gyógyszer a csökkentéséhez vagy elég, ha csak „nem eszünk ...

  • 2024.06.17 Előzzük meg a nyári ételfertőzéseket!

    A nyári időszakban különösen fontos, hogy nagy körültekintéssel járjunk el az ételek készítése során. Vajdovich Dorottya, a Budai Allergiaközpont ...

  • 2024.06.16 Hogyan együnk egészségesen a melegben?

    Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak ...

  • 2024.06.14 Tudatosan a rosthiány ellen

    A szakmai ajánlások kiemelik a megfelelő rostbevitel fontosságát, mind a hosszú távú egészségmegőrzés, mind a napi szintű jóllét szempontjából.

  • 2024.06.13 Miért együnk nyáron is sok paprikát?

    Nyáron nagyon sok olyan zöldség áll rendelkezésünkre, amellyel feltölthetjük a szervezetünk vitaminraktárait. A paprika sok C-vitamint tartalmaz ...

  • 2024.06.12 Fruktóz: ne tegye tiltólistára a gyümölcsöket!

    Puffadást, hasi fájdalmakat, hasmenést, de akár rossz közérzetet és fejfájást is okozhat, ha szervezetünk nem tudja feldolgozni a gyümölcscukrot.

  • 2024.06.04 Gyümölccsel készült ételek

    Sokan szeretik kombinálni az ételeket szezongyümölcsökkel. Ehhez adunk pár ötletet!

  • 2024.06.03 Diétás ételek COPD-s betegnek is

    De léteznek olyan betegségek, amelyekhez a kapcsolódó dietetikai irodalom kevésbé kiterjedt, és megtalálni sem könnyű ezeket. Ez utóbbi csoportba ...

  • 2024.06.03 Zöldségből készült sütemények

    Zöldségekből is bátran készíthetünk süteményt. Nyilván ilyenkor nem a zöldségekben lévő vitaminok miatt fogyasztjuk ezeket a finomságokat ...

  • 2024.06.02 Olívabogyóval az emésztőrendszer egészségéért

    Felmérések ezrei szólnak arról, milyen jótékony hatásokkal jár az olívából sajtolt olaj fogyasztása, az egészség fenntartásában sokrétűen ...

  • 2024.06.02 Tavaszi, nyári ízkavalkád

    Végre megérkeztek a piacra, boltokba a friss zöldségek, amelyekből remek és egészséges ételek kreálhatók!

  • 2024.06.01 Ismerjük meg a török péksüteményeket!

    Mi mással indulhat egy jó nap, ha nem egy finom csésze feketekávéval, és egy friss, még gőzölgő péksüteménnyel? Persze ízlések és pofonok ...

  • 2024.05.29 A vitamindús mandulatej

    Azok, akik kipróbálták a növényi tejeket és rendszeresen fogyasztják is a kókusz-, a szója- vagy éppen a mandulatejet, semmi pénzért nem innák ...

  • 2024.05.27 Süssön biztonsággal a szabadban!

    Itt a kerti partik szezonja, amelynek közkedvelt „főszereplői” a szabad tűzön sütött, grillezett ételek. Ezek az ennivalók nemcsak finomak ...

  • 2024.05.26 A stressz 7 meglepő jele

    Charlotte Watts élelmezési szakértő szerint a stressz tápanyaghiányt okoz a szervezetben, és ennek meglepő tünetei lehetnek.

  • 2024.05.25 Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

    Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a ...

  • 2024.05.22 Egészségséf: Rakott brokkoli

    Listavezető a méregtelenítő zöldségek sorában, C- és B-vitamint, kalciumot, cinket, folsavat, vasat és káliumot tartalmaz. Támogatja a méregtelenítésben ...