Férfitükör

Előző Következő
A betegségek kiinduló oka döntően a táplálkozás

Megdöbbentőnek tűnik a tény, de igaz, hogy az összes kardiovaszkuláris betegség mintegy 70%-a valamilyen módon a nem megfelelő táplálkozásra ...

 • 2022.06.17 Ezt tegye, ha a légkonditól fájnak az ízületei

  Nem csak fej- és torokfájás, de ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek a légkondicionáló nem körültekintő használata miatt. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, a neurálterápia - és a HKO / TCM szakorvosa, fájdalomspecialistanem csak a nyak-, a váll, a könyök, a térd fájdalmainak csökkentéséről beszélt, de természetes hűsítő tippekkel is szolgált.

 • 2022.06.14 Okozhat-e a stressz gyomorfekélyt?

  Bár a gyomorfekélyes esetek nagy részét baktérium okozza, a stressz és az egészségtelen életmód is hozzájárulhat a betegséghez.

 • 2022.06.13 Ha a gyógyszerünk is velünk utazik

  Az utazásokra, nyaralásokra készülve végiggondoljuk azt, hogy mit kell magunkkal vinni. Lényeges, hogy a személyre/családra szabott gyógyszeres csomag is bekerüljön az úti táskába.

 • 2022.06.10 A nyár veszélyes a májra?

  Itt a nyár, a családi, baráti összejövetelek, a nyaralás, a pihenés, az önfeledt kikapcsolódás időszaka. Ilyenkor előfordul, hogy kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, és ennek veszélyes következményei lehetnek nemcsak a felszaladó kilók miatt, de májunk állapotára nézve is.

 • 2022.06.09 A befagyott váll szindróma

  Minden tizedik nőt és a férfiak 8 százalékát is érinti az úgynevezett befagyott váll szindróma, amely olykor hetekig – hónapokig tartó táppénzre kényszeríti az érintett, 40-60 éves korosztályt.

 • 2022.06.09 Mennyi alkohol okozhat májkárosodást?

  Csak néhány sör esténként? Esetleg valami erősebb a könnyebb alvásért? A rendszeres alkoholfogyasztásnak számos egészségromboló hatása van, amelyek közül most a májkárosodásra hívja fel a figyelmet dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus.

 • 2022.06.07 Ilyen tünetek jelentkezhetnek, ha magas a CRP érték

  A magas CRP érték arra utal, hogy valahol gyulladás van a szervezetben. Jelezhet éppen fennálló fertőzést, de krónikus betegséget is. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen tünetek kapcsán javasolt a vizsgálat elvégzése.

 • 2022.06.06 Így működnek (vagy nem) a zsírégetők

  Sokan éreznek késztetést arra, hogy még a bikiniszezon előtt leadjanak jó néhány feleslegesnek vélt kilót. Angyal Viktória, sportdietetikus szerint érdemes körültekintően eljárni az úgynevezett zsírégetőkkel, és tudatosan felépíteni egy testsúlycsökkentő programot.

 • 2022.06.03 20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet

  Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a Bérestől megszokott kiváló minőséget.

 • 2022.06.02 Lábszárfekély kezelésére sejtterápia

  A nehezen vagy nem gyógyuló vénás és a cukorbetegség miatt kialakult lábszárfekélyen is segíthet az a sejtterápiás eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bőrgyógyászati klinikájának orvosai több évnyi előkészítés után egy klinikai kutatásban alkalmaznak - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.